Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

@Fuubar

WEB sitesinde dediğim gibi yazıyor. Düşüncemi yazmadım okuduğum bilgiyi yazdım.

@Ali.K

Zaten işaretledikten sonra pişman oldum. :) İşallah faturayı koymuşlardır içine.
 
Scudo
20iş günü dolan siparişim gelmeyince wiggle ile görüştüm ufak bi araştırma yaptılar sanırım ve kargomun kaybolduğu sonucuna ulaşıldı. Ve meşhur 3 seçeneği sundular aynı ürünleri tekrar göndermelerini istedim. Takipsiz olarak gönderdiler bakalım bu gelecek mi göreceğiz..
 
Benim de ayın 16 sında verdiğim siparişim bugün eve gelmiş, evde olmadığım için not bırakıldı şubeden teslim alacam yarın. 65 dolar için 46 TL vergi ödemem gerekiyor.Not:Takipsiz kargo seçeneği ile alındı ürünler.
 
@mywashere

Yeni gönderdikleri takipliymiş az önce geldi takip kodu
 
Konunun son 6-7 sayfasını okudum ve vardığım karar, wiggle iyi hoş ama alıcıya ulaşma işi sakat. :( Wiggle'den alacağım bir çok ürün ve fiyatı merline göre bile daha uygun. Şimdi ikilemde kalıyorum, ayakkabı, pedal vs. alacağım, bunlar 1 aya gelmezse bisiklete ne zaman binerim ;) (Deseler ki şu kadar günde %100 bizde ona göre alırız ama ) bakalım artık hayırlısı, konuya fikrini başından geçenleri yazan herkese teşekkür ediyorum. Büyük ihtimal şansımı deneyip alacağım.
 
Ürün illaki geliyor sadece benim gibi şanssızsanız böyle 2. bir gönderim ile ulaştırıyorlar sadece biraz beklemeniz gerekiyor
 
Son vermiş olduğum sipariş için az önce bir şok yaşadım sizlerle de paylaşmak istedim. Öncelikle sipariş tutarım aşağıdaki gibi;

Goods Total: $101.75 (ürünler)
Tracked Courier Delivery: $20.46 (takipli kargo ücreti)
Grand Total: $122.22 (toplam tutar)

PTT'den baktığımda;

Gümrük Vergisi: 79
Damga Vergisi: 0.6
Gümrüğe Sunma Ücreti: 4
Toplam: 83.6

Şimdi basit bir matemetik yapalım; (Merkez Bankası diyor ki $1 = 3.63TL)

$101.75 x 0.18 (vergi) = $18.32 = 66.50 TL
$122.22 x 0.18 (vergi) = $22 = 79.86 TL

Kısacası buraya kadar okuduysanız eğer öncelikle teşekkür ederim fakat bu şerefsiz ptt kargo ücretinden dahi vergi almayı uyanıklık sanar olmuş. Bu konu ile ilgili nereye ne şekilde bir şikayet yapmalıyız sizce?
 
@brkykrc çok güzel açıklamışsın kardeşim. Devlet abimiz, 75 € tutarı 30 € a indirdiyse emin ol ki onu da düşünmüştür. Kargo ücretinden bile vergi alabilecek kadar düşmüşler demek ki. Şikayet edeceğin yeri bulursan, destek olurum büyük bir zevkle.
 
@brkykrc Öncelikle geçmiş olsun. Ben de Ocak ayında Almanya'dan Elite Turbo Muin Smart B+ trainer sipariş ettim ve takipli kargo ücreti olarak 30eur ödedim. Hesaplanan vergide kargoyu da dahil etmişlerdi. Eğer yurt dışı mağaza fatura toplam fiyatında kargo ve ürün bedelini ayrı ayrı belirtmedi ise itiraz etme şansı bence yok. Ancak ayrı ayrı yazılmasına rağmen kargodan gümrük alındı ise itiraz hakkı vardır ama ne kadar sürer, nasıl sonuçlanır bilemiyorum.
 
@mywashere

@mywashere

Kargo bu sabah Türkiyeye girmiş iki günde getirdiler pttde biraz hızlı olursa haftasonuna yetişir belki (hayaller)
 
@alfisti sizin aldığınız yere mail atıldığında vergi ödememek için onu yapıyorlardır. :) Sizin gibi almış bir çok insan var.
 
@Erdal Yılmaz @clubber aynı durumu wiggle support'a sormuştum, aşağıdaki cevabı vermişleri

Sometimes due to weight, size and order value restrictions there may be occasions where the warehouse has to upgrade the delivery method to the countries courier service. For the order to be upgraded just one of the following critera has to be met:
• Order value is £350 or more
• Parcel weighs 2kg or more
• Parcel is bigger than a large Wiggle box (26cm x 23cm x 38cm)
Please note that this is not always the case, and the warehouse staff can decide that this can be shipped untracked as well.
 
@brkykrc Böyle sürpriz vergiler çıkabilir. Hatta 30 euro altı pakete gümrük ödemeniz de ihtimal dahilinde her zaman. Şikayet edip de parasını alan görmedim daha, siz ilklerden olabilirsiniz belki ama bi 50 lira falan masraf etmeniz gerekebilir 13 lirayı kurtarmak için :) Harcanacak vakit de cabası. (Yaklaşık 1 ay) Son olarak şunu da belirteyim, vergiyi gümrük memurları kesiyor. PTT sadece taşıma görevini yerine getiriyor.
 
@Ali.K Aslında o vergi bile üzerine konulda TR fiyatlarının 3te1 ine almış oluyorum gene de çok memnunum ama işte gene de muhteşem vergi sistemimize sitem etmeden olmuyor :)
 
Dün wiggleden kilometre saati siparişi verdim. Kargonun takipli olup olmadığını nerden anlarım?
 
@brkykrc hocam kargonu geldiginde icindeki faturaya bakabilir misiniz?
Ben de bir cift lastik alacagim 35 euro oluyor kargo dahil. Simdi bize de kesmesinler gumruk :D
 
@Ahmet Bilge Kaan AKIN Faturaya dikkat ediyorlar. Son 3-4 siparişim 28-29 euro ve kargo ile hepsi 30 üstüydü hiç vergi kesilmedi.
 
@Ahmet Bilge Kaan AKIN Başakşehir'den yola çıkmış gözüküyor sanırım yarın şubede olur postaneler cumartesi günü yarım gün çalışıyormuydu tam hatırlamıyorum ama eğer çalışıyorlarsa sabahtan ilk işim gidip almak olur :) o zaman faturayı da eklerim
 
@mywashere
@mywashere
@mywashere


Az önce gidip aldım sonunda kavuştuk kargomla 1 ayı saymaz isek 4 günde geldi 64 euro için 46,60 lira vergi ıvır zıvır ödendi
 
@AhmetArslan siparişte "Delivery Method" kısmında Untracked ve Tracked diye seçenek sunmuş olmalı, siz hangisini seçtiniz ? Tabi yukarıda açıklandığı gibi kutu boyutu veya sipariş değerine göre direk takiplide gönderim olabiliyor. Ayrıca; takipli kargolarda size "Tracking Number" iletilmiş olmalı.
 
  • Beğen
Tepkiler: AhmetArslan
Geri