Scudo Sports

Wiggle

@Fırat Ç.

Takipsiz kargolar takip edilemiyor. Fakat track24 takipsizleri Türkiye ye girene kadar takip etmemizi sağlıyor.

Scudo
@Devilsbutcher
Kişiden kişiye vede ürüne göre değişkenlik göstermekte track24 deki takipsiz ürünü ülkemize giriş yaptığındada ptt den takip etmiştim birazda ürüne göre muamele yapıyorlar kargoda diyebiliriz.

@hayriünal

Alınan ürüne (belki de ürünün bulunduğu depoya) göre değişiyor, bazen takipsiz yazmasına rağmen takipli geldiği ve takip koduna sipariş detayından ulaşılabildiği doğru, ama her zaman değil. (Son pakedim ufak koli olmasına rağmen takipsiz geldi, öncekiler hep takipli idi)

maalesef sipariş detaylarında takip numarası yok , sadece sevk edildi yazıyor.hayırlısı artık.

156925 dosyayı görüntüle 156926 dosyayı görüntüle 20180510_151657_HDR.jpg Screenshot_2018-05-10-15-20-11-1.png 156925 dosyayı görüntüle 156926 dosyayı görüntüle 20180510_151657_HDR.jpg 156925 dosyayı görüntüle 156926 dosyayı görüntüle 20180510_151657_HDR.jpg 156925 dosyayı görüntüle 156926 dosyayı görüntüle 20180510_151657_HDR.jpg 156925 dosyayı görüntüle 156926 dosyayı görüntüle 20180510_151657_HDR.jpg arkadaşlar geçen de yazmıştım marathon racer lastikler aldım yeni, bizim finikede yollar cok iyi olmadıgı için mtbdeki rahatlıgı elde edemedim ariziyede cıktıgım için mtbye geri dönecegim cok akışkan iyi lastik..daha 50 km bile yapmadım faturasıda mevcuttur 26*1.75 tur lastigi 4. zırh seviyesi schwalbenin 550 gramdır kendim 200 tlye aldım uygun fiyata almak isteyen olursa iletişime gecebilir..

Dosyalar

• 20180510_151634_HDR.jpg
    20180510_151634_HDR.jpg
    88,1 KB · Okunma: 22
Vergi alınırken kargo ücreti dahil edilmiyor, Sınır 22 Euro 24 USD, ürünün fiyatı bu sınırı geçmedikçe vergiden muaf tutuluyor, Daha 1 hafta önce 18,6 USD + 5,7 USD kargo fiyatı ile lastik aldım sadece PTT'ye taşıma ücreti ödedim 5 TL paketler büyük olduğu için araçla dağıtılıyor o yüzden (Ama paketi açmışlar, üstünde mor bant vardı, gümrük müdürlüğü gibi bişi yazıyordu bantta).

Dolar / Euro yu kafanıza fazla takıyorsunuz Gümrük Sınır 22 Euro dur. Günlük pariteye göre de dolar karşılığını hesaplarsınız

@thieft3000

Hocam o 5 tl taşıma ücreti değil. Gümrüğe sunma ücreti oluyor. Paket açılmış bakılmış onun parası. O bantlarda onun bandı. Yoksa istediğin büyüklükte al paketi. Senden para alamaz ptt taşıma ücreti gibisinden. Kendi içlerinde yürüyen, motorla ve araba ile dağıtan ekipler var. Hangisine göreyse ayırıp dağıtım yapılıyor.

@murat_ozen0707 doğrudur, kura bakmadan yazdım, sınır 30 EURO iken 32 USD idi, bakanlıktan öğrenmiştim. EURO/USD katsayısına göre ama küsüratını atıyorlar 26,54 ise 26 dan sonrasına kitliyorlar vergiyi.

@Devilsbutcher ozaman ben yanlış biliyorum, araçla gelen paketlerden hep para aldılar benden görevlide soruma öle bir cevap vermişti bir keresinde.

Merhabalar Wiggle daki bir siparişimde resimdeki gibi bir mail aldım. Bu doğru mudur? Ödemeyi bu hesaba gerçekleştirmem gerekiyor mu? Dolandırıcılıklar çok artınca bi tedirginlik yaşadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
551ff8b3f9edab34c01fa44bebf9dc87.jpg

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@dodulan Gümrükte kalması gibi bir sorun olamaz. Ptt kapına kadar getirip vergiyi ona veriyorsun. Ülkeye girdiyse ptt nin haberi vardır zaten onları ara ilk önce bence.

@EnesKlf07 ben de aynısını düşündüm fakat buradan yaşayan var mı diye bir sormak istedim. Teşekkürler. PTT ile irtibata geçeyim önce dediğiniz gibi.

Şu PTT yi aradım inanmamamı söylediler ancak şöyle de bir durumu farkettim;

Benim alışveriş sitem wiggle olarak yazınca bi gariplik hissettim zaten. Mail de wiggle ile yaptığım alışverişten bahşedilmiş fakat ben bu siparişi chainreaction dan vermiştim. Ve garip bir şekilde mailde bahsedilen skynet ile gönderim şekli tutuyor.

2948f0b0765ac07f5db705f5c44f4756.jpg

Arkadaşlar telefonla aradım mail aldığım şirketi. Wiggle ürünlerini biz skynet firmasından alıp gümrüklemesini yaparak sürat kargo ile gönderdiklerini söylediler. Chain reaction cycles tan yaptığım alışverişin wiggle üzerinden tedarik edilmiş olabileceğini söylediler. Ne kadar doğrudur bilemiyorum fakat doğruluğunu gümrük ücretini ödemeden öğrenemeyeceğim sanırım. Sizlerden bu şekilde tecrübesi olan var mıdır?

Daha once wiggle dan bircok kez alisveris yaptim hic bu sekilde gelmedi.Direk PTT aracılıgı ile gelmisti.
Ancak chain reaction firmasını gecen yıl Wiggle'ın satın aldıgını okumustum.Belki Chain Reaction firmasının gönderim sekli bu sekilde olabilir.Dolandırıcılık oldugunu dusunmuyorum talep ettikleri tutar dogru ve bu tip tutar icin riske girmezler.
Yine de isterseniz Chain Reaction firmasına da bir mail atarak Turkiye deki isleyislerini onlara bir sorun.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Normalde şöyle olması lazım. PTT ukim den sizin adresine tebligat geliyor. Orda diyorki işte şu şu gönderi numaralı kargonuzda fiyatı tespit edilemeyen ürünler vardır. 5 gün içinde ödeme faturanızı şu mail adresine yada şu numaraya fax çekin diyorlar. Sizde ödeme faturasının ekran görüntüsünü alıyorsunuz gönderiyorsunuz. Vergi borcu hesaplanıyor. PTT memuru kapıya teslim edip elden alıyor vergi ücretini.

Arkadaşlar merhaba. Bu akşam Wiggle sitesinden 160 dolar değerinde ayakkabı siparişi verdim takipsiz olarak fakat verirken hediye paketini işaretledim. Bu hediye paketi olayı gümrükte sorun olur mu? Bilgisi olan var mı? Bu konu hakkında.

@maradon_17icinde fatura olmazsa ve memur bu urunun gumruk sınır tutarının ustunde oldugundan suphelenirse sizden odeme belgesi talep eder.O belge uzerinden vergi uygularlar.
Bir ay once siparisimi iki ayri kutuda gonderdiler faturalari ayni kutuya koymuslar, ikinci kutudaki urunler icin fatura,odeme belgesi talep ettiler.
birkac gonderi yukarida bir gonderide de anlatılmıs bu durum.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Özhun
Geri