@OnurÖzdağ hocam siz bilgi öğrenmeye kapalı insanlara vakit ayırmayı boş verin gelin bana istediğiniz bilgiyi verin seve seve dikkate alırım..
ben şuan MTB seçim aşamasımdayım ve aşırı kararsızım uzun uzun yazacağım şimdiden kusura bakmayın.
Öncelikle bütçem 2700 TL küsür, bu bütçeye almak istediğim bisiklet parca-donanım olarak en iyisi değil sadece maşası kadrosu her detayıyla alabileceğim en iyisini almak istiyorum.
Şuan arada kaldıgım bir diğer hususta Havalı amörtisör mü yoksa normal yaylı amörtisör mü tercih etmeliyim bilemedim hangisi daha sorunsuz daha işlevseldir bilemedim.
Eğer Havalı Amörtisörlü almaya karar verirsem;
- whistle patwin 1760
- carraro big 1029
Bu iki model arasında kaldım. tavsiyeniz ve öneriniz varmı.
Eğer Yaylı Amörtisörlü almaya karar verirsem;
- whistle patwin 1730
- carraro big 929
- sedona 940
- giant revel 29er1
- merida big nine 100
- mosso 2971 deore
bu modeller arasında kaldım..
giant ve merida marka olarak daha başarılı diye biliyorum ancak gidondan maşa kilitlemeleri bile yok bu bence büyük dez avantaj bisikleti sürerken bile maşayı kitleyip açmak önemli benim için bu yüzden bu markaları sadece kalite acısından listeme ekliyorum.
sedona 940 ise kanımda içlerinde en alınabilir olan model ancak vites takımları vb. acısından kıyaslayınca diğer modeller daha üstün.
whistle ve carraro markaları arasında kararsızım çünkü havalı ve yaylı amörtisör arasında kararsız oldugumdan kafam çok karışık durumda.
havalı amörtisör kullanışlımıdır dez avantajları nelerdir. sanırsam ayarlamak için pompa gerekiyor fiyatıda 100 lira civarı en az bunun kolay yolu varmıdır normal pompaya aparat takmak vb.
bilgilerınızı esirgemeden paylasırsanız şimdiden teşekkür ederim