Scudo Sports

Yabancı internet sitelerinden alışveriş

Kartım geçen 2 ay önce Avusturayadan biri kopyalamış ve 4000 TL ye yakın alış veriş yapmış , über çağırmış , yemek yemiş , 15 adet işlem yapmış banka şüpheli işlemdiye bana bildirince hemen kartı kapatıp bankaya gittim.İşlemlerin iptali için gerekli belgeleri doldurdum.2 gün sonra yapılan harcamalar iptal edilip kartıma paralar geri yüklendi.Bu tarz olaylar çok sık olmuyor dedi.Ayda 1-2 kişi geliyor sizin gibi dedi.Sanal kart ile yapın alış verişi dedi.Limit belirleyin birşey olmaz dedi.Olabildiğince uzak durmakta fayda var aslında.Zaten her şeyde aşırı pahalanmış bundan sonra da alış veriş yapılmaz artık :)

Scudo
Ben bu yüzden 50 lira fazla olsun gidip kendim alayım diye aliexpress yerine Decathlon dan alışveriş yapıyorum. Açıkcası karşılaştırdığında çok fiyat farkı oluyor ama güvenemiyorum. İnternetten yalnızca güvendiğim bir siteden kitap alıyorum.

@scottrek
Haklısınız , artık dışarıya adım bile atılmaz elimizdekinin kıymetini bileceğiz.

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,

Sanalmagaza.com.tr internet sitesinde bisiklet kategorisinde sepette ekstra %20 indirim veriyorlar. Bilgi vermek istedim. İlgili link aşağıdadır. Fiyatlar piyasaya göre çok uygun.

(link)

Mutlu Günler Dilerim.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Merhabalar

Konuya bende bir paylaşım yapayım. Yurtdışından alış veriş gümrük vergisi dahil yurt içinden çok çok daha uyguna geliyor öncelikle bunu belirteyim 2. Şuan bike-discount da fiyatlar çok uygun ancak herşeyi Türkiyeye gönderemiyorlar 16 Eylül 2019 da satın aldığım trainer gelmedi araştırma başlattılar kargo kaybolduğu bilgisi gelince kargo ücreti de DAHİL paramı iade ettiler!! Ancak bu site ile ilgili bir bilgi daha iade ve iptallerde kargo parası alıcıya ait ve 22.95 euro dur kargo ücreti yüksek gelebilir ancak ürün+kargo fiyatı bir çok yerden daha uyguna gelebiliyor bu siteden sonra 2. Wiggle 3. Merlin arkadaşlar hem güvenilir hem uygun ancak her ne olursa olsun serbest piyasa üründen ürüne değişebilir bu yüzden tek bir yere bakarak karar vermek doğru değil bunu da aklımıza güzelce not edelim derim herkese bol sporlar hayırlı alışverişler dilerim

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
yerini buldum boş yere bildirim oldu kusura bakmayın

Hatay'dan ikinci el bir bisiklet almak istiyorum ancak satıcı kargo yapmak istemiyor. Aslında benim içime sinen de görerek almak ama Tekirdağ'dan oraya gitmem bisikletin yarı fiyatı kadar tutacak. Hatay'da yardımcı olacak bir tanıdığım da yok, nette biraz araştırdım. Gezenadam'ı duymuşsunuzdur, genelde il dışından araç alacaklar için eksper hizmeti veriyordu. Az önce sitelerine baktım, il dışından bir ürün almak isteyip gitme imkânı olmayanlar için de ticaret hizmeti veriyorlarmış.

Sitede yazdığına göre süreç şöyle devam ediyor: "Satıcı ile temasa geçeceğiz ve ürünün bulunduğu yerde, tamircide veya servisinde ürünü kontrol ettireceğiz. ürün sağlam ise gezen adamımız size ürünün ücretini satıcıya ödemenizi isteyecek. Satıcı ücretin hesabına yattığını gördüğünde ürünü ondan alacağız ve sizin adresinize kargo ya da otobüs ile göndereceğiz."

Daha önce bunu deneyimleyen oldu mu? Memnun kaldınız mı?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Hatay'dan ikinci el bir bisiklet almak istiyorum ancak satıcı kargo yapmak istemiyor. Aslında benim içime sinen de görerek almak ama Tekirdağ'dan oraya gitmem bisikletin yarı fiyatı kadar tutacak. Hatay'da yardımcı olacak bir tanıdığım da yok, nette biraz araştırdım. Gezenadam'ı duymuşsunuzdur, genelde il dışından araç alacaklar için eksper hizmeti veriyordu. Az önce sitelerine baktım, il dışından bir ürün almak isteyip gitme imkânı olmayanlar için de ticaret hizmeti veriyorlarmış.

Sitede yazdığına göre süreç şöyle devam ediyor: "Satıcı ile temasa geçeceğiz ve ürünün bulunduğu yerde, tamircide veya servisinde ürünü kontrol ettireceğiz. ürün sağlam ise gezen adamımız size ürünün ücretini satıcıya ödemenizi isteyecek. Satıcı ücretin hesabına yattığını gördüğünde ürünü ondan alacağız ve sizin adresinize kargo ya da otobüs ile göndereceğiz."

Daha önce bunu deneyimleyen oldu mu? Memnun kaldınız mı?
Aracı buldurup kontrollü almak daha iyidir. Bu tarz şeylerde iyi niyeti ihlal eden olabiliyor. Hatayda forumda bulunan ve aktif olan bir kaç arkadaş var. Onlardan da yardım alınabilir. Bugün Hataya hadi gideyim desen en hesaplı ihtimalle 750 -1000 lira arası bir meblağ tutar.
Almayı planladığın bisikletin linkinide paylaşırsanız bizde görmüş oluruz. Bisiklet hoşumuza giderse hep beraber forum olarak almanın bir yolunu ararız. :) Beğenmezsek almaman için her türlü oyun bozanlığı yaparız.:koptum:
@soner83 hocam yardımcı olabilirmisiniz.
Hatay başlığına mesaj atarak ,arkadaşlardan dönüş alınabilir.

@necmeddin abi bisiklet bu:
(link)
Forumda konulara baktım, f/p gibi duruyor. Giant Langma alacağım gün satıcı bin lira zam yapınca ikinci ele yönelmiştim, boyuma uygun kadroyu aratınca Alur buldum, araştırdım. Bana fazlasıyla yeter gibi.

Birkaç husus var tabi can sıkıcı.
*Satıcı şu an bisikletin ikinci sahibi (bir yıl önce o da ikinci el olarak almış.) ve fatura yok. (Ömür boyu kadro garantisi bu durumda iptal.)
*Aldığından beri bakım yapılmamış, önceki sahibini bilemiyorum. Son beş aydır hiç kullanılmamış, bazen bahçede bazen evde muhafaza edilmiş. :bsmagryr:

IMG-20210420-WA0002.jpg
IMG-20210420-WA0004.jpg

• Beğen
(link)
Forumda konulara baktım, f/p gibi duruyor. Giant Langma alacağım gün satıcı bin lira zam yapınca ikinci ele yönelmiştim, boyuma uygun kadroyu aratınca Alur buldum, araştırdım. Bana fazlasıyla yeter gibi.

*Satıcı şu an bisikletin ikinci sahibi (bir yıl önce o da ikinci el olarak almış.) ve fatura yok. (Ömür boyu kadro garantisi bu durumda iptal.)
*Aldığından beri bakım yapılmamış, önceki sahibini bilemiyorum. Son beş aydır hiç kullanılmamış, bazen bahçede bazen evde muhafaza edilmiş. :bsmagryr:

261786 dosyayı görüntüle
261787 dosyayı görüntüle
Fena durmuyor. 105 set bir bisiklete göre fiyatı uygun. Şimdi esas mesele Hatay'da bisikletten anlayan birini bulmak. Yada bir bisikletçiye baktırmak.
Yarın fırsatım olursa bir kaç arkadaşdan yardım almaya çalışacağım. Malum Ramazan ayındayız. Olumlu bir cevap alabilirsem buradan yada özelden yazarım. Şimdi bu bisiklete iyice baktırmak lazım. Alıpta bir verdiğin kadar masrafa girmek var işin sonunda. Çok ümit vermemekle birlikte şansımı deneyeceğim. İş olmaya yaklaşırsa arkadaşlara yeğenime alıyorum iyice bakın diyeceğim. Eğer bisiklet iyiyse gerisini sonra düşünürüz. Nasipse olur. :harika:

(link)

261786 dosyayı görüntüle
261787 dosyayı görüntüle

Çekiş sistemi 105 5700 10 vites bu arada, bilginiz olsun. Bunun üstüne 2 tane yeni 105 versiyonu çıktı. Kötüdür anlamında söylemiyorum, belki gözden kaçmıştır diye.

• Beğen
Çekiş sistemi 105 5700 10 vites bu arada, bilginiz olsun. Bunun üstüne 2 tane yeni 105 versiyonu çıktı. Kötüdür anlamında söylemiyorum, belki gözden kaçmıştır diye.
Evet arkadaşlar bu arada , yorumlarınızı esirgemeyin. Ben yol bisikletinden hiç anlamam. Eğer becerebilirsem sistemin çalışıp, çalışmadığını ve genel kontrolleri yaptırmaya çalışacağım.

Yarın fırsatım olursa bir kaç arkadaşdan yardım almaya çalışacağım. Malum Ramazan ayındayız. Olumlu bir cevap alabilirsem buradan yada özelden yazarım.
Teşekkür ederim. 🙏 Ben de Hatay başlığına yazmayı düşündüm en başta ama dediğiniz gibi ramazan ayı... Bir de bisiklet Arsuz'da görünüyor. Haritadan bakınca merkeze uzak gibi. İnsanları yormak istemedim ama yakınlarda olup genel durumuna bakacak bir arkadaş olsa çok güzel olurdu tabii.

Merhaba, hiç anladığım bir konu değil aslında. Eski olması dışında olumsuz bir durumu yoksa bence sorun olmaz.

Teşekkür ederim. 🙏 Ben de Hatay başlığına yazmayı düşündüm en başta ama dediğiniz gibi ramazan ayı... Bir de bisiklet Arsuz'da görünüyor. Haritadan bakınca merkeze uzak gibi. İnsanları yormak istemedim ama yakınlarda olup genel durumuna bakacak bir arkadaş olsa çok güzel olurdu tabii.
Merhaba. Arsuz İskenderun'a daha yakındır. Tavsiyem iskenderun'daki bisikletçileri araştırmanızdır. Reklam gibi olmasın ama All Ride Bike Coffee gibi bir bisikletçi de var orada. Adanalı olduğum için biliyorum. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Satıcı ile Gezenadam'ın işbirliği yapıp sizin parayı aralarında bölüşüp bisikleti yollamayacakları ne malum? Yeni nesil dolandırıcılık yöntemleri türemiş galiba. :)
İsterse 20 binlik bisikleti 5 bine versinler, görmediğim malı almam hele ki ikinci else. Tavsiyem parayı çöpe atmayın.

(link)

-- Bildiğim kadarıyla fatura sizin adınıza değilse yani ikinci el alıyorsanız zaten decathlon ömür boyu garanti sunmuyor size. faturası olsaydı da bir şey değişmezdi bu konuda, olsaydı iyi olabilirdi tabi.
-- Bisiklet rutubetli bir ortamda bulunmadıysa çok büyük bir problem olmaz ama grupseti iyi inceleyip almak lazım. bakımsız kullanımdan dolayı olması gerektiğinden daha fazla aşınmış olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ModernOblomov
Bu ömrü boyu mevzusuna bir açıklık getirmek gerekli. Ömür boyu derken orada kadroya bir ömür biçilir ve o ömrün boyundan bahsedilir. İnsan ömründen değil. Yani bu kadro 6 senelik ve ömür boyu cümlesindeki ömrü büyük ihtimalle dolmuştur.

@ModernOblomov bugün iş yoğunluğum nedeni ile görüşemedim. İnternetten arsuza baktım mesafe var biraz. Benim için önemli olan işlerini aksatmadan ,bu arkadaşların İskenderun yada Arsuz da bisiklet işinden biraz anlayan arkadaşlarla bu işi bitirmeleri.
Merkezde olmuş olsa çok bir sorun çıkmayacaktı benim için.
Arsuzda Doğan Motor diye büyük bir firmada varmış. Bisikletten anlayan ve orayada gösterebilecek bir kurban arıyorum. :)
Ha bisiklet iyi ise ödeme konusu sorun değil. Kargolama konusuda sorun değil baktırdıktan sonra kargolattırırım.
Benim derdim bisikletin iyi olması ve tabiki pazarlık. Yoksa arkadaşıma al deyince alır. Almışken sağlam bir pazarlıkla güzel bir bisiklet alalım diyorum.
@ModernOblomov kardeş bana özelden mesaj atabilirmisin.

Arkadaşlar Danimarkada akrabalarım var. bu yaz gelecekler. Bisiklet parçaları getirtmek istiyorum 2. el veya 0 varmı önerebileceğiniz site ?

İkinci el konusunda birşey diyemem ancak sıfır alacaksanız wiggle vb siteler daha ucuz, akrabanızın getirmesinin tek artı yönü kargo ödememiş olursunuz.

Son düzenleme:
İkinci el konusunda birşey diyemem ancak sıfır alacaksanız wiggle vb siteler daha ucuz, akrabamızın getirmesinin tek artı yönü kargo ödememiş olursunuz.
baktımda dolar bazında gene pahalı :( şöyle 100-150 liraya kadanslı kablosuz bişey varsa. dbe diye site var orda gördüm bitane mesela sordum geri dönüş bekliyorum.

Geri