Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağlı boya ile jant boyamak

ottcci

Daimi Üye
Tepki
207
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Diğer
video: (link)
salcano city fun 60v'nin jantinda çıkartmalar vardı salcano yazıyor, belli belirsiz x-sport gibi bir şey daha yazıyordu oda beyazlığını yitirdi ben de yarış bisikletlerinde teker dönerken janttaki yazıların dönüşü hoşuma gittiğinden :) yağlı boya ile çıkartmaların üzerlerini boyadım 3 saatte anca bitti yazı yerine şerit gibi beyazlık oldu ama değdi.

edit: arkad teker bayağı kirlendi o yüzden tam beyaz durmuyor ama ön tekerden anlaşılıyordur sanırım.

Scudo
Ben sprey boyayla boyamistim , bugunlerde kask ve bazi aksesuarlarimi yagli boya ile boyuyorum. Cok daha kolay ve saglam bir yolmus . dikkatli boyayinca akma gibi bir derdide yok. Forumda mukemmel olsun ayagina yagli boya dusmanligi var. Sanki eskiden sprey boya tabanca boya vardi , herkes yagli boya kullaniyordu bence. Yagli boya olur mu acaba diye dusunen arkadaslar , ben cvp veriyorum olur hemde mis gibi ucuz kolay ve zevkli olur :) bu kış canim sıkılırsa sehir bisikleti kadromu yagli boya ile boyayacagim
@Heisenberg gercek fotolar atsaydinda baksaydik bi . boyanin ustune vernik atarsan omurluk olur . yagli boya saglam bir boya aslinda fakat aliminyumun ustune cok iyi yapismamis olabilir.

@Heisenberg
Merakla fotoları bekliyorum.benim bisiklette şuan için bi aşınma falan yok ama ilerde işime yarayabilir.Birde boyama işlemini neyle,hangi kalınlıkta fırça ile yaptığını yazarsan sevinirim.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/27/976e2d81e6bfd8bfec4326141bc769cc.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/27/a71f2aec3ce693fb6551266c35073abc.jpg
@SerkanH sizin mesajin ustune biraz gıcık bir yorum yapmisim gibi , kireç nasıl kullanılır hiç bilmiyorum , belki daha iyi bir cözümdür o , umarim caninizi sikacak birsey soylememisimdir .

Kask ve jant tellerim balkonda kuruyor. Yağlı boyanin sirrı yuzeye gerektiginden fazla boya boca etmemekten geciyor ve katlar arasi en az 1-2 gun (soğuk havalarda) beklemek lazim. Kirtasiyeden alinan 9-10 numara resim fircasi ile boyadim , daha buyuk fircalarda fazla boyayi kontrol etmek zor olacagi icin akma yapacaktir. Zaten yagli biyanin tek dezavantaji akma yapmasi bence akitmadan boyayabiliyorsan mis gibi oluyor :)

Uzun yillar model ve maket calismalari yaptim.ilk baslangic firca ile yapilandir ve zamanla Airbrush yani kompresor destekli sisteme gecilir ama firca yardimiylada olur ama istenen netice alinmasi zordur. Dikkatli kullanilan sprey boya iyi netice verebilir. Birde yagli boya icin alt yapi cok iyi temizlenir,astarlanir( astar cok onemlidir ) ve kivami cok iyi ayarlanmis boya,kaliteli firca ile boyanabilir.

@furkan.zaman
Kireç olayı "Yok artık" anlamında söyledim. elbette şaka ama telefondan yazdığım için ifade edememiş olabilirim. Neden alınayım. Bilhassa sevindim hemen cevap vermenize. Benim görmek istediğim kask dı. Fena görünmüyor. Ancak ne kadr ise yarar şüpheli. Çünkü en çok soğuk, yağmur ve güneşi o görüyor. Görsel açıdan iyi gibi görünüyor.

@SerkanH
Bu da ayrı bi soru işareti?özellikle güneş nasıl etkiler bende şüpheliyim.kadro, jant vs de sıkıntı olacağını sanmam zira metal parçalar olacağından sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.Ama kask tamamen muamma.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Sanayi tipi yağlı boyalarda bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Çünkü eski evlerde demir-tahta kapılar, pencereler, taban tahtaları hatta koridorlarda yarıya kadar duvarlar (hatırlayan çıkacaktır) yağlı boyayla boyanırdı. Her türlü zemine uygun olur. Çok falza füneş görünce çatlamalar olabilir ama kısa vadede olacak bir şey değil o da. Benim tavsiyem eğer bu şekilde bir işlem yapılacaksa iz bırakmayan fırçalar kullanılmalı. Yumuşak fırçalar iz bırakmaz. Kılların mümkün olduğunca yumuşak oluşuna dikkat edin. Daha verimli olacaktır. Bu adara resim mezunuyum, her tür boyayla her tür zemin boyadım. Ona dayanarak konuştum. Sürçü lisan ettikse affola. :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@altughansinan bilgiler icin tesekkurler. Ben ustune vernik atiyorum , tabi hafif renk bozulmasi oluyor. Siz vernik icin ne onerirsiniz

Jant,bisiklet olabilir.Elinize sağlık,hoş da durmuş;fakat kask boyama iki nedenle sakıncalı bence.

-Boyanın kimyasalı,kaskın köpük ve plastik kısımlardaki özelliğini bozup kaza durumunda koruyuculuğunu azaltabilir.
-Doğrudan saça ve tene temas ettiği için,sıcak,yağmur vs..de boya kimyasalı kanserojen riski taşıyabilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@furkan.zaman
resmmen on numara olmuş abisi tebrik ederim . Boyayı aşkla yapınca hangi boya olduğu bnce çokda muhim değil ama muhim olan zamanla oluşacak durumlar bence. Bu arada ben çocukken bi komşumuz tüm tencere tavasını yağlı boyayla yapmıştı hahahaha :D o kadarda değil tabi cayır cayır yandı tencereler :D

@SerkanH evet vernik atinca bir miktar sararma oluyor , sararma yapmayan vernik var mi bilmiyorum .
Alinma konusuda biraz sacma , gecenlerde degisik bir olay yasadim anlamadan birinin canini sıkmışım o nedenle burdada bi yanlislik yapmayayim dedim neyse ki oyle birsey soz konusu degilmis zaten .
@tavaris kask konusunda hakli olabilirsiniz ama yagli boya kaskin ic tarafında degil dis tarafinda. Tabiki bu temasi tanamen onlemiyor fakat ustune vernik aticam o zaman tamamen kurtulmus olurum temastan . vernik zaten hep hayatimizda tum ahsap yuzeylerde var. Bu kaskin disinda kopuk gorunmuyordu bir kaplama vardi , kopukle temas etmiyor boya ama etsede bisey olacagini zannetmiyorum :)

@mariokaldato tesekkur ederim . bakalim, bnde merak ediyorum uzun surede ne gibi etkileri olacak .

Valla vernik konusunda emin olmadığım için kesin konuşup yanlış bilgilendirme yapmak istemem ancak en dayanıklı sonucu deniz verniği ile alırsınız. Yatlarda kullanılır. Suya güneşe fazlasıyla dayanıklı bir vernik çeşidi. Ama onda da bir miktar sararma kesinlikle olacaktır. Sprey vernikler var onlardan da kullanılabilir ama yağlı boya dediğimiz malzeme kolay kolay aşınma şu bu yaratacak bir malzeme değil. Su neredeyse hiç bir zarar veremez. Kimyasal yağmur yoksa verniğe çok da gerek yok. Ki o durumda vernikte kurtarmaz. :) Bir de kaskı boyarken ve verniklerken kağıt bant kullanarak temas etmesini istemediğiniz yerleri kapatın sıkıntı yaşamayın. Gerçi malzeme sıvı olduktan sonra girecek yer bulduğu zaman sıvışır gider ama en azından minimuma indirirsiniz. @furkan.zaman

@altughansinan tesekkur ederim bilgilendirme icin .bnde aynen dediginiz gibi yat vernigi kullaniyorum biraz sararma olsada sıkıntı degil benim icin :)

Akrilik vernikler sprey halinde sanirim , kutuda bulursam alicam bi tane .@asusmune

Geri