Aslında kişilerin çektiği fotoğraf ve videolara göre ceza kesseler, drona gerek kalmayacak ama başta böyle bir şey attılar sonra ya uymadılar ya vazgeçtiler. Düşün, engelli parkına park yapan, engelli plakası sahip olmayan bir araç olsun,çek fotosunu gönder maili ceza gelsin. Bak bir daha böyle yapabiliyorlar mı veya kaldırım girişine park edenler, yolda sağdan sollayanlar, yolda önüne kıranlar,hız sınırını aşanlar vs birçok noktada fotoğrafla,videoyla kayıt alıp şikayette bulunulduğunda şikayetinizde haklıysanız ceza yazılsa,cezaların bu kadar yüksek olmasına, bu kadar yolda polisin olmasına,drone,helikoptere vs gerek kalmadan kendiliğinden düzelecektir zaten.
Sadece bazı durumlarda karşıdaki kişinin ipneliğini ispat edemeyiz bunda. Misal bugün araçla yolda seyirediyorum, eski bir renault megan,sağdan yola girdi, en sağ şeritte hızlanıp sonra bir orta yola geçmesi gerekirken direk orta şerite,benim gittiğim şerite girdi. Aracın bir kısmı orta şeritte bir kısmı en sağ şeritte. Dedim bu adam ne yapıyor.Sonra en sola geçip sollayımda,adam orta şerite rahat girsin dedim.Solluyorum,yanyana geldik,ben hızı arttırıyorum,oda artırıyor. 90-100'e çıktım adamda hızını arttırdı. Bilemiyorum neyin kafasını yaşıyor,beni kimse geçemez mi diyor,aracının ezikliğinden mi böyle yapıyor anlamadım bir türlü.Adamı geçmek için baya hızlanmam gerekti,işşallah sollarkenki hızımı baz alıpta hızdan ceza kesmezler.Böyle ipnelerin yüzünden olan yaşada oluyor.Sen bu adamı nasıl şikayet edeceksin,böyle böyle yapıyor desen nasıl ispat edeceksin,iştee..