Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yaralar, Yara İzleri, İyileşme Süreci

Haddimi aşmamak için bisklet gurubumuzdan doktor arkadaşımın açıklamasından alıntı yapayım:

"
...parkurumuz risk faktörleri olan bir ortam.Daha önce tetanoz aşısı hiç olmamış olanların (aramızda olduğunu zannetmiyorum) 3 doz (ilk doz + 6 hafta sonra 2. doz+12 ay sonra 3. doz) aşı olması gerekir. Herhangi şüpheli bir yaralanmada aşıları tam olanlarda ve 5 yıl geçmemiş olanlarda sadece yara bakımı ve takibi yeterlidir. Daha önce aşı yoksa, eksik yapılmışsa veya üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmişse aşı tekrarlanmalıdır. Şayet yara kirli ve risk yüksek ise tetanoz immunglobulini yapılabilir..
"
Bulent
 
Scudo
@HaliliOzturk
  • Rica ederim Halil'cim, yanağındaki yaranın kalmasında hiçbir mahsur yok. Hem sana özgü bir izin var artık. (İnşallah kalmaz ama kalsada önemli değil) fazla takma kafana. ;) Önemli olan; Kalplerde, gönüllerde açılan yaralardır. İzleri ömür boyu kalır ve tedavisi mümkün değildir. Dilerim, yaşamın boyunca o tür yaralara maruz kalmazsın. Sevgiler

  • hammurabi, ilk resimdeki senmisin? ya o, ya da ikinci resimdeki sen değilsin gibi :rolleyes: şakayı bırakalım da gerçekten ucuz atlatmışsın. Geçmiş olsun. Aman, Dikkat! ;)
 
Scarfin Kremini denemenizi tavsiye ederim kısaca özellikleri aşşağıdaki gibidir.
Yara, çizik ve kaza sonucu oluşan yaralanmaların neden olduğu izleri yok etmekte kullanılmaktadır. Kremin içeriğinde kır iğdesi, kalonji veya marigold, propolis ve St Jhon’s wort bitkilerinin özleri bulunmaktadır.
 
5 ay önce sol ayağımı sıkıştırdım ve aşil tendonumu topuk kemiğime bağlayan kısımda çok ciddi bir zedelenme oldu. İlk 2 hafta adım atamadım bırakın yürümeyi ki yeni yeni tam olarak iyileştiği mi hissetmeye başladım. Ama hala uzun süreli aktivitelerde sol ayağının arka kısmında bir hassaslık seziyorum. Arkadaşlar bu derece uzun sürmesi sizce normal mi? Veya daha önce başına gelen oldu mu? İlk günlerde direk aile hekimime gittim ve bana ibufetium adlı ilacı verdi. 1 ay spor yapmamamı istedi ve ağrılarımın iyileşmemesi halinde topuğumu yüksekte tutmamı sağlayacak bir yükseltici vereceğini söyledi.

Özellikle ortopedi bölümü için doktora gitmemin gerek olup olmadığını sordum ve gerek yok dedi ama bence doktor durumumun ciddiyetinin farkında değildi. O günden beri bisiklete binmiyorum, ayağım ilk darbeyi aldığında hissettiğim korkuyu ve acıyı anlatmam mümkün değil. Bu iki duyguyu karışık halde yaşamak beni o kadar etkiledi ki hayatımın hiçbir döneminde sivilce problemi yaşamamıştım ama stresten 23 yaşındayken alnımda ve sırtımda sivilceler çıkmaya başladı ki hala o günden beri depresif halim devam ediyor. Ayağım hala arada ağrıyor ki o günden sonra kilo sorunları da başıma geldi. Sizce bu sakatlığın aylarca sürmesi normal mi?
 
@BisikletSeverÜye

Şimdiye kadar yaşadığım spor kaynaklı kaza ve sakatlıklardan edindiğim tecrübe kesinlikle spor hekimine gözükmek gerek. Özellikle spor geçmişi olan bir hekim tercih edilebilir. Aşil yaralanması ve şüphesi olan rahatsızlıklar da maalesef kısa sürede geçmez ve uzunca süre insanı tedirgin edip kendini hissettirir.
Geçmiş olsun..
 
@İsmail Ağcasulu
Son günlerde hiçbir ağrı hissetmiyorum hocam, ciddi manada insan kendi canının kıymetini anlıyor böyle durumlarda. Çok şükür iyileşme evresinin sonlarına doğru geldiğimi hissediyorum. :)
 
@BisikletSeverÜye ashil sıkıntılı bir tendondur. Potansiyel enerjisi çok fazladır. Ribountta zıplayıp patlatan hastaları olmuştu. Tedavisi de sıkıntılıdır. Ve uzun süreç alabiliyor. (Koptuğu zamanlar için söylüyorum) tarvma sonrası herzaman buz. Ve eklem istirahat. Her antrenmandan sonra germe... Hem esnekliği arttırıp sakatlanması önlüyor hem de sakatlanma sonrası dönüşü kolaylaştırıyor. Dr a çıkarken de spor yapan Dr gideceksin ki ortak dilden konusabilesin. Yoksa konuştukları boş..
 
@ali önder
Eskiden ısınmadan kendimi zorluyordum hocam, şimdi ısınmadan hayatta dayanıklılık isteyen bir spor yapmam.
 
@BisikletSeverÜye


Merhaba aranıza yeni katıldım,bisiklet bakıyorum.Aynı zamanda fizyoterapistim iletinizi okuyunca yazmak geldik içimden bu vesileyle ilk mesajımı da yazıyorum.

Yaşadığınız tüm sakatlıklar vücutta aynı iyileşme mekanizmasından geçer,yani kırıkta,basit bir deri sıyrılmasıda aynı evrelerden geçer,bu evreler yaralanmanın şiddetine göre çeşitli hızlarda gelişir.
Yaşadığınız sıkıntının sebebi ağrının kronikleşmesi diye düşünüyorum,arkadaşlar aklınızda olsun bu gibi yaralanmalarda en fazla 1 hafta sonra doktora gitmek gerekmektedir.Malesef ''ESKİ'' doktorların bir çoğu sadece dinlenmeyle vücudun kendi kendine iyileşeceğini düşünmekte,yaralanma şiddetliyse malesef bu böyle olmuyor.Anlattıklarınızdan aşil tendonununzda ödem olduğunu ve kronikleştiğini ağrınında buna sebebiyet verdiğini düşünüyorum.
 
Şu anda son bir aydır en ufak bir ağrı hissetmiyorum hocam, tendonuma darbe almadım. Tam olarak tendonumu topuk kemiğine bağlayan bölgeye darbe aldım, benim asıl sorunum ise ben adım dahi atamazken aile hekimime durumumun ciddiyetinden bahsedip mr vb. için doktora gideyimmi dediğimde gerek yok demesi idi. Galiba durumun ciddiyetini kavrayamadı ilk başta. Bana da darbe alan bölgemi inceleyip tendonunu topuk kemiğine bağlayan liflerde zedelenme var dedi. İlk 1 ay ayakkabı dahi giyemiyordum ki ilk 3 ay o bölgeye dokununca dahi acıdan dolayı gözümden yaş gelecek noktaya kadar geliyordum. Bir ay spor yapmamamı tavsiye etti doktor, sadece ibufetium yazdı ve eğer kısa sürede iyileşmezse topuğumu yüksekte tutmamı sağlayacak bir parça yazacağını söyledi. Hatta son 2 ay bile diyebiliriz hiçbir acı hissetmiyorum, ayağımdaki morluğun geçmesi ise 5 ayı buldu diye hatırlıyorum.

Bu arada ayağımı hiç zorlamadım sakatlık dönemimde, 6-7 aydır bisiklete binmiyorum. Aslında hafiften binmek daha iyi olabilirdi ama binmedim açıkçası. Son olarak özellikle ilk 3 ay ayağımın darbe alan bölgesi o kadar hassastı ki dokununca bile acıyı hissedebiliyordum. O darbeyi aşil tendonumun almadığı için hergün şükrediyorum açıkçası. :)

@Greatwolf
 
Geri