Arkadaşlar merhaba, yaz ayları için hangi zincir yağını tavsiye edersiniz? Decathlondaki bu yağı kullanan var mı: (link) birkaç siparişim var bunu da ekleyebilirim tavsiyelerinize göre. Yada başka tavsiye edeceğiniz yağ varsa onlara da bakabilirim. Teşekkürler şimdiden.
Teşekkür ederimBen yol ve trekking bisikletlerimde kullanıyorum. Şehir şartlarında, kuru havada herhangi bir sorun gözlemedim.
(link)Shimano PTFE lube
Motorex Dry Lube
Hocam bende zincir yağlarını sorgulamaya başladım. Zincirden pahallı olmaya başladı şu yağlar. En ucuz zincir yağı ile en pahallı arasında uygulama sıklığını saymaz isek zinciri koruma yönünden ne kadar fark olabilir ki ?Ben yol ve trekking bisikletlerimde kullanıyorum. Şehir şartlarında, kuru havada herhangi bir sorun gözlemedim.
Bir süredir bu konu benim de kafamı kurcalıyor. Şöyle ki, yağın amacı sürtünme direncini azaltmak esasında. Yani uygun viskozitede olması ve iş görmesi bence de yeterli. Motor yağı kullanan arkadaşlar çokça var ve memnun olduklarını da belirtiyorlar. Motor yağları viskozite ve işlevsellik olarak bisiklet zinciri yağlamayı fazlasıyla yerine getirecektir, tek çekincem kapalı sistemde çalışma için tasarlandığından dolayı toz ve pislik tutması konusu.Hocam bende zincir yağlarını sorgulamaya başladım. Zincirden pahalı olmaya başladı şu yağlar. En ucuz zincir yağı ile en pahallı arasında uygulama sıklığını saymaz isek zinciri koruma yönünden ne kadar fark olabilir ki ?
Hocam bende zincir yağlarını sorgulamaya başladım. Zincirden pahallı olmaya başladı şu yağlar. En ucuz zincir yağı ile en pahallı arasında uygulama sıklığını saymaz isek zinciri koruma yönünden ne kadar fark olabilir ki ?
17 lira fark verip ek hizmeti alsam mı acaba? Bilgiler için herkese teşekkürlerBence zinciri kirden koruyabildikçe yeterli incelikteki ve tozu çekip zincire yapıştırmayan her yağ olur. Uzun yolculuklarda uzun ömürlü bir yağ olması önemli belki ama günlük kullanımda dayanma süresi de önemli değil. Ben yolda ve sistemini yenilediğimden beri trekkingde Decathlon'un teflonlu yağını, diğer 3 bisiklette bunu kullanıyorum: (link)
4 yıl önce 17.90'dan almışım, 2/3'ü duruyor, 8 yıl daha gider
Hiçbir zaman zincirin kirlenmesine izin vermediğim için yağın bir önemi kalmıyor.
Deneme amaçlı hem kuru hem ıslak havalar için muc-off zincir yağı aldım. Dün ruble, aynakol ve zincir temizliği yaptıktan sonra muc-off kuru havalar için olanı kullandım ve bugün ise 50km Z3-Z4 antremanı yaptım. Normal de xpc veya shimano kullanmış olsaydım zincir kapkara olacaktı fakat muc-off kullandığım için zincir de gram kararma veya aşınma göremedim. Vites geçişleri daha yumuşadı diyebilirim. Ayrıca çok hoş bir kokusu var. Muc-off zincir yağlarını Tradeinn sitesinden temin ettim.