Scudo Sports

Yokuş performansı için ruble değişimi?

@Furkan TK kısa bacak ile 34 lü rubleyi nasıl ayarladı acaba bende 32 li ruble ile denemiştim ama çaprazda en son rubleye geçmemişti aktarıcı ve kadro kulağı kırılacak diye korktum geri söktüm.

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
Scudo
Bisikletle hiç ilgisi olmayan biri bile yukarıda yazdıklarımı açık görüşlülükle okursa ne demek istediğimi anlar.

Aşağıdaki fotoğraf kendi biiskletimin, ilk mesajımda koyduğum foto ablamın. Şimdi ben ablamın bisikletine 32 ruble takarsam ve çalışırsa o arkadaş ne yapacak ben bunu merak ediyorum :)

Dosyalar

• IMG_20160926_172815.jpg
    IMG_20160926_172815.jpg
    122,8 KB · Okunma: 34
4700 genelde orta bacaktır ve 32 ye kadar destekler ancak şurada @Ozan k. haklıdır.firmaların kimisi kadro kulagını uzun yapar kimisi kısa salcano 030 kullandım orta bacak attırıcı vardı lakin kadro kulagı gereksız uzun yapılmıs ve vites ayarı tutturamadım.bunun için 25 li olan rubleyi 32 li yapmak ıstedım ama masraf yapmak ıstemedım.yani shımano tedbirli davranıyor max 28 yazıyor kısa bacak ıcın.benim düşüncem randumanlı çalışması için kuçuk rubleye kısa bacak buyuk rubleye uzun bacak bu setin ömrünü de etkileyecektır. @Boran06 kardeş uslubun hoş değil bence daha sukunetli konusmalısın.

@Ozan k. Eğer kuş kadar ingilizcen olsaydı hala inatla bunun arkasında durmazdın. Şöyle ki,

"The long cage rear derailleur can accommodate up to a 34t cassette if you want more range, while the short cage version goes up to 28."

Diyor, bu kadar iddialı bir kelime kullanıyor, yani diyorki 28'e KADAR !

Adam bunu üreten adam, kısa bacakdaki limiti vermiş, üstelik alternatifinide koymuş, uzun bacakta da şunu yapabilirsin diyor.

Ve sen hala saçma sapan video larla insanları yanlış yönlendiriyor, yapan vardı, şuydu buydu masalını anlatıyorsun..

Hatadan dönmek de bir erdemdir...

ÜSTELİK DENEDİM OLMADI diyen birine rağmen !!!!!!!

Ne desem sana bilmem ki..

• Beğen
Tepkiler: ahmet afşar
@Ertan M. 34 dişi nasıl ayarladığını konusunda çok bi fikrim yok fakat videoda göründüğü gibi aktarıcı çok geriliyor. Pratikte sistem çalışıyor gözüküyor yolda her daim sorun çıkarma ihtimali yüksek. 32 dişte ise sorun olmadan kullanılıyor, senin acaba zincirin mi kısaydı bilmiyorum ama ince bir ayardan sonra sıkıntı çıkarmadan kullanabilmen gerekiyordu.

@Boran06 olm bak... Ben iyi derecede ingilizce bilen bir avukatım. Resmi söylem öyle olsa da 32 ruble kullanılabiliyor diyorum ve sen Shimanonun basın bültenini yapıştırıp bana hakaret ediyorsun.
Kendi bisikletimin fotoğrafını koyuyorum görmezden geliyorsun, video koyuyorum yalan diyorsun.

Sana özür dilemen için bu geceye kadar müddet veriyorum. Pazartesi günü savcılığa 3 nüsha şuç duyurusu dilekçemi verdikten sonra bana hiç bir özür veya daha çok tehdit şikayetimi geri aldırmaz. Onu bilesin, iyi geceler.. .

• Beğen
Tepkiler: irfanyazicitunc
@Ozan k. İyi bak, böyle tehditlere mi girdin şimdi..üzücü. Hemen yap, ailede tam 8 tane avukat var. Bir tanesi sana düşer elbette...Ama kendi yazdıklarına da bir bak...

Hala aynı şeyi söylüyorum, yazık sana, hatadan dönmek bir erdemdir...

Yazık...

Peki sen bilirsin.

@Boran06
Hocam insanların ingilizcesine "kuş kadar" gibi ithamlarda bulunmadan önce, Türkçemizi doğru kullanmanızı öneririm.

Yahu bir derdiniz var ise birbirinizin numarasını verip konuşun. Belli ki buradan yazarak anlaşamıyorsunuz. Gerek yok şekilde gerilmişsimiz, hiç değmez. Nedir bu ego savaşları anlayamıyorum. Basit bir aktarıcı mevzusu insanları birbirine nasıl düşürüyor, nasıl hakaret edebiliyor hayret verici.

Shimano'nun en fazla 28t demesi, başka bir sorun çıkmaması dahilinde "Sen böyle kullanırsan sıkıntı çıkmaz, garantisini veriyorum." demesi gibi birşey. 30–32t Kullanırsın ama sen bilirsin. Adamlar sıkıntı çıkar mı, çıkmaz mı bilmiyor. Çünkü gerginlik artıyor. Bundan dolayı garanti veremiyor.

Yani sen 30–32t gibi dişliler ile kullanabilirsin. Ama garanti dışı kalır.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
@Boran06 hocam merak ettim de arkadasimiza nicin surekli hakaret
ediyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
ne kadar boş bir konu akkında tartışıp hakaret ediyoruz birbirimize birde bunu yapanlar avukatım,ingilizce biliyorum.süperim harikayım diyen insanlar...

@Neil deGrasse Tyson tövbe estağfurullah. . Ben nerede hakaret etmişim pardon?

İngilizce bilmiyorsun demiş biliyorum demişim, şuç duyurusunda bulunacağıma inansın diye de avukat olduğumu söylemişim.

Ama daha hala iki kişi birbirine hakaret etmiş gibi okuyorsunuz.

Yardımcı olmak isteyen İnsanları soğuttukça sizler zararlı çıkarsınız, burada kısa Bacaklı aktarıcıya 32 ruble kullanılabildiğini bilen çok insan var ama yarısı bile yazmıyor, ne diye bulaşayım, bak bulaşanın hali ortada hakareti yedi üstüne daha hala derdini anlatamadı diye bakıyorlar ve haklılar.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
neyse admin gelmiş zaten konuya,gerekeni yapar kendisi

@Boran06
@Ozan k.

Arkadaşlar lütfen seviyemizin farkında olalım. Hiçbir şartta bir forum üyesi bir diğerine değil hakaret etmek, küçümseyemez, alay edemez. Bu forum kurallarımızda açıkça belirtilmiştir.

Gereken uyarı tarafımca yapılmıştır. Lütfen tartışmayı uzatıp bizi ilave tedbirler almak zorunda bırakmayın.

Konuya dönersek; 30–32t dişli takılabilir. Ama sorun çıkarma ihtimali daha yüksek olduğundan Shimano bunu tavsiye etmemiş. Yani 30–32t takarsanız sorun çıkma ihtimali artacaktır. Shimano bu topa girmek istememiş aktarıcı daha hassas olacağından.

@Neil deGrasse Tyson
İngilizlerin hepsi çok iyi derecede ingilizce bilir ama başları göğe ermiyor:)
Memleket hukuk fakültelerinden mezun o kadar çok hukukçu varki ama özellikle çömezleri "ben avukatım" diye böbürlenmeyi seviyor, ne zaman ki gerçekten meslek sahibi olduklarında ilk gördükleri şey buda diğer meslekler gibi bir meslek.
Yani amele, doktor,mühendis,berber,zurnacı gibi :) Allah aşkına milleti burada güldürmeyin, kimse kimseden üstün değildir.
Herkes haddini bilmeli.

Geri