Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletçilerinin mtb bisikletlere karşı propagandaları

Scudo
Bende mtb kullanıyorum yol bisikletim de vardı 12 yaşımdan beri onu kullanıyordum peugeot marka bilen bilir onunla yarışlara dahi katıldım. 194 boyum var ve 110 kiloyum kendi ebatıma uygun bir yol bisikleti almaya kalksam dünyanın parası 1 ay önce bianchi aldım 1200 tl ye selam verme olayı konusunda çok sorun yaşamıyorum izmir de ama marka konusunda laf eden çok yok o paraya bianchi alınır mı onun yerine biraz daha para koy yok carraro al mosso al ya kardeşim sen bu bisikleti alırken nasıl zorluk çektiğimden haberin var mı sanki kendisi veriyor parasını. ne güzel bisiklet kullanıyorsun diceğine millet en ufak şeye eleştiri vs yapmaya çalışıyor bende bunu anlamıyorum

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Malesef az gelismis ulkelerdeki sosyolojijin bir parcasi olarak insanımızda cok fazla sahip olduguyla ovunme huyu var.Herkes altina aldigi bisikletle Contodor,Sagan oluyor birden.Bisikleti bile bir statu sembolu olabiliyor.Bosverin selami sabahi,siz kendi yolunuza bakın sevgili pedaldaslar,selam verenden selam alın..Bu malesef sadece bisiklette degil ulkemizdeki bir cok konuda aynı.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar bu gerginlik sadece yol mtb arasında değil maalesef bende yol bisikleti kullanıyorum İstanbul Pendik de yaşıyorum inanın trek canondale türü üst düzey bisiklet kullanan arkadaşlar verdiğimiz selamı almıyor bu yıllardır böyle ben alıştım yol bisikleti kullandığım halde ama siz mtb ci lere özel değil

• Beğen
Tepkiler: batuhansavas35
O selamı almayanlar insan olmadıklarından dolayı hele kaliteli bisiklete biniyor diyor selam vermeyip almıyorsa en aşağılık insan tipidir sonuç olarak artık ben öyle insanları takmıyorum çünkü değmezler bende de mtb var çok memnunum diğer bir arkadaşın yol bisikleti var beraber turlara çıkıyoruz önemli olan beraberce pedallamak gerisi boş dağ yada yol bisikleti farketmez :)

Ne güzel dertlerimiz varmış o selam vermedi bu selam almadı :) bende olaydan bi haber olduğum için bana zil çalana kim lan bu tanıyor muyum diye tip tip bakıyordum meğersem olay başkaymış artık selam verene karşılık veriyorum en azından ama kimse de bana selam verdi mi verecek mi diye strese girmiyorum yoluma bakıyorum

@batuhansavas35 dostum kimse yoğurdum ekşi demez ki herkese göre kendi bisikleti en iyisi keşke bundan alsaydın der memnun musun değil misin diye bile sormadan inadına adamın canını sıkmak ister gibi keşke şunu alsaydın biz sanki alırken bakmadık dusunmedık korlemesıne gittik aldık forumda da var biraz ezbere konuşmak direk üst modellere sırf pahalı oldukları için tavsiye etmeler falan

Ben hepinizi seviyorum ve selam veriyorum, selam alıyorum yol bisikleti, mtb fark etmez. kaskta kullanmıyorum, yanlış olduğunu biliyorum,en kısa zamanda alıcam bu arada.geçen gün Didim, Akbük turu yaptım yol bisikletli grupla karşılaştım hepsi de kasksız olmama ve mtb kullanmama rağmen gülerek selamladılar.bu benim çok hoşuma gidiyor, bisikletçiler olarak biz bir aileyiz diye düşünüyorum.size denk gelen arkadaşlarda bir sorun var benceBirde soru sormak istiyorum.benim için bisiklete binmek gezip dolaşmanın dışında kalori yakmak demek, hergün ya koşuyorum ya bisiklete biniyorum.yol bisikleti mi daha çok kalori yakar mtb mi ? Bakalım ne cevaplar gelecek.İlerde buna göre karar vericem bisikleti değiştireceğim zaman.mtb beni yoruyor aslında 2.25 teker uzun turlarda canıma okuyor bazen ama yine de seviyorum bisikletimi.hiç kullanmadığım için mi yoksa korktuğum için mi bilmiyorum ama yol bisikleti bana güvenli gelmiyor nedense incecik tekerler amortisör yok, yağmurlu havalarda filan yolda kayıp arabanın altına girermişim gibi geliyor özellikle virajlarda.

yani daha bugün bisiklete bindim yolda kaç tane bisikletli gördüm. ayrıca bir sorun da bu zaten. Önümden gelen kaç bisikletli geldiyse hepsine selam verdim. Bir amca vardı yaşlı bir tek o selam aldı. Bu selam almayanlar s.....ktirsn gitsin diyorum ciddi diyorum. Kim bunlar ya. Adama selam veriyoruz bir selam vermiyor. Daha da istanbulda selam verilmedikçe selam vermem. Net yani. Kimse için kayıp değilde bu tarz hareketler tersime gidiyor ne yalan söyliyim.

Şimdi kimse kimsenin zevkine karışamaz ama söylede bir durum var mı bu genelde MTB kullananların yaptığı bir hata MTB alırsın ama yolda gitmiyor diyo lastiği inceltirsin sonra yok bu bisiklet çok ağır diye söylenmeye başlarsınız ki bende aynı şekilde bunları yaptım ben araziye görmediğim için yol kullanırım günlük işe gidip gelirim katlanır kullanırım kullanımına göre bisiklet tercih etmek gerekir ama tabiki ister MTB kullan ister yol ister şehir bisikleti yol bisikleti kullananların hepsi MTB den yola geçmiş yada MTB si var yol bisikleti almış bu tecrübeleri yaşamış kişilerdir

• Beğen
Tepkiler: avare
@Emre Nakipoğlu
Valla biz 3 arkadaş sürekli tur a çıkıyoruz. 1 Mtb 1 tur 1 de Yol var hiç de sorun etmiyoruz. Egosu olan kişiler Bisikletlerden değil Kendi Egolarından dolayı öyle görüyordur. Onlar Motor veya Araba kullansınlar ozaman bile kıyaslıyordur kendilerini.

insanoğlu abilerim kardeşlerim ne beklersin. bin bir zorlukla araba alırsın ikinci el bu benzinli çok yakar dizeli yok muydu diyemezsin var var da param yetmedi diye. telefon alırsın ben de bu var bak bak bu özellik var. okula gidersin finalden kaç aldın 60 dersin harfler bekliyorum dersib ortalamayı mı bekliyosun hee der niyeti bellidir sormazsın sen kaç aldın diye kend kendine bende 90 aldım aa gelir heralde der. özetle ahali herkes kendi işine baksın arkadaşımızın başarısıyla övünür olalım, selam verdik almadı dalgındır görmemiştir diyelim bu dünya hala dönüyorsa iyi insanların hatrına dönüyor biz onlardan olalım, konuyu çok uzattım biliyorum başımdan yeni geçen bi olayı anlatıyım. sedona 850 sipariş ettim iki gün önce eskaza arkadaşımın biri gördü az buçuk anlıyo heralde 27,5 jant sana küçük aga sen 29 alcaktın, o paraya meridanın yol bisikletini alırsın sanki dağa çıkıcan madem aldın 29 er 19inch alcan falan(sanki bi bu dingil biliyo) küfürettim orda burda etmiyorum ben bunu bi güzel bozdum allahın işi alpinden melikşah abi aradı beni kardeşim 850 19inch kalmamış sana 29 jant 950 verebilirim 17 inch ama tekerler kadroyu 1,5 inch kaldırır elimde var dedi donanımları aynı dedi. dedim parası aynıysa olur cüzi bi fark varmış aslında 950 nin kadro 850 den güzel ben para yetmediğinden onu alıyodum sağolsun kargoya verdi yarın alıcam inşallah o lavuk da görünce diycek ki 29 er olur ama 17 küçük 19 lazım sana diycek dayağı yiycek :))

Şimdi mtb nin nerden çıktığına bir değinelim.
Bilen bilir Amerika'da 1960 larda woodstock ve benzeri bir açık hava müzik ve marihuana festivalleri yapılıyordu. Bir gurup genç Vietnam savaşına karşı savaşmayıp sevişme eylemindeydi.
Orman içinde eğlenirken bu arkadaşlar depo benzeri bir yer buluyorlar burada eski kullanılmayan bisikletler bulunca dağlarda ormanda patikalardan aşşağı inip tekrar çıkıp tekrar iniyorlar. Okadar çok eğleniyorlar ki bisikletler kırılana bozulana kadar o bozuk yollarda inip inip çıkıyorlar tabi bisikletler eski çabuk bitiyor eğlence. O gün orada çok eğlenen iki arkadaş 70lerde bir fabrika kurup bu iş için daha sağlam daha kalın tekerlekli inişi kadar tırmanışıda iyi olan vitesiz modeller üretmeye başlarlar. Tabi Amerika'da california sınırlarında kaykay, paten gibi sınırlı bölgede kaldıkları için çok popüler olmaz. 80 lere kadar sadece meraklı Amerikan gençlerinin arasında kalan mtb üreticisi gençler baya amca olduklarında hipi saçı sakalını kesince, piyasada bisiklet lastiği yapan özelikle bu iki gencin istekleri üzerine tırtıklı ve daha kalın lastikler üretmeye başlayan specialized
- ulan bu sidikliler bu lastikleri ne gibi bisiklete takıyor diye düşünüp gençlerin peşine düşmüş.
Git gel anlaşmalar falan başlamışlar bisiklet üretmeye.
AR-GE falan daha gelişmiş iş yoksa
IMG_6230.JPG
Bu yani yol bisikletine hormon vermişler.
Tabi bir kaç ünlü ile anlaşılıp anıtım başlamış. Meraklısı açıp baksın seinfeld dizisi zaten olayı patlatır. IMG_6233.JPG
IMG_6234.JPG
IMG_6237.JPG
Klein de bu iki sidiklinin markası bu arada. Specialized ile paralel üretiyorlar. Sonuçta 80 ler rekabet etmiyorsan yoksun. Kankiler ama rekabet ediyorlar gibi görünüyorlar. Dergilerde seinfeld dizisi specialized ileanlaştı yazıyor sonra Yen'i sezonda klein daha çok para teklif etti artık Seinfeld e klein çıkacak yazıyorlar.
Neyse işte böyle dağ için üretilmiş kadroya dizi ile şehirli havası katılıp californiyadan Newyorka taşıyorlar mtb yi. Orası bizim çocukluğumuza denk geliyor. Bizdede patladı 86-87 yıllarında. Yol bisikleti yada normal gezi bisikleti bulmak bile mümkün değildi varsa yoksa dağ bisikleti. Tüm karne hediyeleri dağ bisikleti. Shimano özellikle bu işe çok sevindi çünkü Yen'i ekmek kapısı, Yen'i ürünler sat babam sat.
Şimdilerde bir disk freni yol bisikletçilerine sokuşturma işini bile 3 senede yapamadı ama o zamanlar. Shimano 6 vites derdi iş biterdi.
IMG_6239.JPG
Yol bisikleti başka konumda kaldı ama şehirden çıkamadı, gidip ormanlara açılamadı. Mtb ormandan çıkıp şehirler yıllarca dayanacak ölümsüz bir bisiklet olarak yaşadı ama yol bisikleti asfalt ister.
Porsche ile ancak 20 30 km gidebilecek toprak yoların jeepi gelip şehirde istediği kadar gezebiliyor.
Yani kısaca herkes özgür istediği ile gezer ister hantal yavaş olur ister hızlı ve çevik olur ister gider patikada kırar ister şehirde tekeri toprak görmeden gezer.
Şahsi görüşüm
Mtb çok daha özel ve ayrı emek isteyen bir uğraş. Şehirde yaşayan biri için tak arabaya git ormana akşama kadar toz toprak oyna gel şeklinde olmalı.
Şehirde mtb alıp Kadıköy sahilde gezmek biraz abes, koca koca downhiller görüyorum 8-10 bin lik ama gidip veledromda takılıyor. Ya bi git patika yap bir ormana dal.
Bisikleti arabaya bağlayıp gitme olanağın yoksa yol bisikleti al en kötü asfaltta kalıp bir ormana bir mesire yerine pedallayarak gidebilirsin.
Mtb nin ruhunda bisiklet kırmak vardır eğer bisikleti kırmaya uğraşmayacaksan kalın lastıklerle öğle güneşinde zorlama kendini.

Not: mtblerinizi kırmaya uğraşın zaten görece ucuzlar. Ucuz olmalarının sebebide bu kır kır gel yenisini al. İki sidikliyi de böyle kandırdılar zaten millet kıracak gelip yenisini alacak izin verin tüm dünyada üretilsin dediler salaklar patenti ücret karşılığı açık yaptılar.

@zagnos
Aynen öyle ben bisikletim alırken üstündeki parçalara göre bütün bisikletleri en ufak ayruntısına kadar inceledim baktığım yerde çalışan abi de yardımcı oldu sağolsun whistle marka gösterdi her şeyi aynı ama fiyata gelirsek 2000ine yakındı herşeyi aynı bu paraya hiç gerek yok al bunu keyfine bak dedi ben sırf marka diye gidip onu alsaydım be değişicekti hiç. çok şükür bisikletim bana yetiyor dağa taşa vura vura kullanıyorum bana mısın demiyor asfalt yolda da son derece hızlanabiliyor ama milletin derdi marka olmuş artık

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Zekeriya Çab

çok başarılı, tebrikler. sidikli ne demek?

@Engin er. Ya bu hipilere sidikli diyorlardı ozamanlar. Bizim kiler bırak bisiklet üretmeyi civata yapmaya yeni başladıkları zamanlarda bunlara sidikli derdi.

Cyclocrossçular sizleri hayretle izliyor ''biz hem ormanda hem yolda gidiyoruz bu kadar tatava yapmadık, bu kadar ego yapmadık'' diye.

Hem mtb hem yol bisikletim var. İkisine de severek biniyorum. En azından biniyordum. o_O
Her ikisini de kullanırken bisikletlilere selam veririm. Kask kullanmayana ise "kask tak!" şeklinde selam veririm :)
Kırk gün önce bir motorsiklet, bisiklet üzerindeyken bana çarptı ve ayağım iki yerden kırıldı. O günden beri evde yatıyorum mecburen.
Bisiklet için en güzel günler. Bu gereksiz tartışmaya girmek yerine gidin bisiklet sürün derim, imkanınız varken.

Oruç var, mısırımı aldım ama yiyemiyorum :booo:

xqZMW[1].gif

@Özcan. Geçmiş olsun. Bisikletin kırılmasından kötüsü vücudun kırılması :( bisikleti aldığımdan beri ikimizin de sağlam olduğu gün sayısı 20yi geçmedi herhalde. Şimdi de ben iyiyim bisiklet sakat.

Konuya farklı bir bakış açısı daha getirmek istiyorum. Hani yolcular dağcıları şehir içinde görüyor da hamallık falan diyor ya. Biz dağcılar yolcuları dağda göremediğimiz için bir şey diyemiyoruz :D

Eğer ups kargo teslim ederse ben de yakın Zaman'da yol bisikletine başlamış bulunacağım. Bir anımdan bahsetmek istiyorum. Ben hala öğrencilik yıllarındayım. birkaç ay önce bize burs veren bir kuruluşun davetinde bir çocuğa bilgi edinme amaçlı (hani ince teker zor oluyor mu vs gibisinden sorular sordum. Arkadas ise bana hiç alakası olmadığı halde vites sistemi ağırlık vs bir ton teknik bilgi verdi ve günlük kullanıma ilişkin bir değerlendirme yapmaya Zaman dahi kalmadı. Yanlış anlaşılmasın ben de kilolu bir insanım ama bir ton para verip bisikleti hafifletmek yerine halihazırdaki bisikletimizi düzenli kullansak zaten kilo da kalmayacak ,vites sistemini değiştirmek yerine bisikletimizi tanımaya çalışsak gene bizi yıllar yılı sırtında taşıyacak. tourney sistemini araştırırken birçok kişi kötülüyordu bir arkadas Avrupadan Adam Türkiye'ye kadar geliyor tourney ile demişti gerçekten etkilenmiştim. Zaten küçük bir aileyiz bunu da alım gücümüzden başka bir yetkinliğimiz olmayan mühendislik harikalarının fanatikliğini yapmak yerine birbirimize sahip çıkalım.

Bence sorun düşüncelerimizden kaynaklanıyor.
Ben bisiklet kullanırken aaa bana neden selam vermiyorlar tribine girmedim hiç.Veren verir vermeyen vermez ben aldığım zevke bakarım.İnsanları neden mecburiyetlere zorluyoruz ki.

• Beğen
Tepkiler: Batuhanayturk
Geri