Scudo Sports

Yok olma yolunda depar atan marka Sedona

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
4
Şahsi düşüncem, başlıkta belirttiğim gibidir. Sedona'nın sahibi Aslı bisiklet büyük emekler sarf ederek var ettiği ve çok ciddi bir kalite algısı yarattığı markasını yine kendi elleriyle yok etme yolunda koşar adım ilerliyor. 2019 haziran ayındayız ve web sitelerinde hala 2018 model ürünler var. Firma 2014-2015 yıllarında zirveye ulaştı ve harika ürünler çıkardı. 2016 da ise ürün gamını azaltmaya gitti., 2017-2018 ve 2019 aynı ürünleri piyasaya sürdü. Şartlar gereği fiyatlar sürekli arttı. Donanımlar geriledi.

Kendi ürününü geliştirmek ve satmak yerine, al sat yapmayı tercih ettiğini düşündüğüm Aslı bisiklet 2019 yılında Sedona'ya noktayı koymuştur. 2013itibari ile Sedona fanı olarak kendime 3 adet, arkadaşlarıma sayısız Sedona aldırdım. İlgimi ve güvenimi bu denli kazanbilmiş bu marka'da artık satın alabilecek bir ürün bulamıyorum.

Scudo
Bence biraz haksızlık etmişsiniz markaya. Sonuçta Türkiye ekonomisi çöküş trendinde ve çoğu firma ya küçülme kararı alıyor ya da tamamen piyasadan çekilip konkordato ilan ediyor. Sizin sunduğunuz argumanlar ürün yok ya da geçen senenin ürünleri olarak lanse etmişsiniz. Firma ürünlerinin arkasında durmuyor, ayıplı ürünlerini var veya teknik anlamda yetersiz deseydiniz daha haklı olabilirdiniz.

• Beğen
Tepkiler: mehmet fikret
Türkiyenin tüketicisi cidden sağlıklı değil. siteyi güncellemediler, ürün gamını küçülttüler diye ünlemli falan başlık açmak niye? başka firmanın sahibi falan olsanız anca böyle karalama kampanyası niyetine başlık açılır resmen.

Haydi eleştiri kaldıramayan marka fanları ya da mağdur marka sevmezler topluluğu saldırın.

Sedona dış güçlerin saldırısı altında. Yedirmeyin nokta da olsa yorum yap, beğen, paylaş :koptum:

İnternette bir forum sitesinde,bir marka ile ilgili eleştiri bağlamında iki cümle kuruyorsun,anında linç etmeye kalkıyorlar..

Yahu,az sakin olun..Niye bu kadar gerginsiniz/ciddisiniz?
Sedona'ya sövmüş mü?Yoooo..Nedir sıkıntı?
''Sedona fanı gibiyim ama şu an Sedona'dan alacak bir şey bulamıyorum'' demiş..Hepsi bu..

Bazen ''tamam'' diyorum,kafayı yedim..Sokakta/internette insanlara bakıyorum..''Yok be,ben iyiyim/sağlıklıyım'' diyorum..:booo:

2 yıl evvel merida adlı balon markanın krosvey 20v model şehir bisikleti ile ilgili yaşadığım sorunları paylaşmıştım, forum ahalisi de sorunları dile getirdiğim için bana teşekkür etmiş ve çözüm için yardımcı olmaya...yok ulan ne teşekkürü ne çözümü...bi markayla ilgili sıkıntıları dile getirdiğim için "yalancı, şımarık, trol" gibi ithamlara maruz kalmıştım. Ardından bu saldırgan dili kullanan kişilere aynı dozda saldırganlıkla bi soru sorduğum için 1 hafta uzaklaştırılmıştım.

Sedona firmasının 751 ve 920 modellerini kullanmıştım.Grup setleri Sram olan kaliteli ve konforlu bisikletlerdi.
Bisikletlerim çalındığında onlarda gitmişti...
Her ne olduysa ( şirket yönetimi, ekonomik kriz ya da inovasyon eksikliği v.b..) son üç yıldır marka değerleri çok gerilere düştü..
Piyasaya çıkan yeni markalar arasındaki rekabet, kalitesi daha düşük ürünleri yollarda görmemize neden olurken, Sedona bu sektörde kaybolmaya doğru gidiyor.
Sanırım şirketten bir yetkili ancak bu konuda doyurucu bir cevap verebilir..

insaallah duzelır ....

yerlı mal ıcın vatandas dayanısma gosterırse fırma da uretımi hassasıyete gıder .

Üzücü bir durum. Sedona markasını çok geç tanıdım ve tanimamla birlikte kendi markalar klasmaninda üst segmentte konumlandırdığım bir marka.
Çok güzel işlere imza atmış, umarım sektörde adindan söz ettirmeye devam eder.

• Beğen
Tepkiler: mehmet fikret
Az önce gidip Sedona 950 almış biri olarak söylüyorum ilk bisikletim 15 dakika kullandım öğrenebilmek için.. Başlığı görünce acaba o kadar parayı boşa mı harcadım dedim şaştım kaldım.

• Beğen
Tepkiler: runaway60
Ülkemiz yerli mali sevmez. Sedona istanbul var bende. Bir arkadaşa önerdim. Tam 10 ay bana ne markalar inceletti sırf türk mali almamak için. 10 ay sabırla getirdiği bisikletleri kıyasladım. 10 ay sonunda sedona istanbul aldı. Aldiği günden beridir bisikletini övüyor. Yerli malı algısında benim dikkatimi çeken bir kaç husus var. Yıllarca, gümrük birliğine girene kadar ülkemizde, murat 124-131, kuş serisi, reno 12 gibi büyük sermayenin ülkede ürettiği arabalar satıldı. Yüksek fiyatlara. O zamanlar, gümrük duvarı vardı ve ithal otomobil almak epey zengin işi idi. İyileştirmeye gitmeden yıllarca aynı arabalar satıldı. Şimdi de, vergi silahı var. İthal telefonları yerli markalara yönlendrimek için vergiler hababam artıyor. Tüketici ise, bu uyanıklığı bütçesi doğrultusunda bertaraf ediyor. Edebildiği kadar. Dünyadaki kaliteye yakın üretim yapan yerli üreticiyi ise, yabancı mal hayranları mat ediyor. Sedonaya 5000 lira vereceğime aynı fiyata x markanın şu modelini alırım daha iyi diye.
Sonuçta kimse parayı sokakta bulmuyor, bu nedenle de en iyisini en uygun fiyata almak herkesin hakkı, ancak dolar ucuz iken yerli üretime bütün kıvıranlar, dolar artınca petlas neden bisiklet lastiği üretmiyor diye bağırıyor.
Paranız varsa almıyorsunuz canım kardeşim yerli malı. Almak zorunda kalınca tercih ediyorsunuz. Bir üretim kolu desteklenmez ise biter. Bunu ya devlet destekler, sedonadan bisiklet alır okullara dağıtır, yada bizzat o ülkenin insanları destekler. Her sene alabilen her sene, almayan da ihtiyaç duydukça bir bisiklet alır, firma ve marka düze çıkar.

Dış Kulvardan Gelen Kron Sedona'ya 1 Boy Fark Atıyor ?

• Beğen
Tepkiler: efaruk
@caner adsız

Aslı'nın, Sedona'yı gözde bir marka haline getirebilmesindeki ilk etken, ürünlerinin arkasında durmasıydı. İnsanlar hem bayi hem üretici ile direk bağlantı kurabiliyorlardı. Bu iyi bir güven yarattı. Diğer etken ise güzel tasarımlar ve geniş ürün gamı ile hızlıca kendini Türkiye piyasasında güçlü bir yer edindi. Son 4 yıldır teknik anlamda firma ile muhatap olmuyorum. Firmanın kalite ve satış anlayışındaki negatif değişimi gözlemleyen sadece ben değil, muhatap olduğum bisiklet satışı ve tamiratı yapan firmalar.

Aslı 4 yıldır aynı ürünleri sürüyor piyasaya. Geçen sene 2019 da çok ciddi geleceğiz dediler. Ekonomik şartlar böyle olunca bu plan iyice zorlaştı. Ancak firma web sitesi ile ilgilenmeyecek kadar bağını koparmış kendi markası ile. Fiyatlar devamlı artıyor ve ürün kalitesi düşerken tüketicinin ilgisini nasıl çekecek firma? Nasıl satış yapacak ve kendine kaynak yaratacak ?

Maksat firmaya haksızlık etmek değil sevgili Caner. Ancak bu strateji markanın yok olduğunu hazırlıyor.

Firmanın elinde Sedona 410 gibi tabanca bir f/p ürünü var. Diğer çeşitlere kızağa çekip sadece 410u üretseler bile yine iş kurtarırlar. Millet 410 diye ölüyo. Hiç okumuyorlar mı buraları?

@dukehayda

Sağlığım yerinde çok şükür. Küçümseyerek kaleme aldığın konular çok değer verdiğim, neredeyse gönül bağı kurduğum markanın sonunu hazırlıyor.

@Triban

Aslı bisikletin yanlış bilmiyorsam 1000 üzerinde ürün gamı var ve hepsi al sat yaptığı ürünler. Sedona kendi markası ve Sedona'nın geleceğini tahsis etmek için ciddi bir uğraş ve kaynağa ihtiyacı var. Bu noktada marka ile uğraşmak yerine al sat yapmayı tercih ettiler ne yazık ki. Benim gördüğüm bu ve değinmek istediğimde buydu.

@emir yakup bulut

Üzüldüm sevgili dostum. Ne yazık ki nezaketi milletçe unuttuk.

@turcudede

Ne yazık ki çok haklısın.

@cazci

Tam olarak aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Amaç firmayı taşa tutmak değil. Sedona'nın bu duruma gelmesine gerçekten üzülüyorum.

@mehmet fikret

Vatandaş zaten markayı benimsemişti. Bunu sağlayanda markanın kalite ve güvencesiydi. 2015 de en zirveyi yaşarken bu gerilemeyi tercih etti firma. Burada sorumluluk tüketicinin değil yine markanındır. Şahsi fikrim.

@öner gazi

Bu söylemi 2017 de duymuştum sevgili dostum. Ancak 2019 oldu değişen bir şey yok.

@Liva

2015 950 sahibiyim. Seninki model ve ekipman olarak benimkinden daha üst seviyede. Aklındaki tüm soru işaretlerini sil. İyi bir bisiklet aldın. İstanbul anadolu yada yalova bölgesinde isen sana iiy bir esnaf söyleyebilirim. Bir derdin olduğunda hızlıca çözebilirsin.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bu marka var mı yokmu belli değil. Örneğin 17" Sedona 950 arıyoruz sıfır olarak, bulamıyoruz. Başka modellerini araştırıyoruz, o da yok. Ya bisikletleri kapış kapış gidiyor ya da biz aramayı bilmiyoruz.

@Liva
İnşallah boyunuza uygun kadroyu almışsınızdır :D

Geri