@mtb_rider
6000 lirada yapmıyorum çünkü 6000 liralık bisikletin donanımının ne olduğunu az çok anlayabiliyorum. 60 000 lira olanına ise - ister inan ister inanma- ağırlığı dışında hiçbir şeyine bakmıyorum çünkü olabilecek en iyi donanıma sahiptir. Bu da benim anladığım bir konu değil.
@mtb_rider
Evet imkanım olsa alırım. İmkandan kastın 5 haneli maaşsa tabi alırım. Yukarılarda da söylemiştim, tekrar söyleyeyim; bisiklet dediğimiz aleti yıllarca sorunsuz kullanabilirsin. telefonunun kırıldığında ise hatrı sayılır bir tamir bedeli ödersin. (özellikle böylesine bir ekrana sahip telefonda bu masraf çok çok daha fazla olur.) diğer bir konu ise 10000 liraya satılan bisikletin ı Phone 16 çıkana kadar garantisi olacak.
@mtb_rider
Öyle bir yazmışsın ki gören evde erzak yokken bisiklet alıyorum sanacak. Evime alacağım erzak ya da aileme sağladığım fayda seni bağlamaz. bisikletimi 1060 liraya aldım, 1100 kadar da yükseltmeye harcadım. Yükseltmelerimi yapabildiğim kadar 2.el yaptığım için evet, altımdaki bisiklet 2000 lira ediyor. Ve muhtemelen yıllık 200 lira masrafla uzun yıllar boyunca kullanabileceğim.
Yine yukarılarda bir yerlerde telefona verilen her paranın gereksiz, bisiklete verilen her paranın normal olmadığını düşünmediğimi belirtmiştim. Düz yolda sürmek için çift süspansiyon alan insanı da eleştiririm. Kendi 100 kilo olup karbon bisiklete binlerce lira harcayanı da eleştiririm. Doğal olarak - özelliklerinden bağımsız- ı Phone x alıp o güzelim kamerayı instagrama selfie atmak için kullananı, o telefonu sadece kendini zengin hissetmek için alıp hiçbir özelliğini kullanmayanı, o telefonu alıp aç kalanı elbet eleştiririm.
Evine erzak almayı telefona 6000 lira veren düşünsün banane. Ben bu bisikletle derslerime gidip gelebiliyorum. Köyüme gidip gelebiliyorum. (Şimdilik) yaşadığım şehrin ilçelerine gidip gelebiliyorum. Seneye aksilik olmazsa, o telefonu 36 ay taksitle alanlar otobüs biletinin fotoğrafını çekip instagrama atarken, ben şehirler arasında bisikletimle dolaşıyor olacağım. Bisikletim de o zamana kendini çoktan amorti etmiş olacak.