Scudo Sports

Yayalara saldıran bisikletçiler

Sizlere yaklaşık üç sene önce olan motorsikletli sürücünün otomobille tacizi olayını hatırlatayım.
Olay bisikletli yaya olayının tamamen zıddı.
Konu ile ilgili olarak hem motorsikletlinin kamera kaydı, hemde güvenlik kamera kaydı var.
Kamera görüntülerinin linki aşağıda yer alıyor.

Motorcu gencin ifadelerini onun ağzından toparlayıp aşağıya özetini geçtim.
Ayrıntılı hali Altın elbiseli adam'ın video kanalında mevcuttur.

Motorsikletli arkasından gelen 34 SG 565 plakalı BMW markalı arabaya yol vermediği için benzinlikte önce hakaret ve küfür işitir, ardından tekme tokat dayak ve tehdit, en son olarak da motoru yere serilir.
Buraya kadar her şey güzel.
Olay medyaya yansır.
Haber bültenlerinde, sosyal medyada yer alır.
Olaya karışanlar dava ediliyor.
Sonuç: davalar iki yıl devam ettikten sonra T A K İ P S İ Z L İ K kararı verilmiş.

Scudo
Sizlere yaklaşık üç sene önce olan motorsikletli sürücünün otomobille tacizi olayını hatırlatayım.
Konu ile ilgili olarak hem motorsikletlinin kamera kaydı, hemde güvenlik kamera kaydı var.

Motorsikletli arkasından gelen 34 SG 565 plakalı BMW markalı arabaya yol vermediği için benzinlikte önce hakaret ve küfür işitir, ardından tekme tokat dayak ve tehdit, en son olarak da motoru yere serilir.
Olay medyaya yansır.
Sonuç: davalar iki yıl devam ettikten sonra T A K İ P S İ Z L İ K kararı verilmiş.

Bak işte kanunun nizamın olduğu ülke bu! En helalinden adaletli bir şekilde Takipsizlik sonra video çekmeye devam.

Belirli bir süre öncesiye kadar kamera bozulmadan önce bende bisiklet üstünde aksiyon kamera taşıyordum anayolda giderken daha çok güvende hissediyordum kaldı ki izmirde olanlar bilir Menemen dolmuşçuları diye lanet dolmuşçu kabilesi var burada araba , bisiklet demeden insanların önüne kıran , sinyal vs. hiç bir şey kullanmayan. Kamera varken yakaladığım bir durumdur. Bu dolmuşçu kabilesinin korktuğu bir unsurdur bisiklette kamera olması. Bir kaç kez peşimden kamerayı farketmesi üzerine özür dilemeye kadar gelen 2,3 dolmuş şöförü ile de karşılaştım. Sosyal medyada paylaşmadım. Gereksiz çünkü boş muhabbet olacak. İnsanımız korkudan anlıyor. Ben bunu bilirim. Ayıya ayı olmasını bilmek gerekiyor maalesef.

Bisiklet gidonunda sürekli çekimde olan bir aksiyon kamera engel teşkil etmiyordu kendimi savunmam açısından. Bisikleti bırakıp yine savunmaya geçebilecek kapasiteyi görmeseydim kendimde o kamera ile de uğraşmazdım.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
İster normal tur gibi dolaş ister performans sürüşü yap. Fiziksel olarak vücudunu yorduğun zaman sinirlerine de hakim olmayı öğreneceksin. Öteki türlü kendine spor yapıyorum diyip de insan maval okumasın.

Öncesi vb sonrası, geçiniz, varsa bir sıkıntı hukuk çerçevesinde halledersin. Gözüne kestirip geri dönüp şiddet uygulamakla değil. İlla bir mevzuya gireceksen mert bir şekilde gir yoksa böyle dişine göre bulduğuna değil.

Lakin onu da yapma çünkü bu devirde kimde silah olup olmadığı da belli değil.

Kısacası adam ol ve ağır ol.

Bak işte kanunun nizamın olduğu ülke bu! En helalinden adaletli bir şekilde Takipsizlik sonra video çekmeye devam.

Belirli bir süre öncesiye kadar kamera bozulmadan önce bende bisiklet üstünde aksiyon kamera taşıyordum anayolda giderken daha çok güvende hissediyordum kaldı ki izmirde olanlar bilir Menemen dolmuşçuları diye lanet dolmuşçu kabilesi var burada araba , bisiklet demeden insanların önüne kıran , sinyal vs. hiç bir şey kullanmayan. Kamera varken yakaladığım bir durumdur. Bu dolmuşçu kabilesinin korktuğu bir unsurdur bisiklette kamera olması. Bir kaç kez peşimden kamerayı farketmesi üzerine özür dilemeye kadar gelen 2,3 dolmuş şöförü ile de karşılaştım. Sosyal medyada paylaşmadım. Gereksiz çünkü boş muhabbet olacak. İnsanımız korkudan anlıyor. Ben bunu bilirim. Ayıya ayı olmasını bilmek gerekiyor maalesef.

Bisiklet gidonunda sürekli çekimde olan bir aksiyon kamera engel teşkil etmiyordu kendimi savunmam açısından. Bisikleti bırakıp yine savunmaya geçebilecek kapasiteyi görmeseydim kendimde o kamera ile de uğraşmazdım.
Samet kardeşim. Bende senin bakış açından yaklaşıyorum ama anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır.

İlginç olay ne diyeceğimi bilemedim. Atakum bisiklet yolunda genelde bebek arabasıyla gezerler :)

@Kara İl yalnız samsunda bisiklet yolu bayagı faal kullanılıyor takdir ettim ..... darısı ankaranın basına bızde 4 gozle beklıyoruz bısıklet yollarımızı ...

Bu olaydaki şuursuz manyağa ne oldu bileniniz var mı ? Son durum nedir bulundu mu acaba?
Şimdi aklıma geldi tabi. Girip twitter dan baktım Bu şahsın kimliği tespit edilmiş. Ama sürecin ne noktada olduğu yazmıyor.
Screenshot_20200211-104732_Twitter.jpg

arkadaşlar konu ile alakalı değil ama bisiklet yolunu işgal eden bir araç fotoğrafı aldım bunun şikayetini nasıl yapıyoruz acaba Bursa ili için

Bu olaydaki şuursuz manyağa ne oldu bileniniz var mı ? Son durum nedir bulundu mu acaba?
Şimdi aklıma geldi tabi. Girip twitter dan baktım Bu şahsın kimliği tespit edilmiş. Ama sürecin ne noktada olduğu yazmıyor.
218749 dosyayı görüntüle
Camiada tanınmamak için estetik ameliyatı olmuş, bundan dolayı pek haber yok 😁

Olay medyaya yansır.

Tam tımarhane ya :D
Takipsizlik kararı veren hakime,öpücüklerimi yolluyorum..!

@Triban İşimiz ve adaletimiz tanrıya kaldı diyeceğim ama ondan da bayağıdır haber alınamıyor.:ckskc:
Dün bir video seyrettim..Rotasız Seyyah Pakistan'a gitmiş,Karaçi'ye..İnanılmaz bir şehir..İnanılmaz kalabalık..Trafikte ne ışık var,ne polis ama trafik akıyor..Dikkat edin lütfen,ne kavga eden var,ne ''seni mermi manyağı yaparım'' diyen,herkes öyle ya da böyle yoluna gidiyor..
Pakistan'daki insanlar vallahi bizden iyiler ya :D

@Triban Bizde sıkıntı çok büyük adalet,onur,şeref, kavramları unutuldu gitti.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Twitter'dan yazdım ama herhangi bir cevap alamadım.

Geri