Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeşil Pedal sporcusu Barış Asa trafik kazası geçirdi.

Scudo
Allah'ım inşallah evladına bağışlar,inşallah bacaklarına bir şey olmaz bu arkadaşın.

• Beğen
Tepkiler: kerem E ve makifir
Sürücüsüz araba bisikletliye çarpınca tüm dünyada haber oluyor ama bu tip magandalar kaza yapınca ancak biz birbirimize ağlıyoruz. Saçma sapan haberler yapan medya bu haberlere ya kulağını tıkıyor ya da öyle bir yazıyorlar ki bisiklete binen de binmekten korkar hale geliyor.

Hiç gazeteci ya da ünlü biri yok mu aramızda bu konuda bir kampanya başlatabilecek? Biz 50 kişi 100 kişi protesto etsek bir işe yaramaz, hatta millet dalga geçer taytlarınızı giyin de gelin gibi laflarla, ama toplumda sözü geçen birisi bu olayları gündeme getirse çok etkili olur.

Kötü araba kullanımını özenilecek bir şey olmaktan çıkarmak lazım bir şekilde. Olay sadece bisiklet de değil, her 3-5 yılda bir kurtuluş savaşındaki kadar kayıp veriyoruz trafikte, yaralananlar da hariç...

Makas atmak nedir ya? Neyi ispat ediyorsun bu hareketle? Gencecik adamın hayatını kararttın işte.

@Eroseros evet doğru aldığın haber maalesef arkadaşımızın 2 bacağını aldılar şimdilik burada kalsın ailesi çok hassas bisiklete ve trafiğe öfkeliler :(
Dün akşam basın açıklaması yapıldı ve Barışı görmeye gittik biz göremesek de o bizi pencereden gördü.

20180703_213050.jpg 20180703_213129.jpg 20180703_213248.jpg

Dosyalar

• 20180703_213248.jpg
    20180703_213248.jpg
    37,4 KB · Okunma: 33
  • 20180703_213231[1].jpg
    20180703_213231[1].jpg
    120,1 KB · Okunma: 27
@bartsimpson

Rahmetli Barkın Bayoğlu'nun bu video'su aklıma geldi. Geçtiğimiz 6 yıl içerisinde, bisiklet üzerinde 2 kez araba çarpması sonucu ufak sıyrıklar ile hasar aldım. Tek temennim çarpan araçların yüksek hızlarda olmamasıydı. Bu yaşanan durum insanı acayip bir psikolojik durumda sürüklüyor. Bisikletten soğuyorsunuz, eskisi gibi fazla binmek istemiyorsunuz gibi durumlar olabiliyor. Tam tersine yaşadıklarını unutup sürmeye devam edenler elbette ki var.

Ancak kalabalık şehirlerde tehlike her zamankinden daha fazla. Sırf trafik olmasın diye sabahın köründe sürüş yapan yüzlerce belki de binlerce insan var.

Medya önerinize gelirsek, bazı radyo kanallarında motosiklet sürücüleri için yapılan anonslar mevcut. Benzer anonsların Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından yaptırılması veya tv kanallarında kamu spotu tarzında kısa yayınlar yaptırması gerekir. Ne kadar faydalı olur bilinmez ama yapılmalıdır.

Barış arkadaşımıza çok geçmiş olsun, kendisine acil şifalar diliyorum.

Geçmiş olsun... Allah acil şifalar versin... Makas atmalarla bende karşılaşıyorum... Makas atanları plakasıyla birlikte durumu polise emniyete bildirdiğimde benimle resmen dalga geçtiler... parkta sahilde ormanda sür cevabını aldım... kaymakamlığada dilekçemede denetimlerimiz sürüyor sıkıntı yok der gibi cevap aldım... Bu durumla çok sıkça karşılaştığım bölgeye eds kamera kurulsun dedim o da kabul görülmedi...

Ne yazacagimi bilemedim [emoji26]....

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@sadi imren Allah'tan yakınlarına sabır diliyorum kolay değil ama pes etmemeli. Belki bilen bilir (link) (Abdulkadir Özoğlu) ve (link) (Hayati Yiğitoğlu) bu arkadaşlarımız benim çok iyi tanıdığım inandığı şey uğrunda hiç bir engel olmayacağını kanıtlayan arkadaşlarımız. Bu magandalar sadece bisiklet sürerken değil maalesef kaldırımda yürürken bile karşımıza çıkabilir. O sebeple onlar var diye bizler yılmamalıyız. HAK elbet yerini bulur.

Allah tekrardan yakınlarına sabır versin... Sözün bittiği yer...

Ne diyeceğimi bilemiyorum hakikaten. Güvenlik şeridinde güvende değilsin. Teşekkürler güzel memleketimin insafa gelmez magandaları, her şartta görevinizi yaptığınız için.

@FARGO memleketimizde bir şey yok. Dünya geneli böyle...

Birader sen de memleketimizdeki magandalarına birşey deme dünyanın genelindeki magandalara olsun lafın :)

• Beğen
Tepkiler: FARGO
@FARGO

pardon tekrar okudum yanlış anlamışım kusura bakma... Sinirli olunca bu magandalara

Söylenecek birşey yok cidden çok üzüldüm.

Bence bu konuda Bisiklet Federasyonu ve Bisikletliler derneği bir etkinlik yapmalı. Farkındalık adına ki sesimizi duyuralım...

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@Mur@t_Ok Her işin, hobinin bir riski var. Mike Hall Avustralya'da, Scarponi İtalya'da (Gerçi İtalyan sürücülerin bizim sürücülere benzediğini okumuştum pek çok yerde) öldü bisiklet üzerinde iken. Ama sanki ülkemizde fiziki imkanların kısıtlı olmasına ilave edilecek başka faktörler de var. Bunlardan biri de genel itibariyle bisiklete bakışımız ve önemsemememiz diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?

• Beğen
Tepkiler: Mur@t_Ok
Çok üzüldüm, kendini bilmez trafik eşkiyası, trafik teröristi, magandası vs.vs. yüzünden insanların hayatları kararıyor.

Daha iki gün önce emniyet şeridinde bana da motosiklet çarpmış ve sağ kalmış birisi olarak çok iyi anlıyorum.
Allah acil şifa versin, ailesine sabır versin. Ateş düştüğü yeri yakıyor, keşke elimizden bir şey gelebilse...

İki bacağın mağduriyetini ne ile ödeyeceksin ki? Para ile ? Hapis ile ? Bırak sakat bırakanı ölüme sebep verenler bile içeri girip belli sene sonra çıkıyorlar.
Caydırıcı olması için cezaların daha ağır olması lazım.

O bu şu derken hep aynı şeyleri tekrarlayıp duruyoruz, maalesef değişen bir şey olmuyor. Olan yine ölene, sakat kalana ve ailelerine oluyor...

@FARGO

Maalesef ki insanlarımızın bazıları çok duyarsız... Gerek bisiklet için gerek özellikle motosiklet için. Şahsen özellikle araç kullanırken motorlulara çok dikkat etmeye çalışıyorum. Bisikletle giderken özelikle görüyorum ki 2 teker ne olursa olsun sıkıştırma yapıyorlar. Dolayısıyla motorsiklet ve bisikletliler olarak aslında büyük bir farkındalık etkinliği yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Geri