Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yalama olan vida nasıl sökülür?

Scudo
Çok teşekkür ederim@Hamid Asım ve @kasapogluu :) Yarın deneyeceğim tavsiyelerinizi:)
@ismail.yüksel vida cidden çok ince göründü gözüme. Arkadan vida ucu biraz çıkmış ama ince olduğu için tersten çevirerek açmaya da korkuyorum kırılacak diye:)
Yarın burada uyguladığım yöntemi de sonucunu da paylaşacağım inşallah:)

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
Çok basit biliyorum ama penseyle tutup çevirmişliğim var vida nerde nasıl duruyor bilemem ama benim yaptığım bu.

Ben daha önce yalama olan vidanın boşluğuna denk olacak şekilde alyana bez sarıp çevirmiştim ve açıldı.

Arkadaşlar bilyeli göbek, arka jantım var. Mili değiştirirken üzerindeki cıvatalardan birini söküyordum, yarıya kadar çıktı, sonra hiç oynamadı. Kaç türlü aletle denedim ne gevşiyor nede sıkılıyor. Yerinden hiç oynamıyor. O cıvata bana lazım, bi şekilde çıkartmalıyım. Fikriniz nedir ?

merhaba benimde yeni aldığım klasik bisiklet de malesef canice yapılan bir uygulama sonucu aktarıcının takıldığı delik yalama yapmış. aktarıcıyı yamuk duruyordu. çıkarınca anladım meğersem kılavuzu tam oturmadan sıkmışlar sıkmış ben sökünce boşa çıktı birdaha takılmadı. tornacıyamı götürecem. bilemedim. ve o Altus vitesin üstünde zift gibi bişey olmuş neyle çıkarıp parlatayım bu vitesi :)

Dosyalar

• IMG_20170408171515.jpg
    IMG_20170408171515.jpg
    108,9 KB · Okunma: 63
  • IMG_20170408171428.jpg
    IMG_20170408171428.jpg
    138,5 KB · Okunma: 59
Yeni bisikletim sonunda geliyor ancak bir sıkıntım var. Gidon vidalarini torklu alyan ile sıkma şansım yok bunun için merkeze gitmem lazım. Yuvalara zarar vermeden normal alyan ile idare edecek kadar sıkmam lazım nasıl yaparım bilemiyorum. Fikri olan?

@Carcass06

dans edebilecek kadar canlı olmasın, ama mefta da olmasın. alacanlı bırakın. can çekişsin.

• Beğen
Tepkiler: Carcass06
arkadaşlar ben (link) işi yapmaktayım bazen klimanın ayak vidaları pastan dolayı sökülmüyor bunun içinde ben bildiğimiz kolayı üstüne döküp daha sonrasında yumuşadıktan sonra rahatça sökmekteyim bilginiz olsun

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@PianoMan şarjlı matkaba ters burgulu bir matkap ucu takarak, ya da düz bir uçla vidayı ortadan delerek..Dremel vs varsa baş kısmına düz tornavida için kesikte açabilirsiniz..Belki vidanın kıyısına matkapla bir iz yapıp saat yönü tersinde ufak bir çekiçle o ize dayadığınız çiviye vurarakta olabilir...

• Beğen
Tepkiler: MertV ve necmeddin
Geri