Scudo Sports

Wizart 7.8 105 karbon

@delann
kendi carraro 052 mi satıp ona geçesim var aslında :D güzel bir bisiklet cidden, carraroyu biraz eskitip geçebilirm belki.

Scudo
Yavas yavas kafama yatmaya basladi :) bu bisikler acaba karvon bisikletleri boyamak zor mu?

Ben bisikleti 2 gün önce inceledim. Bence bu kadar ucuz olmasının bir sebebi olmalı. Bizim yollarımızı da düşününce ya kendini kanıtlamış bir carbon kadro bisiklet ya da mosso nun alüminyum kadro bisikletini almayı tercih ederim.

Aynı markanın 730 tca modeli var. Karbon maşa alüminyum kadro onu da seçeneklerin arasına alabilirsiniz. .

@mehmet ugur demir ucuz olmasının sebebi açıklandı hocam. Ek olarak, Ümit Bisiklet' ten yetkili düşük fiyatla pazar payı genişletme politikaları olduğunu söylemişti; işe yaramış gibi 2 arkadaşım alu olandan almaya niyetlendi, ancak piyasada bisiklet yokmuş.

@delann
Bisiklet yokmuş ne ironi be neden reklam yapıyorlar o zaman komik değil mi?

@delann
@delann

Bu görüşe katılıyorum ümit bisiklet mosso markasına tutundurma çalışması yapıyor. Fiyatları bu sebeple uygun. Bu arada karbon kadro imalatı ciddi mühendislik ve imalat tekniği gerektiriyor. Herkes karbon kadro yapamaz. Eğer yapıp da piyasaya sürmüşse belirli bir kaliteyi tutturmuş demektir. Sonuçta garantili ürün arkasında ümit bisiklet var uzakdoğudan alınmış kadrolardan daha iyi olacağını düşünüyorum. Üzerindeki set iyi bir set. Bu bisikleti almamak için ciddi bir sebep yok. Ben eşime mosso alu bir trekking bisikleti aldım kendim de kullandım, piyasadaki bir çok ünlü bisiklet markasından daha hafif ve geometrik olarak çok iyi bir kadro yapmışlar. Üzerindeki komponent lastikler vs fiyatına göre orta karar bu sebeple diğer modellerde de mosso fiyat/performans olarak şu anda piyasanın en iyi markalarından biri diyebilirim.

@mehmet ugur demir ilginç, evet.
Öğrendiğim kadarıyla Salcano da aynı taktiği uyguluyormuş. Yani talebe göre yerine önceden planlanmış sayıda üretim yapılıyor. Piyasada bisiklet kalmayınca da talep daha da artıyor.
Doğuş Oto dan esinlenilmiş gibi.:)

@delann
Ben almaya karar verirde bulamassam kafayi yerim :)

@Tahsin Y. Biraz da şans işi. Ben de Lapierre ve Merida bakarken Adapazarı'nda Mosso' ya denk geldim, kaçırmak istemedim; normalde Istanbul'da oturuyorum.

@delann
Isin ucunda sans varsa ben kafadan kaybettim. :)

Ben, karbon kadro bir yol bisikleti almak istesem ve bu bisikletin fiyatı bütçeme uygun olsa- ki daha ucuzu zor- hiç düşünmez alırdım. Forumda daha önce çok tartışıldı, karbon kadrolar sanıldığı gibi hassas, dayanıksız değil. Mosso değildi ama ben de kullandım ve karbon kadronun sürüşte çok fark ettiğini biliyorum.

Bırakın belli bir marka güvencesini, yurt dışından gelen çakma karbon kadrolarla; uzun yollar pedal basan nice bisikletçi arkadaş var. Sizi bilmem ama ben o çakma kadrolardan da kırabilen bir arkadaşa Türkiye'de rastlamadım, kaldı ki Mosso bir marka, belli bir kalite, ar-ge ve test süreci var sonuçta.

Bu marka ülkemize yeni girdi, bisiklet piyasasına. Tutunmaya ihtiyacı var, fiyatlar bu yüzden böyle. Ucuz etin yahnisi kafasıyla yaklaşmayın hemen olaya.

piyasaya yeni giren bir markanın fiyatı pazarlama politikasına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. tabi bu iyi veya kötü olduğu anlamına gelmez. forumda anladığım kadarıyla bu kadroyu kullanan kimse yok, yeni bir ürün. fiyatına göre grup seti ve kadrosu çok iyi gözüküyor. bence kesinlikle deneyerek alınabilecek bir bisiklet. deneyince asıl sonuca ulaşırsınız.

bu bisiklet benim de takibimde yaz sonu canyon almayı planlıyorum. canyondan daha pratik şekilde alabileceğim bisikletleri de takibe alıyorum, zira stok bulmak çok zor. bu arada canyon un emsal modelleri ağırlık ve tamamlayıcı ekipman olarak düşünüldüğünde f/p oranı daha yüksek. o da mı kötü, forumdaki kullanıcı yorumları sayesinde iyi olduğunu öğrendim ve şüphem kalmadı. bu bisikletinde denemeden kalitesinin yorumlanabileceğini sanmıyorum. son kararı vermeden önce denemenizi veya deneyenlerden yorum almanızı tavsiye ederim.

belkide muhteşem bir bisiklet burnumuzun dibinde haberimiz yok.. (umarım böyledir :) )

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Internette ben de bakıyorum ama stoklara gözükmüyor

Mosso nun alüminyum kadro ları çok iyi diyebilirim. Çoğu karbon kadrodan daha hafif. Mesela bu ürün (link) çok üst düzey bir ürün. Birde bildiğim kadarıyla uzmanlık alanları kadro üretimi zaten, mosso birçok meşhur markaya fason kadro üretiyor. Maalesef meşhur markalara binlerce dolarları euroları isim hakkına veriyoruz bu da kapitalist sistemin bir gerçeği. Mosso umarım uygun fiyat politikasını devam ettirir.
Bu arada bu bisikletin ağırlığı gördüğüm kadarıyla birinci olarak jant seti ve lastik, ikinci olarak sele borusu, boyun, pedal vs gibi şeylerden kaynaklı

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
Ben sanirim genede karbon dusunuyorum. Ya 2. El alicam yada mosso alicam sanirim. Cunku butce bunu gosteriyor belki (kucuk vir ihtimalle) lapierre sensium 100 de alabilirim.

@Tahsin Y.

Fiyat araştırdıysanız bizimle paylaşımısınız?

@Ersin savaş bir fiyat arastirmasi yapmadim ama liste fiyatlari
Mosso wizart 7.8 105 : 3300tl
Lapierre sensium 100: 3800

2. El dusuncem 3500 civari :) tahminimce odeme sartlarina gore -200 olabilir bu fiyatlar.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
ben de 730 tca tiagra setli kullanıyorum. memnunun diyebilirim. az önce mosso nun kendi sitesine bakınca birşey farkettim. 730 model bisiklet yok 735 modeli var. 730 lar ise kadro olarak satılıyor. muhtemelen bizim burda kullandığımız 730 lar 2014 belkide 2013. bir diğer ihtimal ise ümit bisiklet 730 modelleri kadro olarak alıp kendi donatıyor. fiyatların uygun olmasının nedeni bu olabilir.

Geri