Scudo Sports

Yıllar Sonra Bisiklet Sürdüm

Tepki
8
Merhabalar, carraro 225 sipariş ettirmiştim bugün bindim 7-8dk sürdüm şuan önümü göremiyorum çok yoruldum bisikleti geri verebilirmiyim acaba hızlıaldan sipariş verdim

Scudo
Neden geri vermeyi düşünüyorsunuz ?

7 - 8 dk binmek için mi sipariş verdin :eek:

oruçluysan
oruç + yorgunluk
bende yıllar sonra ilk bindiğimde 2 km de yatağa düşmüştüm.
dert etme bunu
gece turlarına yavaş yavaş çık.
bol bol yumurta ye
1 ayda kendini aşarsın.

hocam o normal bir durum, zamanla metabolizma evriliyor
ben 2 kilometre yol gidemiyordum. şimdi zıpkın gibiyim

• Beğen
Tepkiler: mrjoney1str
Cevabı kendiniz konu başlığında vermişsiniz. "Yıllar sonra" bindiğiniz için herhalde 100 km yol yapmayı beklemiyordunuz.

İlk sürüşte fazla yüklendiyseniz normaldir. Bende de olmuştu bi 20 dk kadar kendime gelememiştim. :D

O heyecanla basınca :)

Bir kaç kez daha çıkıp sonra karar verin :) ;)

• Beğen
ben tam 20 yıl sonra tekrar bindim. ilk gün 100 metrede dengeyi bile sağlamakta hafiften zorlandım. hem kondisyon yetersizliği hem de acemilik yüzünden 10 km üstü yollara çıkmam bir ayımı almıştır. bisikleti seviyorsanız biraz sabır yeterli olacaktır.

başım zonkluyor şuan çok yürüyüş yapan spor yapan biriside değilim akşama kadar oturuyorum dışarı çıksam bile yarın sabah birazdaha süreyim sonra kararımı veririm suçu bisiklete de atamıyorum gerçekten kral bisiklet en son migrostan alınan bisiklet sürmüştüm bu bisiklet ferrari gibi geldi bana

Oruçlu musunuz? Nasıl bir tempo ile sürdünüz? Hafif bir tempo ile bahsettiğiniz durum tuhaf biraz. Hız testi falan mı yaptınız acaba?

• Beğen
@S.Koca oruçlu değilim google mapstan hesapladım hafif yokuş vardı 1.2 km 6-7 dk sürdüm belki daha kısaydı süre

@mrjoney1str Hızınız 12 km falan ki bu yokuş diye bahsettiğiniz yerin eğimi de düşükse yani nabzınızı yükseltecek bir durum yoksa bence sağlığınıza dikkat edin. Bahsettiğiniz süreyi yürüyerek bakkala gidip ekmek almakla eşdeğer tutuyorum ve bu size rahatsızlık veriyorsa bu derece doktora görünmekte fayda var.

• Beğen
@mrjoney1str
Merhaba. Bence acele etmeyin. Yokuş yukarı çıkmaktan keyif alacağınız günler de gelecek. Bisiklet yürümek gibidir. Her gün ortalama 2 km yürüyen bir insan bir gün 20 km yürürse ayakları mahvolur. Bel ağrısı, kas ağrısı, tansiyon, aşırı yorgunluk yaşar. Bu durum normaldir. Bana soracak olursanız bedeninize biraz zaman tanıyın. Eminim her şey çok güzel olacak. Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim..

• Beğen
@SerkanH vermekten vazgeçtim gibi hocam almadan önce gaza gelmiştim günde 20-30 km yol yaparım diye ama nasip olmadı inşallah ilerleyen günlerde rahatça sürebilirim bu bisikleti kilom 105 obezite var eğer zayıflamazsam ilerde daha kötü olacak ne yapacağım bilmiyorum artık yavaş yavaş sürmeye çalışacağım vücut alışana kadar

Daha durun hocam arkadaşların da belirttiği gibi " Yıllar sonra..." diyorsunuz yani zamanla rayına oturacak herşey..Yavaş yavaş vücut alışacak. Bisiklet hareketli bir spor o yüzden kendiniz de tekrar söylediniz " Akşama kadar oturan biriyim, spor yapan biri değilim " diye, hayat boyu bu şekilde hareketsiz kalmak size daha fazla zarar verir. Ayrıca yokuşlar yorucu olur bu bir gerçek o yüzden yavaştan düz yollarda sürün kaskınızı takmayı ihmal etmeyin önce güvenlik, daha sonra da eldiven takın çok daha rahat süreceksiniz emin olun. İyi pedallamalar. :)

@mrjoney1str Sakın vazgeçmeyin... Çok gençsiniz. Spor önemli. Vücudunuz çok hammış, hiç hareket etmiyormuşsunuz, birden zorlayınca (yokuş yukarı zorladığınız anlaşılıyor) tıkanmışsınız, belli. Düz yolda, düşük viteslerde hızlı pedal çevirerek ve kesinlikle zorlamadan süreyi yavaş yavaş artırarak kaslarınızı ve kalbinizi alıştırın, iki gün sürüp bir gün dinlenmek de gerekli, günaşırı da yapabilirsiniz. Çok endişe duyuyorsanız bir bir kalp-damr uzmanına görünün ama sporda ve bisikletten asla vazgeçmeyin...

@mrjoney1str Başta 20-30 km kullanabilmek imkansızdır. 6-8 hafta sonra form tutarsınız, düzenli biner, performansı düzgün ve düzenli bir şekilde artırırsanız. 105kg ideal olmayabilir ama, öyle çok yüksek bir kilo da değil, gözünüzde büyütmeyin. Üstelik, Shimano'nun ünlü grup setinin adıyla aynı:)

Bisikletimi geçen sene bu zamanlarda aldım.. Aslında yeğenime aldığımı düşünüyordum. Satın aldığım dükkân ile evim arası yaklaşık 10km falan sanırım.. Otobüs durağına çektim bisikleti belki müsait olur ve soforle anlasirim diyerek.. Durakta bir teyze vardi, bana ' sen ne bekliyon kızım? " dedi.. "Ben senin yerinde olsam atlar bisiklete giderdim.."
Teyze dedim iyi gaz verdin, şimdi arkamdan dua et .. Surmeyi komsu oglandan yalvar yakar odunc aldigim bisiklet ile ogrenmis nerdeyse 20 senedir sürmemiştim.. Ve o gün oruçlu halimle , sıfır km ehliyetimden miras trafik bilgimle.. Tabiri caiz ise Cesaretimi yoldan toplayarak eve vardım.. Ve bisikleti sahiplenmeye karar verdim. O günden sonra işyerine bisiklet ile gidip geldim.. Çok faydasını gordum.. İnsanların para kazanmak için 9saat PC başında oturduğu sonrada aldıkları kiloyu vermek için spor salonlarina para yedirdigi bu dünyada bisiklet tekerlek denen icadın en faydalı halidir! Yalnız bir sorunum var kışın bisikletimden ayrı kalmak ve işyerinin servisine dönmek çok moral bozucu ...

Geri