Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarış gündemi

@Cem cm
''Jesus'' demesi de anlamı güçlendirmesi.:D

(link)

Scudo
@Ertan M.
Salbutomol kullanımını bilerek ya da bilmeyerek suistimal etmiş olması nedeniyle kariyerine ve zaferlerine kendi elleriyle gölge düşürdüğünü ben de kabul ediyorum ama 2010 yılında Froome henüz 25 yaşındaydı ve bu yaş civarında çarpıcı sonuçları çoğunlukla sprinterler alır. Daha taktik sürüşler ve genel klasman başarısı için dayanıklılığın artması ve uzun tur tecrübesi gerekiyor. Diğer yandan, Froome yıllar içinde giderek daha düşük kilolu hale gelmiş ve yüksek kadans çevirme tekniğini geliştirmiş bir bisikletçi.

@hamlet2006
Böyle ardarda Froome'un astımı ve salbutomol kullanımı üzerine yazınca onu savunuyormuş gibi görünebilirim ama, astım sözgelimi mide ya da bağırsak ülseri gibi hem çok çeşidi olan, hem de pek çok durumda çocuklukta hiç gözlenmeyip 25 - 30 yaşından sonra görülebilen bir hastalık.

Suistimal şüphesi ve kazanırken birçok seyirciye sevimsiz gelen halleri Froome'un ve takımı SKY'ın kanaat notunu giderek düşürüyor olabilir ama peşin hükümlü olmamak gerekir.

Giro, büyük turlar arasında bence en romantik olanı ve en çok hikaye vaad edeni. Bu yüzden ben de Yates'in genel klasmanda, Giulio Ciccone adlı genç bisikletçinin de kraliçe etabı da denen 19. etapta zafer kazanmasını çok istedim. Ama kabul etmek gerekir ki Chris Froome bu büyük hayalden daha büyük bir hikaye yazdı. Umuyorum temizdir, yoksa daha da seyretmem.

Şaka şaka seyrederim:kedicik: Lance denen düzenbazın çevirdiği dolaplardan sonra bile bir şekilde seyretmeye devam ettiysem.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Giro 2018 de Froome'un rakiplerinede biraz bakmak lazım.
Froome tırmanış ve patlayıcı gücü yüksek, peletonun iyi inişçilerinden ve zamana karşısı oldukça iyi olan komple bir bisikletçi.
Bana göre buradaki rakipler Chris froome'un bir tık daha altında kaldı.
  • Zamana karşıdaki güç ve dayanıklılığını 3 haftalık genel klasmancıya çevirmeye çalışan patlayıcı atak gücü yetersiz Tom Dumoulin.
  • 25 yaşında 3 haftalık turları tamamlamada sıkıntı çeken Simon Yates.
  • Zamana karşısı ve inişleri kötü olan, tırmanma yeteneği ile daha çok etap kazanma odaklı yarışan Tibaut pinot.
  • Domenico pozzovivo yine zaman karşısı ve inişleri iyi olmayan bir bisikletçi.
Şimdi bu Giro'da (emekli olan Alberto Contador), Vincenzo Nibali , Nairo quintana gibi daha güçlü ve 3 haftalık tam bir genel klasmancı olan isimler olsaydı çok daha farklı bir yarış izlerdik diye düşünüyorum.

Ya her şey tamam Froome tabii ki de daha komplike bir bisikletçi hepsinden ama şöyle bir olay var ; FORM FORM FORM. Bu adam en dandik etapta iki dakika fark yiyor sonra bir şeyler şeyler hooop uçuyor, lance vari ataklar yapıyor. Yok öyle bir dünya.

• Beğen
Team Sky hiç bir zaman etap bilgisi paylaşmıyor bu yeni bir şey değil.

Forumda büyük çoğunluk 19. etaptaki FROOME'un performansını konuşuyor. Çok az kişi takip grubunda bulunan beş yarışçıdan üçünün hiçbir şey yapmadan etap sonuna kadar neden beklediği konusunu gündeme getirdi.
FROOME ile DUMOULIN arasındaki zaman farkı son yokuşun başlamasıyla finiş arasında aynı oldu. Yani yokuşu aynı sürede bitirdiler.
CARAPAZ, son yokuş öncesi 3:20 civarında olan zaman farkını son 500 metredeki atağıyla net üç dakikaya indirdi.
Bence takip grubundaki PINOT, LOPEZ ve CARAPAZ biraz çalışsa finişe beraberce gelebilirler, belki de FROOME'u dökebilirlerdi.

bir büyük turun sonuna geldik sırada TDF var
ard arda iki büyük tura katılacak olan froome ve sky takımını bu turdada iddialı isimler yenemezlerse bıraksınlar bu işi
riche,vincenzo,nairo hele hele güçlü domestikleriyle movistar

• Beğen
:eek:Pinarello firması pembeye boyayıp yollamış.

DeMay2wX4AAy_g8.jpg

Tabi ilaç firması da boş durmamış:D

DeMs4fQWAAAHOEb.jpg

İşin en garip tarafı; Chris Froome,bu Giro'da da TUE kapsamında izin verilen sınırı aşmamak koşulu ile yasal olarak Salbutamol kullanmış olabilir.Bunun önünde hiçbir engel yok.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Giro 'daki en sempatik sprinter Sam Bennett,zorlu üç haftalık Giro'dan biraz şekerleme ile dönüyor.:D
(link)

bu italyanların sevdiğim tek özelliği boya işçiliği güzel uyumlu tonlar kullanmaları renk müthiş (bmc yanında halt yemiş)

Bütün yollar Roma'ya çıkar.Ama kadim Roma'nın içindeki yollar bozuk.:D

Yarışçılar etaba başladıktan sonra ,etabın güvenli olmadığını öne sürerek yarışı nötralize ettiler(kısacası yarışmadılar)
Organizasyondan gelen resmi açıklamaya göre 3.turdan sonrasında genel klasman ve zaman bonusları nötralize edildi.Puanlar ise verilecek yani sprint görebileceğiz.

@Cem cm bunu bilimsel literatürle taçlandırabilir misiniz ? Yoksa sadece kişisel fikriniz mi ?

Sam BENNETT
620x349.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@Sefa01
Bilimsel literatür geçenlerde makale yayınladı Epo nun doping etkisi yok plasebo bu diye. İsteyen denesin dicem ama iyi bi tavsiye olmaz. En kötü ihtimalle şöyle düşününün. Antrenmanlarda başkasının sürantrene olacağı limitlerin çok çok üstünde antrenman yapıyolar. Sırf bu bile "Long term effect"tir.

@Cem cm " uzun dönem etkileri" olduğunu düşünüyorsunuz. Yanılıyorsunuz. " Antrenmanlarda başkasının sürantrene olacağı limitlerin çok çok üstünde antrenman yapıyolar." hepsi antrenman yapıyor, sürantrene olmuyorlarsa hepsi kimyasal mı kullanıyor diyorsunuz ? Siz şöyle düşünebilir misiniz ? Çocukken astımı olan birisi çocukluk döneminde salbutamol kullansa, ileride çok iyi bir atlet mi olur ? ya da çocukken astımı olan bireylerin daha iyi bir sporcu olduğuna dair bir veri var mı ? Literatür bilgisi koymadan bu fikrinizin kendinize ait kişisel bir görüş olduğunu düşüneceğim. :)

@Sefa01
O çocuğun normal değerlerin çok üzerinde salbutamol kullanmasını düşündüğünüzde,yine aynı çocuğun normal miktarda salbutamol kullandığı halinden daha iyi atlet ya da sporcu olabileceğini mi düşünüyorsunuz?
Sorduğunuz soru tam olarak bu şekilde olmalıydı diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Geri