Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yaşa göre kadans

Arkadaşlar merhaba endurance bisiklet kullanıyorum.Kadans kaç olmalı tahmini ?Birde yol bisikletinde ekranda sadece kadans mı yazmalı Yoksa ortalama kadans mı olmalı?Yani hangi bölüme göre kadans ayarlamalıyım ?

• Beğen
Tepkiler: efe.drngl
Scudo
Kadans yaşa göre değişiklik göstermez diye biliyorum, kişiden kişiye farklılık gösterir ama genelde 90-110 kadans ideal deniyor.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Arkadaşlar merhaba endurance bisiklet kullanıyorum.Kadans kaç olmalı tahmini ?Birde yol bisikletinde ekranda sadece kadans mı yazmalı Yoksa ortalama kadans mı olmalı?Yani hangi bölüme göre kadans ayarlamalıyım ?
90 yap yeter.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak ve ghostt
Trainer road sitesi şöyle yazmış

Screenshot 2022-12-06 at 19-14-12 what is the ideal cadence for cycling - Google'da Ara.png

Birazda kişinin neyi sevdiği ile alakalı. Kimi insan yüksek kadans sever, kimisi de sert çevirmeyi. Mesela ben 75-85 arasında sert çevirmeyi seviyorum ve daha rahat ediyorum. Grupta bir 50+ yaşlarda abimiz var, o da deli gibi kadans seviyor😀

Birazda kişinin neyi sevdiği ile alakalı. Kimi insan yüksek kadans sever, kimisi de sert çevirmeyi. Mesela ben 75-85 arasında sert çevirmeyi seviyorum ve daha rahat ediyorum. Grupta bir 50+ yaşlarda abimiz var, o da deli gibi kadans seviyor😀
Yaşım 19 sert çevirmek hoşuma gidiyor.

İdeal kadans kendi kendini bulacaktır belli bir zaman kat edince ;) Nabız (yüksek kadans) - kas gücü (düşük kadans) aralığındaki denkleminde kendine göre iyi olan yer belirecektir

İdeal kadans kendi kendini bulacaktır belli bir zaman kat edince ;) Nabız (yüksek kadans) - kas gücü (düşük kadans) aralığındaki denkleminde kendine göre iyi olan yer belirecektir
yokuş çıkarken kadansım bozuluyor ne yapmalıyım?

ön vitesi 1e alınca kadans baya artıyor 2de durunca da çok düşük. ayarlamayı beceremiyorum.

ön vitesi 1e alınca kadans baya artıyor 2de durunca da çok düşük. ayarlamayı beceremiyorum.
Öncelikle kondisyonu artırarak 2. dişlide ideal bir kadans tutturman gerekiyor. Kullandığın ruble neydi?

Biraz zaman ve tecrübe ile düzelir, bu arada bindikçe form da artacağından daha stabil hale gelecektir

Merhaba, benim kendi tecrübem eğer bir iki saat gibi kısa sürüş yapıyorsam düşük (70-85) kadans yüksek güç, iki saatten uzun ve dayanıklılık gerektiren bir sürüş yapacaksam yüksek (85-100) kadans sürmek bana iyi geliyor ve öyle yapmaya gayret ediyorum.

Öncelikle kondisyonu artırarak 2. dişlide ideal bir kadans tutturman gerekiyor. Kullandığın ruble neydi?

SHIMANO HG500 12-28T KASET

SHIMANO TIAGRA 4700 52X36T

SHIMANO HG500 12-28T KASET

SHIMANO TIAGRA 4700 52X36T
Rubledeki büyük dişliler sırasıyla 28 ve 25'miş (12-13-14-15-17-19-21-23-25-28) Ben 11-34 gibi bir ruble kullanıyorsun diye düşünmüştüm. (34 ile sonraki dişli 28 gibi oluyor, aradaki fark büyük yani) Bence 28'i çok rahat çeviriyorsan 25'i de çevirirsin yakın zamanda. Süreklilik ile olmayacak şey değil.

• Beğen
Tepkiler: efe.drngl
Sert severim

Başlıktaki yaş olayına geri dönersek :)

Gençliğimde çok iyi bisikletlerim olmadı ve genelde güce dayalı bisiklet kullanırdım. Geçen yaz bisiklet aldığımda 43-44 yaşlarımda tekrar bisiklet kullanmaya başladım ve eskisi gibi yine güç olarak zorlamaya çalıştım ama dizlerim ağırdı.

Sağdan soldan topladığım bilgiler doğrultusunda dizlerimi korumak için kadansı yükseltip gücü azaltmanın daha iyi olduğunu öğrendim ve bizzat tecrübe ettim. Sürüş tarzımı biraz adapte etmeye çalıştım ve şimdilik dizlerim iyi idare ediyor.

Özet: düzenli antrenman yapmayan ve belli bir yaşa gelmiş kişiler için gücü fazla zorlamamak gerekiyor.

Önceden hep ağır vites düşük kadans sürüyordum sonra ise düşük viteste yüksek kadans sürmeye başladım dizlerim rahat etti. Çok iyi hızlandığım zaman yüksek vitese alıyorum o zaman sorun olmuyor lakin hep yüksek viteste düşük kadans ile gitmek dizleri yıpratıyor gibi geliyor.

Geri