Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni bir iş kursanız...?

@Auron Sanchez

Tavuk yumurtasının beyaz etinden daha faydalı buluyorum. Kırmızı etten ve kuru bakliyattan şaşmamak gerek. Bonfile gelse bile onları küçük küçük doğrayıp kurufasulye ya da nohut yemeğinin içine atarsan daha bol protein alırsın. ;)

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Scudo
@Auron Sanchez
Hocam yapma gözünü seveyim ya, kırmızı etle beyaz et kıyaslanır mı hiç :)

@Ahmetgitar
Hocam yazacaklarimi kesinlikle dusuncenize saygisizlik olarak algilamayin oncelikle.
Hayvan eti yemek diger baska yiyecekler gibi insan icin fizyolojiktir.İnsanin vucudu icin gereklidir ve buna ihtiyacimiz vardir.Simdi bir inek tonlarca su tuketiyor diye yememeliyiz fikrine bu yuzden karsiyim.Sonucta dogada bir dongu var ve bu 155ton su uzaya gitmiyor sonucta.Yine bir sekilde cevrimle dunyamizda kaliyor.
İnekler iste şu kadar su tuketti diye peki bitkilere zarar mi veriyor?Bence hayir cunku inegin de atiklari sayesinde topragin nitrat vb.mineral depolari artiyor boylece bitkiler icin daha iyi bir gelisim sagliyor.
Bence insanlarin et yemesi gayet dogal.Hatta bu bence doganin esas kurallarindan biri.
He ancak au var ki son zamanlarda kullanilan yapay yontemler,insanogluna ve tabiata ineklerin normal olarak tukettigi sudan ottan daha fazla zarar veriyor.
Aslinda tabiata zarar veren de ineklerin dogal yasami degil de biz insanoglunun acgozluluk yapip hile hurdaya basvurmasi bence

Dostlar şuan inşaat teknikeriyim 2000 tl maaşla çalışıyorum. Ne mesaimiz belli ne haftasonu. Köyde 4 tane ineğimiz var. Onları iki yıl içerisinde 15e çıkarmayı düşünüyorum. Yılda 10 tosun satsam hem köşeyi dönerim, hem kendime aileme ve bisikletime zaman ayırabilirim hem de kimsenin derdini çekmemiş olurum

Yazılarınızı okudum, içinde hayallerimde mevcut ve hepsi ayrı güzel. Her iş kendi riskini ve zorluğunu barındırmaktadır buna dikkat etmeli.

Ben bir firmada çalışan yazılımcıyım ve ne yapacağımı hala düşünmekteyim ki bu düşünme eylemi daha da sürecek sanırım:) Hep aklımda istifa ama sorumluluklar yakamı bırakmamakta. :(

Bir arkadaş yazmıştı alıntılamadım
"40 yaşına gelince hangi lüks arabam ile işime gideceğimi seçmek isterim" minvalinde bir sözdü. Ona ithafen yaş 43 araba lüks ama bisiklet keyif veriyor bilgine :)

Ruhunuzu doyuracak, benliğinize hitap edecek bir şeyle uğraşın derim.

Online bir portal yazma sürecindeyim. Yakında yayınladığımda duyururum.

Herkese sevgiler, saygılar,

Küçük bir köyde küçük bir lokanta vb. biryer açardım, tabi öncelik turistik mekanlara yakın bir yerde olurdu.

7"den 70"e tüm bisikletçilere yüzde 20 (%20) indirim yapardım, karnım doysun kimseye muhtaç olmayayım bana yeterdi.

Turculara küçük hediyeler verirdim, ne bileyim mekanımın isminin üzerinde yazılı olduğu üzerinde bisiklet işareti olan anahtarlıklar, bileklikler falan işte.

Ayda birde gelen herhangi bir bisikletçiye 1 adet bisiklet parçası hediye ederdim, yeterki insanlar mutlu olsun :)

Hali hazırda aklımda gerçekten çocuklara birşeyler katabilecek bir kreş uygulaması var.

Şu anda kreşleri incelediğinizde çoğunlukla çocuklara nerdeyse hiçbirşey öğretilmediği,tamamen zamanlarını geçirmek amacı ile oyalandığı kurumlar olduğunu görürsünüz.Çocuklara birşeyler öğretebilmek,hobi sahibi olabilmelerinin yolunu açacak fikirler aşılayabilmeniz için çocuk gibi düşünmeniz gerekir.

Örneğin çoğu çocuğun aslında elektrik yada elektroniğe merakı vardır.Fakat şu anda elektronik bir aletin nasıl çalıştığı ile değil ne yaptığı ile ilgileniyorlar.Basit devreleri oyuncaklar ile birleştirerek.Sevdikleri oyuncaklara yeni özellikler katarak bir ihtimal merak etmelerini ve ilgi duymalarını sağlayabilirsiniz.Ben çok küçükken hatırlıyorum.Pil ile çalışan çok sevdiğim bir aracım çok çabuk pil bitirdiği ve hevesim kursağımda kaldığı için babam bir adaptör ile çalışmasını sağlamıştı.Nasıl olduğuna şaşırmış,anlamamış fakat inanılmaz ilgi duymuştum ve oyuncağım ile her zaman oynayabildiğim için çok mutluydum.Nasıl olduğunu anlayabildiğim yaşa geldiğimde ise hala ilgimin tükenmediğini farkettim.Bunun gibi birkaç olay ileride yapacağım mesleğimin temelleri oldu.

İnsanlara vizyon katmanın birşey üretmekten çok daha yararlı olduğunu düşünüyorum.Çünkü bilgi paylaşılarak büyüyor ve tek başınıza dünyaya belki bir birim yarar sağlayabilecek iken etkilediğiniz insanlar ile çok daha fazla yarar sağlayabiliyorsunuz.

@kobalamin merhaba elbette saygısızlık olarak algılamam nezaketiniz ayrıca saygıyı hak ediyor, teşekkür ederim.
Su döngüsü denilen şey suyun uzaya gitmemesi değil.
Verimli tarım arazilerinin fazlaca üretilmesi için inekler otlak yapılması da.
Dediğim gibi dünyada bu derece kıtlık varken fazla fazla yetiştirilmiş ineklere ayrılan arpa.
Ayrıca unuttuğum karbon mevzusu var ki bir kilo biftek için 135 kilometre otomobil sürüşüne eş değer bir karbon salınımı mevcut.

Yine protein ihtiyacı için yanlış bir algı var, insanın gelişim çağında faydasını gördüğü hayvansal protein, belli bir yaş sonrası daha hızlı yaşlanmaya sebebiyet veriyor.
Şimdi değilse de bir yaştan sonra hem kendimiz hem de çevre için vegan beslenme tercih edilmeli diye düşünmekteyim.

Yani kimseye inek yeme demem, ama biraz daha vejeteryen beslenme önerebilirim.

Saygılarımla...

@Ahmetgitar
Hocam ekleme yapayim Nevsin Mengü vegan bir sporcudur :D

@Çağdaş78
Bu ülkede sakin kalmak zor :D hadi sen ben haber izlemeyiz bi gün kafa dinleyelim deriz de onun kaçarı yok :D

@Ahmetgitar aslında en güzeli hepsinden ama ihtiyaç kadar tüketmek olmalıdır. Sizin fikirlerinizi, yazdıklarınızı okuyup takdir etmekle beraber katılmadığım noktalar da bulunmakta. Bunlar yazdıklarınızın yanlış olmasından değil uygulanabilir bulmamamdır. Bunun dışında okuması keyifli ve beyni zorlayan yazılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ben işin bisiklet kısmına dönersem daha ziyade tur bisikletçileri tüketim karşıtı bir alışkanlık içindeyken, performans bisikletçileri tüketim odaklı bir tutum içindeler. Elbette bu kendi karakterleri değil içinde bulundukları spor türünün gereğidir de. Sırf bu yüzden hayalim olan kampingi açmaya cesaret edemiyorum. Turcular gelse bile para kazanamam, kapatırım mekanı. Kendimden biliyorum..:)

@S.Koca onore ettiniz sağ olun.

Kamping demişken bakın çok iyi fikir.
İnsanlarda uyanış başladı, yarın kamplar, doğa, minimalizm, sessizlik, daha değerli hale gelecek.
Başlıkla alakalı olarak bu da düşünülebilir.

Ekolojik köylerle uğraşan, projelemdirip yapan birçok insan var. Biri değerli büyüğüm emekli ODTÜ Mimarlık hocası Çetin Göksu, kendisi bu köylerden yapıyor. Çokça kitabı var. Güneş Köyler...

Ekolojik Köyünü içinde barındıran kamping muhteşem olur.
Ve sanıyorum ki böyle bir şeyi yapan için "getiri" öncelikli konu olmaz.
Çok yıllar sonra para da anlamını yitirecek.
Gerçekten paranın yenmeyeceğini anlayacağız
Geçen yemeye kalktım gerçekten tadı çok kötü!

Kısacası sizi destekliyorum :)

@altinok

Başlığın odağı bu değil elbette ama yeni bir iş kurmanın da ekonomik politikalardan bağımsız düşünülemeyeceği aşikâr. Dolayısıyla konu ekonomiye ve krizlere falan da geliyor. Yukarıdaki cümleyi okuyunca, cümleyi yazan arkadaşımı tenzih ederek, bu "tembel Yunanlı" algısının nasıl bir oryantalist bakışın, sömürgeci zihniyetin ürünü olduğunu, bilinçli olarak imal edildiğini, AB üyeliği sonrası Yunan halkının kazanımlarının neoliberal hükümetlerin yalanları ve Avrupa'nın efendilerinin oyunlarıyla nasıl gasp edildiğini görmemiz için okumaya değer bir yazı paylaşmak istiyorum:

(link)

@S.Koca muğlada ekokamp diye bir kamp vardı yanlış hatırlamıyorsam .Mandalin ağaçları altında ,denize pek yakın değildi.

bu sayfayı takip etmemim sebebi tam 1 ay önce işten çıkarıldım. kafamda da bir fikir yok. Bakalım neler çıkacak.

@Ahmetgitar
Valla hocam bisikletli kurye Ispartaya yapti arkadaslarin bazilari da pek tutmadi. Aslinda iyi reklam yapamadilar ben olsam bisikletli kurye ile yapilacak islerin bi videosunu cekerdim sonra.gelsin musteriler :D

Geri