Scudo Sports

Yarış bisikletine kıl olmaya başladım

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Sözüm söz sağlam bir çelik bul alacağım. Fiyat işini özelden yazışırız.

Şu yol/yarış bisikletine maalesef çok geç başladım.Sebebinde bisiklet satıcılarının elinde olan mtb leri satmak için "mazgala düşmek veya sürekli
lastik patlar " gibi taktikler kullanıp ellerindeki malı bana satmalarıydı.Halbuki asfalttan başka yerde de kullanmadım.İki kez aynı hataya düştüm.Üçüncü de yarış bisikletine kavuştum.Benim için kim ne derse desin yol bisikleti bir hastalık,bir aşk ve gerçekten yaşanmaya değermiş.Onsuz geçen yıllarıma üzülüyorum :acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:

@Kudret Kurtcebe

Oldumu şöyle bir içim su colnago olsun...

@mariokaldato

Eyyyyyyy raşit öykü yazarının kralı dostum,8 bisiklet eskittim,8 'inci yol ile yola devam,8 bisikletin 3 'ü yol idi,5 'i mtb idi,1976 'dan bu yana ben neyi keşfettim,
Sele üstünde amacını belirleyecen,

1- ben şehir şehir gezecem ve de çine gideceğim dersen
Aynen tur bisikleti,
2- yok ben uzuna gideceğim, kısa mola tempo yapacağım dersen,alacan ferrari yol,
3- ha arkadaş ben sevmem araçları der isen ,ormanları severim der isen, aynen mtb

Stilim ne idi ?
Günü birlik olacak.yani 200 km bir günde bitirilecek,
2008 'de scott scale 30 mtb ormanlara gidilmek için alındı, 2 yılda ormanlar bitti tabi,istanbulda ormanmı kaldı yahu.
Fox maşa 600 yuro idi,fakat bu amortisör kendini sadece toprakta gösteriyor idi,asfaltta hikaye idi,derken eski sitilim arz etti uzunlara gitmek,26 jant ile kartepeye gittikte ne oldu, hikaye tabi 150 km gittik,15 km eğim çıktık,anladık 26 jant ile öyle kısa mola tempo olmaz,ne yaptık,26 jantı 28 jant yaptık,ama kadro mtb kadrosu idi,yol kadrosu gibi değil idi,bir kere farkı kartepe 198 km 'de gördüm,yol uzunda konforlu idi,
Alttaki 8'inci bisiklet alüminyum kadro,pedalsiz 7.5 kilo idi,inanılmaz bir kadro.çok seri bir canavar bu,valla ben mehmet sunu dostumu bilmem ama bu kadro 8 yıla endekslendi.

@mehmetsunu

Bakacağım

@mehmetsunu

(link)

Bir tane buldum valla en ucuzu

@Kudret Kurtcebe

Arak bir kadro. Colnagonun asaletinden hiç bir iz yok. Gerçek colnago arıyorsan burada ama tuzlu...
(link)

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
(link)

Bu 56 kadro sana büyük gelebilir,tahminimce hafif çelik
Vee
Dura ace üst parçalar,

@mehmetsunu

Benim bisikletin ayna kolu sram force hikaye üst ayna kol dura ace vay canına ,neyse haddimizi bilelim cebimize göre konuşalım

@mehmetsunu

Aynısını mTB içinde yapıyorum... her ikiside var..

Nanik :ckkmk::koptum::D:uzgnm:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben hepsinide kullandim. Ancak yarisin verdigi tadi ne tur ne dag nede digerleri vermiyoooor. :)
Genelde kisa mesafelerde (1-3 km) tayt kullanmiyorum. En az 15-20 km de tam takim giyinirim.
Zaten keyfide o zaman cikar.

@Kudret Kurtcebe
Geldim baskan . gecenlerde yenj tur bisikleti projemde Memet sunum denen şahis bana "bu bisikleti sen tamamla bende bisikletimi parcalicam tum forum sahit" dedi. Ben projemi tamamladim ama o şahis kivirdi Kudret abi şikayetciyim ifşa ediyorum.
Aha bitti iste proje Memet AzkuruTampilav yok ortada
2017-11-13_16-08-06_HDR.jpg

Çocuk ve ilk buluğ çağımda yazları camiye gidip kuran ve din dersi alıyordum.Buluğ çağımda hocamız abdest alırken bir damla su bile abdest aldığın temiz kovanın içine girerse cehennemde kaynar su olarak boğazından dökerler diyordu.Yaylada o çağda şofben falan yoktu kovaya su hazırlayıp öyle abdest alıyordum.önce banyonun bir kenarında elimi siliyordum. Bir tas suyu diğer köşedeki kovadan alıp banyonun öbür köşesinde üzerime dökünüp
tekrar elimi siliyor ve aynı köşedeki kovadan tekrar su alıp geliyordum.Bu sırada hocanın öğrettiği bir çok sıra duaları okuyordum.Artık bu iş o kadadr yorucu hale gelmişti ki...Ritüeller, kurallar...Sonuçta ne oldu bir yıl sonra abdest almayı bıraktım o_O Şunu demek isterim ki ritüeller, kurallar rutin işlerde yapılmaya kalkınca insana bıkkınlık geliyor.İyi bir sele ,platformlu bir mtb pedalıyla her durumda her şartta yol bisikleti sürülebilir bence ...

@mariokaldato

Yav şu forumda en eski adamlardan bi sen varsın karizmatik birde sunu,
Esasında bir araya gelelim diyorum,ama sunu çok uzakta,2018 mayısa ayar çekmeliyiz
Benim işim kolay gerçi bir feribotluk aynen yenikapı valla aralıkta gelir isem şaşırma,kasımda olabilir

136680 dosyayı görüntüle

136682 dosyayı görüntüle

Bir gün karşılacak ikisi sunu çatlasın yahu,,

Tur dö morikaldato

Konu dirildi raşit dostum

Abi herkes farklı bir şey yazmış benim düşüncem insanın yaşadığı çevre ve bisiklet
hakkındaki bilgisine bağlı hangi bisiklet türünü tercih ediceğinde çok büyük rol oynuyor çoğu insan yol bisikletini tekeri çok çabuk patlayan rahatsız anormal bir bisiklet sanıyor ama öyle deyil ve mesela bisiklet almaya gidince nedense hep dağ bisikleti öneriliyor yol bisikleti denilince hep şu söyleniyor sen o bisiklete binemezsin deniliyor ve hep şehir veya dağ bisikletine yönlendiriliyoruz neden bu ön yargı var acaba işte ben bunu anlamadım birde çevredekilerin yaptıkları yorumlar nedense hep tuhaf tuhaf şeyler oluyor mesela üzerinde bisiklet forması giyen bir bisikletçi ye afedersiniz ama sen yavşak mısın diyen bir milletin içinde yaşıyoruz ama gidipte kısacık futbolcu şortu giyen birine hiçbir şey söylenmiyor neden bu spora veya bu bisikletlere bu kadar ön yargılıyız neyse konuyu çok uzattım benim asıl değinmek istediğim şey her şeye ön yargı ile yaklaşmayı durdurmalıyız ve deneyimleyipte yorum yapmayı öğrenmeliyiz

@Bisiklet sever 93

Antalyada yarışanlar yavşakmı oluyor,demek lazım yavşak diyenlere ,bunu diyenler ,dünyadan haberi olmayanlar, bir kere 53 km ve 100 km durmadan giden adamlar ,kısa tayt giyecek kışında uzun tayt gerçi yazlık uzun taytlar var ,tercih meselesi,yarışta uzun tayt giydim,kişiler tercihlerinde serbesttir .

@Kudret Kurtcebe

Siz gailba demek istediğimi tam anlayamadınız gailba ben sadece örnek vermiştim

Geri