Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarış gündemi

Benim beceriksizliğimmiş, mobil uygulama üzerinden takip ediyorum. Bana en yakın olan kontrol noktasına 140 ile 160km arasında mesafedeler, kafamda bir noktaya geldiklerinde Pamukkale 'ye yola çıkmayı düşünüyorum en azından kontrol noktasına gidersem bir kaçı ile karşılaşırız. Valla bir tanesi carraro g2 ile yarışıyor galiba 12 kişiler. Dediğim gibi reklam kısmını pek yapamadılar, belki seneye çok daha iyi olur.
reklam konusunda haklısınız. bende yarışa 1 hafta kala denk geldim mesela.şahsen ben seneye granfondoya gideceğime bu yarışa gitmek isterim. fondoya gidiyosun adamlar fıtıfıtı çıkıyo 100km yolu 600k lık bisikletlerle. gel bakalım 4-5 gün çık 😅 😅 biraz kendimi böyle avutayım. (link) burdan gelişmeleri de paylaşıyorlar arada.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Ahulex yarisina seneye katilicam. Normalde yaris sevmem ama ahulex tam benim sevdigim bir format olmus. Busenede pek reklamini yapmadilar yarisi unuttum ben. Seneye olacak yarisin rotasi kasimda aciklanacakmis umarim karadeniz olur :)

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve MakRo
Ahulex yarisina seneye katilicam. Normalde yaris sevmem ama ahulex tam benim sevdigim bir format olmus. Busenede pek reklamini yapmadilar yarisi unuttum ben. Seneye olacak yarisin rotasi kasimda aciklanacakmis umarim karadeniz olur :)
ne yağmurlu sürüş olur varya 😅 😅

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve MakRo
Ahulex ultra: 24 -29 ekım tarıhlerı arasında 1000 km 10000 mt (yaklaşık mesafeler) 127 saat sınırı olan bır ultra etkınliği.Gelecek sene de bu tarıhler arasında düşünülüyor.Bu sene yarışmaya katılan tüm arkadaşlara sağlıklı bır sekılde bitirdi.Yarıs Kaunos harabelerinden başladı .Kontrol noktaları Köyceğiz merkez,Fethıye amıntas mezarları,golhısarkbyra antık kentı,Burdur hacılar, Salda gölü,Denizli hıeropolıs,Aydın nysa,magnesıa,apollon tapınagı,bafa gölü,Beçin kalesi stronıkea antık kentı,akyaka,Dalyan Bu noktalardan geçerek yol güzergahımızı kendınız oluşturduk.Salda ve bafa göllerı kamp alanlarıydı.Organizasyon fazla eşyalarımızı kamp alanına taşıdı kı bu çok büyük kolaylıktı.Ben konaklama yerleri herkesın kullanabılecegı alanlardı.Ben 1. Gece golhısara 25-30 km mesafedekı bır mescıtte gecırdım.2. Gecem pamukkale 3. Gecem apollon tapnagına yakın bır pansıyonda gecırdım.1. Gece ( dalyan kbyra arası)herkes ıcın zor oldu.Gece 0 derecelere düştü.Zaman gündüzlerin kısa olduğu bır zaman olduğu için gece sürüsü şarttı.Kolluk kuvvetleri tarafından guvenliğimizın sağlandığı iyi bir etkinlik oldu.90 saat civarında güzel bır sürüş yaptım.instagramda the ahulex dıye baktığınızda benim atacak olduğum fotoğraf ve vıdeolardan daha iyileri var (Dron cekımlerı) Suruculer arasında mesafeler baya bı fazlaydı önümdeki arkadaşların masallahı vardı (Caner bıreyel,soulrıder yasin ve Ekrem takım) Seneye koşacak olanları beklerız.tekrardan katılmayı düşünüyorum.Bır ara dedım kı 127 saat fazla ama dusununce yağmur olsaydı kı havalar kurak gıdıyor sure anca yeterlı gelecektı

Ahulex ultra: 24 -29 ekım tarıhlerı arasında 1000 km 10000 mt (yaklaşık mesafeler) 127 saat sınırı olan bır ultra etkınliği.Gelecek sene de bu tarıhler arasında düşünülüyor.Bu sene yarışmaya katılan tüm arkadaşlara sağlıklı bır sekılde bitirdi.Yarıs Kaunos harabelerinden başladı .Kontrol noktaları Köyceğiz merkez,Fethıye amıntas mezarları,golhısarkbyra antık kentı,Burdur hacılar, Salda gölü,Denizli hıeropolıs,Aydın nysa,magnesıa,apollon tapınagı,bafa gölü,Beçin kalesi stronıkea antık kentı,akyaka,Dalyan Bu noktalardan geçerek yol güzergahımızı kendınız oluşturduk.Salda ve bafa göllerı kamp alanlarıydı.Organizasyon fazla eşyalarımızı kamp alanına taşıdı kı bu çok büyük kolaylıktı.Ben konaklama yerleri herkesın kullanabılecegı alanlardı.Ben 1. Gece golhısara 25-30 km mesafedekı bır mescıtte gecırdım.2. Gecem pamukkale 3. Gecem apollon tapnagına yakın bır pansıyonda gecırdım.1. Gece ( dalyan kbyra arası)herkes ıcın zor oldu.Gece 0 derecelere düştü.Zaman gündüzlerin kısa olduğu bır zaman olduğu için gece sürüsü şarttı.Kolluk kuvvetleri tarafından guvenliğimizın sağlandığı iyi bir etkinlik oldu.90 saat civarında güzel bır sürüş yaptım.instagramda the ahulex dıye baktığınızda benim atacak olduğum fotoğraf ve vıdeolardan daha iyileri var (Dron cekımlerı) Suruculer arasında mesafeler baya bı fazlaydı önümdeki arkadaşların masallahı vardı (Caner bıreyel,soulrıder yasin ve Ekrem takım) Seneye koşacak olanları beklerız.tekrardan katılmayı düşünüyorum.Bır ara dedım kı 127 saat fazla ama dusununce yağmur olsaydı kı havalar kurak gıdıyor sure anca yeterlı gelecektı
o kahramanlardan biri de siz miydiniz ya :) yarışa 1 ay kala instagramda denk geldim yarışa. daha erken görseydim katılmayı ciddi olarak düşünürdüm açıkçası. tebrik ederim performansınız için.

Sürmeye calştım sadece.İlk gece öndekiler haric ben ve arkamda kı arkadaslar için kırılma anıydı.İlk gun gölhisara varamadım mesala. ayagım dondu süremedim.Caner in yol bilgisayarında 949 mt de 0.4 derecelık bir ekran görüntüsü var.

Tebrikler, aslında yarışın Hierapolis kontrol noktasında gelenleri karşılamayı çok istiyordum bir türlü nasip olmadı. Yarışın başladığı gün Denizli'de yangın çıkınca 2. gelen takım soulrider ekibini kaçırdım, birinci sıradaki arkadaşın zaten maşallahı vardı. Ertesi gün sürdüm ben vardığımda maksimum 1 dakika önümden ayrıldılar, galiba sizin geldiğinizde de ben geri dönüyordum. Forumdaki paylaşımlarınızdan gördüğüm kadarı ile tekli aynakola sahip bir bisiklet kullanıyorsunuz avantajı veya dezavantajı, lastik seçimi gibi aktarmak istedikleriniz var mı?
Yazdıktan sonra gördüm yeni rotayı paylaşmışlar. Ekim yerine eylül ayında olsa yarış sanki daha iyi olur, her ne kadar bu ekim ayı sonbahar gibi olmamış olsa da.
(link)
1730730730360.png

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
selam.triban grvl 900 ti kullanıyorum. 1x11 li sistem.Lastik 40 lık.on aynakol 40 arka ruble 11<46.orjinnalı 11.42 idi.onu garbaruk arka aktarıcılarla degiştirmitim. grx 812 o yeni sistemle 11 .50 ye kadar destekliyor. youtube da nasıl yapıldığı var.1 Önjant dt swwıs r470 ,son 28 dynamo hub dan olusuyor.Bu dinamao gobek 15 km nin uzerideki yuksek hızlarda powerbankı sarj ediyor.Bunu daha duzüsük hızlarada sarj edebilsin diye sinewave regulatorle kullanıyorum.Bu sayede 5.5 kmlık hızlarda biele poverbankı sarj ediyor.Powerbankım 10000 mamperlk.Elektronik donanımım bu sekılde.Kaldıgım otellerde sarj etme gereği duymadım.Bilmediğim yollara bu bisikletle cıkmayı seviyorum.2X11lık bisikletlerim de var. Göbekleri qr miilli .Dynamo lu gobek sokma milli oldugu için onlarla cıkamadım.Eger cıksaydım 2x11 <30 luk lastikli olanı tercih ederdim.son gobegi qr a ceviren adaptoru aldıgım zaman o da sıkıntı olmayacak.Latik patlatma alıskanlığım yoktur Ama 5 yama yaptım.Aydında yedek yama takımı aldım 48 lı..Lastigimin birinde iki yanayana yama var.Normalde cöp lastik. Ama ne olur olmaz diye atamadım.Şu gercek kı en az ki ic lsatik yedegi olmalı.Cıkardıgım rotayı garmine yukleyemedim.Ama dagcılıktan kalma bir alıskanlığım olan rota calısma sonucu cok telefona bakmadım.Yani ezbere rotmı gittim.Bu yarısa bna gore tur mantıgıyla yaptığım bu rotayı 1. olan caner kocyiğitin gazıyla girdim.Sürüş güc sürüüsü degil mental bir sürüştü. Güç sürüşünü önümdekı arkadaslar yaptı.Hatta ben cıkarken esime max 4 gün demştim.Öyle de bitti..dediğim gibi mental bir sürecti benim için.Hep tek surdum kı hem de cok severim.Adam aramam.Saat sorun degildir benim için.Gecenın zifri karanlıgında surebilmek önemli.Seneye tekrardan düsünüyorum.Amacım sadece sürmek.Bitirmek.Kacıncı olugumun hiç bir önemi yok.Şu bir gercek.Takım degilsen yalnız süreceksink dogru da yanlış da senın kararın olacak.Birilıkte oldugun adamın senın enejinle beslenmesine izizn vermeyeksın.KEendi nefesini,kadansını çis molalarını,solunum hızını beslenmeni herseyini kendin belirleyeceksin.O yuzden mental benim için.
spotıfy. uzak ekrem yasin takımının potcast i var dinlemek isteyenlere

Son düzenleme:
2025 yarış takvimi UCI'da duyurulmuş. Türkiye'de ulusal şampiyona ile 14 yarış var. Mersin Turu, Ankara Turu yeniden takvime eklenmiş, ilk defa GP Çankırı turu planlanmış, bir de Kahramanmaraş'ta yapılacak 2 ayrı GP takvime eklenmiş. Bu sene yapılan Tour of İstanbul da 2.1 kategoride yine takvimde. Gel gör ki bu sene 5 kez düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı turundan sonra en önemli yarışımız olan Tour of Antalya takvimde yok. 😥 Türkiye'de iyi olan şeyler hep kısa sürüyor sanki. Niye takvimde yok, tarih sıkıntısı mı, sponsor sıkıntısı, devlet veya federasyon sıkıntısı mı bilmiyorum ama umarım yıl bitmeden takvimde revizyon olur da bu güzel ve iyi bisikletçileri Türkiye'ye getiren bu yarış takvimde yerini alır.

Dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-11-08 230955.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-08 230955.png
    37,3 KB · Okunma: 28
  • Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Zannediyorum 2025 TdF tümüyle Fransa topraklarında yarışılacak. Giro Arnavutluk’tan başlayacakmış diye bi haber gördüm, müzakere devam ediyormuş. Slovenya’nın hiç niyeti yok mu acaba, olmaması garip geliyor bana. Pogacar gibi bi milli sporcun varken hemen sınır komşunun Giro gibi bi büyük turunu kendi topraklarından başlatmak çok ilgi çekici olabilirdi.

Zannediyorum 2025 TdF tümüyle Fransa topraklarında yarışılacak. Giro Arnavutluk’tan başlayacakmış diye bi haber gördüm, müzakere devam ediyormuş. Slovenya’nın hiç niyeti yok mu acaba, olmaması garip geliyor bana. Pogacar gibi bi milli sporcun varken hemen sınır komşunun Giro gibi bi büyük turunu kendi topraklarından başlatmak çok ilgi çekici olabilirdi.
ASO çok büyük paralar istiyor Grand Depart için, Slovenya için fazla büyük meblağ olabilir. Para / Çokomel açısından :)

Cavendish kazandı son profesyonel kariyer yarışını 🥲 Ağlamıyorum bişey kaçtı gözüme.
Bütün katılanlar zaten kimin kazanacağını önceden biliyor.. Bu tarz kriteryumlarda organizasyonun belirlediği yarışçı kazanıyor.. Gider ayak güzel bir hediye olmuş cavendish için. :)

(link) mesafeler bize kalmış.Yarıs tarıhleri de belli olmuş.katılacak olanlara bol şanslar

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
(link) mesafeler bize kalmış.Yarıs tarıhleri de belli olmuş.katılacak olanlara bol şanslar
Ne güzel hevesli hevesli okurken bir anda gözüme fiyatlar çarptı. Maalesef üzülerek fiyatlardan dolayı katılamayacağım. Fiyatlar makul olsa katılmayı çok isterdim. Fiyatların aşırı yüksek oluşundan katılımcı sayısı iki elin parmak sayısını geçmeyecektir. Sebebi nedir bu yüksekliğin?
1000031234.jpg

Ne güzel hevesli hevesli okurken bir anda gözüme fiyatlar çarptı. Maalesef üzülerek fiyatlardan dolayı katılamayacağım. Fiyatlar makul olsa katılmayı çok isterdim. Fiyatların aşırı yüksek oluşundan katılımcı sayısı iki elin parmak sayısını geçmeyecektir. Sebebi nedir bu yüksekliğin?
323153 dosyayı görüntüle
Galiba hükümetin yıllık enflasyon hedefine göre böyle fiyat değişimleri belirlenmiş, yıl sonunda %25 gibi bi artış var :) Fiyatların genel olarak yüksek olmasıyla ilgili bi yorum yapamayacağım çünkü bi granfondo gibi masrafları aşağı yukarı belli bi organizasyon değil benim için.

Katılmayı çok istiyorum aslında ama şu an işsiz olmamın da verdiği ekonomik sıkıntılar elimi kolumu bağlıyor. Belki bi kaç aya toparlanabilirsem organizasyonla ilgili daha detaylı bilgiler bulmaya çalışıp katılmaya karar verebilirim, neyse ki 1 sene var daha..

Geri