Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yayalar da araçlar kadar tehlikeliymiş!

Yayanın yaptığı en fazla dikkatsizlik olarak değerlendirilebilir, sizin yaptığınız ise kurallara uymadığınız için yayaya çarpmak. Aşağıdaki bölüm Karayolları Trafik Yönetmeliğinden:

Çarptığınız yaya, ona göre soldan gelen aracın durmuş olduğunu, sağdan gelenin ise uzakta olduğunu görüp kurallara uygun bir şekilde karşıdan karşıya geçiyor muhtemelen. Siz ise başka araçların kullanmakta olduğu şeridin en sağındaki yarım metre genişliğindeki alandasınız...

Duran araç ile kaldırım arasında gitmek sadece kurallara aykırı değil, oldukça da tehlikelidir. Sadece karşıdan karşıya geçen yayalar yüzünden değil; önünüze kapı açılır, sırtı size dönük yaya kaldırım dolu diye yola çıkar, evcil hayvan atlar, vs...

Kanun ve yönetmelik 1980 lerin başında yazılmış her ne kadar güncelleme ve düzeltmeler yapılsa da motorlu araçlar baz alınarak yapılmış bi kanun haliyle yönetmelik ve yönergeler de kanun güdümünde. Bisiklet yolları yönetmeliği çıkalı 2 3 yıl olmuş işimiz zor. Sağdan gidersek olmuyor zigzak çizsek olmuyor aradan gitmek zaten çok tehlikeli o zaman araçlarla birlikte beklememiz mi gerekiyor trafikte? Evet diyorsak ben bekleyen bisikletli görmedim daha. Arıcık KTK 68. maddede de belirttiğiniz gibi yayanın yola çıkmadan önce (Yaya Geçitleri Hariç) taşıt trafiğini kontrol etmeli sadece önünde duran aracı değil taşıt trafiğini tamamını çünkü kendisine ait olmayan bir yola çıkıyor
bu araç bir motorsiklet olsa ve yaya çarpsa ve bir yaralanma olsa; arkadaşlar asli kusur yaya verilir.
alıntı yapsam da sözlerim @Murat B. e değil genele söylüyorum. Lütfen yanlış anlaşımasın.

Scudo
Sağdan gidersek olmuyor zigzak çizsek olmuyor aradan gitmek zaten çok tehlikeli o zaman araçlarla birlikte beklememiz mi gerekiyor trafikte? Evet diyorsak ben bekleyen bisikletli görmedim daha.
Kurallara göre, evet diğer araçlar ile beraber beklememiz gerekiyor. Önümde duran aracı güvenli şekilde geçmeme olanak veren şartlar mevcut değilse, ben de durup bekliyorum.
Bu arada, bu geçme (sollama) kuralları iki yönlü işliyor. Motorlu araçların da bisikletleri geçerken aynı kurallara uyması gerekiyor.

a) kuralları iki yönlü işliyor. Motorlu araçların da bisikletleri geçerken aynı kurallara uyması gereki
Adamlar yanımızdan geçerken kaldırımdan git diye bağırıyor ☹
Kaldırımda motorsikletleri görünce haliyle bizi yola yakıştıramıyorlar.
İşimiz zor maalesef ki bisikletin yaygın olduğu kuzey ve batı avrupa toplumları gibi olmamız için çok çabaya ihtiyaç var.

Adamlar yanımızdan geçerken kaldırımdan git diye bağırıyor ☹
Kaldırımda motorsikletleri görünce haliyle bizi yola yakıştıramıyorlar.
İşimiz zor maalesef ki bisikletin yaygın olduğu kuzey ve batı avrupa toplumları gibi olmamız için çok çabaya ihtiyaç var.
Çünkü bisikletliler araba almaya parası yetmeyen fakirlerdir. İstanbul'da hiçbir araba şoförü bisiklete çarpıp arabasının çizilmesini göze alamaz. O yüzden güvenle yolları kullanabilirsiniz. :D

@Kuzey Ege
Aşagidaki ürunü bir dostum kullaniyor. Değil yayayi arabalarin bile aklini aliyor.
(link)

Biraz pahali derseniz bir de bu ürune bir göz atin derim.
(link)
“Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir, Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir”

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
@Atasoy me zaman buna benzer bir tane görsem dayanamayıp deneme yapıyorum. Bir gün alem ne der demeden alacağım, üstelik gayet ciddi bir şekilde kullanıcam sanırım.

korna.jpg

Şaka bir yana gösterdiğiniz taraftar kornasinin benzerini eski bisiklet pompasına masa uzerine bağlayıp kullananı gördüm.
Gerci ben tehlike olmadigi suruce sadece yol istemek icin zil calmiyorum. Isik flasor seklinde ise yeterli oluyor. Bazen beni farketmelerini bekliyorum. Sessizliği tercih ediyorum. Araba da da pek korna kullanmasam da her zaman elim üzerinde olur. 1 hafta korna arızalı kullanmak zorunda kalmıştım çok tedirgin olmuştum.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
dün gece ufak bir kaza geçirdim. üsküdar çarşıda önümde giden araç aninden durdu ve sağ arka taraftaki yolcu inmek için hızlıca kapıyı açınca kapıya vurdum ve yere düştüm. normalde çok dikkatliyimdir ilçe içlerinde çarşı merkezlerinde hızlı gitmem ve araçların sağından geçmem ama bu çok ani oldu. araç yanaşana kadar sağdan geçip giderim diye düşünürken yanaşmadı ve kapı açılınca çarptım. sağda da bir park etmiş araç vardı. ikisinin arasında kalıp yere düştüm. çok şükür ciddi bişeyim yok. kaskım zaten kafamdaydı. sadece sağ omuzumda biraz ağrı var ve sol bacağımın üst tarafında ufak sıyrıklar var. hatanın birazı da bende tabi. aracın sağından geçmemem lazımdı. çünkü herkes vahşi herkes hayvan ve dikkatsiz olabilir diye durup beklemem veya soldan geçmem lazımdı ama oldu işte. yani düşünecek zamanım bile olmadı. her şey çok ani oldu. ön cantım biraz yamulmuş ona canım sıkıldı sonradan farkına vardım. pabuçlara sürtüyor ve hafif yalpalama var... tanrı daha kötülerinden korusun. nazar değdi herhalde...

Neredeyse 3 buçuk yıl sonra bu başlığa yine ekleme yapmak durumunda olmak ne kötü...

Bacağımda buz torbası ile oturuyorum.

Buradaki olaydan sonra bacağım iyileşti. İç yan bağım kopuk şekilde sorunsuz devam ediyordum. Ancak tam 1 ay önce merdivenlerden aşağı inerken hasar alan bacağımın üzerine yüklenmek zorunda kaldım ve yere yığıldım.

Çekilen mr sonucunda bu sefer de aynı dizin ön çapraz bağları kopmuş ve dış menisküs tamamen yırtılmış. Şu an bacakta ödem olduğu için hasarın gerisini göremiyorlar. Bol bol buz koyup 1 2 aya tekrar mr çektireceğim.

Topallamam yüzde 80 geçti ama her günüm bu kazaya sebebiyet verenlere lanet okumakla geçiyor. Eh polis de bisikletli olduğunuz zaman hiç ilgilenmiyor ölmediğiniz sürece. İğrenç bir durum.

Belki ameliyat olacağım. Bakalım doktor ne diyecek.
Böyle bir ameliyat geçireniniz var mı acaba neler yaşadınız, neler tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:
@Taygun Kon size tekrardan geçmiş olsun. Diğer kazazedelere de geçmiş olsun .
Zor iş Türkiye de yaşamak. Özellikle bisiklet sürmek.

Bende bir kere bisiklet yolunda iki tane kadının yan yana sallana sallana çene çalmalarından dolayı düştüm . Düştüm demeyim de devrildim arkadan çarpmayayım diye . O ara sol bacağımda sakattı o yüzden biraz eksikliğim vardı Birde sağ elimde telefon vardı. Video çekecektim 2dk‘lık. Benim kabahatim de bu ve o iki kadının bisiklet yolundan çaldığım korna dan dolayı çekileceklerini düşünmem .

uzaktan başladım korna çalmaya Yavaşladım yavaşladım durdum devrildim. O zaman yeniydim bide Sol ayağım sakattı üstüne basamıyordum Sola doğru devrildim .

1-2 kez daha birşeyler geçirdim. Düşmedim ama onlarda yaya yüzündendi . Yine bisiklet yolu üzerinde ))

Trafikte alışkınlıktan araba arkalarından atlayanları kontrol ediyorum ama bu bisiklet olunca daha fazla oluyor. O yüzden daha çok kontrol edip daha çok yavaş gidiyorum .
Birde telefona baka baka giden çok . Dalıp giden sağına soluna bakmayan çok .

bisiklet yoluna girerken Bile ne sağına ne soluna bakıyorlar yahu . Bi tanesi köpeğini bile embesilleştirmiş köpekte sahibi gibi uyuz uyuz sağına soluna bakmadan girdi yola çarpıyordum fren yaptım . Korna çalıyorum ve yavaş gidiyorum üstelik . Köpek dediğin tekerlek sesinden hisseder kulaklarını kaldırır bakar normalde diye biliyorum. ))

Neredeyse 3 buçuk yıl sonra bu başlığa yine ekleme yapmak durumunda olmak ne kötü...

Buradaki olaydan sonra bacağım iyileşti. İç yan bağım kopuk şekilde sorunsuz devam ediyordum. Ancak tam 1 ay önce merdivenlerden aşağı inerken hasar alan bacağımın üzerine yüklenmek zorunda kaldım ve yere yığıldım.

Çekilen mr sonucunda bu sefer de aynı dizin ön çapraz bağları kopmuş ve dış menisküs tamamen yırtılmış. Şu an bacakta ödem olduğu için hasarın gerisini göremiyorlar. Bol bol buz koyup 1 2 aya tekrar mr çektireceğim.

Topallamam yüzde 80 geçti ama her günüm bu kazaya sebebiyet verenlere lanet okumakla geçiyor. Eh polis de bisikletli olduğunuz zaman hiç ilgilenmiyor ölmediğiniz sürece. İğrenç bir durum.

Böyle bir ameliyat geçireniniz var mı acaba neler yaşadınız, neler tavsiye edersiniz?
Taygun öncelikle çok geçmiş olsun. Sol dizden benzer kopukluk ve menüsküs yırtığı yüzünden 2003 yılında ameliyat olmuştum. Süreç zorlu geçti. Eskiyi tutmuyor. Yaş 47 100 km üstü sürüş yapacak kondiksiyonum var. Operasyondan sonra fizik tedavi süreci de önemli. Operasyondan sonra hep aklımda diye yaşadım. Buzla şiş ve ödemi dağıtmanın bir yolunu bulmalısın. Şırınga ile dizinden su veya ödem aldırma. 20 yıl önce böyle saçma işlemler yapıyorlardı. Benim ortopedi doktoru mecburiyetten 2 şırınga dizden aldı. Dizim tamamen kilitlendiği için ameliyatla açılmıştı. Bir kaç sağlam hocayla görüş hepsi aynı fikirde olursa operasyona karar verirsin.
Bu diz bu haldeyken üstüne bastığında ödem ve şişlik de bitmez. Sola basamadığın için sağ dize yük binecek. Sağ dizde sorunlar çıkacak. Bunun için desteksiz ve ani hareketlerden kaçınmak icap ediyor. Operasyon sonra bakım da önemli. Beslenme şeklin ve rehabilitasyon sürecinin sekteye uğramaması lazım. Operasyondan sonra 2 ay düz yürüyüş ve sonrasındaki doğa yürüyüşleri ile bağları ve dizini eski hayat kalitene getiremesen dahi toparlaya biliyorsun.
Şimdi teknoloji daha gelişti. Umutsuzluğa kapılma . Dağ ve doğa yürüyüşleri, normal yürüyüşler, her mevsim bisiklet sürüşleri ve balıkçılık hobilerime hala devam ediyorum. Benim diyen macera ruhlu insanlardan daha çok maceralarıma ve hareketli hayatıma devam ediyorum.
Sadece umutsuzluğa kapılma. İnsan öyle mükemmel yaratılmış ki , hayata tutunduğunda her şeyin üstesinden geliyor. Tekrardan geçmiş olsun. :harika:

Taygun öncelikle çok geçmiş olsun. Sol dizden benzer kopukluk ve menüsküs yırtığı yüzünden 2003 yılında ameliyat olmuştum. Süreç zorlu geçti. Eskiyi tutmuyor. Yaş 47 100 km üstü sürüş yapacak kondiksiyonum var. Operasyondan sonra fizik tedavi süreci de önemli. Operasyondan sonra hep aklımda diye yaşadım. Buzla şiş ve ödemi dağıtmanın bir yolunu bulmalısın. Şırınga ile dizinden su veya ödem aldırma. 20 yıl önce böyle saçma işlemler yapıyorlardı. Benim ortopedi doktoru mecburiyetten 2 şırınga dizden aldı. Dizim tamamen kilitlendiği için ameliyatla açılmıştı. Bir kaç sağlam hocayla görüş hepsi aynı fikirde olursa operasyona karar verirsin.
Bu diz bu haldeyken üstüne bastığında ödem ve şişlik de bitmez. Sola basamadığın için sağ dize yük binecek. Sağ dizde sorunlar çıkacak. Bunun için desteksiz ve ani hareketlerden kaçınmak icap ediyor. Operasyon sonra bakım da önemli. Beslenme şeklin ve rehabilitasyon sürecinin sekteye uğramaması lazım. Operasyondan sonra 2 ay düz yürüyüş ve sonrasındaki doğa yürüyüşleri ile bağları ve dizini eski hayat kalitene getiremesen dahi toparlaya biliyorsun.
Şimdi teknoloji daha gelişti. Umutsuzluğa kapılma . Dağ ve doğa yürüyüşleri, normal yürüyüşler, her mevsim bisiklet sürüşleri ve balıkçılık hobilerime hala devam ediyorum. Benim diyen macera ruhlu insanlardan daha çok maceralarıma ve hareketli hayatıma devam ediyorum.
Sadece umutsuzluğa kapılma. İnsan öyle mükemmel yaratılmış ki , hayata tutunduğunda her şeyin üstesinden geliyor. Tekrardan geçmiş olsun. :harika:
Herkese çok geçmiş olsun, dediğiniz gerçekten çok doğru insan ve vücudu mucizevi bir varlık. Kişi kendisini içten içe bitirmezse herşeyin üstesinden geliyor.
Yeter ki bitti demesin!

• Beğen
Tepkiler: necmeddin

Ameliyatı en son çağre olarak düşünün lütfen, benim sağ omzum da ki bağlar kopmuştu ağrı ve acısından duramıyordum, proloterapi oldum ve bağlar yeniden oluştu. Deneyin derim fakat iyileşme süreci epey uzun.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@Taygun Kon çok geçmiş olsun, benim de çapraz bağlarım uzun zamandır kopuk, çok iyi ortopedistlere gittim hepsi stabilite problemi olmadığından ameliyatın gereksiz olduğunu söyledi. tabi futbol, basketbol gibi ikili sporlar yasak. bisiklet, koşu, yürüyüş serbest.

Dainese Motosiklet hafif ceketleri var korumasi var tavsiye ederim. Ama istanbulun bazi yerleri hakikatten tehlikeli , sürmek riskli is.
Birde Türkiyede biraz Kickboks bilmek iyi. :krsn:

@Taygun Kon çok geçmiş olsun, benim de çapraz bağlarım uzun zamandır kopuk, çok iyi ortopedistlere gittim hepsi stabilite problemi olmadığından ameliyatın gereksiz olduğunu söyledi. tabi futbol, basketbol gibi ikili sporlar yasak. bisiklet, koşu, yürüyüş serbest.
Hocam meraktan soruyorum, ağrı ve acı olmuyor mu?

Bisikletle trafiğe çıkmanın dağda teröristle çatışmaktan fazla farkı olmasa gerek, trafiğe çıkmadan önce aile efradı tarafından yolcu edilmek istiyorum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ne zaman sahile ineyim şöyle bisiklet süreyim biraz spor yapayım stres atayım desem sinir stres sahibi olup geri dönüyorum. Genelde profesyonel bisiklet sürücülerine de pek rastlamıyorum bu yollarda. Zaten sizde bilirsiniz.

Burada insanlar yürüyor git başka yerde sür diyenini bile gördüm evet bisiklet yolunda. Çocukları varmış. Tedirgin oluyorlarmış falan.

Hocam meraktan soruyorum, ağrı ve acı olmuyor mu?

hocam bisikletten dolayı hiç olmadı bugüne kadar. ama geçen yıl gaza gelip yıllar sonra halı saha yapayım dedim, daha 10.dk’da ben buradayım dedi. maçı bıraktım hemen.

Geçen yıl sol dizimde benzer şekilde rahatsızlığım başladı. Dizimde ki ağrı o kadar şiddetliydi ki dizimi bükemiyordum. Geceleri uykumdan uyandırıyordu. Gözümden yaş akıyordu acısından. Doktora gidemedim. Araştırma yaptım biraz. Tip 2 kolojenin diz ağrı ve sakatlıklarına iyi geldiğini, sakatlığını çok ciddi değil ise toparlanma süresini hızlandırdığını öğrendim. Tip iki kolojen satın aldım. 10 gün meyve suyunda eritip tükettim. Faydasını gördüm. Ağrım kesildi. Uykularım düzene girdi. 100 km üzeri sürüşlerde bazen ağrım olunca bir iki gün kullanıyorum. Ağrım gidiyor. Ben çok memnun kaldım. piyasada kolojen satan markalara bakıp, yorumları okuyup, aklınıza yatan bir ürün alabilirseniz faydasının olacağını düşünüyorum.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.

Öncelikle ağrım yok denecek kadar az. Sadece topallıyorum. Yürüyüşümde de ilerlerleme var. Zamanla geçecekmiş topallamam. Hem iç yan bağda kopuk, hem çapraz bağda kopuk olduğu için düşündüm ameliyatı. Zor ve can sıkıcı bir süreç.

Umarım hiçbirinizin başına gelmez.

Geri