Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarış gündemi

Son birkaç saatim yollarda trafikte geçti ama aklım hep yarıştaydı. İlk fırsatta foruma girdim ve kaç gündür beklediğim şeyi koçum furumun başardığını gördüm. Kimse sevmiyor ama sağlam çocuktur benim Kenyalı. :cool::harika::ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Scudo
Froome bu kadar ile kalmayacağa benziyor, yarın ki etapta umarım Giro'yu bitireceğiz demiş etap sonrası yapılan bir röportajda..

Zaten dinlenme günlerindeki her basın toplantısında Giro 3 hafta ve aradaki 3 dk farkın kapanmasının imkansız olmadığını söylüyordu. Fis fis ilemi yaptı yoksa hakederek mi orası bilinmez ama arkasında henüz sonuca varmamış doping davası olduğu sürece bugünkü göstermiş olduğu performans kafalarda hep acabalar uyandıracaktır.

Yates acaip patladı. 38 dk gerisine düşmüş Froomenin :hasta:

@Özcan.
Yarışın bir bölümündeki gravel yollarda Afrika aklıma geldi demiş :D

• Beğen
Yates'e çok üzüldüm:agla:
Froome;Sagan'ı bir kenara bırakırsak,Dünya'nın en iyi bisikletçisi ama 2018 yılında hep kötüydü..Giro'da da kötüydü..Bir anda birşeyler oldu Froome'a ve birinci oldu..!
Bu hırs değil..Froome çok hırslı birisi ama bu hırs olamaz..Bu kadar formsuz birisi,böyle bir etapta 80 km kaçamaz ama kaçtı..

Son birkaç senedir yarışları takip ediyorum,bugünkü gibi bir kaçış görmedim..Froome geçen sene filan böyle bir şey yapmadı,yapamazdı da..Birkaç etapta çıldırdı ama bu kadar değildi..80 km'den bahsediyoruz ve yol düz değil..!
Aynakolundan mı oluyor:p,yoksa yine fazla mı kaçırıyor astım ilacını bilmiyorum..
Dumoulin'de alkışı hak ediyor..Umarım yarın Froome pembe mayoyu koruyamaz ve Dumoulin kazanır yarışı..

Beyler takip edemedim, Yates neden bu kadar geriye düştü? Sakatlık, kaza vs mi ?

@Ahmet TOPALŞahsen gözlediğim biraz biraz ağırlaştı. Sonra koptu. Sanırım yokuşlar fazla geldi.

Cemal Ç.

Kraliçe etaptan önemli anlar

3 gün önceki Rovereto zamana karşısında Team Sunweb'in rouleuru Chad Haga'nın bacaklarıyla yaşadığını bugün Simon Yates de yaşadı.Yates istedi fakat bacakları cevap vermedi.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Sadece chris froome’ un ilaç kullandığını düşünen naif dostlarımız... her sporda en başarılı 40-50 atletin hepsi ‘doping’ kullanıyor. Profesyonel sporun kuralı bu.

@WattsPerKilos
Bence de '' doping herkese serbest olsun rekabet bozulmaz'' böylece ahlaki sınırları aşmamış sporcu arayıp desteklemeye çalışan biz naif sporseverler de zorlanmamış oluruz.;)

• Beğen
@hamlet2006

Bende gran fondo yarısında doping yapacam prolar yaparda biz amatörler dururmuyuz :islik::islik::islik:

@Bigpatron

Emme cektimiki bilmiyik ??????:islik:
Neyse çekmedi ise helal ,,,,,

@Kudret Kurtcebe
Kusura bakma ağabey ,inanmam.
Hakka hukuka inanan Kudret Kurtcebe hayatta doping yapmaz.

@MehmetAliB.

Yates döküldü çünki kolay değil ,
Ama froome kendini zorlamadı burda patladı buraya ayar çekti,

@hamlet2006

Şaka yaptım yahu,,,,,:islik:
En fazla keçi boynuzu harnup özü içerim :harika:

@Bigpatron

Bir adamın adı çıkacağına derler ya ,hadi neyse ,,,,:islik:

Froome çok büyük bir bisikletçi. Peynir ekmek gibi yedi bugün pelotonu. Dopingli olsa turu rahat alırdı herhalde diyorum. Kendi gücüyle dönmesi biraz uzun oldu o kadar. O gerçek bir şampiyon.

@h.kozan

Bu gün kendi gücü ile aldığı ise laf olmaz tabi,ama insanın geçmişteki hataları ayağına bağ olur,kendimi froome yerine koyuyorum ,bir yanım şunu diyor,keşke şu fıs fıs 'ın dozuna ayar çekse idim diyor diğer yanım olan oldu artık geçmişi unut diyor her iki beni barıştırması gerekecek

@h.kozan
Burada yanılıyor olma ihtimaliniz çok çok yüksek.
Chris Froome'un bildiğiniz gibi astımlı olması nedeniyle TUE kapsamında UCI dan belli oranlarda ''salbutamol'' kullanması konusunda izni var.
Froomey La Vuelta Espana 2017 de 7 Eylül de UCI taraından izin verilen miktarının iki katı oranda salbutamol kullandığı ortaya çıktı.Peki neden Froomey bu 7 Eylülde sobelendi.Çünkü 6 eylülde yapılan zorlu Las Machuhos etabında Vincenzo Nibali'den 42 sn zaman farkı yemişti.Hal böyle olunca gerçek şampiyon Froomey, baktı işler kötüye gidiyor fazlaca bastı salbutamolu.Kısacası Froomey zoru gördüğünde fıs fısı artırıyor ,dopingli olsa rahat alırdı diyemeyiz.Zaten önceki ve sonraki öbür etaplarda da izin verilen miktarda salbutamol almaya devam etmişti.Salbutamol takviyesi ile bile ancak kazanmıştı.

Evet sıra geldi 20. ve son önemli etaba. Dümdüz başlayan etap 130. kilometreden sonra tırmanışlar silsilesine dönüşüyor. Etabın önemli yerlerinden, kaçış ihtimalinden, genel klasman takımlarının alacağı pozisyonlardan, hepsinden önemlisi favorilerden, şundan bundan bahsetmek gerekirse...
Ne önemi var?

G18_T20_Cervinia_alt_jpg.jpg

Ne önemi var
Nasıl olsa dopinkçinin biri kazanacak

Arkadas bir gun yarisi izleyemedim onda da kiyamet kopmus. Nasil olur bu ya madem froome bu kadar güçlüydu simdiye kadar neredeydi. Bu en basindan beri bir taktik miydi? Aklima mustafa sayarin elmali etabini alip yarisi kazanmasi sonra da yuzu kipkirmizi röportaj vermesi geldi...

@hamlet2006

Aslında ben de aynen bunu düşünürdüm önceleri. Ama dopingin yan etkileri çoğumuzun bildiği bir şey. Eğer olur da, dopingi serbest bırakırlarsa dozunu kaçıranlar muhakkak olacaktır. O zaman da parkurlarda bol bol bayılmalar, hatta ve hatta kalp yetmezliği, böbrek yetmezliğine bağlı ölümler de görebiliriz.
Benim bildiğim bir kuralda en küçük esneme payı bırakırsan sui istimal kesin olur. Onun için kurallar kesin ve net olmalı. Kardeşim madem ilacı yasaklı madde olan rahatsızlığın varsa yarışma o zaman. Bu kadar net.

Bir de anlamadığım niye bu kaymak sporcuların astım rahatsızlık oranı çok yüksek? Acaba sahte doktor raporu ayarlama falan olabilirmi işin ucunda?

@Yusuf_AZE Che Guevara da dopingliymiş hocam, bence taht Deniz Gezmiş'e verilmeli.
Şaka bir yana ben de dopingin yasal olmasının daha mantıklı olduğunu savunmaya başlayacağım sanırsam. Lanet olsun böyle spora.

Geri