Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

13 martta takipsiz şekilde verdiğim siparişim sitede yazıldığı gibi 23 martta teslim edildi. Hem de vergi çıkmadı :)

Scudo
@Okan Örs

Belli bir miktarın üstündeki siparişleri siz istemeseniz de fark almadan takipli gönderiyorlar. Yanlışlık yok.

@hella 50 sterlin civarıydı.

• Beğen
Tepkiler: hella
@mfurkan
Öncelikle teşekkürler..30 Euro limit varken vergisiz almak da güzel. Hayırlı olsun.

Fakat nasıl oldu da vergi almadılar onu anlayamadım.

Vergi almamaları biraz şans işi gibi

Benim kargo gelse 2 katı vergi vermeye razıyım..

7 Mart'ta siparişini verdiğim 73 dolar tutarındaki ürünlerim hala ulaşmadı. Takip de yok. Son zamanlarda wiggledan verdiğim siparişler 3 hafta civarında geliyor.

Edit: Vay bee bunu yazar yazmaz evden babam aradı bugün kargo gelmiş :komik:

@hella

Sağolun. 46 TL çıkmış , yani fiyatın tam %18ine tekabül ediyor.

Gümrükte kutuları açıp faturalarına bakarak %18 vergiyi koyuyorlar. Şimdi size sorum şudur; aldığımız üründe "bu ürün hediye" seçeneğini seçerek kutunun içerisine fatura koydurmadığımız zaman çok değerli gümrük memurları vergilendirme işini neye göre yapıyorlar? Türkiye'deki üzerine vergi binmiş fiyatın üzerinden bir daha vergi mi hesaplıyorlar yoksa bakıyor burası şu kadar eder şu kadar yazalım mı diyorlar?

Hediye yollayın ve kutuya fiyat ibaresi konmasin dediğimde evanscycles dan kutu içine koymasalarda, gümrük işleri sebebiyle kutuda fiyat olacağını söylemişlerdi. Wiggle ve chainreaction da denemedim hic.

Kutuya hediye yazma, fatura koymama v.s gibi işlemleri Wiggle, CRC gibi firmalar yapmaz ancak Çinlilere yaptırabilirsiniz. Ama diyelim kutudan fatura çıkmadı, o zaman ya memurlar ürün değerine internetten bakıp ucuz pahalı demeden size güzel bir vergi çıkartırlar ya da hiç ellemezler ve paketi normal kargolara göre biraz fazlaca beklettikten sonra sizi gümrüğe çağırırlar. Gümrükte de kredi kartı ekstresi, aldığınız yer bilgisi (gerekirse internetten girip kontrol ederler) v.s belgeler istedikten sonra, eğer her şey kafalarına yatmış olursa paketinizi verirler.

@brkykrc wiggle'dan son yaptigim alisveris adreste bulunamamam nedeniyle geri gonderildi.tekrar gelen paket uzeinde fatura yoktu.ukimden cagrildim.urunun odeme veya fatura bilgilerini ibraz etmemi istediler.hediye olarak gelisinde farkli bir yontem olabilir ama faturasiz olarak geldiginde bu islemi uyguluyorlar saniyorum

@Ali.K

Wiggle'da hediye seçeneği var. Üstüne hediye yazmıyorlardır ama içine fatura koymuyorlardır. En son siparişimde bu seçeneği işaretledim. Nasıl gelecek merak ediyorum.

@clubber öyle bir seçenek var ama dikkate almıyorlar. fatura çıkar kutudan yüzde 90

4700 Tiagra set mevcut bende de, 6700 Ultegra ön aktarıcı uyar mı ? Ona göre sipariş geçeceğim :)

@clubber
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Takipsiz şekilde iki tane siparişim olmuştu. Biri 230 tl iken diğeri 750 tl civarındaydı. 230 tl olanı takipli yollamışlar diğerini ise takipsiz yollamışlar. Artık koli ebatına göre mi bunu ayarlıyolar bilemiyorum.

Geri