ben salı günü lastik ve iç lastik siparişi verdim. dün akşam gümrük ücreti için mail geldi. eft yaptım pazartesi para geçince adamlara en geç salı gelir. takipsiz seçmiştim.
11 Temmuz günü verdiğim sipariş dün elime ulaştı. Toplam 67.10$ dolar tutarındaki siparişim için 64₺ vergi ödedim. Kırılacak bir ürün olduğu için içi havalı poşet ile zarar görmesin diye çok sağlam bir şekilde paketlemişler.Takipsiz kargo seçeneği ile aldım.
Arkadaşlar Wiggle dan alışveriş yapmak istiyorum fakat ödeme kısmına geldiğim zaman şöyle bir uyarı alıyorum. '' We have been unable to process your payment; please check the details provided or select another payment method. For further information please contact customer service ''
Daha önce de alışveriş yaptım fakat hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım.
wiggle üzerinden 31 Temmuz'da sipariş verdiğim ürün 8 Ağustos'da, 10 Ağustos'da verdiğim sipariş ise 20 Ağustos'da yarın teslim edilecek. Siparişler takipli kargo ile geldi. İlginçtir gönderiler bazen 7 gün de geliyor, bazen 10, bazen ise 15-20 günü bulabiliyor. Bu teslimat olayında şu gün teslimat olur demek ne yazık ki mümkün olmuyor.
Arkadaşlar hiç lastik alan oldu mu erdoğanlar bisiklette 300 tl bu lastik wiggle da 125 tl ye denk geliyor vergi ile beraber 300 tl yi geçmezse iyi olur
arkadaşlar vergi olayı çok basit. Sürpriz yok. Bisiklet falan ya da gönderimi sıkıntı olan bir ürün almıyorsanız Örnek olarak; Ürün toplamı :78$ kargo dahil. 78 x 5,72 (bu günkü dolar kuru) x 1,18(KDV) . 78*5,72=446,16 x 1.18 = 526,46
Buradaki vergi ne kadar sorusunun cevabı : 526,46 - 446,16 = 80,30