cckaraduman
Aktif Üye
- Kayıt
- 28 Eylül 2017
- Mesaj
- 102
- Tepki
- 278
- Yaş
- 39
- Şehir
- İzmir
- İsim
- Çetin Can Karaduman
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Herkese merhabalar,
Forumu incelerken bu saat hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım ve dedim neden ben yazmıyorum Forumda da açtığım ilk başlık olacak bu, haydi hayırlısı... Özellikle paylaşmak istememin sebebi bu kadar özelliğe sahip olan Garmin ve Suunto gibi markaların saatlerinin 1500-3500TL civarlarında fiyatları varken bu saatin Türkiye satış fiyatının 550-650TL civarlarında olması. Ayrıca tam bir fiyat/performans ürünü ve gayet tutarlı ölçümler yapıyor. Nereden biliyorsun derseniz 3 haftadır saati her gün yürüyüşde ve bisiklet sürerken kullanıyorum Bol bol görselle size saati anlatmaya çalışacağım.
O zaman saatin bir görseli ile başlayalım
Tasarım:
Xiaomi firmasının aslında kendi ürettiği bir saat değil. Huami firmasının ortaklığıyla Amazfit markasıyla ortak yapımı olan "Pace" modeli olan bu saat İngilizce ve Çince olarak sadece 2 dilde satışa sunulmuş. Çin versiyonu "Xiaomi Amazfit Smartwatch" olarak, İngilizce olan versiyonu ise "Xiaomi Amazfit Pace" olarak ve "Amazfit Global versiyon" olarak satılmakta. Şimdilik başka dilde satışı olmasa da bazı yabancı arkadaşlar kendi dillerine çevrilmiş yazılımlarını üretmiş ama henüz Türkçe'si yok. Şahsi fikrim saatin oldukça sade ve şık, her türlü kıyafet ile uyumlu olduğu yönünde. Gündelikte kıyafetlerinizle de gayet uyumlu olduğunu düşünüyorum. Hatta kolumdan çıkarmıyorum. Her zaman şık görünüyor Saat gövdesi Polycarbonate + Zircona seramikten oluşuyor. Ekranı da çizilmez corning gorilla glass. Ama ben yinede bir ekran koruyucu taktım o şekilde kullanıyorum
Saat 2 farklı kordon rengi ile satışa sunulmuş. Kırmızı (iç kısmı siyah) ve Siyah (iç kısmı kırmızı) rengi mevcut fakat üretici firma kişiye özel kordon seçip takma imkanını vermiş. 22mm genişliğe sahip herhangi bir kayışı saate takıp kullanabiliyorsunuz. Aşağıdaki görseller Aliexpress sitesinde kolayca bulunabilen bazı kayış örneklerine ait.
Ayrıca bu saatte saat yüzünü (watchface) değiştirip istediğiniz gibi bir tasarım kullanabiliyorunuz, hatta biraz xml kodlaması biliyorsanız ve tasarım programlarıyla biraz haşir neşirseniz kendi tasarımlarınızı oluşturup kullanabiliyorsunuz. Aşağıdaki görselde benim yaptığım bir watchface'i görebilirsiniz.
Ayrıca saatin kendi içerisinde de farklı seçenekler mevcut. Aşağıdakiler bunların bazıları.
Biraz internet araştırması ile de daha değişik watchface örnekleri bulmak mümkün. Genel olarak tasarım mevzusu böyle. Gelelim teknik özelliklere.
Teknik Özellikler:
Amazfit sitesindeki verilen teknik özellikler şu şekilde:
Ekran boyut ve çözünürlük olarak gayet iyi ve okunaklı. Ekranda sürekli saat görseli mevcut. Saati görmek için herhangi bir tuşa basma veya ekrana dokunmak gibi bir müdahale gerekmiyor. Ama pil kullanımını uzatmak için saat bekleme konumundayken ekrandaki saat görseli indekslenmiş renklere indirgeniyor. Bu da görselin piksellenmiş gibi bir versiyonunu oluşturuyor. Demek istediğimi aşağıdaki görselde inceleyebilirsiniz.
Bu ekranın şöyle güzel bir özelliği var o da özelliklerde bahsi geçen transflective olma durumu. Bu nedemek derseniz bu ekran ne kadar aydınlık ortamda ise o kadar iyi görünebiliyor. Yani açık havada çok net bir şekilde saat ekranını görebiliyorsunuz. Karanlıkta da ekran arka aydınlatması yeterli ancak şahsi fikrime göre otomatik aydınlatmaya aldığınızda olması gerektiğinden az aydınlatma yaptığı için bazen görmekte sıkıntı oluyor. Ekran otomatik dışında 5 kademeli arka ışık ayarına sahip. Kendiniz istediğiniz parlaklığı seçip bu sorunu çözebiliyorsunuz. Ekran dokunmatiği çok hassas değil bazen bir kaç kez tekrar dokunmanız gerekebiliyor.
Amazfit pace akıllı saat bluetooth ve wifi üzerinden bağlantı kurabiliyor. Wifi üzerinden saatin yazılım güncellemelerini bulup indirilebiliyor ancak bunun dışında bir işe yaradığını daha görmedim. Bluetooth üzerinden ise telefonunuzla ve bluetooth kulaklık yada hoparlör ile bağlantı kurabiliyor. Telefon ile senkronize etme işlemlerinizi amazfit uygulaması ile gerçekleştiriyorsunuz. Bundan daha sonra bahsedeceğim. Şuan asıl bahsetmek istediğim şu: Teknik özelliklere dikkat ederseniz 4gb hafıza mevcut. Bu hafızaya mp3 dosyalarınızı yükleyip direk saat üzerinden, bluetooth ile bağladığınız kulaklığınız veya hoparlörden müzik dinleyebiliyorsunuz. Telefonunuzu aradan çıkarmış ve telefonunuz şarjını yememiş oluyorsunuz. Ayrıca saate gelen son yazılım güncellemesiyle telefonunuzdaki müzik çaları saat üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Batarya ömrü ise kendi sitelerinde verdikleri gibi düzenli kullanımda 5 gün değil. Ben maksimum 4 gün kullanabildim ki her gün yürüyüşlerim de ve bisiklet turlarım da GPS açtım ve aktivitemi takip ettim. Tabi saat bunu yaparken aynı zamanda anlık olarak nabız ölçüyor ve bilgisini ekranda gösteriyor. Bu durumda bence 4 gün de gayet yeterli.
Nabız ölçmek demişken, saat altında bulunan optik ppg nabız sensörleriyle ölçüm yapıyor.
Suya dayanıklılık konusuna gelirsek evet suya dayanıklı fakat bir yere kadar. Evet su sıçramalarına, yağmura dayanıklı. İnternette su dolu bardağın içinde bekletildiği halde çalıştığı videolar görebilirsiniz fakat, birçok kullanıcı suya yoğun bir şekilde maruz kalan saatlerinin bozulduğunu internette çeşitli yerlerde belirtmişler. Hatta içini açıp inceleyip suya maruz kalmadan dolayı arızalandığı tespit edilmiş. Yani bu saatle denize yada duşa giremezsiniz.
Gelelim asıl önemli kısma
Özellikler:
Aktivite ve spor takibi:
Amazfit son güncellemesi ile aktivite listesine bisiklet ve kapalı alan bisiklet aktiviteleri eklendi. Bizi de en çok ilgilendiren kısmı bu Aktivite listesi ise şu şekilde:
Koşu
Yürüyüş
Kapalı alan koşu (koşu bandın da)
Bisiklet
Kapalı alan bisiklet (trainer ile yapılan antrenman yada kondisyon bisikleti)
Patika koşusu
Eliptik aleti
Daha öncede bahsettiğim gibi açık alanda yapılan aktivitelerde GPS devreye giriyor. Bunun için tamamen açık bir alanda olmanız GPS in doğru konum alabilmesi için önemli. Bina içinde çalıştırdığınız zaman çoğunlukla GPS'e bağlanamıyor, bağlanırsada gps aktivite sırasında saçma sapan davranıyor. İsterseniz GPS verisini atlayıp aktiviteye başlamanızda mümkün.
Aktiviteye başladığınızda ekranda bazı verileri izleyebiliyorsunuz.
Bu ekranda toplam aktivite süresini, yaktığınız kalori miktarını, katettiğiniz mesafeyi, kalp ritminizi, tırmanış miktarını ve hızınızı anlık olarak gösteriyor. Kalp ritmini ölçerken de belli ritm bölgelerinde bölge ismini belirtiyor. 90 civarı üzerine çıkıldığında yağ yakımı bölgesinde olduğunuzu, 130 civarlarını geçtiğinizde aerobik bölgede, yanlış hatırlamıyorsam 180 civarlarında unaerobik bölgede olduğunuzu gösteriyor. hatta kalp ritminiz tehlikeli seviyelere geldiğinde titreşim ve ekranda bir uyarıyla size bunu bildiriyor. "Civarında"diye belirtmemin sebebi tam hangi ritmde bu bilgileri verdiğini hatırlayamamam Aktivite sırasında her katettiğiniz kilometrede titreyerek 1 km daha katettiğiniz size bildiriyor. Aynı zamanda ekranda ekranda o an kaçıncı kilometreyi tamamladığınızı da bir bildirimle gösteriyor. Aktivite sonlandıktan sonra aktivite detaylarını saatinizden görüntüleyebiliyorsunuz.
*Not: Burada mileage yazdığına bakmayın km olarak gösteriyor. Bu ekran dışında heryerde km olarak yazıyor zaten ama burayı yazılımı yaparken atlamışlar sanırım
Her hafta sonunda saat haftalık aktivite raporu oluşturuyor ve saat ve telefonunuzdaki uygulama üzerinden aktivitelerinizi haftalık olarak inceleyebiliyorsunuz.
Hava durumu:
Saati telefonunuz ile bluetooth üzerinden bağladığınızda saat üzerinden hava durumuna bakmanız mümkün oluyor. Haftalık hava durumunu görebiliyorsunuz ve herhangi bir gün üzerine dokunduğunuzda günlük daha detaylı bilgiye (nem, rüzgar gücü, uv ışınlarının gücü) de ulaşabiliyorsunuz.
Bildirimler:
Saat telefonunuza gelen bildirimleri bir titreşim eşliğinde ekranında gösteriyor. Bu bildirimler Telefonunuza gelen mesajlardan tutun telefonunuza kurulu oyunların bildirimlerine kadar herşeyi içeriyor. Tabi telefondaki her bildirimi saatte görmenin can sıkıcı olabileceğini düşünmüşler ki telefon uygulaması üzerinden hangi uygulamanın bildirimlerini görmek istediğinizi seçebiliyorsunuz. Bu arada gelen aramaları saat ekranında görebiliyorsunuz ve bu aramaları sessize alma yada reddetme işlemini saat üzerinden yapabiliyorsunuz fakat aramaya yanıt veremiyorsunuz çnkü saat üzerinde bir mikrofon yok.
Adım sayma:
Amazfit Pace sürekli olarak adımınızı sayıyor ve bu sayma işlemini kol hareketnizden değil gerçekten attığınız adıma göre sayıyor ve oldukça doğru ölçüm yapıyor. Saat günlük hedef olarak 8000 adım olarak ayarlı geliyor. Bu hedefi istediğiniz rakama kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Hedefin yarısına geldiğinizde titreşim ve ekranda bir uyarı ile sizi motive edici bir bildirim yapıyor.
Kalp ritmi:
Saat isterseniz sürekli yada siz ölç dediğinizde kalp ritminizi ölçebiliyor. Bu özellik kullanılırken dikkat edilmesi gereken saat kayışının sıkıca takılmış olması. Yoksa aşağıda gördüğünüz gibi ölçümler hatalı olabiliyor. Bianda 45'e düşmedi yoksa kalp ritmim
Uyku takibi:
Benim en sevdiğim özelliklerden biri de saat gece uykunuzu takip ediyor. Kaç saat derin uyku kaç saat hafif uyku uyuduğunuzu hatta ne zaman uyandığınızı görebiliyorsunuz.
Alarm:
Amazfit'in ayıca alarmı da mevcut. Tabi dahili bir hoparlörü yok uyandırma işlemini titreyerek yapıyor. Bu titreşim şiddeti içinde bir ayar mevcut saatte. Şahsen orta şiddette beni uyandırmayı başarıyor ama benim uykum çok derin değildir, kolay uyanırım
Pusula:
Saatte bir pusula da mevcut.
Training center:
Amazfit pace kendi training center'ına sahip. Buradan ister başlangıç seviyesinde olun ister maraton'a hazırlanıyor olun size göre bir antrenman seçeneği sunuyor.
Ayrıca zamanlayıcı ve kronometre gibi özelliklerde mevcut.
Telefon uygulaması:
Amazfit Pace'in hem Android hem de IOS işletim sistemleri için bir uygulaması mevcut. Ben bir iphone kullanıcısı olarak uygulamadan memnun değilim açıkçası. Çok stabil çalışmıyor. Sizi biraz uğraşıtırıyor senkronize ederken vs işlemlerde ama 1-2 tekrar denemeden sonrada bu işlemleri gerçekleştiriyor. Yani çok fazla da uğraştırmıyor yine de. Deneme şansım olmadı ama gözlemlediğim kadarılya android cihazlarda sorunsuz çalışıyor. Bu uygulama özelliklerine gelirsek saatin elde ettiği bilgileri uygulamadan da gözlemleyebiliyorsunuz. Ayrıca watchface'inizi buradan da değiştirebiliyorsunuz.
Amazfit'in bir diğer güzel özelliğide Strava ile senkronize olması uygulama üzerinden strava ile eşleşme yaptığınızda strava profilinize otomatik olarak son aktiviteniz kaydoluyor. Yalnız bunu yaparkende bütün aktiviteleriniz yürüyüş olsun bisiklet olsun stravaya koşu olarak geçiyor. Strava heabınıza giderek aktiviteyi düzenleyip doğru aktiviteye ayarlamınız gerekiyor o kadar kusuru da olsun
Kutu ve kutu içeriği:
Ben bir grafik tasarımcı olduğum için ambalaj tasarımı gibi şeylerde benim ürün alırken takıldığım şeylerden biri açıkçası Amazfit pace'in gayet güzel bir ambalaj tasarımı var.
*Not: Bu resimler dik normalde ama buraya yüklerken nedense yan döndü.
Ayrıca kutu üzerinde telefon uygulamasının reddot 2017 de ödül aldığını gösteren bir ibare eklemişler
Dışındaki şeffaf kapağı kaldırıp saati aldığınızda arkasında şöle bir manzarayla karşılaşıyorsnuz Güzelce açın yazıyor (hayvan gibi parçalamadan çıkarın, tasarıma saygı duyun demek istediler herhalde )
Bunun altında ise şarj ünitesi ve şarj kablosuna ulaşacağımız kapaklar ile karşılaşıyoruz.
Şarj kablosunu aynı zamanda bilgisayarınızdan veri transferi içinde kullanıyoruz. Mp3 ve watchface dosyalarınızı saate atmak yada gpx data dosyalarınızı bilgisayara aktarmak için kullanabiliyoruz. Şarj kablosu artık android telefonlarda standart hale gelen kablodan olduğundan ben çıkarmadım. etrafta yeterince kablo var ama güzel sağlam bir kablo. Saati şarj ederken şarj ünitesine yerleştirip şarj ediyoruz. Tabi veri transferi içinde aynı şekilde fakat bu durum hakkında sevmediğim bir şey var. Usb üzerinden saati bilgisayara bağladığınızda şarj oluyor alet. Burda sıkıntı ne derseniz ben saate her dosya atmak istediğimde saati tekrar şarja takmak zorunda kalıyorum. Bu da pil ömrünü azaltıcak birşey. Wirelless ve bluetooth özelliği olan bir saatte neden kablosuz veri aktarımı yok anlayamadım.
Sonuç olarak bu saat başta da belirttiğim gibi tam bir fiyat/performans ürünü. Çin malı deyip küçük görmemek lazım. Benim gibi pimpirikli bir adam bile beğendiyse bir göz atın derim. Ölçümleri gayet düzgün yapan tutarlı bir saat. Bahsettiğim küçük kusurları da düzeltirlerse şahane bir saat olacak.
Evet benim anlatıcaklarım bu kadar Biraz uzun oldu ama elimden geldiğince detaylı tanıtmaya çalıştım. Umarım sıkıcı olmamıştır. Sorunuz olursa, bilgim dahilinde olan konularda seve seve cevap verebilirim. Aklıma bir şeyler gelirse ve saati deneyimledikçe başka durumlarla karşılaşırsam size buradan aktarırım.
Forumu incelerken bu saat hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım ve dedim neden ben yazmıyorum Forumda da açtığım ilk başlık olacak bu, haydi hayırlısı... Özellikle paylaşmak istememin sebebi bu kadar özelliğe sahip olan Garmin ve Suunto gibi markaların saatlerinin 1500-3500TL civarlarında fiyatları varken bu saatin Türkiye satış fiyatının 550-650TL civarlarında olması. Ayrıca tam bir fiyat/performans ürünü ve gayet tutarlı ölçümler yapıyor. Nereden biliyorsun derseniz 3 haftadır saati her gün yürüyüşde ve bisiklet sürerken kullanıyorum Bol bol görselle size saati anlatmaya çalışacağım.
O zaman saatin bir görseli ile başlayalım
Tasarım:
Xiaomi firmasının aslında kendi ürettiği bir saat değil. Huami firmasının ortaklığıyla Amazfit markasıyla ortak yapımı olan "Pace" modeli olan bu saat İngilizce ve Çince olarak sadece 2 dilde satışa sunulmuş. Çin versiyonu "Xiaomi Amazfit Smartwatch" olarak, İngilizce olan versiyonu ise "Xiaomi Amazfit Pace" olarak ve "Amazfit Global versiyon" olarak satılmakta. Şimdilik başka dilde satışı olmasa da bazı yabancı arkadaşlar kendi dillerine çevrilmiş yazılımlarını üretmiş ama henüz Türkçe'si yok. Şahsi fikrim saatin oldukça sade ve şık, her türlü kıyafet ile uyumlu olduğu yönünde. Gündelikte kıyafetlerinizle de gayet uyumlu olduğunu düşünüyorum. Hatta kolumdan çıkarmıyorum. Her zaman şık görünüyor Saat gövdesi Polycarbonate + Zircona seramikten oluşuyor. Ekranı da çizilmez corning gorilla glass. Ama ben yinede bir ekran koruyucu taktım o şekilde kullanıyorum
Saat 2 farklı kordon rengi ile satışa sunulmuş. Kırmızı (iç kısmı siyah) ve Siyah (iç kısmı kırmızı) rengi mevcut fakat üretici firma kişiye özel kordon seçip takma imkanını vermiş. 22mm genişliğe sahip herhangi bir kayışı saate takıp kullanabiliyorsunuz. Aşağıdaki görseller Aliexpress sitesinde kolayca bulunabilen bazı kayış örneklerine ait.
Ayrıca bu saatte saat yüzünü (watchface) değiştirip istediğiniz gibi bir tasarım kullanabiliyorunuz, hatta biraz xml kodlaması biliyorsanız ve tasarım programlarıyla biraz haşir neşirseniz kendi tasarımlarınızı oluşturup kullanabiliyorsunuz. Aşağıdaki görselde benim yaptığım bir watchface'i görebilirsiniz.
Ayrıca saatin kendi içerisinde de farklı seçenekler mevcut. Aşağıdakiler bunların bazıları.
Biraz internet araştırması ile de daha değişik watchface örnekleri bulmak mümkün. Genel olarak tasarım mevzusu böyle. Gelelim teknik özelliklere.
Teknik Özellikler:
Amazfit sitesindeki verilen teknik özellikler şu şekilde:
- Ekran boyutu: 1.34'' / 320x300 px
- Ekran tipi: Her zaman açık transflective color LCD touch screen
- Ağarlık: 1.9 oz / 54.5 g
- İşlemci: 1.2 GHz Core
- Hafıza: 4GB Toplam
- RAM: 512 MB
- Bağlantı: Bluetooth 4.0 / BLE + WiFi
- Batarya ömrü: 5 gün düzenli kullanım / 11 gün temel kullanım
- Suya dayanıklılık: IP67, suya ve toza dayanıklı
- Nabız sensörü: Optical (PPG)
- GPS + GLONASS
Ekran boyut ve çözünürlük olarak gayet iyi ve okunaklı. Ekranda sürekli saat görseli mevcut. Saati görmek için herhangi bir tuşa basma veya ekrana dokunmak gibi bir müdahale gerekmiyor. Ama pil kullanımını uzatmak için saat bekleme konumundayken ekrandaki saat görseli indekslenmiş renklere indirgeniyor. Bu da görselin piksellenmiş gibi bir versiyonunu oluşturuyor. Demek istediğimi aşağıdaki görselde inceleyebilirsiniz.
Bu ekranın şöyle güzel bir özelliği var o da özelliklerde bahsi geçen transflective olma durumu. Bu nedemek derseniz bu ekran ne kadar aydınlık ortamda ise o kadar iyi görünebiliyor. Yani açık havada çok net bir şekilde saat ekranını görebiliyorsunuz. Karanlıkta da ekran arka aydınlatması yeterli ancak şahsi fikrime göre otomatik aydınlatmaya aldığınızda olması gerektiğinden az aydınlatma yaptığı için bazen görmekte sıkıntı oluyor. Ekran otomatik dışında 5 kademeli arka ışık ayarına sahip. Kendiniz istediğiniz parlaklığı seçip bu sorunu çözebiliyorsunuz. Ekran dokunmatiği çok hassas değil bazen bir kaç kez tekrar dokunmanız gerekebiliyor.
Amazfit pace akıllı saat bluetooth ve wifi üzerinden bağlantı kurabiliyor. Wifi üzerinden saatin yazılım güncellemelerini bulup indirilebiliyor ancak bunun dışında bir işe yaradığını daha görmedim. Bluetooth üzerinden ise telefonunuzla ve bluetooth kulaklık yada hoparlör ile bağlantı kurabiliyor. Telefon ile senkronize etme işlemlerinizi amazfit uygulaması ile gerçekleştiriyorsunuz. Bundan daha sonra bahsedeceğim. Şuan asıl bahsetmek istediğim şu: Teknik özelliklere dikkat ederseniz 4gb hafıza mevcut. Bu hafızaya mp3 dosyalarınızı yükleyip direk saat üzerinden, bluetooth ile bağladığınız kulaklığınız veya hoparlörden müzik dinleyebiliyorsunuz. Telefonunuzu aradan çıkarmış ve telefonunuz şarjını yememiş oluyorsunuz. Ayrıca saate gelen son yazılım güncellemesiyle telefonunuzdaki müzik çaları saat üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Batarya ömrü ise kendi sitelerinde verdikleri gibi düzenli kullanımda 5 gün değil. Ben maksimum 4 gün kullanabildim ki her gün yürüyüşlerim de ve bisiklet turlarım da GPS açtım ve aktivitemi takip ettim. Tabi saat bunu yaparken aynı zamanda anlık olarak nabız ölçüyor ve bilgisini ekranda gösteriyor. Bu durumda bence 4 gün de gayet yeterli.
Nabız ölçmek demişken, saat altında bulunan optik ppg nabız sensörleriyle ölçüm yapıyor.
Suya dayanıklılık konusuna gelirsek evet suya dayanıklı fakat bir yere kadar. Evet su sıçramalarına, yağmura dayanıklı. İnternette su dolu bardağın içinde bekletildiği halde çalıştığı videolar görebilirsiniz fakat, birçok kullanıcı suya yoğun bir şekilde maruz kalan saatlerinin bozulduğunu internette çeşitli yerlerde belirtmişler. Hatta içini açıp inceleyip suya maruz kalmadan dolayı arızalandığı tespit edilmiş. Yani bu saatle denize yada duşa giremezsiniz.
Gelelim asıl önemli kısma
Özellikler:
Aktivite ve spor takibi:
Amazfit son güncellemesi ile aktivite listesine bisiklet ve kapalı alan bisiklet aktiviteleri eklendi. Bizi de en çok ilgilendiren kısmı bu Aktivite listesi ise şu şekilde:
Koşu
Yürüyüş
Kapalı alan koşu (koşu bandın da)
Bisiklet
Kapalı alan bisiklet (trainer ile yapılan antrenman yada kondisyon bisikleti)
Patika koşusu
Eliptik aleti
Daha öncede bahsettiğim gibi açık alanda yapılan aktivitelerde GPS devreye giriyor. Bunun için tamamen açık bir alanda olmanız GPS in doğru konum alabilmesi için önemli. Bina içinde çalıştırdığınız zaman çoğunlukla GPS'e bağlanamıyor, bağlanırsada gps aktivite sırasında saçma sapan davranıyor. İsterseniz GPS verisini atlayıp aktiviteye başlamanızda mümkün.
Aktiviteye başladığınızda ekranda bazı verileri izleyebiliyorsunuz.
Bu ekranda toplam aktivite süresini, yaktığınız kalori miktarını, katettiğiniz mesafeyi, kalp ritminizi, tırmanış miktarını ve hızınızı anlık olarak gösteriyor. Kalp ritmini ölçerken de belli ritm bölgelerinde bölge ismini belirtiyor. 90 civarı üzerine çıkıldığında yağ yakımı bölgesinde olduğunuzu, 130 civarlarını geçtiğinizde aerobik bölgede, yanlış hatırlamıyorsam 180 civarlarında unaerobik bölgede olduğunuzu gösteriyor. hatta kalp ritminiz tehlikeli seviyelere geldiğinde titreşim ve ekranda bir uyarıyla size bunu bildiriyor. "Civarında"diye belirtmemin sebebi tam hangi ritmde bu bilgileri verdiğini hatırlayamamam Aktivite sırasında her katettiğiniz kilometrede titreyerek 1 km daha katettiğiniz size bildiriyor. Aynı zamanda ekranda ekranda o an kaçıncı kilometreyi tamamladığınızı da bir bildirimle gösteriyor. Aktivite sonlandıktan sonra aktivite detaylarını saatinizden görüntüleyebiliyorsunuz.
*Not: Burada mileage yazdığına bakmayın km olarak gösteriyor. Bu ekran dışında heryerde km olarak yazıyor zaten ama burayı yazılımı yaparken atlamışlar sanırım
Her hafta sonunda saat haftalık aktivite raporu oluşturuyor ve saat ve telefonunuzdaki uygulama üzerinden aktivitelerinizi haftalık olarak inceleyebiliyorsunuz.
Hava durumu:
Saati telefonunuz ile bluetooth üzerinden bağladığınızda saat üzerinden hava durumuna bakmanız mümkün oluyor. Haftalık hava durumunu görebiliyorsunuz ve herhangi bir gün üzerine dokunduğunuzda günlük daha detaylı bilgiye (nem, rüzgar gücü, uv ışınlarının gücü) de ulaşabiliyorsunuz.
Bildirimler:
Saat telefonunuza gelen bildirimleri bir titreşim eşliğinde ekranında gösteriyor. Bu bildirimler Telefonunuza gelen mesajlardan tutun telefonunuza kurulu oyunların bildirimlerine kadar herşeyi içeriyor. Tabi telefondaki her bildirimi saatte görmenin can sıkıcı olabileceğini düşünmüşler ki telefon uygulaması üzerinden hangi uygulamanın bildirimlerini görmek istediğinizi seçebiliyorsunuz. Bu arada gelen aramaları saat ekranında görebiliyorsunuz ve bu aramaları sessize alma yada reddetme işlemini saat üzerinden yapabiliyorsunuz fakat aramaya yanıt veremiyorsunuz çnkü saat üzerinde bir mikrofon yok.
Adım sayma:
Amazfit Pace sürekli olarak adımınızı sayıyor ve bu sayma işlemini kol hareketnizden değil gerçekten attığınız adıma göre sayıyor ve oldukça doğru ölçüm yapıyor. Saat günlük hedef olarak 8000 adım olarak ayarlı geliyor. Bu hedefi istediğiniz rakama kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Hedefin yarısına geldiğinizde titreşim ve ekranda bir uyarı ile sizi motive edici bir bildirim yapıyor.
Kalp ritmi:
Saat isterseniz sürekli yada siz ölç dediğinizde kalp ritminizi ölçebiliyor. Bu özellik kullanılırken dikkat edilmesi gereken saat kayışının sıkıca takılmış olması. Yoksa aşağıda gördüğünüz gibi ölçümler hatalı olabiliyor. Bianda 45'e düşmedi yoksa kalp ritmim
Uyku takibi:
Benim en sevdiğim özelliklerden biri de saat gece uykunuzu takip ediyor. Kaç saat derin uyku kaç saat hafif uyku uyuduğunuzu hatta ne zaman uyandığınızı görebiliyorsunuz.
Alarm:
Amazfit'in ayıca alarmı da mevcut. Tabi dahili bir hoparlörü yok uyandırma işlemini titreyerek yapıyor. Bu titreşim şiddeti içinde bir ayar mevcut saatte. Şahsen orta şiddette beni uyandırmayı başarıyor ama benim uykum çok derin değildir, kolay uyanırım
Pusula:
Saatte bir pusula da mevcut.
Training center:
Amazfit pace kendi training center'ına sahip. Buradan ister başlangıç seviyesinde olun ister maraton'a hazırlanıyor olun size göre bir antrenman seçeneği sunuyor.
Ayrıca zamanlayıcı ve kronometre gibi özelliklerde mevcut.
Telefon uygulaması:
Amazfit Pace'in hem Android hem de IOS işletim sistemleri için bir uygulaması mevcut. Ben bir iphone kullanıcısı olarak uygulamadan memnun değilim açıkçası. Çok stabil çalışmıyor. Sizi biraz uğraşıtırıyor senkronize ederken vs işlemlerde ama 1-2 tekrar denemeden sonrada bu işlemleri gerçekleştiriyor. Yani çok fazla da uğraştırmıyor yine de. Deneme şansım olmadı ama gözlemlediğim kadarılya android cihazlarda sorunsuz çalışıyor. Bu uygulama özelliklerine gelirsek saatin elde ettiği bilgileri uygulamadan da gözlemleyebiliyorsunuz. Ayrıca watchface'inizi buradan da değiştirebiliyorsunuz.
Amazfit'in bir diğer güzel özelliğide Strava ile senkronize olması uygulama üzerinden strava ile eşleşme yaptığınızda strava profilinize otomatik olarak son aktiviteniz kaydoluyor. Yalnız bunu yaparkende bütün aktiviteleriniz yürüyüş olsun bisiklet olsun stravaya koşu olarak geçiyor. Strava heabınıza giderek aktiviteyi düzenleyip doğru aktiviteye ayarlamınız gerekiyor o kadar kusuru da olsun
Kutu ve kutu içeriği:
Ben bir grafik tasarımcı olduğum için ambalaj tasarımı gibi şeylerde benim ürün alırken takıldığım şeylerden biri açıkçası Amazfit pace'in gayet güzel bir ambalaj tasarımı var.
*Not: Bu resimler dik normalde ama buraya yüklerken nedense yan döndü.
Ayrıca kutu üzerinde telefon uygulamasının reddot 2017 de ödül aldığını gösteren bir ibare eklemişler
Dışındaki şeffaf kapağı kaldırıp saati aldığınızda arkasında şöle bir manzarayla karşılaşıyorsnuz Güzelce açın yazıyor (hayvan gibi parçalamadan çıkarın, tasarıma saygı duyun demek istediler herhalde )
Bunun altında ise şarj ünitesi ve şarj kablosuna ulaşacağımız kapaklar ile karşılaşıyoruz.
Şarj kablosunu aynı zamanda bilgisayarınızdan veri transferi içinde kullanıyoruz. Mp3 ve watchface dosyalarınızı saate atmak yada gpx data dosyalarınızı bilgisayara aktarmak için kullanabiliyoruz. Şarj kablosu artık android telefonlarda standart hale gelen kablodan olduğundan ben çıkarmadım. etrafta yeterince kablo var ama güzel sağlam bir kablo. Saati şarj ederken şarj ünitesine yerleştirip şarj ediyoruz. Tabi veri transferi içinde aynı şekilde fakat bu durum hakkında sevmediğim bir şey var. Usb üzerinden saati bilgisayara bağladığınızda şarj oluyor alet. Burda sıkıntı ne derseniz ben saate her dosya atmak istediğimde saati tekrar şarja takmak zorunda kalıyorum. Bu da pil ömrünü azaltıcak birşey. Wirelless ve bluetooth özelliği olan bir saatte neden kablosuz veri aktarımı yok anlayamadım.
Sonuç olarak bu saat başta da belirttiğim gibi tam bir fiyat/performans ürünü. Çin malı deyip küçük görmemek lazım. Benim gibi pimpirikli bir adam bile beğendiyse bir göz atın derim. Ölçümleri gayet düzgün yapan tutarlı bir saat. Bahsettiğim küçük kusurları da düzeltirlerse şahane bir saat olacak.
Evet benim anlatıcaklarım bu kadar Biraz uzun oldu ama elimden geldiğince detaylı tanıtmaya çalıştım. Umarım sıkıcı olmamıştır. Sorunuz olursa, bilgim dahilinde olan konularda seve seve cevap verebilirim. Aklıma bir şeyler gelirse ve saati deneyimledikçe başka durumlarla karşılaşırsam size buradan aktarırım.