Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wowturkey'deki inanılmaz dünya düz mü tartışması

@Wberlin o zaman dini bilime alet ediyorlar. az once bir yerde okudum: derdiniz bilimsel bir calisma ise akademik makale yazar, somut delillerle ispat edersiniz ve bu arada karsi tarafin tum argumanlarini curutursunuz. bunu yapamadilar sanirim degil mi

hani meshur bir soz vardir ya. yogurt beyaz mi siyah mi diye munazara yapilmis. siyah diyenler kazanmis.

bunlar da boyle. lafla peynir gemisi yurutmeye calisiyorlar bence.

Bilimin gelismesi biliminsanlari arasindaki uzlasma ile olur. Bilimle alakasi olmayan insanlari tartismaya dahil etmekle degil.
 
  • Beğen
Tepkiler: Wberlin
Scudo
@bayk_ara Düzdünya deneyleri bağımsız olarak yapılıyor ve bilim otoritelerinin halihazırdaki yapısı bunun üzerinde durmuyor.

İşin ilginçliğinin başladığı yer tam olarak burası; Yuvarlaklığın delillerindeki çelişkiler.
 
  • Beğen
Tepkiler: bayk_ara
@Wberlin ogrenmek icim soruyorum. yanlis anlamayiniz. merak ettigimden bu sorularim. yuvarlakligin delillerinde celiski varsa bunu neden bu zamana dek diger rakip bilim adamlari curut(e)memis ki. sonucta bir degil iki degil bu konuda hakim, eli kalem tutan derdini meramini guzelce anlatabilen, en azindan Nobel Odulu almak isteyen binlerce biliminsani vardir?
 
@bayk_ara Malesef aydınlığın karardığı noktaya parmak bastınız. Bunu açıklama veya tartışabilme sorumluluğu bana fazla gelir lakin araştırmanızı istediğim başlıkları yazabirim alta;

Operation Fishbowl

Operation Highjump

Attitute İndicator

Bu üç konu bende gizemli ve cevapsız. Ayrıca NASA videolar ve görselleri son halini alana kadar editleniyor ve ham olarak yayınlanmıyor. Birçok kişiye göre de komple photoshop. ISS videolarının ise havuzda çekildiği iddia ediliyor. Nasa dışında görsel kaynak yok tekel gibi bir nevi. Buyuk Uzay yatirimi yapan ulkeler ise bu dalaveraya ortakmış mış mış, bilemiyorum...
 
  • Beğen
Tepkiler: bayk_ara
Rica ederim;keşke bilsek te faydali olabilsek... keyifli sohbetti ben tesekkur ederim
 
@bayk_ara

İlk defa duyuyorum. Nasıl kazanmışlar acaba :islik:
 
Dünya bisiklet tekerleği gibidir, aksini iddia eden düz maşadır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Dünya delikanlı olsa yuvarlak olmazdı :)
 
düz düz :koptum::koptum::koptum:
e6a1ac6e6317cd5fe058c41e275925ef.jpg

güneş yuvarlak ama
 
Bana öyle geliyorki galileo dönemi bu dönemden daha şanslı idi. Adam hiç yoksa dünyanın yuvarlak olduğunu eldeki imkanlarla tespit etmişti. Yıl olmuş 2018 ciddi ciddi dünya yuvarlakmı düzmü yok efendim aya gidildimi gidilmedimi muhabbeti yapılıyor. Yok dünya öküzlerin boynuzunda ama hangi öküzlerin bilin bakalım. Yıllar sonra gelen itiraf; 1990 ların başında bu postmodern akımının bu kadar tehlikeli, sinsi, akıl dışı olabileceğini tahmin etmezdim.
 
Öyle bir konu ki okudukça derinleşiyor, ne olduğunu anlamadan saatlerdir kafanızı bu konuyla meşgul etmiş bulabiliyorsunuz kendinizi. Boş zaman geçirmek ve biraz beyin jimnastiği yapmak için ideal bir aktivite gibi görünse de, neticede elinize koca bir hiç geçiyor.

Ortaya atılan iddiaların ardındaki hayal gücüne hayran kalmamak elde değil. Biraz derine inince aslında bütün iddialar birbiriyle çelişiyor, altındaki temeller daha da karmaşık şekilde çelişiyor. Sonuçta öyle bir durum ortaya çıkıyor ki; dünyanın yuvarlak olmasının kanıtlarını inceleyip anlamaktan çok daha zor ve karmaşık bir iddialar/temeller girdabına uzun süre maruz kalmak gerekiyor dünyanın düz olduğuna inanmak için. Hem de bu girdap, kendiniz de çok basit denemelerle kanıtlayabileceğiniz geometri ve fizik kanunlarıyla feci şekilde çelişiyor.

Uzun lafın kısası, bu tartışmada "dünya düzdür" tarafında yer almak için feci derecede dik kafalı ve cahil olmak lazım. Olayın IQ ile de alakası yok çünkü yorumlanacak data miktarı ve bunları yorumlamak için harcanacak zihin kapasitesi daha fazla. Ne diyelim, Allah hepimize akıl fikir ve bilgi versin...
 
@Ahmet Can Yakışır

can yakışır ne güzelde ifade etmişsin. Tüm uzay ve yörünge, topçuluk, denizcilik seyrüsefer, havacılık vs vs dünyanın yuvarlak olduğuna göre hesaplamalar içerirken dünya düzdür demek nasıl bir kafanın ürünüdür. Dediğim gibi bir takım karanlık merkezlerin insanlığı akıl dışılığa itmek amaçlı postmodern tasarımının hezeyanlarıdır bütün bunlar.
 
@mehmetsunu

Topçuluk ve havacılıkta dunyanin yuvarlakligi(egikligi) hesaplara katilmaz. Düzmüş gibi hesaplanır.
 
Dünya Elips şeklindedir ne düz ne yuvarlak
 
Şayet dünya düz ise dünyanın sonundaki uçurum nerede. Lütfen söyleyin bu kadar kafayı yemiş insan arasında yaşamak istemiyorum oradan aşağıya atlayacağım.
 
(link)

Üzerinde yaşadığımız gezegenin genelini kapsayan gerçek bir fotoğraf olup olmadığı hakkında bir tartışmadan.
 
Geri