Folding Man
Daimi Üye
- Tepki
- 401
- İsim
- Ygt
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Brompton
- Bisiklet türü
- Katlanır
Merhaba hayırlı olsun öncelikle ,Merhabalar, 1 hafta önce flexi 108 almak için gittim ancak stoklarda olmadığı için flexi 109 alarak çıktım. Şuanlık bir birimize alışma sürecimiz devam ediyor. Uzun zamandır bisiklet kullanmadığım için yokuşlarda biraz zorladı. durumu bir süre sonra tekrardan değerlendirip 11-36 yada 11-34 oranlı bir kaset dişli takmayı düşünebilirim.
109'dan genel olarak memnun olsamda ufak tefek canımı sıkan problemler yaşıyorum;
- Gidon uzatması en üstteyken gidonumdan çıtırtı sesleri geliyor. Ancak 1 parmak aşağıya indirdiğimde çıtırtı sesleri kesiliyor.
- Gidonu katlarken fren ve vites kollarının vidaları ön maşaya çarpmış ve çizikler oluşturmuş. Gidon açısını ve fren açılarını değiştirerek çözdüm gibi.
- Gidonu katlıyken gidonu tutan ufak bir plastik var. Ancak çok kullanışlı bulmadığım için çift tarafı cırt yapışkanlı kemerle sabitlemeyi düşünüyorum.
- Direksiyonu sağa doğru çevirdiğimde 45 derecelik açılara geldikten sonra zorlanmalar oluyor. Sol tarafa neredeyse tamamen dönebiliyor. Sanırım fren kablolarını koruma için kısıtlama yapmış olabilirler diye düşündüm.
- Katlı pozisyonda koltuktan tutup sürmeye çalıştığımda dengeli bir şekilde götüremiyorum. Hemen hemen tüm katlanır bisikletlerde bu problem var gibi.
Birbirimize alıştıkça resimler eklemeye ve yorumlar eklemeye devam ederim
262097 dosyayı görüntüle
Bisikleti bende geçen ay başı almıştım, yeni oldugu için esneme oturmaları olur doğal olarak katlanır mekanizmaları vidaları vs biraz yağlayınız sürünüz muhtemelen düzelir ,
Katlamadan önce gidonu en aşağı boya getiriniz öyle katlayınız , maşada çizikler oluşmaması için ben şeffaf bant uygulaması yaptım maşaya hem gözükmüyor hemde çizilmeleri vs önlüyor ,
Benimde en çok sıkıntı yaşayacağımı düşündüğüm nokta katladıktan sonra seleden tutarak sürebilmekti fakat hiçbir sıkıntı yaşamadım , bisikleti katladıktan sonra mıknatısları iyice sabitlediğinizden emin olunuz , pedalı boşta bırakınız (teker hizasında olmasın)
Sonra gidonuda indirdikten sonra kadro altındaki siyah kayışa gidondaki metali takınız, (bende bu kayış yoktu siyah silikon saat kordonu taktım çok daha iyi oldu )
Gidon sabitlendikten sonra seleden sürebiliyorum hatta hafif tempo koşuyorum hiç açılmıyor ,
Sadece bisikletin altındaki katladıktan sonra yere temas eden metal parçasını söktüm sele borusunun alt kısmı yere temas ediyor ve bisiklet daha iyi dengede duruyor sola doğru eğilmiyor.
Aliexpressten hafif sele borusu , aynakol krank takımı , hafif pedallar sipariş ettim seleyide hafif taktım , ekipmanları taktıktan sonra fotoğraf paylaşırım 👍
11-36 shimano hg200 ruble sora aktarıcıya uyumlu ben taktım yukarıda fotosu var canavar gibi çıkıyor yokuşları zincir değiştirmeye de gerek yok kurtarıyor ana hızımdan da birşey kaybetmedim 11-36 zaten.Öneririm.