Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni başlık açmak

Forum da yeni başlık açma gereği şuana kadar hiç duymadım. Her şey için yeni başlık açılsa forum çöplüğe döner. Şuana kadar iki adet başlık açtım ve hiç biri birleştirilmedi veya taşınmadı.

Bu mantık bence yanlış hocam. Forumun amacı başlığın açılmasıdır, her üye aklına takılanı sorabilir. Yıllardır forum kurarım, forumlara takılırım sadece burada gördüm 10 yıldan uzun süredir açık konuyla birleştirmeyi.

Eğer bu şekilde ilerlerse Google’da hit aldığı tüm anahtar kelimeleri çok rahat bir şekilde geçerler. Yeni başlık, taze ve özgün bilgiye her zaman önem verir Google. Ben yazılımcı gözüyle bakıyorum açıkçası, bana mantıksız geliyor başlıkların açılmaması☺️

Saygılarımla

Scudo
Türkçe defalarca yazdık, açıklama yaptık, örneklendirdik.
Bunları bile okuma zahmetine katlanmayıp hâlâ daha kendi egosunun keyfe keder mantığı ile yorum yapanlara arapça cevap verelim:

Kellim kellim la yenfa ...

2015 konusu yerine daha güncel konu altına devam etseydi daha güncel olurdu bence.

Millet başlık açıp forumda en az 100 defa konuşulmuş bir kilitli pedal hakkında soru soramadığı için şikayet ediyor, ben birleştirmeleri yeterli bulmadığım için şikayet ediyorum. İddiam aynı; 5 bilemedin 10 başlık herkesin işine yarar bir forum ortamı için yeterli olacaktır.

Başlıklarda aratmak için bir kelime yazın ve çıkan kalabalığa bi bakın, her şey için başlık açılmış yahu..

Özellikle dikkatimi çeken çeken şey, sitede açılan konuların içerikleri, üzerinde durdukları noktalarına bakmadan konu fazlalığı olmaması adına ana konulara eklenmesi durumu var. Ana fikirse benzer başlıklardan birden fazla konu açmanın önüne geçmek. Fikrin çıkış noktası doğru lakin uygumasın da sorunlar olduğunu görüyorum. Temel sorun ana başlıkta birden fazla sorunun birden fazla sorunla karman çorman bir şekilde seyir edip benzer sorunda tekrardan her şeyin baştan sarmasına sebep veriyor. Çünkü ilgili sorunun geçmişte yazılan direk çözümlerine ulaşmak çok çok zor. Misal "Lastik hakkında sorular ve cevaplar konusu", lastikle ilgili hemen hemen her soru buraya entegre ediliyor. Lastik seçmek isteyip seçemeyen, dış lastiğinde sorunlar olanlar, iç lastiğinde sorunlar olanlar, patlak önleyici lastik seçimleri vs vs hepsi bir arada tek konudan gidiyor. Özellikle aktifliğin arttığı saatlerde kim ne sormuş, kim kime ne tavsiyede bulunmuş, önceki benzer sorunda insanlar nasıl çözüm bulmuşlar hepsi karman çorman halde oluyor.

Olması gereken neydi?
Bisikletle ilgili tüm sorunları toplasan zaten belli sayıda ana konu çıkar, spesifik olarak her sorun ilgili ana konuda toplansa en azından kişilerin konuları buna eklendiğinde birkaç sayfa geriye de gitse yaşadığı sorunla ilgili şeyler okuyacaktır. Verdiğimiz örnek üzerinden yola çıkarak lastikle ilgili nasıl ana konular olabilir?
Dış lastik seçimi(yol, şehir, mtb lastileri alt ana başlık) konu, iç lastik seçimi konusu, lastiklerdeki patlak önleyici uygulamalar(yamalar,sıvı patlak önleyiciler,patla önleyici şeritler) vs diye ana başlıklara ayrılmalıdır. Bunun gibi başlıklar yetkili arkadaşlar tarafından açılabilir. Spesifik olarak hangi başlığa giren konuyla iç içeysek en azından özel kendi alanında konu açmış oluruz, konular daha bağlantılı konuya entegre edilebilir. Yani benim amacım patlak önleyici şeritle ilgiliyse diğer tüm lastik sorunlarıyla, muhabbetlerle cebelleşmeden ilgili konuya girmem kötü mü olur? Bilemiyorum ben mi çok mükemmelliyetçiyim de gereksiz kasıyorum yoksa gerçekten bir sorun varsa insanlar mı aldırış etmiyor çözemedim. Ankete göre genel olarak üyelerin fikirlerine bakmak istiyorum.

Millet başlık açıp forumda en az 100 defa konuşulmuş bir kilitli pedal hakkında soru soramadığı için şikayet ediyor, ben birleştirmeleri yeterli bulmadığım için şikayet ediyorum. İddiam aynı; 5 bilemedin 10 başlık herkesin işine yarar bir forum ortamı için yeterli olacaktır.

Başlıklarda aratmak için bir kelime yazın ve çıkan kalabalığa bi bakın, her şey için başlık açılmış yahu..
1 tane başlık açalım bisiklet diye herkes orayı kullansın ne gerek var 5 başlığa, üç aşağı beş yukarı yazılan her şey bisikletle ilgili zaten böylelikle takip etmesi de kolay olur. Bisiklet ile alakası olmayan konuları da başka mecralarda konuşsunlar bir zahmet.

Her inceleme ve tur için ayrık başlık açılması yönetimin gereksiz başlık karşıtı tutumuyla çelişiyor. Önerim, her ürün grubu için birer ana başlık (örn. "yol bilgisayarı incelemeleri") olması ve herkesin bu başlıkları kullanması. Veya markaya ait başlıkta toplansın, ama bi şekilde toplansın. Tur yazıları için de, turun geçtiği bölge için ana başlıklar olabilir. Veya turun uzunluğuna bağlı sınıflandırma olabilir, iller arası, ülke çapında, ülkeler arası vs şeklinde. Bu şekilde ayrı ayrı başlık açılmasının işlevsel olarak bi artısı da yok. Yönetimin görüşü nedir bu konuda? @cazci @sccetin

Her inceleme ve tur için ayrık başlık açılması yönetimin gereksiz başlık karşıtı tutumuyla çelişiyor. Önerim, her ürün grubu için birer ana başlık (örn. "yol bilgisayarı incelemeleri") olması ve herkesin bu başlıkları kullanması. Veya markaya ait başlıkta toplansın, ama bi şekilde toplansın. Tur yazıları için de, turun geçtiği bölge için ana başlıklar olabilir. Veya turun uzunluğuna bağlı sınıflandırma olabilir, iller arası, ülke çapında, ülkeler arası vs şeklinde. Bu şekilde ayrı ayrı başlık açılmasının işlevsel olarak bi artısı da yok. Yönetimin görüşü nedir bu konuda? @cazci @sccetin

Bakınız forumun yoğun trafiğinin dışında kalan gün ve saat dilimlerindeki yeni mesajların girildiği konulardaki kaliteyi görüyorsunuz, içlerindeki en spesifik sayılabilecek başlık vo2max ölçümüyle ilgili olan ki allah vere de tüm spesifik konularımız bu seviyede olsa keşke.

Şimdi gün içinde yine aşırı spesifik, hayatı boyunca 3-4 mesajdan fazlasını almayacak konuların bitip ortalığın karışmasını izleyeceğiz. Kesinlikle katılıyorum, daha önce de bir kaç defa bahsi geçtiğinde ben de fikrimi paylaşmıştım; daha genel başlıkların altında takip edilecek pek çok konu yeni başlık olarak açılıyor..

1698045684070.png

Arkadaş böyle saçma bir şey olamaz, olmamalı. Serbest kürsü alanına udemy hakkında bilgi almak için konu açıyorum, birisi yardımcı olur belki diye konum siliniyor! Serbest Kürsü kategorisinde… konum burada siliniyor…

Bayılıyorum bu foruma🤣

Bu forumun oyle huylari var maalesef, zaten artik teknik konu yazan vb kitlenin kalmamasinin bi sebebi de bu.
Udemy de niş alanlarda guzel hocalar var. Gundelik reddit forumlarini vs takip etmek iyi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Bu forumun oyle huylari var maalesef, zaten artik teknik konu yazan vb kitlenin kalmamasinin bi sebebi de bu.
Udemy de niş alanlarda guzel hocalar var. Gundelik reddit forumlarini vs takip etmek iyi oluyor.

Türkiye’nin en gelişmiş, en büyük forumlarına bakın 2006 yılındaki başlıkla birleştirme yapmaz. Burada güncel bilgi veren başlığı/makaleyi tutup 2006-2007 yılındaki bir konuyla birleştiriyorlar.

Adam o kadar emek veriyor, o konu için belki 3-4 saat uğraşıyordur… gel gelelim konusu ilk çıkan sürümle birleştiriliyor. Tüm emeği çöpe atılıyor. Yönetimin kendini geliştirmesi gerek, diğer platformlar nasıl ilerliyor, neler oluyor? Onlardan feyz almaları gerek.

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Forum yöneticilerimizin de, dediği gibi..😂

kellim kellim la yenfa ...

Konu ne zaman açabiliyoruz

Aradım ancak arama motoru bana bunu dedi dese ne diyeceksin? :ssrtcbya: ''Dı pörsın yu hev kold ken nat bi riçd et dı momınt piliz tıray egeyn leytır''
Abi işte orda da ne diyeceğimi ben düşünmeyeceğim zaten. Yeni üyelerden ziyade eski üyeler olarak biz daha büyük sıkıntı çekiyoruz, varlığını bildiğin konuyu bulamıyosun 😒

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve MakRo
  • Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Soru-Cevap'a 2 tane başlık açtım. İkisi hakkında da forumda hiç örnek de sorulmuş soru da yok. Hadi birini yeni açtım yönetici görmedi veya zaman ayıramadı. Diğerinin konusu neydi onu bile unuttum. Moderasyon unutturarak geçiştiriyorsa, başlık açmama gerek yok. Alelade bir konuya yazayım birileri görür mü diyeyim?

Soru-Cevap'a 2 tane başlık açtım. İkisi hakkında da forumda hiç örnek de sorulmuş soru da yok. Hadi birini yeni açtım yönetici görmedi veya zaman ayıramadı. Diğerinin konusu neydi onu bile unuttum. Moderasyon unutturarak geçiştiriyorsa, başlık açmama gerek yok. Alelade bir konuya yazayım birileri görür mü diyeyim?
Anlamadım. Başlık açıp soru sordunuz ve moderasyonun mesajınızdaki soruyu cevaplamasını mı bekliyorsunuz?

Geri