Özellikle dikkatimi çeken çeken şey, sitede açılan konuların içerikleri, üzerinde durdukları noktalarına bakmadan konu fazlalığı olmaması adına ana konulara eklenmesi durumu var. Ana fikirse benzer başlıklardan birden fazla konu açmanın önüne geçmek. Fikrin çıkış noktası doğru lakin uygumasın da sorunlar olduğunu görüyorum. Temel sorun ana başlıkta birden fazla sorunun birden fazla sorunla karman çorman bir şekilde seyir edip benzer sorunda tekrardan her şeyin baştan sarmasına sebep veriyor. Çünkü ilgili sorunun geçmişte yazılan direk çözümlerine ulaşmak çok çok zor. Misal "Lastik hakkında sorular ve cevaplar konusu", lastikle ilgili hemen hemen her soru buraya entegre ediliyor. Lastik seçmek isteyip seçemeyen, dış lastiğinde sorunlar olanlar, iç lastiğinde sorunlar olanlar, patlak önleyici lastik seçimleri vs vs hepsi bir arada tek konudan gidiyor. Özellikle aktifliğin arttığı saatlerde kim ne sormuş, kim kime ne tavsiyede bulunmuş, önceki benzer sorunda insanlar nasıl çözüm bulmuşlar hepsi karman çorman halde oluyor.
Olması gereken neydi?
Bisikletle ilgili tüm sorunları toplasan zaten belli sayıda ana konu çıkar, spesifik olarak her sorun ilgili ana konuda toplansa en azından kişilerin konuları buna eklendiğinde birkaç sayfa geriye de gitse yaşadığı sorunla ilgili şeyler okuyacaktır. Verdiğimiz örnek üzerinden yola çıkarak lastikle ilgili nasıl ana konular olabilir?
Dış lastik seçimi(yol, şehir, mtb lastileri alt ana başlık) konu, iç lastik seçimi konusu, lastiklerdeki patlak önleyici uygulamalar(yamalar,sıvı patlak önleyiciler,patla önleyici şeritler) vs diye ana başlıklara ayrılmalıdır. Bunun gibi başlıklar yetkili arkadaşlar tarafından açılabilir. Spesifik olarak hangi başlığa giren konuyla iç içeysek en azından özel kendi alanında konu açmış oluruz, konular daha bağlantılı konuya entegre edilebilir. Yani benim amacım patlak önleyici şeritle ilgiliyse diğer tüm lastik sorunlarıyla, muhabbetlerle cebelleşmeden ilgili konuya girmem kötü mü olur? Bilemiyorum ben mi çok mükemmelliyetçiyim de gereksiz kasıyorum yoksa gerçekten bir sorun varsa insanlar mı aldırış etmiyor çözemedim. Ankete göre genel olarak üyelerin fikirlerine bakmak istiyorum.