Scudo Sports

Yeni Carraro Flexi 109 katlanır bisiklet

Merhabalar, 1 hafta önce flexi 108 almak için gittim ancak stoklarda olmadığı için flexi 109 alarak çıktım. Şuanlık bir birimize alışma sürecimiz devam ediyor. Uzun zamandır bisiklet kullanmadığım için yokuşlarda biraz zorladı. durumu bir süre sonra tekrardan değerlendirip 11-36 yada 11-34 oranlı bir kaset dişli takmayı düşünebilirim.

109'dan genel olarak memnun olsamda ufak tefek canımı sıkan problemler yaşıyorum;
- Gidon uzatması en üstteyken gidonumdan çıtırtı sesleri geliyor. Ancak 1 parmak aşağıya indirdiğimde çıtırtı sesleri kesiliyor.
- Gidonu katlarken fren ve vites kollarının vidaları ön maşaya çarpmış ve çizikler oluşturmuş. Gidon açısını ve fren açılarını değiştirerek çözdüm gibi.
- Gidonu katlıyken gidonu tutan ufak bir plastik var. Ancak çok kullanışlı bulmadığım için çift tarafı cırt yapışkanlı kemerle sabitlemeyi düşünüyorum.
- Direksiyonu sağa doğru çevirdiğimde 45 derecelik açılara geldikten sonra zorlanmalar oluyor. Sol tarafa neredeyse tamamen dönebiliyor. Sanırım fren kablolarını koruma için kısıtlama yapmış olabilirler diye düşündüm.
- Katlı pozisyonda koltuktan tutup sürmeye çalıştığımda dengeli bir şekilde götüremiyorum. Hemen hemen tüm katlanır bisikletlerde bu problem var gibi.

Birbirimize alıştıkça resimler eklemeye ve yorumlar eklemeye devam ederim :)

262097 dosyayı görüntüle
Merhaba hayırlı olsun öncelikle ,

Bisikleti bende geçen ay başı almıştım, yeni oldugu için esneme oturmaları olur doğal olarak katlanır mekanizmaları vidaları vs biraz yağlayınız sürünüz muhtemelen düzelir ,

Katlamadan önce gidonu en aşağı boya getiriniz öyle katlayınız , maşada çizikler oluşmaması için ben şeffaf bant uygulaması yaptım maşaya hem gözükmüyor hemde çizilmeleri vs önlüyor ,

Benimde en çok sıkıntı yaşayacağımı düşündüğüm nokta katladıktan sonra seleden tutarak sürebilmekti fakat hiçbir sıkıntı yaşamadım , bisikleti katladıktan sonra mıknatısları iyice sabitlediğinizden emin olunuz , pedalı boşta bırakınız (teker hizasında olmasın)

Sonra gidonuda indirdikten sonra kadro altındaki siyah kayışa gidondaki metali takınız, (bende bu kayış yoktu siyah silikon saat kordonu taktım çok daha iyi oldu )
Gidon sabitlendikten sonra seleden sürebiliyorum hatta hafif tempo koşuyorum hiç açılmıyor ,

Sadece bisikletin altındaki katladıktan sonra yere temas eden metal parçasını söktüm sele borusunun alt kısmı yere temas ediyor ve bisiklet daha iyi dengede duruyor sola doğru eğilmiyor.

Aliexpressten hafif sele borusu , aynakol krank takımı , hafif pedallar sipariş ettim seleyide hafif taktım , ekipmanları taktıktan sonra fotoğraf paylaşırım 👍

11-36 shimano hg200 ruble sora aktarıcıya uyumlu ben taktım yukarıda fotosu var canavar gibi çıkıyor yokuşları zincir değiştirmeye de gerek yok kurtarıyor ana hızımdan da birşey kaybetmedim 11-36 zaten.Öneririm.

Scudo
Merhabalar. Hayırlı ramazanlar. Flexi 109 için yapmış olduğum güncellemeler hakkında bilgiler paylaşmak isterim. Katlanır bisikleti olanlar için ufak bir kaynak olabilir.

Bisikletin son hali bu şekildedir. Kırmızı ve siyah uyumunu seviğimden dolayı yapılan değişiklikler görsel uyumlu olması için yapıldı. Bisiklet performans olarak yeterli olduğu için sistem üzerinde fazla değişim olmadı. Sadece ruble değişimi yapıldı. Ayrıca sele borusu, aynakol ve pedallar nispeten hafiflik kazandırdı.

IMG_20210427_135623.jpg

Litepro aynakol ve Litepro pedal takımı. (aliexpressten alındı)
Pedallar quick release

IMG_20210427_135650.jpg

IMG_20210427_135718.jpg

Ruble 11-28t iken 11-36t olarak değiştirildi. (Shimano Cs-Hg201-9)

IMG_20210427_135733.jpg

Sele borusu Litepro (aliexpressten alındı)
2li matara adaptörü (aliexpressten alındı)
Mataralar decathlon
Arka ışık Giant Numen+ Spark TL
Çantaya takılı olan ışık Rockbros

IMG_20210427_135808.jpgIMG_20210427_135757.jpg

Xoss yol bilgisayarı (aliexpressten alındı)
XLC CR-S30 elcikler (oldukça kullanışlı)
Decathlon telefon tutucu (sağlam ve kullanışlı)
Gidon uzatma aparatı (aliexpressten alındı)
Tranz-X Barend

IMG_20210427_135835.jpg

Rockbros 800 lümen ön ışık (aliexpressten alındı)
Aksiyon kamerası aparatları ile uzatıldı.
Yol bilgisayarı ve ışık takmak için 2si1 arada aparat

IMG_20210427_135907.jpg

Genelde Brompton bisikletlerde kullanılan ön taraf için çanta. Aparatlar aliexpressten alındı. Çanta elimde mevcuttu.

IMG_20210427_135920.jpgIMG_20210427_135930.jpg

Bisikletin orjinal selesi Selle Royal Rio idi. Fakat rafat edemediğim için Selle Royal Float Athletic sele ile değişim sağladım.
Selle Royal ın kendi seleleri için özel ürettiği sele altı ışık.
Konnix sele altı çanta

IMG_20210427_135954.jpgIMG_20210427_140011.jpg
IMG_20210427_140020.jpg

Fren bacakları Shimano Alivo BR-T4000 ile değiştirildi.
Ön ışık elimde mevcuttu. Aparat ile bu şekilde kullanım sağladım.

IMG_20210427_140029.jpgIMG_20210427_140044.jpg

Son düzenleme:
Bisiklet baştan yaratılmış resmen. Uğraştığınıza değmiş.

Bakalım benim siparişlerde yolda , gelsin bende güncellemeleri paylaşırım ;) 👍

• Beğen
Tepkiler: st.brs
st.brs hocam merhaba. İzmir'de mi oturuyorsunuz? Sizle özelden konuşmak istiyordum, mümkünse. Ben İzmir'de oturuyorum. Forumdan sormak istedim ama mesaj gönderme kısmı yok galiba.

@tarik73 Merhabalar hocam. Evet İzmir'de ikamet ediyorum. Tabi yardımcı olmak isterim. Ben size özelden mesaj attım.

Merhabalar. Hayırlı ramazanlar. Flexi 109 için yapmış olduğum güncellemeler hakkında bilgiler paylaşmak isterim. Katlanır bisikleti olanlar için ufak bir kaynak olabilir.

Bisikletin son hali bu şekildedir. Kırmızı ve siyah uyumunu seviğimden dolayı yapılan değişiklikler görsel uyumlu olması için yapıldı. Bisiklet performans olarak yeterli olduğu için sistem üzerinde fazla değişim olmadı. Sadece ruble değişimi yapıldı. Ayrıca sele borusu, aynakol ve pedallar nispeten hafiflik kazandırdı.

262285 dosyayı görüntüle

Litepro aynakol ve Litepro pedal takımı. (aliexpressten alındı)
Pedallar quick release

262286 dosyayı görüntüle

262287 dosyayı görüntüle

Ruble 11-28t iken 11-36t olarak değiştirildi. (Shimano Cs-Hg201-9)

262288 dosyayı görüntüle

Sele borusu Litepro (aliexpressten alındı)
2li matara adaptörü (aliexpressten alındı)
Mataralar decathlon
Arka ışık Giant Numen+ Spark TL
Çantaya takılı olan ışık Rockbros

262289 dosyayı görüntüle262290 dosyayı görüntüle

Xoss yol bilgisayarı (aliexpressten alındı)
XLC CR-S30 elcikler (oldukça kullanışlı)
Decathlon telefon tutucu (sağlam ve kullanışlı)
Gidon uzatma aparatı (aliexpressten alındı)
Tranz-X Barend

262291 dosyayı görüntüle

Rockbros 800 lümen ön ışık (aliexpressten alındı)
Aksiyon kamerası aparatları ile uzatıldı.
Yol bilgisayarı ve ışık takmak için 2si1 arada aparat

262292 dosyayı görüntüle

Genelde Brompton bisikletlerde kullanılan ön taraf için çanta. Aparatlar aliexpressten alındı. Çanta elimde mevcuttu.

262293 dosyayı görüntüle262294 dosyayı görüntüle

Bisikletin orjinal selesi Selle Royal Rio idi. Fakat rafat edemediğim için Selle Royal Float Athletic sele ile değişim sağladım.
Selle Royal ın kendi seleleri için özel ürettiği sele altı ışık.
Konnix sele altı çanta

262295 dosyayı görüntüle262296 dosyayı görüntüle
262298 dosyayı görüntüle

Fren bacakları Shimano Alivo BR-T4000 ile değiştirildi.
Ön ışık elimde mevcuttu. Aparat ile bu şekilde kullanım sağladım.

262299 dosyayı görüntüle262300 dosyayı görüntüle
Hocam maşAllah ne güzel full modifiye yapmışsınız,kazasız belasız.Biz birtek zil taktık o şekil takılıyoruz:acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: st.brs
@seko35.50 Teşekkürler hocam. Daha iyileri sizin olsun. Bende de bir tek zil eksik :)

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
@seko35.50 Teşekkürler hocam. Daha iyileri sizin olsun. Bende de bir tek zil eksik :)
Ben ekseriyette günlük 10 15 km işe gidip gelirken birde günlük küçük alışverişlerde kullanıyorum.Ama sizinkiyle baya uzun tura çıkılır :harika:

Ben ekseriyette günlük 10 15 km işe gidip gelirken birde günlük küçük alışverişlerde kullanıyorum.Ama sizinkiyle baya uzun tura çıkılır :harika:
Öyle bir düşüncem var bakalım hayırlısı hocam.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Öncelikle st.brs hocama yardımları için teşekkürler

Evet gelen siparişleride taktım , son hali ;

Rubleyi 11-36 ile değiştirdim ,200 tl

Sele borusu Litepro marka 338 gram ile değişti , 110 tl

Ön aynakol seti Litepro 52T ile değişti , 400 tl

Pedaller Litepro hafif pedaller ile değişti , 158 tl

Elcikler Fonte marka boynuzlu elciklerle değişti 80 tl
Litepro gidon uzatma aparatı takıldı ( gidon ile sele arası mesafenin uzaması için )120 tl

Ekstra hafifletmek için ayaklığı söktüm ,

İlerleyen zamanlarda Brooks C19 yada C17 sele ile güncellemeyi düşünüyorum ,

Duruma göre lastikler daha önce de kullandığım Schwalbe Durano 110x20" ile değiştirebilirim ,

IMG_20210601_162218.jpg

Eyvallah hocam ;) teşekkürler

11/28 ruble yokuşlarda çok yorucu olduğundan , burdaki bazı arkadaşların hg200 11/36 rublenin uyumlu olduğunu söylemeleri üzerine 11/36 ile değiştirdim. Sonuç mükemmel.

11/28 ruble yokuşlarda çok yorucu olduğundan , burdaki bazı arkadaşların hg200 11/36 rublenin uyumlu olduğunu söylemeleri üzerine 11/36 ile değiştirdim. Sonuç mükemmel.

Bisiklet level atlıyor hocam resmen.

• Beğen
Tepkiler: Folding Man
Öncelikle st.brs hocama yardımları için teşekkürler

Evet gelen siparişleride taktım , son hali ;

Rubleyi 11-36 ile değiştirdim ,200 tl

Sele borusu Litepro marka 338 gram ile değişti , 110 tl

Ön aynakol seti Litepro 52T ile değişti , 400 tl

Pedaller Litepro hafif pedaller ile değişti , 158 tl

Elcikler Fonte marka boynuzlu elciklerle değişti 80 tl
Litepro gidon uzatma aparatı takıldı ( gidon ile sele arası mesafenin uzaması için )120 tl

Ekstra hafifletmek için ayaklığı söktüm ,

İlerleyen zamanlarda Brooks C19 yada C17 sele ile güncellemeyi düşünüyorum ,

Duruma göre lastikler daha önce de kullandığım Schwalbe Durano 110x20" ile değiştirebilirim ,

265851 dosyayı görüntüle
Arkadaşlar selam , bisikletimi elimde başka bir model oldugu için güncel haliyle satışa çıkardım , düşünen arkadaşlar özelden iletişime geçebilirler , piyasa dengesine göre güncellemelerle birlikte uygun bir fiyata veriyorum , keyifli sürüşler herkese..

Geri