Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarış gündemi

Froome atağa kalktı, Tom düştü

• Beğen
Tepkiler: Yasint
Scudo
İhtiyacı olmadığı halde sprint atması Froomey'in sevimliliğine sevimlilik kattı.Aynı Vuelta Espana 2017 de puan mayosuna son gün saldırması gibi.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
Birisi demişti daha önce. Kesin dudak boyası reklamı[emoji16].

Cemal Ç.

@Bigpatron
Geçen yaz bastığı sulbutamolün etkisi iki gün sorna geçen bişey değil maaleaef

Bugün de Pinot duvara tosladı..Yazık oldu..Çok çabaladı ama olmadı..
Bence yarış süreleri kısaltılmalı..Yarışın en tepesindeki iki isim,iki günde çöktüler..
Dumoulin atak yapmaya çalıştı ama gücü yetmedi..Bir ara Dumoulin'de Pinot gibi bitecek sandım..Sınırlarını zorladı ama Froome çok rahattı..
Heyecan dolu bir yarış oldu..Tabi ki Yates sayesinde..Yates bitince,yarışın heyecanı da bitti..Froome normal değil çünkü..
Quick step zaten malum..Asıl kazanan mitchelton scoot takımı oldu..Son etabı da kazandılar..Yates kaybetti ama takım neler yapabileceğini çok iyi gösterdi..:harika:

@Cem cm
Geçen yaz aldığı ile ne alakası var? Maddenin cinsine göre doping vücuttan 24 ile 72 saat arasında atılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
Bugün kötü bir gün geçiren Thibaut Pinot,bu gece Aosta Hastanesi'nde gözlem altına alınmış.Pinot ateş ve dehidrasyondan dolayı kontrol altındaymış.Yarın sabah daha fazla bilgi verilecekmiş.
DeH39OeW0AA_dXR.jpg

@Bigpatron
Doping atılmıyor. Dopinge sebep olan maddeler atılıyor. Siz basın steroidi on sene çalışın sonraki sene kullanamyın olimpiyatlarda yarışırsınız sadcee kanınızda madde bulunmaz.

@hamlet2006 bana da büyük ihtimalle bir hastalık geçirdi diye düşünüyorum.Dehidrasyona uğradığı kesin , benimde başıma geldiği için diyorum , bacaklar bir anda güçten düşer , baş dönmesi yaşanır ve kramplar kaçınılmazdır.Su ve tuz dengesi alt üst olursa olacaklar bunlardır benim merak ettiğim takımın o kadar beslenme uzmanı yok mu bu adam yeterli sıvı vb. almadı mı yazık oldu tur poydum da kalırdı büyük ihtimalle ama olmadı.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Ertan M.
İşin ilginci takımı FDJ ve AG2R La Mondiale takımları çok bilimsel çalışan takımlar olarak gösterilir.Böyle olması ilginç.İlginç demek bile ilginç.Bu Giro'da herşeyi gördük.
@Cem cm
Burada anlatmak istediğin doping maddesi alındığında vücut kendini dopinge göre ayarlıyor ve vücutun verdiği tepki doping maddesi olmaksızın kalıcı bir etkiye mi dönüşüyor.Mesala salbutamol alındığında vücudun nefes kapasitesi olumlu yönde artıyor.Vücudun bundan sonra da nefes alıp verme kapasitesi salbutamol almasa da artık hep yüksek kalıyor.Birkaç kere doping yapan sporcu;yapmayana göre çok çok uzun süre tekrar doping yapmasa da avantajlı oluyor.Tamamen benim yorumum mantıksız olabilir:srnsml:

@hamlet2006

Hocam bahsedilen etki tamamen yanlış. Böyle olsa astım hastaları 1 kere inhaler kullandıktan sonra ilaçları bırakırdı. Tamamen yanlış bilgi

@WattsPerKilos
Anlamlı ve kalıcı bir etki bırakacak şekilde(bir kere değil) doping yapsa; sonra yapmasa hiç yapmayana göre bir avantajı olabilir mi?

Bir de buradaki amaç hastalığı iyileştirmekten ziyade nefes kapasitesini artırıp endurance yeteneğini geliştirmek.Bu ikisi farklı kapılara çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@hamlet2006

Hocam, takımların ‘beslenme’ ve ‘bilim’ departmanları neyden sorumlu zannediyoruz ki? Bu adamlar ilaçları, performansı etkileyen tüm parametreleri, testleri/yeni test teknolojilerini bilmekten sorumlu. Yani; evet, performans artırıcılar uzun süreli etki bırakabilir, ama bunu her takım yapmakta. Milyarlarca dolar dönen bir sektörde siz takım sahibi olsaydınız yapmaz mıydınız veya milyonlar kazanan/kazanmak isteyen bir atlet olsaydınız ve yarıştığınız herkes yapsaydı yapmaz mıydınız?

Bir de şu soruyu sorayım: Sizce olimpiyatlarda dopingden yakalanan atletler ‘doping yaptıkları’ için mi yoksa; vücuttan atış süresini ayarlayamadıkları için mi yakalanıyorlar?

@WattsPerKilos Şöyle bir şey buldum.(link)
@WattsPerKilos
Bizim çözmeye çalıştığımız takımların yapıp yapmadıkları vb değil.Dopingin etkisinin -dopingi tekrarlamadan da- sürüp sürmeyeceği

@hamlet2006
Bahsettiğiniz dopingler diüretikler ve ‘nefes açıcı’larsa öyle 1-2-3 aylık etkileri yok. 1-5 günlük etkileri var. Ama off-season denilen yarışdışı hazırlık dönemlerinde daha ağır ve kandan atılması daha uzun süren ve etkisi de daha uzun süren ilaçlar kullanılıyor.

Tom Dumoulin çok güzel özetlemiş:''Bu şimdiye kadarki en zor etap oldu.İkincilikten mutluyum.Her şeyi doğru yaptım ,ancak en iyi tırmanıcı değilim.''
(link)

Bu da duygusal Froomey'in röportajı
(link)

Biraz da Adam Hansen'a bakalım.:DGönüllerin pembe mayosu.
Ddsd_5zVAAAGOT3.jpg

Trek Segafredo'nun 84 kg luk rouleuru(bu 84 kg peletonda çok dalga konusu oldu) Ryan Mullen çok yıpransa da 84 kg lık vücuduyla yarın Roma'da .Hâlâ yaşıyor.Çok çekti yokuşlarda.:DGiro'ya niye geldiklerini Trek takımı biliyor muydu acaba?Brambilla Alplerde kaybolmuş.
(link)

İtalyan Sprinter Sacha Modolo'nun köpeğinin dünkü etaba verdiği tepki.Haksız sayılmaz:D
(link)

Bir de George Bennett birşeyler paylaşsaydı;iyi olacaktı.:okyrm:

Geri