Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağ önerisi?

bende wd40 ve 3m yağlayıcı var
wd-40 ı önce temizlik için kullanıyorum (wd-40 aslında yağ sökücüdür) sonra bisikletin her mekanik yerinde kulandığım 3m yağlayıcı kullanıyorum çok memnum anca sprey yağlar diyer yağlara göre daha ince olduğu için bu işlemni her 300km de tekrarlamak lazım.

Scudo
Bugün üye oldum ve bu paylaşım ilgimi çekti Motorex Kuru Ortam Zincir Yağı nı tercih ediniz ve asla mazot , benzin ,gazyağı , makina yağı
yanmış motor yağı v.b. lütfen kullanmayınız. Motorex tozun zincir ve aktarıcılara bulaşmasını oldukça engelliyor. Sadece tork ya da çapraz kullanım değil , zincir , aktarma organları ve rubleye yapışan toz, toprak da aşınmaya neden olur. tüm bisiklet satıcıları temizleme ve yağlama yani bakım ürünlerini taksitle satıyorlar bisiklet için ne gerekiyorsa o malzemeden başkasını lütfen kullanmayınız, hem metal hem de plastik bölümlere ve en önemlisi de kadroya ve özellikle de karbon kadroda aman dikkat , kimyasal yapısında bozulmalara neden olur ve bir gün kadroda tamiri mümkün olmayan hasarlarla karşılaşabilirsiniz .Sağlıklı ve mutlu günler dilerim

Berner yağ kullanan var mı? Kullanan arkadaşlar memnun mu? Bu yağ hakkında fazla bir bilgi bulamadımda. :)

Bir arkadaş yazmıştı forumda ama nerde hatırlayamadım: Zinciri yağlayan ve üstünde hiç toz, toprak bırakmayan bir marka yap söylemişti bilen var mı ?

Evet olabilir Edip bey
@Edip Dinçer
Evet bu yağ da olabilir ama çok bulunan bir marda değil sanırım. Bunun yerine de Zefal, Finish line, Würth gibi markalarda aynı işlevi görebilecek bir yağ var mıdır ? Suya daha dayanıklı ?

temizlemek için gaz yağı kullanabilirsin ve ben yağ olarak ipone yi öneriyorum. motor için abim kullanıyor bisiklet için ben. cıvık değil, zincire yapışıyor. beyaz renkli bir yağ ve çok memnunum.
(link)

Ben kuzenimin İngiltere' den getirdiği Nanoprotech' i kullanıyorum. Hem yağlama konusunda süper hemde diğer ekipmanların paslanması ve korozyonuna karşı 1 yıl koruma sağlıyor. Amortisörlerde ne çamur tutuyor ne toz ama Türkiye' de var mı bilimiyorum...

Ben bugün Berner Sıvı Gres aldım Decathlon dan. Sonraki hafta sonuna bir deneyeyim bakalım nasıl olacak?20151122_201924.jpg

@matmaca
(link)

Avantajlar
  • Mükemmel yağlama özelliğiyle tam sentetik PTFE içeren beyaz zincir spreyi
  • Yüksek devirli çalışmalarda dahi mükemmel yapışkanlık
  • Aşırı santirfüj etkilerine karşı dayanıklılık
  • O/X/Z-Halkalı /zincirlere uyum
  • Kalıcı ve basınca dayanıklı yağ tabakası
  • Özel katkısı sürtünmeyi ve aşınmayı azaltır

Teknik Bilgiler
  • Dayanıklılık gösterdiği ısılar: -30 °C den +110 °C kadar

Uygulama Alanları
  • Motorsikletlerdeki tahrik zincirlerinin yağlanmasında

Özellikler
  • Mükemmel esneklik, sıcak, soğuk suya püskütme suya dayanıklılık, pasa karşı etkin koruma

İşlem Bilgisi
  • Tüp kullanılmadan önce çalkalanmalıdır

@OsmanAltuntekin umarım o şeyi zincire sıkmamışsınızdır. Leş gibi olur. Zincir yağı değil o adı üzerinde "gres yağı" sadece sprey haline gelmiş.

O parayı ona vereceğinize şunları almanızı tavsiye ederim.

Islak iklim / zeminlerde :

Kuru ilkim / toz toprak için :

Nano Protech ve Chain-L çok popüler bu aralar. Ben de hangisini alacağımı netleştireceğim bu sıralar

Her ikisini de Formula X satıyor;

(link)

(link)

Böyle bir soruya henüz tam olarak cevap verebilen olmadı. Bu soruların yer aldığı konuları toplasak başlı başına bir forum olur.

@Anonim 15-20 güne kadar alacağım, bu 2 marka arasında kararsızım :rolleyes: Tüm forumları takip ediyorum o nedenle :harika:

Geri