ghostt
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.738
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
90 yap yeter.Arkadaşlar merhaba endurance bisiklet kullanıyorum.Kadans kaç olmalı tahmini ?Birde yol bisikletinde ekranda sadece kadans mı yazmalı Yoksa ortalama kadans mı olmalı?Yani hangi bölüme göre kadans ayarlamalıyım ?
Oda enflasyona uğradı heralde 70-90 deniyorduKadans yaşa göre değişiklik göstermez diye biliyorum, kişiden kişiye farklılık gösterir ama genelde 90-110 kadans ideal deniyor.
Trainer road sitesi şöyle yazmışArkadaşlar merhaba endurance bisiklet kullanıyorum.Kadans kaç olmalı tahmini ?Birde yol bisikletinde ekranda sadece kadans mı yazmalı Yoksa ortalama kadans mı olmalı?Yani hangi bölüme göre kadans ayarlamalıyım ?
Yaşım 19 sert çevirmek hoşuma gidiyor.Birazda kişinin neyi sevdiği ile alakalı. Kimi insan yüksek kadans sever, kimisi de sert çevirmeyi. Mesela ben 75-85 arasında sert çevirmeyi seviyorum ve daha rahat ediyorum. Grupta bir 50+ yaşlarda abimiz var, o da deli gibi kadans seviyor😀
yokuş çıkarken kadansım bozuluyor ne yapmalıyım?İdeal kadans kendi kendini bulacaktır belli bir zaman kat edince Nabız (yüksek kadans) - kas gücü (düşük kadans) aralığındaki denkleminde kendine göre iyi olan yer belirecektir
Vites değiştirmeyi demedin mi?yokuş çıkarken kadansım bozuluyor ne yapmalıyım?
Öncelikle kondisyonu artırarak 2. dişlide ideal bir kadans tutturman gerekiyor. Kullandığın ruble neydi?ön vitesi 1e alınca kadans baya artıyor 2de durunca da çok düşük. ayarlamayı beceremiyorum.
ön vitesi 1e alınca kadans baya artıyor 2de durunca da çok düşük. ayarlamayı beceremiyorum.
Öncelikle kondisyonu artırarak 2. dişlide ideal bir kadans tutturman gerekiyor. Kullandığın ruble neydi?
Rubledeki büyük dişliler sırasıyla 28 ve 25'miş (12-13-14-15-17-19-21-23-25-28) Ben 11-34 gibi bir ruble kullanıyorsun diye düşünmüştüm. (34 ile sonraki dişli 28 gibi oluyor, aradaki fark büyük yani) Bence 28'i çok rahat çeviriyorsan 25'i de çevirirsin yakın zamanda. Süreklilik ile olmayacak şey değil.SHIMANO HG500 12-28T KASET
SHIMANO TIAGRA 4700 52X36T
Sert severimBirazda kişinin neyi sevdiği ile alakalı. Kimi insan yüksek kadans sever, kimisi de sert çevirmeyi. Mesela ben 75-85 arasında sert çevirmeyi seviyorum ve daha rahat ediyorum. Grupta bir 50+ yaşlarda abimiz var, o da deli gibi kadans seviyor😀