Scudo Sports

Yayalara saldıran bisikletçiler

1. husus bir bisikletli eğer ki psikolojik sorunları yok ise normal zamanda ufak tefek tartışma için geri dönmez asla yolundan 1 haftaya yakındır bu video dönüp dolaşıyor. Önceden ne yaşandı ? Onu kimse bilemez iken kadının çektiği kısa video ile yargılamak olmaz.

Şiddetin her türlüsü kötü görülmeli tabii ki ama öncesine bakılması lâzım , kadın bir bisikletliyi yolunda ilerledikten sonra geri döndürebilecek kadar ne yaptı?

Bunu sorgulamak lâzım. Yalanla dolanla , kısa videolarla olacak iş değil ayrıca videolar mavi bisiklet yolunda çekilmiş de olabilir ki İzmirde bende bisiklet yolunu kullanırken böyle yürüyenlere , koşanlara çok denk geliyorum. Sırf kavga gürültü olmasın diye ses çıkartmıyorum ki genelde anayolu kullanırım. Çok nadirdir bisiklet yolunu kullandığım.

Eğer bisiklet yolunda çekildi ise ve orda spor yapmaya çalışıyor ise bu videonun öncesinde kadın yaptığı fiziksel hareketle %100 suçlu , kaldı ki bunu birde dil unsuruna döküp cıngarlık çıkardı ise "Devletin yolu senin babanın yolu mu?" gibisinden ve daha da ileri gittiyse küfür vs. ki olduğunu duydum.

Bisikletli o yoldan döner arkadaş, kameraya çekilmesi esnasında ise telefonu bir hamlede al aşağı etmiş güzelcene. Sanmıyorum ki kadına vurdu.

Özgürlük kavramı da biter başkasının özgürlüğünün başladığı yerde kural ihlali yapılır ise izinsiz bir şekilde yaşanılabilecekleri kaldırması gerekir. Düşünmeden girilen hareketler bunlar.

Demiyorum ki şiddet iyi bir şeydir ama gel gelelim olay farklı boyutlarda. Ufak tefek bir atışmadan ibaret oradaki vatandaş ile hiç bir tanışıklığı olmadan fotoğraf , video çekilmesini doğalca karşılamış. Samimiyet yok, tanışıklık yok. Gösteriş var. Sırf bak bu bisikletli ile dalga geçelim ya da sosyal medyada paylaşıp gülelim eğlenelim diye belki ama izinsiz yapılan şeylere insanın ters tepmesi gayet doğal.

Şiddet kötüdür. İnsanların durumunu bilemeyiz hiç bir zaman o yüzden insanlarla çok muhattap olmamak gerek spor esnasında bizlerde hırçınlaşabiliyoruz. Bir işi yaparken onu odak noktası olarak aldığımızda odak noktası içine girenleri yok edebiliyoruz malesef. İnsanın doğasında var bu savunma mekanizması.

Kadına el kalkmaz boyutu da ayrı bir konudur. Tabii ki kadına el kalkmaz. Başından değerlendirmek lâzım böyle olayları başını bilmeden bisikletliyi suçlamak olmaz.

Kısacası adamın ona vurma hakkı olmadığı gibi , kadının da bisikletliye laf atma yada tahrik etme hakkı yoktur ve sanmıyorum ki orada kavga edildiğini adam vurup kırmak istese kadını da parçalayabilirdi. Kadına şiddet demiyelim insana şiddet her türlü kötüdür.

Sevgilerimle.

Scudo
Bisikletçiler iyidir, doğa severdir, hayvan severdir, dürüsttür, saygılıdır, sportmendir gibi edebiyat yapanları şaşırtmış bir görüntü. Kimse kusura bakmasın, olayı da deşmesin ama daha öncesinde ne olmuş olursa olsun adamın yaptığı akıl almaz. Ruh sağlığı yerinde bir birey bu davranışı sergilemez, sergileyemez. Ne bisikletçiler var kullandığı jeli fırlatıp atan, bilerek yayaların üstüne süren, sağa sola sataşıp laf atan, yarışlarda ahlaksızlık yapan. Biri size laf atınca ne yapacaksınız direk tokat mı atacaksınız, saldıracak mısınız?

Kısacası olayın elle tutulur hiçbir yanı yok. İki tane kendini bilmez, ahlaksız bisikletçinin karışmış olduğu görüntü.

Buradaki şiddeti doğrulamaya çalışanların mesajlarını gördükçe resmen kanım çekiliyor. Bunların provokasyon mu yoksa gerçekten forumdaşların kendi düşünceleri mi olduğunu soruyorum kendime. Çünkü son zamanlarda birçok başlıkta provoke etme çabaları görüyorum forumda. Videoda kesin bir durum var, o bisikletli o kadına vuruyor, nokta. Bunu doğrulamak için yok neden kameraya çekmiş, yok öncesinde kadın ne demiş gibi argümanların kullanılmasına inanamıyorum. Tecavüz olaylarından sonra "o saatte o kadının orada ne işi varmış" diyenlerden bir farkı yok bu söylemlerin. İkisi de doğrulama, suçu hafifletme çabaları gözümde.
O bisikletli kadına vurmayıp dümdüz geçseydi oradan, kimsenin konuşacağı bir konu olmayacaktı. Olay sadece "bisikletli ile yaya tartışmış" boyutunda kalacak ve buralara taşınmayacaktı. Ama o kendini bilmez kişi şiddete baş vurunca, bu durumun artık savunması kalmıyor. Her olayda şiddete baş vurmayı düşünen ve doğru bulan, aciz ve kendine güveni olmayan kişiler ancak bu durumu savunabilir benim kanaatime göre. Hoşgörüsünü kaybetmiş bir toplum olup çıktık en nihayetinde, bu forumda da bunu net olarak görebiliyoruz ne yazıkki. İnsanların kullandığı taşıt (bisiklet, motorsiklet, kaykay, araba) kişiliklerinde bir etki yaratmıyor. Bisiklet üzerinde arabalara küfreden şahıs, arabanın direksiyonuna geçince bisikletliyi sıkıştırıyor. Çok fazla iyimser olamasam da umarım toplumumuz kaybettiği hoşgörü ve birbirine saygı erdemlerini en yakın zamanda geri kazanır.

Bisikletçiler iyidir, doğa severdir, hayvan severdir, dürüsttür, saygılıdır, sportmendir gibi edebiyat yapanları şaşırtmış bir görüntü. Kimse kusura bakmasın, olayı da deşmesin ama daha öncesinde ne olmuş olursa olsun adamın yaptığı akıl almaz. Ruh sağlığı yerinde bir birey bu davranışı sergilemez, sergileyemez. Ne bisikletçiler var kullandığı jeli fırlatıp atan, bilerek yayaların üstüne süren, sağa sola sataşıp laf atan, yarışlarda ahlaksızlık yapan. Biri size laf atınca ne yapacaksınız direk tokat mı atacaksınız, saldıracak mısınız?

Kısacası olayın elle tutulur hiçbir yanı yok. İki tane kendini bilmez, ahlaksız bisikletçinin karışmış olduğu görüntü.

Evet bu kadar kısa bir video için kısacası elle tutulur yanı yok. Erken karar verip iki tane kendini bilmez , ahlaksız bisikletçi demeye de lüzum yok. Bisiklet yolunda giderken belki onlar haklıydı? Bilinmez. Kısa video ile sorgulama yapmayalım burada. İş ufaktan kadınların laf atmasıyla başlayıp ileri dereceye götürmesi ile de başlamış olabilir.

Yoksa yarın bir gün bizimde kameralara görüntümüz çıkması an meselesi bisiklet üstünde iken. "Bisikletli trafiği birbirine kattı." adı altında 10 saniyelik anayoldan gitme videonun olmasına ne dersin? Bu durumda sende düşeceksin , bilmeyen insanlar karşısında ruh sağlığı bozuk bir insan konumuna.

Eline telefon alan artık kameraman , artık şovmen malesef gerekli gereksiz video çekiyor. Eğlence amaçlı yada ciddi bir amaçla. Kaldı ki ben şunu sorarım Ciddi bir şey olsaydı o telefonla uğraşılıp video çekme çabası olmazdı. Gereksiz bir haber olduğu net bariz ortada. Konunun uzatılmış halini bizler yapıyoruz aslında boş yere.

Bisikletliyi savunurum. Bizlerde bisiklet sürücüsüyüz çünkü öncesini bilmediğimiz bir şey var karşımızda. Ya kadın ufak bir şeylerde fırlattıysa ? Bilemeyiz işte bunları. 12 saniyelik videoda bisikletliye suç bulması kolay. Kimsenin kimseyi durduk yere sinirlendirme hakkı yoktur. Tanımadığı , bilmediği insana niye bulaşır?

Zamanında sinirlendiğimde camı , çerçeveyi benim de indirmişliğim oldu. Sinir ayrı bir boyut çünkü her insanda olabilecek anlık bir şeydir. Normal insan sinirlenmiyor diye bir kavramda yoktur. Çok tanıdığım insan oldu sakin gibi görünen yapacağı işi yapamayınca küfretmez iken küfretmeye başlayan , vurup parçalayan.

İnsan hallerinden anlamak için onun yaşadığını yaşamamız lâzım diğer yönden.

Bu sinir boyutunu da kendi kendime en alt seviye indirdim ben kendi çapımda.
O sinirli , gergin ortamdan uzaklaşmak başta gelir meselâ karşıdaki birey de sinirlidir o anda çünkü.
Enerjimi harcayabileceğim o olayı unutabileceğim şeylere yönelirim.
Konuşulan tartışılan konular kavga boyutuna gidiyor ise konuyu değiştiririm.
Kurallara uymaya çalışırım. Kural ihlali yapmamı gerektirecek zorunlu bir durum olmadığı sürece de kurallara uyarım.

Bunları yapmalı her insan eğer kavga gürültü istemiyor ise ve bir insanın psikolojik rahatsızlıkları olduğunun kesin kanısına varılması böyle saniyelik videolarla değil uzun zamanlı denetim , kontrol ile gün yüzüne çıkar.

Dipnot : Televizyon dizilerinin bu tür olayları normal gösterdiği ve insanların etkilendiği bir dönemdeyiz. Televizyon başından kalkmayan insanlar, çatışma sahnesine özenen gençler , kavga gürültüye bürünen insanlarımız var bu etki sayesinde.

"Televizyon böyle şeyler yapabilir mi?" Ohoo hemde neler neler...

Şimdi A vatandaşı da çıkar bana diyebilir ki "O videodaki sen misin? Yoksa. Yarası olan gocunur." gibi şeyler de diyebilir. Değilim ama olmamı gerektirecek bir şey de göremiyorum genelde anayoldan giden biri olarak.

İnsanlarımız gerçek Dünya ' ya döner de mutluluğu sanal alemde aramaz ise sorun ortadan kalkacaktır eminim.
Lokantada annesinin boğazı kesilir iken o annenin videosunu da görmüşüzdür oysa hepimiz. Orada o video çekileceği yerde müdahale edilseydi bunlar olmazdı. Liste uzar gider teknoloji iyi olduğu kadar kötüdür aslında.

Minimum insan gücüne yönelik çalışılırken , insanın savunma mekanizmasını , düşünme mekanizmasını ortadan kaldırıyor. Çok insan da gördüm telefona bakarken gülebilirken dışarı gerçek hayata karşı sıfır tepkisi olan. Yazıktır , koca bir ömür gidiyor. Bunu yaşayan insanın düşünmesi lâzım.

Belki bir psikolog değilim ama sağlık çalışanıyım. Hani 20 insanın cidden hastaneye hiç birşeyi olmadan gelip 21 yada 22. gerçekten hasta olanlara zaman vermediği meslek ve ciddi ciddi bunun için kavga edenler bile var. Beyin kanaması geçirse bile umrunda olmayan bir zihniyetin bulunduğu toplum. Psikolojisi bozuk insan arıyorsan arada hastaneye uğramanı tavsiye ederim.

Ve konuyu insan kendini eğitmeli, geliştirmeli diyerek kapatıyorum. Kısa görüntüler ile sorgulanacak , ruh sağlığı , psikolojisi bozuk insan ortaya çıkarmak bu kadar kolay değil hiç bir zaman.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Arşimed der ki:''Bana yeterince uzun bir kaldıraç ve sağlam bir dayanak noktası verin,dünyayı yerinden oynatayım.''

Bu mottodan hareket eden bazıları, yeterince haklı(!) nedenlere dayanarak şiddet uygulamayı kendinde hak görebiliyor.:tskler::acpsnr: Bıraksanız insan öldürmeye bile geçerli neden bulunabilecek.:snzdglsn:

Evet bu kadar kısa bir video için kısacası elle tutulur yanı yok. Erken karar verip iki tane kendini bilmez , ahlaksız bisikletçi demeye de lüzum yok. Bisiklet yolunda giderken belki onlar haklıydı? Bilinmez. Kısa video ile sorgulama yapmayalım burada. İş ufaktan kadınların laf atmasıyla başlayıp ileri dereceye götürmesi ile de başlamış olabilir.
Bumudur yani. Bir konuda haklı olan karşısındaki insana (bay yada bayan farketmez) kaba kuvvet kullanma hakkına mı sahip oluyor ?

Bumudur yani. Bir konuda haklı olan karşısındaki insana (bay yada bayan farketmez) kaba kuvvet kullanma hakkına mı sahip oluyor ?

O kadar yazının içinden ala ala bunu alabilmişsin. Tebrikler.

Özgürlük kavramı başkasının özgürlük kavramı başladığı yerde biter. Oldu o zaman durduk yere bende gideyim milleti videoya çekeyim. Çekmem yetmiyormuş gibi bir de bunu kısaltıp saldırı anında benim yaptığım değil de bana saldırılan anı diğer bir deyiş ile karşı tarafın savunmasını yakalayarak 10 saniye biçiminde yükliyeyim bu mudur peki? Nasıl bir savunmadır bu? Akıl mantık işi mi?

O yüzden şu resmi severim. Hiç bir şey göründüğü gibi değildir ve tüm yazıyı okusaydın kesinlikle kaba kuvvetin doğru bir şey olduğunu üstüne basa basa söyledim. Gerek 1. yazımda gerek 2. yazımda.

Sakin iken yazı yazabilmek kolay olur. Hiç mi sinirlenmedin? Yıllarını gözünün önünden geçir bakalım. Aşırı derecede sinirlenerek hiç mi kendine yada başkasına zarar verdiğin olmadı? İsteyerek yada istemeyerek illaki her insan yapıyor bunları farketmeden. Sinir anı geçince herşey keşkelere bırakıyor.

Elini vicdanına koy. Olayın öncesini bilmeden yorum yapma sadece hepsi bu.

Bir soru da ben sorayım sana o halde. Senin sorunun üzerinden gideceğim. Madem video çekip insanı ifşa etmeyi basit bir eylem olarak algılıyorsun olayın öncesini bilmeden "Bir konuda haklı olan karşısındaki insana (bay yada bayan farketmez) kaba kuvvet kullanma hakkına mı sahip oluyor ? " sorusunu bana yöneltebiliyorsun.

Sorarım sana "Hangi konuda olursa olsun karşıdaki insanı videoya çekip onu ifşa etme hakkına mı sahip oluyorsun?" neyin kanıtı bu? neyin çabası?
Adım kadar da eminim kurallara uymadı. Bak yazımda kurallardan da bahsettim. Hepsini oku ilk önce.

Örneğin bu olayı ele alacak olur isek bisiklet yolunda egzersizini yapıyordu, bisikletliler gelirken çekilmelerini söyledi ve o da karşı çıktı. Bisiklet yollarının da her tarafında bisiklet logosu yok. Mavi olduğu ile anlaşılıyor. Karşı çıkmasının üzerine bisikletli ufaktan bisiklet yolunda iken haklı olduğunu savunurken yaya birey de küfretmeye başladı bisikletli ise buna aldırış etmeden yolunda devam ederken kulaklarında son olarak "Onun bunun çocuğu" ifadesi yer aldı derken bisikletli geri geldi kamera ile videoya çekildiğini görünce de telefonu al aşağı etti. Sana da böyle yaklaşılsa sende yolundan dönersin belki de daha kötüsünü yaparsın. O anı yaşamadan bilemeyiz.

Bir üstteki yazıyı örnek verme amaçlı yazdım. Gerçeklik payı olduğu yüksek. Yazma nedenim videonun öncesi ile ilgili hiç bir bilginin olmaması. Yanılmıyor isem de 12 saniyelik bir video zaten. İnsanlar artık haddini bilmiyor. Nerede durup , nerede konuşacaklarını maalesef.
Ha bir de değindiğim başka bir konu oldu yukarda okudu isen. Herkes kameraman , herkes şovmen. Ellerde telefon dillerde ise ben haklıyım. Neyin hakkı ? Neyin davası bu?

Whatsap ihbar hattı. İyice bakarsan yazımda onu da belirttim. Yarın bir gün anayolu kullandık diye bizim de videomuz çıkabilir haberlere "Bisikletli maganda trafiği tehlikeye attı." manşeti altında oysa tek yaptığımız en sağ şeritte emniyet şeridi hizasında bisiklet sürmekti. Anlatabildim mi şimdi?

"Hangi konuda olursa olsun karşıdaki insanı videoya çekip onu ifşa etme hakkına mı sahip oluyorsun?" bu sorunun cevabını bekliyorum.

iletisimin-ruhu-medya-nedir-1874.jpg

O kadar yazının içinden ala ala bunu alabilmişsin. Tebrikler.

Özgürlük kavramı başkasının özgürlük kavramı başladığı yerde biter. Oldu o zaman durduk yere bende gideyim milleti videoya çekeyim. Çekmem yetmiyormuş gibi bir de bunu kısaltıp saldırı anında benim yaptığım değil de bana saldırılan anı diğer bir deyiş ile karşı tarafın savunmasını yakalayarak 10 saniye biçiminde yükliyeyim bu mudur peki? Nasıl bir savunmadır bu? Akıl mantık işi mi?

O yüzden şu resmi severim. Hiç bir şey göründüğü gibi değildir ve tüm yazıyı okusaydın kesinlikle kaba kuvvetin doğru bir şey olduğunu üstüne basa basa söyledim. Gerek 1. yazımda gerek 2. yazımda.

Sakin iken yazı yazabilmek kolay olur. Hiç mi sinirlenmedin? Yıllarını gözünün önünden geçir bakalım. Aşırı derecede sinirlenerek hiç mi kendine yada başkasına zarar verdiğin olmadı? İsteyerek yada istemeyerek illaki her insan yapıyor bunları farketmeden. Sinir anı geçince herşey keşkelere bırakıyor.

Elini vicdanına koy. Olayın öncesini bilmeden yorum yapma sadece hepsi bu.

Bir soru da ben sorayım sana o halde. Senin sorunun üzerinden gideceğim. Madem video çekip insanı ifşa etmeyi basit bir eylem olarak algılıyorsun olayın öncesini bilmeden "Bir konuda haklı olan karşısındaki insana (bay yada bayan farketmez) kaba kuvvet kullanma hakkına mı sahip oluyor ? " sorusunu bana yöneltebiliyorsun.

Sorarım sana "Hangi konuda olursa olsun karşıdaki insanı videoya çekip onu ifşa etme hakkına mı sahip oluyorsun?" neyin kanıtı bu? neyin çabası?
Adım kadar da eminim kurallara uymadı. Bak yazımda kurallardan da bahsettim. Hepsini oku ilk önce.

Örneğin bu olayı ele alacak olur isek bisiklet yolunda egzersizini yapıyordu, bisikletliler gelirken çekilmelerini söyledi ve o da karşı çıktı. Bisiklet yollarının da her tarafında bisiklet logosu yok. Mavi olduğu ile anlaşılıyor. Karşı çıkmasının üzerine bisikletli ufaktan bisiklet yolunda iken haklı olduğunu savunurken yaya birey de küfretmeye başladı bisikletli ise buna aldırış etmeden yolunda devam ederken kulaklarında son olarak "Onun bunun çocuğu" ifadesi yer aldı derken bisikletli geri geldi kamera ile videoya çekildiğini görünce de telefonu al aşağı etti. Sana da böyle yaklaşılsa sende yolundan dönersin belki de daha kötüsünü yaparsın. O anı yaşamadan bilemeyiz.

Bir üstteki yazıyı örnek verme amaçlı yazdım. Gerçeklik payı olduğu yüksek. Yazma nedenim videonun öncesi ile ilgili hiç bir bilginin olmaması. Yanılmıyor isem de 12 saniyelik bir video zaten. İnsanlar artık haddini bilmiyor. Nerede durup , nerede konuşacaklarını maalesef.
Ha bir de değindiğim başka bir konu oldu yukarda okudu isen. Herkes kameraman , herkes şovmen. Ellerde telefon dillerde ise ben haklıyım. Neyin hakkı ? Neyin davası bu?

Whatsap ihbar hattı. İyice bakarsan yazımda onu da belirttim. Yarın bir gün anayolu kullandık diye bizim de videomuz çıkabilir haberlere "Bisikletli maganda trafiği tehlikeye attı." manşeti altında oysa tek yaptığımız en sağ şeritte emniyet şeridi hizasında bisiklet sürmekti. Anlatabildim mi şimdi?

"Hangi konuda olursa olsun karşıdaki insanı videoya çekip onu ifşa etme hakkına mı sahip oluyorsun?" bu sorunun cevabını bekliyorum.

216627 dosyayı görüntüle
Olayın öncesi yada sonrasına bakmıyorum ben. Diyorum ki muz devletinde yaşamıyoruz. Sebep ne olursa olsun bireyler kendi adaletini kendisi uygulayamaz. Madem bisikletli arkadaş haklı gider gereken yerlere şikayetini yapardı kaba kuvvet kullanmak yerine. Video çekmesine gelince: Yargıtay uygulamalarında hukuka uygun olan görüntü, ses ve video kayıtlarında şöyle diyor:

Ses, görüntü veya video kaydı yapan kişinin kendisine veya yakınlarına karşı işlenmekte olan (cinsel taciz, cinsel saldırı, hakaret, tehdit, iftira veya şantaj gibi) bir suç söz konusu olduğunda ya da kendisine veya aile birliğine yönelen, onurunu zedeleyen, haksız bir saldırıyı önlemek için kayıt yapması gerekir. Kayıt yapan kişinin veya yakınları aleyhine işlenen suç veya haksız saldırı, “tesadüfen” veya “ani gelişen bir olay” şeklinde cereyan etmelidir. Ses, fotoğraf veya video kaydı yapan kişinin, işlenen suç nedeniyle o anda kolluk güçlerine başvurma imkanından yoksun olması gerekir.

Velev ki videoya almak suç bile olsa yine de şiddet uygulayan haksız.Gitsin videoyaya çekeni şikayet etsin,şiddet kullanmaya yine hakkı yok.
Bisikletçi yüzde bir milyon haklı bile olsa şiddete başvurduğu anda haksız.Öncesi olsa ne olur olmasa ne olur

Video çekmesine gelince: Yargıtay uygulamalarında hukuka uygun olan görüntü, ses ve video kayıtlarında şöyle diyor:

Ses, görüntü veya video kaydı yapan kişinin kendisine veya yakınlarına karşı işlenmekte olan (cinsel taciz, cinsel saldırı, hakaret, tehdit, iftira veya şantaj gibi) bir suç söz konusu olduğunda ya da kendisine veya aile birliğine yönelen, onurunu zedeleyen, haksız bir saldırıyı önlemek için kayıt yapması gerekir. Kayıt yapan kişinin veya yakınları aleyhine işlenen suç veya haksız saldırı, “tesadüfen” veya “ani gelişen bir olay” şeklinde cereyan etmelidir. Ses, fotoğraf veya video kaydı yapan kişinin, işlenen suç nedeniyle o anda kolluk güçlerine başvurma imkanından yoksun olması gerekir.

Evet doğru. Videoyu keserek bildirirsen demiyor burada. Muz devletinde yaşamıyoruz o da doğru. Kendi adaletini uygulayamaz konusuna gelince ülke gereği yazılı kanundan ibaret. Eğer ki daha da devam edilirse daha çok can yanar ve yanacak gibi de duruyor. Bu durumda kanunen muz cumhuriyetinde değiliz ama erkek kadın farketmeksizin kanunların sadece yazıda olduğu , gerekli görüldüğü yerde uygulandığı bir ülkede yaşıyoruz.

Eğer kanunlar noktası noktasına işleseydi zaten böyle bir durum olmazdı.

Bisikletli ölümleri neden yaşanıyor? Trafik kanunlarına araçlar uymuyor diye. Sağdan giden bisikletlinin kamyon , araç altında kalarak ölmesini kimse bana kanun ile açıklayamaz. Hele ki sürücünün savunması alındıktan sonra serbest bırakılması ile kimse bana kanun var nizam var demesin.

Muz devleti mi istiyorsun ? Buyur.

Ben konuya farklı bir açıdan bakayım. Bu yaşanan olayda ufak ta olsa şiddete uğrayan kadın survival'daki Sabriye olaydı da, o bisikletçilerin ağzını burnunu paramparça etseydi neler söylerdik...?

Ben konuya farklı bir açıdan bakayım. Bu yaşanan olayda ufak ta olsa şiddete uğrayan kadın survival'daki Sabriye olaydı da, o bisikletçilerin ağzını burnunu paramparça etseydi neler söylerdik...?

Kaçın Sabriye geliyor.:krktm:

evet ya..bu seferde şöyle derdik : Ya kardeşim adam seni hafifçe itti diye bu kadar da dövülmez ki...

Velev ki videoya almak suç bile olsa yine de şiddet uygulayan haksız.Gitsin videoyaya çekeni şikayet etsin,şiddet kullanmaya yine hakkı yok.
Bisikletçi yüzde bir milyon haklı bile olsa şiddete başvurduğu anda haksız.Öncesi olsa ne olur olmasa ne olur

Helal. Şiddet kullanmaya hakkı yok evet bende bunu diyorum.
Anlık sinir hali ile oluyor ve sonrası yerini keşkelere bırakıyor.

İnsan sinirlenebilen bir varlık maalesef. O an ne düşündüğünü bilemeyiz. Haklı da demiyorum haksız da demiyorum.
Telefona vurmadan önce haklıydı belki de bilemeyiz. Haksız konumuna düşürmüş kendini. Spor esnasında bu yüzden olabildiğince insanlardan uzak durmaya çalışıyorum.

Nedeni de belli bisiklet yolunda bile gitsen önünde andaval andaval yürüyen kadınlardan sapık muamelesi yemen an meselesi bak yine suçlu olduk. :D

Hele ki Sabriye ise iş farklı boyuta gidebilirdi. Sele borusu vs. vs. :D

• Beğen
Ben olsam, yapılan video çekimi ve uyarı sonrası sadece pardon çıkıyorum der olayı tatlıya bağlardım. Karşındakinin bir kadın olması sana o cesareti veriyorsa bir gün Sabriye ye de denk gelme ihtimalini aklının bir köşesinde bulundur derim ben...

Ben olsam, yapılan video çekimi ve uyarı sonrası sadece pardon çıkıyorum der olayı tatlıya bağlardım. Karşındakinin bir kadın olması sana o cesareti veriyorsa bir gün Sabriye ye de denk gelme ihtimalini aklının bir köşesinde bulundur derim ben...

Bu işin kadını erkeği yok. Yanlışa doğru cevap verilmez benim kanunumda buda böyledir. :D

Kadını erkeği yok. Trafikte çok erkekle tartışmışlığım vardır. Hâlâ da oluyor, olmuyor değil. Bisiklet sürerken. İleri dereceye gitmediği sürece 1,2 laf ile geçirtiriyorum genelde. :D

• Beğen
Ben hiç kimse ile tartışmıyorum. Hatanın yüzde yüzü karşıda olsa da geçip gidiyorum. Tartışarak sadece kendinize zarar verirsiniz. Tartışarak kimseyi değiştiremezsiniz. Sadece kurallara azami şekilde uymaya özen gösteririm, yolun sağının da sağından sürerim, arka çakarım sürekli yanar ve bana bir şey söyleyene eyvallah der geçer giderim. Trafiğin akışına göre bazen trafiği karşıma alarak en soldan gittiğimde olur, ama hiç bir zaman yayalara ayrılmış yoldan bisiklet sürmem. Bisiklet yolu kapatılmış bile olsa sürmem, yola iner oradan sürerim. Kurallar, herkes tarafından uygulanırsa bir işe yarar. Bahanelerle kuralları, kanunları delmeye çalışırsak sap ve saman birbirine karışır. Trabzon'da bisiklet yolu var ve hemen yanında sentetik malzemeden yapılmış yürüyüş ve koşu parkuru var. Yayalar, bisiklet yolundan yürümeye ve koşmaya çalışıyorlar. Onlarca ikaz levhasına rağmen. Şimdi bunarla her gün kavga etsen münakaşa etsen ne olacak...? kendini yıpratmaktan başka bir işe yaramayacak. Zabıta devriye atarken hepsini uyarıyor, yine aynı yine aynı...Şimdi çok güzel bir sözün yeri geldi...Atların önüne mücevher dökmeyin, onlar saman yer.. Yani bu insanlar zır cahil, ne söylesen boş. En uygun yerden pedallayıp huzuru yakala, gerisi boş...

@Samet Raşit Serpici

Oldukça yanlış düşünüyorsunuz. Sinirinizi tutamayıp camı çerçeveyi indiriyorsanız haklı mısınız yani? O zaman ben de sinirimi tutamayım cebimde de silah olsun vurayım. Sonra kadın göreyim eteği kısa diye kendimi tutamayım tecavüz edeyim. Bu tamamen sizin sorununuz. Sinirinizi tutmak zorundasınız. Kimse sizin sinirinizi çekmek zorunda değil. Başa çıkamıyorsanız psikiyatriste gidip tedavi olmanız gerekir. Normal bir şekilde yaşamını sürdüren insanlar dışarıdaki ruh hastalarıyla uğraşmak zorunda değil.

Video çekme durumuna gelince isteyen istediği şekilde başkasının mahremine girmemek şartıyla video ve fotoğraf çekebilir. TCK'da bunun yeri var sadece devlet gizliliğini bozacak ya da kişi mahremiyetini bozacak alanlarda çekemez. Peki bunu yayınlayabilir mi? Hayır. Yayınlandığı zaman şikayetçi olabilir. Burası ayrı konu tokat adan adam gidip şikayetçi olabilir mesela.

Her neyse sırf bisiklete biniyor diye bir kişiyi savunuyor olmak üzücü bir durum. Sizin için üzüldüm açıkçası. Demek ki adamın biri gelip bisikletle sizi ezip geçse ses çıkarmayacaksınız.

@Samet Raşit Serpici

Oldukça yanlış düşünüyorsunuz. Sinirinizi tutamayıp camı çerçeveyi indiriyorsanız haklı mısınız yani? O zaman ben de sinirimi tutamayım cebimde de silah olsun vurayım. Sonra kadın göreyim eteği kısa diye kendimi tutamayım tecavüz edeyim. Bu tamamen sizin sorununuz. Sinirinizi tutmak zorundasınız. Kimse sizin sinirinizi çekmek zorunda değil. Başa çıkamıyorsanız psikiyatriste gidip tedavi olmanız gerekir. Normal bir şekilde yaşamını sürdüren insanlar dışarıdaki ruh hastalarıyla uğraşmak zorunda değil.

Video çekme durumuna gelince isteyen istediği şekilde başkasının mahremine girmemek şartıyla video ve fotoğraf çekebilir. TCK'da bunun yeri var sadece devlet gizliliğini bozacak ya da kişi mahremiyetini bozacak alanlarda çekemez. Peki bunu yayınlayabilir mi? Hayır. Yayınlandığı zaman şikayetçi olabilir. Burası ayrı konu tokat adan adam gidip şikayetçi olabilir mesela.

Her neyse sırf bisiklete biniyor diye bir kişiyi savunuyor olmak üzücü bir durum. Sizin için üzüldüm açıkçası. Demek ki adamın biri gelip bisikletle sizi ezip geçse ses çıkarmayacaksınız.

Oldukça yanlış düşünmüyorum efendim.
Zamanında yediğimiz haltları söylemekten çekinmem.
Haklı olduğumu da söylemedim ayrıca. Etek kısa tecavüz edeyim kafası eğitim ile alakalı bir durumdur malesef.
Kimin ne sorunu olup olmadığını çözebilmek saniyeler içinde olabilecek bir şey değil. Bunu söylüyorum.
O anlık hissiyatı anlatmak için yazdığım, kendimden örnek verdiğim bir durumu düşünmeden , belki de yaşamadan karar vermek doğru değil.

Kimse kalkıp bana hak savunmasın.

Şunu da ekliyeyim TCK kanunu içinde yeri olabilir mahremiyete girmediği konusunda daha da detaya inilecek olursa kişi ve bireylerin kendi istekleriyle çekime alınmama kararları ve istekleri doğrultusunda vs. da çıkacaktır. Bu durumda yüzü belirecek bir video , fotoğraf karşısında hak savunulabilecektir. İzinsiz çekim hakkı kimsenin yoktur.

Yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Arkadaşım ben burda ne bisikletliyi savunuyorum ne yayayı. Yazdıklarımın içinden 3,5 cümle okuyup bana cevap vermeye gelmeyin gözünüzü seveyim ya iyice okuyun lütfen. Böyle başkasına üzülmekle de olmuyor.

Dipnot : Beni bisiklete binen birisi ezmeye kalkacaksa o an tepkimi veririm. Dur telefonu çıkartayım video çekeyim modlarına girmem. Kavgaysa kavgadır yeri. Haksızlık karşısında insanlar tepki vermiyor , veremiyor teknoloji sayesinde ve bunu da siz ve sizin gibiler de normal algılıyor. Devam edin devam. İnternette sosyal medyada hak aramaya video yüklemeye devam edin.

Ben bir tane ciddi bir haber görmedim karakolda biten , ceza evinde biten video şeklinde. Asıl ben sizin gibilere üzülüyorum. Tolga kusura bakma da video , fotoğrafla böyle şeyler çözülmüyor. Karşında Avrupa insanı yok. Ezbere dayalı sistemde sadece öğretim gören insan var. Eğer savcı sivilde savcı kimliğini kullanarak işlerini hallettirmeye çalışıyorsa , milletvekili , subaylar ve daha niceleri. Bana toplumumuzun eğitiminden bahsetme lütfen. Hep bir alt üst seviyesi oluşturma çabası. Hakimiyet kurma çabası.
Ben hiç kimse ile tartışmıyorum. Hatanın yüzde yüzü karşıda olsa da geçip gidiyorum. Tartışarak sadece kendinize zarar verirsiniz. Tartışarak kimseyi değiştiremezsiniz. Sadece kurallara azami şekilde uymaya özen gösteririm, yolun sağının da sağından sürerim, arka çakarım sürekli yanar ve bana bir şey söyleyene eyvallah der geçer giderim. Trafiğin akışına göre bazen trafiği karşıma alarak en soldan gittiğimde olur, ama hiç bir zaman yayalara ayrılmış yoldan bisiklet sürmem. Bisiklet yolu kapatılmış bile olsa sürmem, yola iner oradan sürerim. Kurallar, herkes tarafından uygulanırsa bir işe yarar. Bahanelerle kuralları, kanunları delmeye çalışırsak sap ve saman birbirine karışır. Trabzon'da bisiklet yolu var ve hemen yanında sentetik malzemeden yapılmış yürüyüş ve koşu parkuru var. Yayalar, bisiklet yolundan yürümeye ve koşmaya çalışıyorlar. Onlarca ikaz levhasına rağmen. Şimdi bunarla her gün kavga etsen münakaşa etsen ne olacak...? kendini yıpratmaktan başka bir işe yaramayacak. Zabıta devriye atarken hepsini uyarıyor, yine aynı yine aynı...Şimdi çok güzel bir sözün yeri geldi...Atların önüne mücevher dökmeyin, onlar saman yer.. Yani bu insanlar zır cahil, ne söylesen boş. En uygun yerden pedallayıp huzuru yakala, gerisi boş...

O yüzden yaşasın anayoldan gitmek! :D

• Beğen
Geri