hocam aktiviteyi telefondan başlattıktan sonra zaten bileklikten de otomatik olarak egzersiz başlıyor.Bileklik ile senkronizasyon derken ne yapmalıyım tam anlamadım.Konun başında bir arkadaş resimlerle anlatırken bağlantı kopma problemi olursa run backround gibi bir ayar var demiş ama ben o bahsedile ayarı da mi fit ya da stravada bulamadım.Bisiklet ayarlarım mi fitte bu şekildeAktiviteyi telefondan başlattıktan sonra bileklik ile senkronizasyon yapmayı unutmayın. Aksi halde otomatik senkronizasyona kadar yapacağınız aktivitenin istatistikleri eklenmeyecektir. Ben de benzer bir problem yaşadım, senkronizasyonlara dikkat ediyorum, henüz yinelemedi bu problem.
Umarım başka bir sıkıntı yoktur ve çözülür.
@fensinn
hocam aktiviteyi telefondan başlattıktan sonra zaten bileklikten de otomatik olarak egzersiz başlıyor.Bileklik ile senkronizasyon derken ne yapmalıyım tam anlamadım.Konun başında bir arkadaş resimlerle anlatırken bağlantı kopma problemi olursa run backround gibi bir ayar var demiş ama ben o bahsedile ayarı da mi fit ya da stravada bulamadım.Bisiklet ayarlarım mi fitte bu şekilde 237474 dosyayı görüntüle
hımm anladım hocam o izinleri vermiştim.Bahsettiğim kopma sorunu 4 sürüş yaptıysam 2 sinde gerçekleşiyor. Yani sorunun kaynağı başka bir şey ama nedir bulamıyorumCihazın arka planda çalışmasına olanak sağlayacak izni vermeniz gerekiyor. İşletim sistemine göre ayar menüsündeki yeri değişse de genellikle pil yönetimi-tasarrufu ile ilgili başlık altında izin verilen uygulamalar bölümünden yapılıyor.
strava ya da hangi uygulama ile çalışıyorsanız oradan arka planda çalışma izni vermeniz gerekiyor. Aksi halde pil tasarrufu amacıyla uygulama faaliyetleri arka plana geçtikten kısa bir süre sonra sistem tarafından otomatik olarak durduruluyor. Bu da verilerin kaydolmamasına sebep oluyor.
Bu strava mı ? Stravayi nasil Türkçe yaparım@fensinn
hocam aktiviteyi telefondan başlattıktan sonra zaten bileklikten de otomatik olarak egzersiz başlıyor.Bileklik ile senkronizasyon derken ne yapmalıyım tam anlamadım.Konun başında bir arkadaş resimlerle anlatırken bağlantı kopma problemi olursa run backround gibi bir ayar var demiş ama ben o bahsedile ayarı da mi fit ya da stravada bulamadım.Bisiklet ayarlarım mi fitte bu şekilde 237474 dosyayı görüntüle
Mi fit uygulaması buBu strava mı ? Stravayi nasil Türkçe yaparım
Bir ekleme de ben yapayım. Eğer Google, Facebook vb. bir giriş yöntemi kullandıysanız eski kayıtlarınıza erişemeyeceksiniz. Benim yaklaşık 3 yıllık yürüyüş, nabız, kilo vb. kaydım vardı. Bu yüzden bu kayıtların silinmesini göze alamadım.
Farklı bir yöntem buldum ve bu yöntemle eski kayıtlarınız silinmiyor. Muhtemelen hem iOS hem de Android işletim sistemlerinde çalışıyor. Android'de denedim ve olumlu sonuç aldım. Nabız verilerini doğru bir şekilde aktarıyor.
İlk olarak işletim sisteminize göre Amazfit uygulamasını cihazınıza kurmanız gerekiyor. Android için Google Play Store (link paylaşamıyorum) iOS içinse App Store (link paylaşamıyorum) kullanabilirsiniz.
- Kurulum tamamlandıktan sonra uygulamaya giriş yaptığımızda bir Log-In (Giriş) ekranı bizi karşılıyor. Daha önce Mi Fit uygulamasında kullanmış olduğumuz giriş yöntemini seçerek giriş yapıyoruz.
- Biraz bekledikten sonra Mi Fit uygulamasındaki bütün kayıtlarımızın Amazfit uygulamasına aktarıldığını görüyoruz.
- Sağ alt köşede bulunan Profile butonuna tıklıyoruz ve ardından Add accounts yazan menüye tıklıyoruz.
- Açılan ekrandan Strava seçeneğini seçiyoruz.
- Alt kısımda bulunan Strava yazısına tıklıyoruz.
- Strava hesabımıza giriş yapıyor ve yetkilendirme işlemini tamamlıyoruz.
- Artık Mi Band 4 ile kaydettiğimiz aktivitelerimiz otomatik olarak Strava ile de paylaşılıyor.
Aktivite sırasında kesinti yaşayan varsa uygulamanın arka planda çalışmasını engelleyen bazı problemler var demektir. Bu problemleri çözmek için Mi Band ayarlarımıza geliyor ve Run in background seçeneğine tıklıyoruz. Bu ekranda farklı telefon üreticileri için farklı ayarlar mevcut. Bu ayarları yaptıktan sonra bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Umarım yararlı bir anlatım olmuştur.
@okuyanf61 Hocam yükseklik bilgisi bende de yok. Nasıl düzelttiniz?
Hocam bende sadece bu seçenekler varKayıt Strava'ya aktarılıp paylaşıldıktan sonra "edit" seçeneğine tıklıyorsunuz, sonra sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayınca "adjust elevation" seçeneği beliriyor. Ona tıkladığınızda Strava kendi verileri üzerinden irtifanızı tahmin edip tamamlıyor.