Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yalvarıyorum sigarayı bırakın!

Scudo
sabah kalkıyosun enerji %100 kahvaltı yapıyorsun süper herşey mükemmel ve sonra bir sigara yakıyorsun kafan bulanıyor enerji %70e düşüyor sonra bir sigara sonra bir daha derken daha akşam olmadan enerjin %0 kolunu bile kaldırasın gelmiyor üşengeçlikten yıkılacak yer arıyorsun.sigara bu kadar illet birşey senin herşeyinden çalıyor. nerden biliyorum çünkü bende 9 sene önce bıraktım bırakana kadar hayattan zevk almıyormuşum onu anladım şu an hayattan daha fazla zevk alıyorum.yaptığım herşey 3 kat daha fazla haz veriyor. bırakanlara tavsiyem şu dur; 3 ay içmezsem bir daha başlamam demeyin sakın. 2 sene içmemişim 1 taneden birşey olmaz demeyin, başlarsınız tekrardan allah korusun. düşünün o kadar iğrenç birşeyki bu sigara 9 yıl olmasına rağmen biri yanımda içince ara sıra da olsa halen canım çekiyor ama asla ve asla bir daha başlamam çünkü biliyorumki 1 tane sigara 9 seneyi heba edecek. bırakacak arkadaşlara tavsiyem evliyseniz eşiniz içiyorsa birlikte bırakın, çok samimi arkadaşlarınız içiyorsa birlikte bırakın emin olun çok işe yarıyor.

GEÇMİŞ OLSUN ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN İNŞALLAH.

sigarayı hiç sevmiyorum. böyle bir ahmaklığı bir insan kendine nasıl yapar onu zaten hiç anlamıyorum. her şeyden gayrı bunun için ayrıca allah'a hesap verilecek ben bu görüşteyim. önce kendi bedenine bilerek-isteyerek zarar verdikleri için; sonrada başka insanları rahatsız ettiği-zehirlediği için ve dahi diğer canlı mahlukatı(ağaç-bitki-börtü böcek) etkilediği için.
ben normalde çok sakin bir adamımdır. kavgayla gürültüyle işim olmaz. konuşarak meseleleri çözme tarafıyımdır ilk tahlilde. lakin mesele sigara olunca bana böyle bir şeyler oluyor. bana diyorlar ki burası açık alan kardeşim biz burada içeriz sen karışamazsın. be it herif açık alan senin tapulu malın mı. hava senin oldu da bizim mi haberimiz yok. böyle olunca işte kavgayı ben çıkarttım oluyor. bizim kas kafalıların anlamadığı bir şey var. açık alanda içmek serbest. ben hakkımı helal etmiyorum kardeşim. beni rahatsız edemezsin pisliğinle. sokakta ben ardında giderken önümde sigara içen birisinin dumanını çekmek zorunda değilim. o keyif yapacak diye yolumu da değiştirecek halimde yok. o zaman o sigara içilmeyecek. git evinde iç. kendini ve aileni zehirle bak ona kimse karışamaz işte.
hak diyoruz kul hakkı diyoruz. kimse bunları düşünmüyor. yağmur yağıyor herkes kıç kadar durağa sığınmış pat biri oradan sigarasını yakıyor. senin ne hakkın var bizi zehirlemeye rahatsız etmeye. işte bunların hepsi sorulacaklar arasında, hesap dahilinde. sonra karşımıza çıkınca ah vah edeceğiz ama maalesef iş işten geçmiş olacak. allah bize akıl fikir versin diyorum. var olan beyni kullanma yetisi versin diyorum.

@danceros

Aynen ben o hataya düştüm 12 sene bıraktım tekrar başladım. Aman deyim... Şimdi tekrar bıraktım. Büyük konuşmuyorum ama Allahın izniyle inşaallah kurtulacağım/kurtulacağız bu meretten

@aeneskral yıllarca sigara içmiş biri olarak söylediklerinize harfiyen katılıyorum. kimsenin kimseyi hiçbir ortamda rahatsız etme lüksü yoktur ki hele ortak alanlarda asla. mesela ben bir iş merkezinde esnaflık yapıyorum ortak kullanım tuvaletlerimiz var heryerde SİGARA İÇİLMEZ levhası olmasına rağmen adam giriyor ve tuvalette çok afedersiniz s-ıçarken sigara içiyor. bırakmadan önce içen biri olarak bile bu duruma tahammülüm yoktu. keyfine bu kadar düşkünsün çok güzel ama hem senden sonraki gelenin hakkına giriyorsun hemde yedi geçmişine sövdürüyorsun bunu düşünmüyor. nitekim sigara her yönden zararlı başlaması kolay ama bırakması aşırı zor allah herkese o kuvveti versin inşallah

@Bisikletreis
Katılmıyorum. 19 yaşındayım, lisede sigaraya içmediğim için çok "süt çocuğu" muamelesi görmüşlüğüm var. 10 arkadaşımdan 7' si içiyordu. Lise dediğim meslek lisesi de değil. %13' lük dilimde bir lise. Her neyse ben onları dinlemedim. Hem sağlığımı hem milyarlarımı kurtardım. Şimdi de sporcu arkadaşlarım dışında neredeyse tüm arkadaşlarım içiyor. Umarım siz de kurtarırsınız kendinizi.

@sadi imren çok geçmişler olsun abi.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Hala rüyalarımda içtiğimi görüyorum ama çok şükür direniyorum en önemlisi de spora devam ediyorum rampaları tıkanmadan çıkmak,tatildeyim şu an sabah erkenden kalkıp yürüyüp koşmak motivasyon katıyor ... :harika:

@Mustafa Zeybek Mustafacım bahsettiğim yıllar 90'lar. Önceden sigaranın sağlığa zararlarını bu denli güzel anlatmamışlardı. Türkiye'de son zamanlarda kapalı yerlerde sigara içilmez yasağı getirldi. Caydırıcı oldu güzel oldu. Sen %13 lük dilimde olan bir öğrencisin yazdıklarımı anlayabileceğini umuyorum. Ayrıca seni güçlü bir iradeye sahip olduğun için de kutluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@historiyst
abi rüyada görmek nedir ya :koptum:

@isosel Harbiden bazen tek veya arkadaş grubuyla sigara içtiğimi görüyorum demekki bilinçaltı hala içmek yönünde ısrarlı ... ;)

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Arkadaşlar @sadi imren arkadaşımızın ağabeyi vefat etmiştir. :(
Biliyorsunuz daha dün bu başlıkta sigara yüzünden kansere yakalandığını ve tedaviye cevap alamadıklarını yazmıştı.
Cenazesi yarın cuma namazını takiben Orhaneli ilçesi Topuk Köyü'nde defnedilecekmiş.

• Beğen
Tepkiler: Mura7Mac1t
@Özcan. @sadi imren başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır ve uzun bir hayat versin

@sadi imren Başınız sağolsun kardeşim. Allah, çektiği acıları günahlarına saysın.

@Bisikletreis
Aslında haklısınız. Söylemeye çalıştığım şey hala baskının olduğu. Elbette bu baskı misafirlikte sigara ikram edilen, otobüste sigara dumanından nefes alınamayan 90' larla kıyaslanamaz.

• Beğen
Tepkiler: Mura7Mac1t
@Kudret Kurtcebe

Konuya yazmış idim,babam emekli subay idi,1960 ihtilalinde emekliye ayrılınca ,boşluğa düştü ,kahve ev arası mekik dokudu,günde 2 ,5 paket sigara içti,dile kolay,annem astım oldu,ama rahmetli annem 83 yaşında vefat etti,babam ise ,55 yaşında vefat etti,akciğer kanserinden,
Ağbim nuri kurtcebe ölümden döndü,sigara artık içemiyor,zamanında müdahele oldu,akciğerin 4 de 3 'ü alındı,hastanede ziyarete gittim elinde kocaman bir kavanoz,kavanoz kapağından bir boru koltuk altına giriyor idi,pişmandı ama bir kere olan olmuş idi,
bu sigara illetine neden alışmadim bilmiyorum,ne de içkiye,eniştem her akşam bir büyük rakı götürür idi ,oda sirozdan gitti,yav demokrasi var isteyen içer bedelini öder ,ya da içmez gene bedelini öder,bu bedelin ne kadar ağır olacağı önemli,sevgili muhterem ,dünyanın en büyük silahcısı ve de bankeri, para babası,104 yaşını hedefledi ,tabi parası ile epey organlarını değiştirdide ne oldu ,101 'de gitti,kurtlar amcamızı yedimi bilemem ama ,belkide mumyalaştırmışlardır:islik:

Arkadaşlar hepinize selamlar. 28 yaşındayım, izmir torbalı adliyesinde memur olarak çalışıyorum. Bisiklet sürmeyi çok seviyorum ancak her denemem de kesilmek, yokuşlarda tıkanmak gibi sorunlar nedeniyle çok güzel bir bisikletim (2012model) olmasına rağmen toplamda 300 km ye gelmiş halde garajda beklettim, süremedim. Şimdi bir kaç gündür forumda takılıyorum ve düşünüyordum. Neden sigarayı bırakmıyorum diye. Yaklaşık 1 saat önce sigarayı bıraktım. İçmeyi de düşünmüyorum, kararlıyım. Bunu buraya yazmamın sebebi de ben kendimi kandırırım ama başkasını kandıramam. Bu yazım burada kalsın, sizde uygun görürseniz. Şayet olur da başlarsam gördükçe utanırım.

İlk hedefim eski günlerimde ki gibi delicesine pedal atmak. Yokuş görünce kendime dakika verirdim çıkmak için ve çıkardım. İzmirliler bilir Güzelyalı parkından Yeşilyurt yıldız caddesine 18 dakikada çıkardım o zamanlar. Şimdi aynı atikliğe ulaşmak için elimden geleni yapacağım ve yeni imkânlarımla dağlardan da deliler gibi ineceğim.

Bu forumu çok seviyorum, hepinize sağlık diliyorum

Ben 11 yil sigaraya gonul vermis birisi olarak 3.denememde biraktim birakali 8 sene olmus o zamanlarda sigarayi birakmanin dunyanin sonu oldugunu saniyordum..sonra 4 sene sonrada alkolu biraktim su gibi icen ben ondan sonra diger zararliyi biraktim ara sira icsemde..4 sene once tovbe ettim ve artik dinimizin emirlerini yerine getiriyorum..sonra umreye gidip akabinde tek tabanca israile kuduse gidip girilmesi zor yerlere girdim neyse artik o eski halimden eser yok simdi artik kendimi hobilerime ve aileme ayiriyorum

@vizeli gezgin Valla bravo kutluyorum seni büyük değişim yapmışsın hayatında, bende sigarayı bıraktım üç sene önce şimdi sigara içen insanın yanına 1 metre yaklaşsam içim dışıma çıķıyo..Neyse Allah herkesi kurtarsın bu pisliklerden, çoluk çocuğumuzudan da uzak eylesin..

27-28 yıldır sigara içerim. Bir paket bana 3-4 gün gider.

Geri