Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni iPhone modelleri geldi, eskiler indirime girdi!

Bu fiyatlara şaşırmadım sonuçta iphone ve ülkemizin hali de ortada. Vergiler vs. ile yurtdışından gelen 3 liralık şey burada 10 lira oluyor. Şahsen ben 6000 TL'yi bir telefona bayılacağıma o para ile tasarım işlerim için sağlam yeni bir laptop ki yenisini alma vaktim geliyor + bisiklet alırdım

Scudo
@Mustafa Zeybek

6000 TL'ye satılan bir bisiklet gördüğünde aynı şeyi yapıyormusun ? 6000 değil 60 000 görsen eminim girip ne donanım var bir bakıyorsun.

Yaptığınız şey marka saldırısından başka birşey değil ve dürüst değilsiniz. İmkanı olsa 10.000 tl yi düşünmeden bir bisiklete gömücek insanlar, çıkan teknolojik ürünün daha ne özelliklerine sahip olduğunu bilmeden fiyatını sorgulayıp öküz alacaklarmış. Gidin alın. Altındaki 2000 liralık bisiklet, 2000 lira ediyormu ? Bunun yerine eve erzak almayı düşündün mü ? Ailen için çok daha faydalı bir iş yapmış olursun.

@Cevat_MD

Apple'ı
YotaPhone2_01.jpg
sattım. Bunu aldım..

@mtb_rider
6000 lirada yapmıyorum çünkü 6000 liralık bisikletin donanımının ne olduğunu az çok anlayabiliyorum. 60 000 lira olanına ise - ister inan ister inanma- ağırlığı dışında hiçbir şeyine bakmıyorum çünkü olabilecek en iyi donanıma sahiptir. Bu da benim anladığım bir konu değil.

@mtb_rider
Evet imkanım olsa alırım. İmkandan kastın 5 haneli maaşsa tabi alırım. Yukarılarda da söylemiştim, tekrar söyleyeyim; bisiklet dediğimiz aleti yıllarca sorunsuz kullanabilirsin. telefonunun kırıldığında ise hatrı sayılır bir tamir bedeli ödersin. (özellikle böylesine bir ekrana sahip telefonda bu masraf çok çok daha fazla olur.) diğer bir konu ise 10000 liraya satılan bisikletin ı Phone 16 çıkana kadar garantisi olacak.

@mtb_rider

Öyle bir yazmışsın ki gören evde erzak yokken bisiklet alıyorum sanacak. Evime alacağım erzak ya da aileme sağladığım fayda seni bağlamaz. bisikletimi 1060 liraya aldım, 1100 kadar da yükseltmeye harcadım. Yükseltmelerimi yapabildiğim kadar 2.el yaptığım için evet, altımdaki bisiklet 2000 lira ediyor. Ve muhtemelen yıllık 200 lira masrafla uzun yıllar boyunca kullanabileceğim.

Yine yukarılarda bir yerlerde telefona verilen her paranın gereksiz, bisiklete verilen her paranın normal olmadığını düşünmediğimi belirtmiştim. Düz yolda sürmek için çift süspansiyon alan insanı da eleştiririm. Kendi 100 kilo olup karbon bisiklete binlerce lira harcayanı da eleştiririm. Doğal olarak - özelliklerinden bağımsız- ı Phone x alıp o güzelim kamerayı instagrama selfie atmak için kullananı, o telefonu sadece kendini zengin hissetmek için alıp hiçbir özelliğini kullanmayanı, o telefonu alıp aç kalanı elbet eleştiririm.

Evine erzak almayı telefona 6000 lira veren düşünsün banane. Ben bu bisikletle derslerime gidip gelebiliyorum. Köyüme gidip gelebiliyorum. (Şimdilik) yaşadığım şehrin ilçelerine gidip gelebiliyorum. Seneye aksilik olmazsa, o telefonu 36 ay taksitle alanlar otobüs biletinin fotoğrafını çekip instagrama atarken, ben şehirler arasında bisikletimle dolaşıyor olacağım. Bisikletim de o zamana kendini çoktan amorti etmiş olacak.

@mtb_rider Kimse Apple'a bok atmıyor. Durumun kur farkından olduğunun hepimiz bilincindeyiz. Bizim tartıştığımız şudur: o veya bu sebeple iş görebilecek telefonlar aynı ülkenin aynı kuralları ile 2000TL'nin altındayken, asgari ücretin 3.5 katına satılan bir telefonu asgari ücretli çalışanların alması ve bunu bir saygınlık göstergesi olarak kabul etmesidir. 1000 TL'lik telefonu kaybetsem, düşürsem içim cız etmez. Dünya hali, kazadır olmuştur der geçerim. Ama 6000 TL lik telefonu kaybedersem yine aynı şeyleri söylememe rağmen içim cız eder doğrusu.

Yani eleştirdiğimiz konunun temelinde sizin söylediğiniz şeyler yatıyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Bence de kimsenin apple'ye bir şey dediği. Zaten kimin ne telefon alacağı kimseyi ilgilendirmez. İsteyen 1400 lira maaş alıp bilmemkaç ay taksidle cep telefonu alır v bunu her yeni model çıktıında tekrarlayıp sonsuz bir cep telefonu taksidine girer ama aylık gelirim 15-20 bin TL olmadığı sürece 6 bin liralık telefon almam.

Apple x e kafa tutcak cihaz yakinda gelir..su anda lg v30 modeli baya ozellikli gorunuyor.. kamerasina onem verenler icin cok iddali bir cihaz..fiyat 3500 gibi olacakmis heralde..paralle ithalat vs 3000 ilk cikis fiyati olur..5, 6 ay sonra 2500 bandinda bu cihaza sahip olunabilir.
Islemci derseniz islemci kamera derseniz kamera, ekran cerceve orani derseniz neredeyse ayfonx e yakin..g2 kulaniyorum yazim sakin raklam amacli sanilmasin..eger yeni yep yeni alacam ihtiyacim var diyen olursa ahanda bu cihaz gayet guzel..yoksa bana kalsa bu ozellikli cihazlari 1000.tl ye almak isterim.

@mtb_rider bu başlık iphone telefonları ve fiyatlarıı ile ilgili. Kimse kimseye zorla okutmuyor. Forum, birbirimize fikrimizi söyleme ortamı değil mi? bu konudan rahatsız olan neden bu başlığı okuyor ya da bu başlıkta yazanlara neden kızıyor? Hiç birimiz düşüncemizi ispat etmek ya da karşı tarafa kabullendirmek derdinde değiliz. Herkes konu ile ilgili birbirinin fikrini öğreniyor, işine yarayanı alır hoşuna gitmeyeni almaz unutur gider. Konuşmaların polemik şeklini almasını anlamıyorum.

Şimdi bir araba sevdalısı ve iki teker düşmanı gelse tüm bisikletçilere yağdırsa doğru mu? Burası bisiklet forum, bisikletçileri sevmiyorsan burada ne işin var demez miyiz?

@mtb_rider
@Tur Şoförü esasında haklı fakat önceki sayfalarda şöyle demiştim :
"Ben de 2 numaralı mesajda "o paraya bisiklet alırım:p" demiştim ama amacım çoktan klişeleşmiş "o paraya öküz alırım" sözünü tekrarlamakdeğil; bisikletlerimize harcadığımız paraya bu sözü söyleyenleri eleştirmekti :cool:"

Ayrıca henüz satışa çıkmamış telefonu kullanıp yorumlayacak halimiz yok ya. Tabi o paraya o telefon çok, o alınmaz bu alınır şu alınır muhabbeti dönecek. Açıkçası benim 6000 liralık telefondan beklentim şu : images (2).jpg yine önceki mesajlarımda bu telefon benim ülkemde diğer ülkeler gibi 1150 liraya satılsa konuşulan şeyler farklı olurdu demiştim.

Bütün konuyu okumadan konuya ortadan dalıp laf sokmaya çalışmayın rica ediyorum.

Kimsede demiyorki, 6000 TL ile haftada bir filmden 5 sene sinemaya giderim. 5 yıllık kitap ihtiyacımı karşılarım. Yıllarca her konseri en önden izlerim. Önemli olan maaşınızın kaç katını harcadığınız değil öncelik sıralamalarınızdır.
Birde 1000 Liralık telefonları masum göstermenin anlamı yok. Onlarda 200-300 Dolarlık aletler. Onlarıda pahalıya alıyoruz zaten. Sanki sadece iPhone kullananlar kazık yiyor gibi gereksiz bir algı var. Topluca yiyoruz o kazığı merak etmeyin.
Bu arada x modeline baktım... Alet feci olmuş. 5-6 seneye alınabilir :)

@BerkEvren 5 6 seneye şuan konusu geçen x telefonun 3 4 üst katı modelide alınır 5 6 sene diyorsun o zamana kadar x telefonun değeri kalmaz.

Geri