Ahmetgitar
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 5.388
- İsim
- Ahmet
@Auron Sanchez ya işte bilmiyorum sanki müşteri odaklı bakmak yerine minimal hayatı ikmal anlamında bakmalı.
Mesela ben bisikletli kurye işini yazın baya düşündüm.
Yarın bir gün gitsem Buenos Aires'e ilk bunu yaparım. Hatta dil bilmek gibi,.dünyanın her yerinde yapılır.
Tabi çok beklenti olmayacak. Günde iki üç iş, 30-40 lira para. Bolca vakit, bolca bisiklet, bolca kültür, bolca aşk...
İnsan daha ne ister?
Bir ömürlük hayat, yaşlanınca neden daha çok para kazanmadım mı diyeceğiz sanki.
En güzel zamanlar geçip gidiyor boş yere.
8-10 saat mesai, 2-3 saat yol, evde iş stresi. Bir de patron tayfasının sanki seni yaratmışçasına verdiği üç kuruş için sana diz çöktürmesi.
İşçi B hikayesinde vardı,
"Fırıncı tüm ekmekleri yapar, kendisine bir tanesini verecek patronu için."
Yani hayata vakit kalacak bir iş en güzeli.
5 bin lira kazanıp tüm gününü verecek iş yerine, bin lira kazanıp haftada iki gününü vermek daha iyi.
Mesela ben bisikletli kurye işini yazın baya düşündüm.
Yarın bir gün gitsem Buenos Aires'e ilk bunu yaparım. Hatta dil bilmek gibi,.dünyanın her yerinde yapılır.
Tabi çok beklenti olmayacak. Günde iki üç iş, 30-40 lira para. Bolca vakit, bolca bisiklet, bolca kültür, bolca aşk...
İnsan daha ne ister?
Bir ömürlük hayat, yaşlanınca neden daha çok para kazanmadım mı diyeceğiz sanki.
En güzel zamanlar geçip gidiyor boş yere.
8-10 saat mesai, 2-3 saat yol, evde iş stresi. Bir de patron tayfasının sanki seni yaratmışçasına verdiği üç kuruş için sana diz çöktürmesi.
İşçi B hikayesinde vardı,
"Fırıncı tüm ekmekleri yapar, kendisine bir tanesini verecek patronu için."
Yani hayata vakit kalacak bir iş en güzeli.
5 bin lira kazanıp tüm gününü verecek iş yerine, bin lira kazanıp haftada iki gününü vermek daha iyi.