Scudo Sports

Yeni Carraro Flexi 109 katlanır bisiklet

@Rider108 gidonu biraz daha ileriye doğru nasıl yönlendirebilirim acaba?

Scudo
Iyi geceler. Flexi 109 un gidonunu öne doğru uzatmak için resimdeki ürün iş görür mü acaba? Screenshot_2020-10-27-00-50-04-695_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

@tekdogan aktarıcı sınır vidaları ile ilgili bir durum. Arka aktarıcıda kolaylıkla halledilir ama bilmiyorsanız servise götürebilirsiniz.
@st.brs takmak istediğiniz kısımda gidon çapını ölçün hocam, en net öyle bulursunuz.

Herkese merhabalar. Flexi 109 un aynakolunu 2li yapmak, ön aktarıcı takıp 2*9 şeklinde kullanmak mümkün müdür? Eğer mümkünse hangi parçaları kullanmam gerekli? Flexi 109 da sora sistem kullanılıyor buna uygun hangi ürünler olur? Yardımcı olursanız memnun olurum.

Merhabalar. Flexi 109 un aykakolunu ve pedal takımını özelleştirmek istiyorum. Aliexpresste resimdeki ürünleri buldum
Flexi 109 52t aynakol kullanıyor. Ürünler uyumlu mudur acaba?

IMG_20210110_140229.jpg

Merhabalar. Flexi 109 un aykakolunu ve pedal takımını özelleştirmek istiyorum. Aliexpresste resimdeki ürünleri buldum
Flexi 109 52t aynakol kullanıyor. Ürünler uyumlu mudur acaba?

253535 dosyayı görüntüle
ürünler uyumlu, takabilirsiniz fakat aynakolun karemil göbek olmasına dikkat edin. yüksek ihtimal pedalda uyumlu gibi. bu arada aynakol dişli ile rublenin ortasına denk düşen iki birim arasındaki doğrusallık bozulursa aynakol diski takmadan önce araya 5 tane pul yerleştirmeniz gerekebilir. aynakol kollarının iç tarafına yada dışına takmayı deneyip doğru açıyı bulursunuz. Böylece zinciriniz atmaz iyi günler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: st.brs
Merhabalar. Üst mesajımda bahsetmiş olduğum ürünleri aliexpressten satın aldım. Ürünler kaliteli duruyor. Oldukça da hafif. Pedallar quick release olarak geçiyor. Tak çıkar şeklinde. Katlanır bisikletler için oldukça kullanışlı. Ürünler 10 günde elime ulaştı. 80 tl indirimle 470 tl ye mal oldu. 16 tl vergi ödedim. Carraro flexi 109 a takınca tekrardan resim eklerim.

IMG_20210205_122434.jpgIMG_20210205_122423.jpgIMG_20210205_122410.jpg

• Beğen
Tepkiler: Rider108
@Rider108 hocam teşekkürler. Eskisine nazaran sanki daha seri oldu gibi geldi. Bakalım ilerleyen zamanlarda farklı değişiklikler yapılabilir dediğiniz gibi. Şu an sele arayışı içerisindeyim.

• Beğen
Tepkiler: Rider108
@Rider108 11.3 kg çıktı evdeki elektronik tartıda ama cok hassas degil. +- 100gr diyebiliriz

Ben Fenerbahçe’deki bike&outdoor’dan aldım. Hala varsa orada inceleyebilirsiniz.

Bir tane velocrolu kayış veya sabitleme apartali lastik is görüyor. Normalde carraro sitesinde yaninda kayis verildiği yaziyor ama benim kutudan cikmadi. Firma benim adima istedi onlardan. Bekliyorum.
Merhaba sabitlemede kullandıgınız velcro ve lastiğin fotoğrafını atmanız mümkün mü ?

Selamlar bu model için arka ruble güncellemesi yapmak istiyorum (yokuş perfonmansı için ) sanırım arka aktarıcı 11-34 dişliyi destekliyor , 11-36 olurmu peki deneyimleriniz varmı? Model bilgisi önereblirmisiniz teşekkürler.

@ygt bike selam. Sizle aynı durumdayım, yokuş için ruble değiştirmek istiyorum ancak yeteri kadar teknik bilgiye sahip değilim. Güncelleme yaparsanız ve paylaşımda bulunursanız çok sevinirim

• Beğen
Tepkiler: Folding Man
Screenshot_2021-03-30-08-40-35-329_com.android.chrome.jpgScreenshot_2021-03-30-08-35-53-542_com.pozitron.hepsiburada.jpg

Şu 2 üründen hangisimdaha uyumlu çalışır acaba ?11-36 da çok sorun yaşatırmı ?

Evet 11-36 olan modeli aldım , ilk izlenimler süper , muazzam bir yokuş perfonmansı aldım 11-36 Shimano HG201 zincr değiştirmeye gerek kalmadan monte edildi 👍
IMG_20210407_172112.jpg

Gidon ile sele arasının kısa kaldıgını farkettim ve letgo dan 2. El olarak hiç kullanılmamış Aliexpresste satılan gidon uzatma aparatını monte ettim daha konforlu bir duruş sağladı 👍IMG_20210415_222851.jpg

Merhabalar, 1 hafta önce flexi 108 almak için gittim ancak stoklarda olmadığı için flexi 109 alarak çıktım. Şuanlık bir birimize alışma sürecimiz devam ediyor. Uzun zamandır bisiklet kullanmadığım için yokuşlarda biraz zorladı. durumu bir süre sonra tekrardan değerlendirip 11-36 yada 11-34 oranlı bir kaset dişli takmayı düşünebilirim.

109'dan genel olarak memnun olsamda ufak tefek canımı sıkan problemler yaşıyorum;
- Gidon uzatması en üstteyken gidonumdan çıtırtı sesleri geliyor. Ancak 1 parmak aşağıya indirdiğimde çıtırtı sesleri kesiliyor.
- Gidonu katlarken fren ve vites kollarının vidaları ön maşaya çarpmış ve çizikler oluşturmuş. Gidon açısını ve fren açılarını değiştirerek çözdüm gibi.
- Gidonu katlıyken gidonu tutan ufak bir plastik var. Ancak çok kullanışlı bulmadığım için çift tarafı cırt yapışkanlı kemerle sabitlemeyi düşünüyorum.
- Direksiyonu sağa doğru çevirdiğimde 45 derecelik açılara geldikten sonra zorlanmalar oluyor. Sol tarafa neredeyse tamamen dönebiliyor. Sanırım fren kablolarını koruma için kısıtlama yapmış olabilirler diye düşündüm.
- Katlı pozisyonda koltuktan tutup sürmeye çalıştığımda dengeli bir şekilde götüremiyorum. Hemen hemen tüm katlanır bisikletlerde bu problem var gibi.

Birbirimize alıştıkça resimler eklemeye ve yorumlar eklemeye devam ederim :)

IMG_20210424_090739.jpg

Ağırlığı nedir bu bisikletlerın

@Hasan ÇINAR hayırlısı olsun hocam. Bisikleti 1 senedir kullanıyorum. Bayağı bir güncelleme yaptım. En son @ygt bike hocamın tavsiyesi üzerine 11-36t ruble değişimi yaptım, eskiye nazaran şahane oldu. Gidondan gelen sesler ve sağa sola çevirmedeki zorlanmalar için gidon katlama yerinin içinde ve dışında yer alan vidalar ile ayarlanabiliyor. Kendiniz de yapabilir ya da iyi bir bisikletçi yardımcı olur. Aynı durum bende de vardı ilk aldığımda ince ayarlarla sorun çözüldü. Şu an bisiklet bambaşka boyuta geçti diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Hasan ÇINAR
Geri