Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Xiaomi Mi Band 4 ve Strava

Scudo
Mi 5 için de uygulanabilir mi? Var mı tecrübe eden arkadaş?

• Beğen
Tepkiler: DayKnight
Mı 5 alalım mı bu işlemlerin hepsi onda da oluyorsa çok para verip amatör kullanıcılar için GPS saati almaya gerek yok diye anladım doğruysa!

• Beğen
mi 5 için şimdilik olmuyor arkadaşlar denedim bende

Şuan itibariyle mi band 4 siparişi vermis bulunuyorum fiyatta çok uygun. Bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkürlerimle.

Arkadaşlar, selam. Amazfit pace kullanıyorum. Hiç kopma olmuyor. Son güncelleme ile aktivite bittigi anda eve girene kadar, Strava'ya kadar atmış oluyor bilgileri otomatik. Çok şaşırdım, çünkü önceki sürümde sürüş uzunsa, yükleme işi de 15 dk'ya kadar uzayabiliyordu. Sahibinden'de 2.eli 400-450tl civarıydı. Düşünebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Selamlar bugün itibariyle mi band 4 saatime kavuştum.

Denemeler yapıyorum ilk mesajda bahsedilen uygulamayı indirdim (revolution olan) henüz bisiklette denemedim fakat yürüyüş egzersizini stravaya aktardığımda harita görünmüyor (semt isimleri vb).
Ayrıca kalp atış verilerini de göremedim.
Yapmam gereken başka ayarlar varmıdır aydınlatırsanız sevinirim.

Ben dosyanın indirme linkini bir türlü bulamadım daha doğrusu hangisini indireceğimi bulamadım. Biraz teknoloji özürlüyüm. Benim gibi cahiller için indirmem gereken dosyayı yüklermisiniz 😅😅😅

Selam; Mi5 kullanıyorum ve iphone da mifit uygulaması ile senkron çalışıyor. Nabız ölçümünü her aktivitede mifit de göremiyorum, bazen ortalama nabız çıkıyor bazen çıkmıyor; bu işin bir püf noktası var mıdır? Mesela spora başlamadan sadece mi5 den açınca nabız ölçer; telefondan uygulamayı açmaya gerek yok gibi, her türlü denedim ama süreklilik sağlayamadım. Daha evvel başına gelen oldu mu?

Ben de mi band 5 kullanıyorum. Mifit uygulaması ile eşleştirdim. Nabız verilerini sürüş anında da telefondaki uygulamasından gösteriyor. Sonrasında Strava' ya kendiliğinden aktarıyor. Ancak kimi zaman nabız ölçümünü doğru yapmadığını düşünüyorum.

• Beğen
Ben de mi band 5 kullanıyorum. Mifit uygulaması ile eşleştirdim. Nabız verilerini sürüş anında da telefondaki uygulamasından gösteriyor. Sonrasında Strava' ya kendiliğinden aktarıyor. Ancak kimi zaman nabız ölçümünü doğru yapmadığını düşünüyorum.

Mi Fit verileri strava ya aktarimi nasil yapiyor. Bu ayari bulamadim ben.

@Fota
Merhaba.
Sürüşe başlamadan önce telefondan açıyorum uygulamayı. Bilekliğe bağlı olduğu için verileri telefon ekranından görebiliyorum. Ama nabız ölçümü (bana göre) her zaman doğru olmasa da nabız ölçümü sırasında kesinti yaşamadım ya da farketmedim. Çünkü telefon ekranı önümde olsa da sadece müsait oldukça, yol durumuna göre ekrana bakıyorum.

@DayKnight

Stravaya aktarmak için: "Anasayfa-> Profil->Hesap Ekle" alanına girmeniz gerekiyor.
Ancak bu alana Mi Fit uygulamasından girdiğinizde sadece Google Fit başlığıyla karşılaşacaksınız. Strava, Relive gibi uygulamalar ile eşitlemek için "Zepp" isimli uygulamayı indirmeniz ve kullanmanız gerekiyor. Bu uygulamaya giriş yapıp aynı adımları izlediğinizde Strava'yı göreceksiniz.

Özetle: Strava, Relive ile eşitlemek için Mi Fit üzerinden değil, Zepp üzerinden bağlantı sağlamalısınız.

Aşağıdaki ekran görüntüsü Zepp isimli uygulamaya ait.

Screenshot_20201118-163303_Zepp.jpg

• Beğen
@Fota
Merhaba.
Sürüşe başlamadan önce telefondan açıyorum uygulamayı. Bilekliğe bağlı olduğu için verileri telefon ekranından görebiliyorum. Ama nabız ölçümü (bana göre) her zaman doğru olmasa da nabız ölçümü sırasında kesinti yaşamadım ya da farketmedim. Çünkü telefon ekranı önümde olsa da sadece müsait oldukça, yol durumuna göre ekrana bakıyorum.

@DayKnight

Stravaya aktarmak için: "Anasayfa-> Profil->Hesap Ekle" alanına girmeniz gerekiyor.
Ancak bu alana Mi Fit uygulamasından girdiğinizde sadece Google Fit başlığıyla karşılaşacaksınız. Strava, Relive gibi uygulamalar ile eşitlemek için "Zepp" isimli uygulamayı indirmeniz ve kullanmanız gerekiyor. Bu uygulamaya giriş yapıp aynı adımları izlediğinizde Strava'yı göreceksiniz.

Özetle: Strava, Relive ile eşitlemek için Mi Fit üzerinden değil, Zepp üzerinden bağlantı sağlamalısınız.

Aşağıdaki ekran görüntüsü Zepp isimli uygulamaya ait.

247539 dosyayı görüntüle
Tesekkur ederim

Mi Band 5 i fabrika ayarlarina dondurdum, telefona zepp i kurdum. Zepp te cihaz ekle dedim, mi band 5 i buldu ekledi ama cihazi etkinlestir adiminda hata aliyor. Neden boyle yapiyor anlamadim, musait zamanda iyice aratirmaya caliscam
Telefon Iphone SE(1. Nesil)

@DayKnight
Merhaba. Size şöyle bir tavsiyem var. Bu yolu da deneyebilirsiniz.
Zepp'i kaldırın. Mi Fit'i kurun ve cihazla eşleştirin. Eşleştikten sonra, Zepp'i tekrar yükleyin (Mi Fit'i kaldırmayın ve cihazı fabrika ayarlarına çevirmeyin).
Zepp'i açtığınızda eşleştirme işlemi yapmak istediğinizde, kendiliğinden cihazı görüyor olacak. Yani cihaz ismini (mi band 5) göreceksiniz. Zepp ile eşleştirme yapıp, önceki mesajımda görselini eklediğim kısma gelin ve Strava'ya giriş yapmayı deneyin. Eğer başarılı olursanız, Zepp'i kaldırın ve Mi Fit ile devam edin. Strava eşitlemeniz sonlanmayacaktır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Ben de mi fit 4 kullanıyorum. Strava aktarımı için Zepp kullanmaya başladım.
İlk sorun, geçmiş verilerin zepp e aktarımında karşıma çıktı. Mi hesabı ile bu sorun çözüldü.
Mi band 4 tanıtımı konusunda, bandı fabrika ayarlarına çevirip, zepp içinden ekledim. Güncelleme var dedi ve band yazılımı güncellendi.
Strava bağlantısını ekledim, test etmek için egzersiz başlattım ve strava da kaydını gördüm.
Tipik olarak, yükselti bilgisi yoktu. Sanırım telefonumun GPS yetenekleri yetmiyor, bir ara daha yetenekli bir cihazla denemek istiyorum. Şimdilik, Strava içinden düzeltilebiliyor.
Bilen var mıdır, geçmiş aktivitelerimizi atabiliyor muyuz?

• Beğen
Tepkiler: ofosmanli
@DayKnight
Merhaba. Size şöyle bir tavsiyem var. Bu yolu da deneyebilirsiniz.
Zepp'i kaldırın. Mi Fit'i kurun ve cihazla eşleştirin. Eşleştikten sonra, Zepp'i tekrar yükleyin (Mi Fit'i kaldırmayın ve cihazı fabrika ayarlarına çevirmeyin).
Zepp'i açtığınızda eşleştirme işlemi yapmak istediğinizde, kendiliğinden cihazı görüyor olacak. Yani cihaz ismini (mi band 5) göreceksiniz. Zepp ile eşleştirme yapıp, önceki mesajımda görselini eklediğim kısma gelin ve Strava'ya giriş yapmayı deneyin. Eğer başarılı olursanız, Zepp'i kaldırın ve Mi Fit ile devam edin. Strava eşitlemeniz sonlanmayacaktır.

Yukardaki sekilde denedigimde zepp ilk basta mi band 5 i goruyor fakat sonra cihazi etkinlestir ekraninda etkinlestirmeyi yapamiyor(Belki zepp in son surumunde duzeltmislerdir. Son surumu denemedim.)

Simdi telefonumda zepp ve mi fit uygulamasi kurulu, iki uygulamaya da ayni mifit hesabi ile bagliyim. Mi band i tamamen mi fit uygulamasi ile kullaniyorum. zepp ten hesaplarima strava ve relive i ekledim. Su anda mi band ten actigim tum turlarim strava ve relive ye otomatik yukleniyor. Sadece yukseklik bilgisi aktarilmiyor, onun da zamanla cozumu gelir belki.
IMG_8590.PNG

(link) bu yazı belki işinize yarayabilir.

• Beğen
@Bilgetd yükselti düzenlemesi için,önce saat üzerinden bitirilen ve stravaya atılan antrenman detayınıza girin açılan menüden sağ üst üç noktaya tıklayın , oradan da adjust elevation sekmesine tıklayın ve açılan yeri okeyleyin , yükselti görünecektir

merhaba tekrar,
Magene kadans sensörü aldım ve doğal olarak mi uygulamaları ile kullanma şansım yok. alternatif uygulamalara bakarken, bu sefer de mi band'in alternatif uygulamalarda kullanılamadığını gördüm. aslında BLE üzerinden nabız takip cihazı olarak kullanmak mümkünmüş, biraz daha debelendim ve nabız + kadans bilgisini takip etmek, Urban Biker programı ile mümkün oldu. urban Biker üzerinden strava gönderimi de mümkün. bu şekilde yapınca yükseklik verisi sorunu da kalmıyor.

0b629f93-bf4d-41cb-ab33-0d62d05e42f6.jpg
be2e7955-abee-4014-8fe4-9550e60f540f.jpg

• Muhteşem
Tepkiler: osmancan71
Geri