Scudo Sports

Yarış bisikletine kıl olmaya başladım

Abi markete gidip gelmek için yol bisikleti alınmaz tabi. :komik: Verilen paraya yazık. Yol bisikletinin amacı zevk ve spor. :harika:

Scudo
@Enes Dökmen
Senin tayta fenaymış malum yerler ben burdayım diyor :D

@mehmetsunuIşte ben bu sebeple git Gell 50 km altı mesafeye bisiklet çıkartmıyorum. Zaten bakkala cakkala gitmeye uygun değil. 3 5 bini sokağa bırakmak risk.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O iş adamına göre değişir size kim diyor ki giyinip kuşanın. benim gibi yapın sizde tayt kapri tişört kask eldiven 5 parça hepsi bu yol bisikletine bineceğim diye hiç gidipte abudik gubudik formalarla para veremem kışın kullanmıyorum zaten bisikleti. bisiklet yaz işi arkadaş rahat olacaksın üzerinde

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Yol bisikleti benim için de lüks.
Bisikleti kullanım amacım genelde ulaşım. Bu yüzden çelik bir şehir bisikletim var. Bazen spor amaçlı da kullanıyorum ama genelde ulaşım.
Yol bisikleti benim için niye lüks, çünkü yol bisikleti benim ulaşım amaçlarımı karşılamaz. Arkasına bir şeyler yükleyip de çıkıp gidemem, bozuk yola zaten giremez. Eğer bir yol bisikletim olacaksa, yanına muhakkak ikinci bir bisiklet daha koymam gerekecek. İşte bu yüzden lüks benim için.
Yol demek benim için zevk demektir. Tayt falan da bu zevkin bir parçası işte. Çıkıp kendini yarış pistinde hissetme durumu. Tayt ve zevk konusunda, taytın erotik çağrışımlar yaptırdığını da düşünüyorum :komik:

Keske konu acmama cabana devam etseydin arkadas. Ciplak bir uyarici olarak soylemeden gecmem olmayacak.
Bu gereksizlik butun toplumun derdi; gereksiz yerlerde gereksiz seylerle zaman harciyor enerjimizi tuketiyoruz.
mugalata yaptiginin farkinda olman tek sevindirici tarafi isin.
inancim budur.
@mehmetsunu

@S-Works

Görüşlerimi kuvvetlendirmeme yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Evet yol bisikleti düşer çizilir, karbondur aman bir şey olur, pahalıdır gözümün önünde dursun, aman bir yere değmesin onca para saydım. Hep bu güvercin tedirginliği beni bisikletten soğutmasın diye yol bisikletinin steril dünyasından uzaklaşıyorum.

@hakkında: boşluk

Dostum görüşlerimi olumlayan bir diğer argüman daha. Benim için bisiklet yazda ve kışta, yağmurda ve çamurda, turda ve yolda her zaman ve her mevsim olmalı. Nazenin yol bisikletinin kaprislerini çekemem doğrusu.

@Deadman42

Dostum akşam akşam iki kuruşluk keyfimi harap edip üzerine tuuurrrup sıktın eyimi. Bu ağır ayar ile bu gece uyku bana haram.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Yol bisikleti sürmesem herhalde bisikleti bırakırdım .Yol bisikletinden aldığım keyif bir başka :islik::islik::islik:

• Beğen
Tepkiler: iconic
Market dışında eğer mesafe 500m den fazla ise her türlü yol bisikletimi alıyorum. Zaten full ekipmanlı gibi hızlı manevralı sürmediğimden riskte fazla olmuyor. Hele de şimdi kış geliyor yol bisikletinin tadı yenmez kafeler olsun dışarda oturmak olsun yol bisikleti giyimi de uydurunca on numara bir özgüven veriyor bana. :) Özellikle oduncu gömleği ile yol bisikleti denemenizi tavsiye ederim. :D Ulaşım konusunda da çarşıya bile gidiyorum taytsız spd pedal olduğu halde hiç rahatsızlık çekmedim git gel 20 km bulduğuda oluyor. Sonuç olarak iş severek yapmaktan geçiyor bence.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
@mehmetsunu Hocam bende birkaç ay öncesine kadar acayip bir şekilde yol bisikleti istiyordum ki kırmızı karbon maşalı bir triban 500 alacaktım tabi o kadar para vermeye gönlüm ermedi. Yol bisikleti gidonunu merak ettiğim için en azından şehir tarzı bir yol-yarış gidonlu bisiklet almak isterim hala.

Onun dışında tip olarak çok seviyorum ama bu bisikletler bir türlü bana hitap edemiyorlar.

Eğik oturmayı sevmiyorum, bisikletten herhangi bir hız beklentim yok, düşük aynakol oranlarını seviyorum, yavaş sürmeyi seviyorum ve tam bir konfor meraklısıyım.

Düz yolda ve özellikle asfalt yolda bisiklet sürmekten bir türlü 'şimdi oldu işte' diyecek kadar zevk alamıyorum.

Geçenlerde bir yola girdim dağ bisikletim ile arka aktarıcı çamurdan kilitlenmişti, patinaj yaparak yavaş yavaş çamurdan yokuşu tırmanıyordum. O çamurun yumuşaklığını hissetmeli insan, birde tekerin hem patinaj yaparak hem de yavaş yavaş ilerlediğini hissetmek zevkten çıldırtıyor adamı :)

Tip olarak mükemmel bisikletler ama bana hitap edemiyorlar, işin içinde dağ, taş, çamur üçlüsü yoksa orada ben yokum. Gidon yükseltme aparatıyla gidonu da yükseltince kimse değmesin keyfime :D

Valla bende yol bisikletine binemeyince kıl oluyorum,değişik bir düşünce herkese saygı duymak lazım,bende yol bisikletine binmeyince dağı sattım zaten,deli oluyom bugünde binmedim diye o rüzgarın sesini hissetmek, hızı adrenalini hissetmek bastıkça hızlanmanın verdiği hazzı hissetmeyi hiçbirşeye değişemem,hatta bugün gece 22:30 da çıkıp 00: 30 a kadar grip olduğum halde duramadım 25 km bindim, mükemmel kendimi iyi hissediyorum, sanki hasta olan ben değildim ,Allahım nasıl bir alet bu nasıl bir sevgi bendeki...

Nasıl ki 90'larda her gelene dağ bisikleti satıyorlardı, şimdi aynısı yol bisikleti için var. Genellikle sahte bir ihtiyaç yaratıyorlar. 19 senedir ulaşım+spor amaçlı kullandığım bir dağ bisikletim vardı. 26 inç olduğu için, çok küçük geliyordu, yenisini almak durumunda kaldım. Trekking diye geçen, hibrit türde bir bisiklet aldım.

- Bisikleti öncelikli olarak ulaşım amaçlı kullanıyorum. Günlük işe gidip geliyorum. Mesela kışın daha dişli bir lastikle değiştireceğim muhtemelen, yol bisikletinde bu çok olası değil.
- Çoğunlukla asfalt kullandığım için çok kalın bir lastiğe ihtiyaç duymuyorum. 700x38c lastik var üzerinde. Ama zırhlı olması sayesinde 1 senedir hiç lastik sökmeden aldığım haliyle kullanıyorum, hiç patlamadı. Öteki türlü mesela işe git-gel lastik yamasıyla, değiştirmesiyle uğraşmak can sıkıcı olurdu.
- Bisikletim 14.5 kg civarıydı. Genellikle şehir içi turlarda 'hızlı gidilsin' mantığıyla yüksek ortalama hız yakalayalım mantığı hakim. Bir ara bisikletimi satıp, bir yol bisikleti mi alayım dedim. O zaman da yukarıda saydığım sebeplerden ötürü bana uygun olmayacak, araç değil de daha çok bir oyuncak işlevi görecekti.
- Yine bu turlarda sabah erken çıkılsın, minimum molayla dönülsün mantığı hakimdi. Ben genellikle bisikletimle bilmediğim yerlere gitmeye, oraları dolaşmaya çalışıyorum. Mesai gibi aynı rotayı tekrar tekrar yapmak bana göre değil. Bildiğimiz yerlere de arkadaşlarla gittiğimiz zaman, kahvemizi, yiyeceğimizi hazırlayıp, dinlenip, öyle devam ediyoruz.
- Birkaç şehir dışı tura katıldım. Orada çantayla eşya taşımak sıkıntı halini aldı. Bisikletin üzerine bagaj+heybe almaya karar verdim. Aynı şekilde düz gidon bileğimi çok ağrıtmaya başladı, kelebek gidon alıp taktım.

Yani özetle bu süre içinde, ulaşım amaçlı kullanabileceğim, eşyamı kolaylıkla taşıyabileceğim, yanımda ihtiyacım olan şeylerin her zaman bulunduğu, hıza odaklı bir şekilde gitmeyeceğim bir bisiklet aradığımı anladım, başlangıçta da bu doğrultuda aldığım bisikletimi böyle şekillendirdim. İleride de eğer değiştirirsem, daha bütün olarak tasarlandığını düşündüğüm tur bisikletlerinden almayı düşünürüm muhtemelen.

Bizde bisiklet alacak kişi başta bu şekilde, bisikletle yapmak istediği şeyi önüne çıkarıp koyamıyor. İşe gidip gelmek için durduk yere arazi taşıtı alan yok ama dağ bisikleti alan çok :)

Gazeteden kuponla aldığım bisikletim çalınan a kadar her yere onunla gittim ayakkabim gibiydi.
Güzel hibrid bisikletim olunca kesin çalınır korkusuyla gezdim,
Yol bisikleti aldigimdan beri ise sürekli ıvır zıvır alırız, sonu yok....

Ama bir aydır eski bisikletimle ise gidiyorum (bu arada yol a aldığım lastikl on maşaya sigmadi sadece 23mm den 25 e geçeyim derken ortada kaldım. ) Bu süreçte @mehmetsunu nun bahsettiği durumu fark ediyorsunuz. Çekiyorum şort u çıkıyorum. Zaten g.t müdür de tayta gıcık oluyordu.

Lastigim gelsin gıcıklık a devam;-):)

sayın sunu bir fikrini beyan etmiş, yol bisikletine artık kıl olmaya başladığı fikrini. kendine göre, bence geçerli, gerekçelerini de sıralamış.
sanırım bu, kimseyi bağlamamalı. ben içimden dedim ki, "bana ne".

Bu konuda uzun süre araştırma yaptıktan sonra şunları söyleyebilirim ki, her bisikletin ayrı bir kullanım alanı var. Her insanın farklı bir zevk anlayışı var. Her bisikletten biraz almış hibrit bisiklet var. Az çok siz de benim kafadan olduğunuz için size ve bana en uygun bisiklet, ince tekerli, ön amortisörlü(kitlenebilir), kelebek gidonlu, koltuk rahatlığında selesi olan bir bisiklet bizim için uygun diye düşünüyorum.

Bu konuda uzun süre araştırma yaptıktan sonra şunları söyleyebilirim ki, her bisikletin ayrı bir kullanım alanı var. Her insanın farklı bir zevk anlayışı var. Her bisikletten biraz almış hibrit bisiklet var. Az çok siz de benim kafadan olduğunuz için size ve bana en uygun bisiklet, ince tekerli, ön amortisörlü(kitlenebilir), kelebek gidonlu, koltuk rahatlığında selesi olan bir bisiklet bizim için uygun diye düşünüyorum.

kask zaten her bisiklete binildiginde takılmalı zaten neden ki? yol bisikletine has ritüel degil ki

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri