Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yalama olan vida nasıl sökülür?

@PianoMan şarjlı matkaba ters burgulu bir matkap ucu takarak, ya da düz bir uçla vidayı ortadan delerek..Dremel vs varsa baş kısmına düz tornavida için kesikte açabilirsiniz..Belki vidanın kıyısına matkapla bir iz yapıp saat yönü tersinde ufak bir çekiçle o ize dayadığınız çiviye vurarakta olabilir...
Bu gece anladım ki ; Şarjlı matkap alacağım tork anahtarı alacağım :(
@PianoMan Istanbul un neresindesiniz?
Maltepe hocam

Scudo
İyi bir tornacıda vardır bu tarz aletler. Sanayiye gitme durumunuz varsa hallederler her halükarda. Başında durun sadece.

@PianoMan Cok uzakmisiz. Ben makina muhendisiyim calistigim fabrikaya yakin olsaydiniz 5 dk da hallederdim. Genis agizli duz bir tornavida ve cekic isinizi görür. Düz hatta tornavidayi tutup cekicle vidanin o kismina duz iz yapacak sekilde vurun. Duz vida agzi acmis olacaksiniz sonra tornavidayla sokabilirsiniz. Ikinci olarak elinizden geliyorsa en ince matkap ucu daha sonra biraz daha kaliniyla yavas yavas yuvaya zarar vermeden korletebilirsiniz.

@PianoMan Cok uzakmisiz. Ben makina muhendisiyim calistigim fabrikaya yakin olsaydiniz 5 dk da hallederdim. Genis agizli duz bir tornavida ve cekic isinizi görür. Düz hatta tornavidayi tutup cekicle vidanin o kismina duz iz yapacak sekilde vurun. Duz vida agzi acmis olacaksiniz sonra tornavidayla sokabilirsiniz. Ikinci olarak elinizden geliyorsa en ince matkap ucu daha sonra biraz daha kaliniyla yavas yavas yuvaya zarar vermeden korletebilirsiniz.
Yarın gündüz deneyeceğim . Çok saolun hocam

@PianoMan matkap yoksa, daha önce hiç yapmadıysanız @necmeddin in dediği daha akıllıca...Yoksa vidaya iz atarken dış elemana zarar verebilirsiniz (çizersiniz), onun geri dönüşü yok..
Hiç yapmadım , yapabilir miyim çok da emin değilim. Önce arkadaşlara soracağım orda da tecrübe yoksa tornacı arayacağım
Bostancı Sanayi de Mert Torna var hocam, uğrayın 5 dkda çözerler
Hocam tam da tornacı nerde olur diyecektim sizden geldi cevap saolun

@PianoMan linkteki uçlardan uygun boyutta olanı torku güçlü bir şarjlı matkapla kullanırsan vidayı sıkıntısız olarak çıkartırsın ben çok fazla vidayı böyle çıkardım

Gidon boğazımdaki civatalardan biri yuvarlanmış bir alyan nedeniyle yalama olmustu. Speed out markalı ters kılavuz ile açmaya çalışırken iyice kötü oldu. Civata kafası tam bir huni haline geldi. Daha büyük bir alyan, torx anahtarı ve vida çakmayı denedim fakat karbona zarar vermemek icin çekiç ile vurmaya korktum. Dremel ile civatanin köşesine çentik açtım, vida ile döndürmeyi denedim fakat ters kılavuz yuzunden civatanin duvarı çok inceldiği icin daha da zarar verdi. Götürdüğüm bisiklet atölyeleri de tornaciya yönlendirince son çare olarak alttaki civatayi ve furs kapağını sökerek bogazin arasından kil testere ile kesmeyi denedim. Dremel ile bogaza zarar vermemek icin kesemediğim civatayi testere ile kestim ve bu iskence bitti. Tekrar basıma gelse bir büyük torx çakmak ilk seçenek olurdu. B63405A2-462E-46F6-92FB-3EE871A53C71.jpeg

Dosyalar

• F24E510F-4A3D-4512-BB39-B61D2F8D561C.jpeg
    F24E510F-4A3D-4512-BB39-B61D2F8D561C.jpeg
    47,7 KB · Okunma: 46
Son düzenleme:
@okoyuncu Tork anahtarı civatayı ne kadar sıktığınla ilgili. Benim bahsettiğim civatayı sıkma kuvvetiyle ilgili değil. Alyan yerine Torx kafalı civata kullanırsan yalama sorunuyla karşılaşmazsın.

@okoyuncu Tork anahtarı civatayı ne kadar sıktığınla ilgili. Benim bahsettiğim civatayı sıkma kuvvetiyle ilgili değil. Alyan yerine Torx kafalı civata kullanırsan yalama sorunuyla karşılaşmazsın.
Torx kafalı civata kullanılmış disk fren rotorundaki bir civata yalama olmuş. Ben karşılaştım 😅

Bunu keserek delerek vs. çıkartmaya çalışmadım. Önce yenisini edinmem gerekiyor. Benzer ölçüde herhangi bir malzemecide bulabilir miyim? Rotor için olanlar 6 tanesi 250 liraya satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Osmangazi43
Geri