Scudo Sports

Yol bisikletçilerinin mtb bisikletlere karşı propagandaları

Scudo
@hamiderdem binsin tabi efendim buna bir şey diyen yok zaten. ama o çocuk da büyüyünce, yeterli bütçesi olunca, kullanım tipine göre bisiklet seçmeyi öğrenebilsin. 5 bin liralık mtb alıp da sahilde sürecekse, şehir bisikleti, yol bisikleti, tur bisikleti, katlanır vb. kavramlarından bi haberse o çocuk, bir şeyleri yanlış yapıyoruz demektir. cidden ayırabileceği bütçesi 500 tl olan abilerimize kardeşlerimize 500tlye çift amortisör bianchi mtb aldığı zaman laf edilmemeli.

neticede bu kötü bir propaganda değil, nasıl ki kardeşim bütçenin birazını da kask için harca, pekmezin akmasın diyorsak, dağa çıkmayacaksan mtb almanın manası yok atıyorum decathlonda 500 liraya şehir bisikletleri de var dediğimizde de bu onun iyiliği için. bu saygısızlık değil, hakaret değil bişey değil.

böyle bir olay yaşadık yakında, tanıdık, hali vakti yerinde bir abimiz bisiklet almaya gidiyor, adama resmen 3bin liralık mtbyi kakıtıyorlar. iyi de bir marka. abimiz 3 kere ya çıktı ya çıkmadı, sonra bu bisiklet ağır dedi, basmıyor bu dedi. bu abimizinki cahillik, ne istediğini bilmemeden ötürü olan bir pişmanlık, yeterince sorup soruşturmadan, bisiklet türleri hakkında bir şey bilmeden, parasının da gücüyle dükkana girip gözüne hoş gözüken bisikleti parayı bastırıp alıp çıkmak, neticesi de bisikletten soğumak, bisikletin aparman deposunda terk edilmesi. neyse ki abicim sen bu bisikleti sat, parasıyla güzel bir şehir bisikleti al, sürekli bisiklet yolunda süreceksin zaten amortisöre de gerek yok düz maşalı bir model seç dedik, yakında değiştirecek aletini. neticede bir şey bilmemek ayıp değil, öğrenmemek, eleştiriye kulak tıkamak, burnunun dikine gitmek, ben bilirimcilik ayıp. ben yol bisikletçisi miyim, değilim, ama aklın yolu bir.

yine de yolda kullanacağı halde bile bile mtb alan ve bununla gurur duyanların, bisiklet çok sağlam hacuu diye bunu savunanların, eleştirilince meslek lisesi öğrencisi gibi "saygı duyacaksın!!11!bir!" diye çemkirenlerin malesef bu tiplerden bir farkı yok.
baby-one.jpg

tamam her yerde gidersin kardeşim sen o mtb ile, aferin, zevkine saygı duymayanlar kör olsun ne diyeyim. ama cidden dağa taşa çıkıyor amortisörlerini kullanıyorsan zaten sana propaganda yapan yok demektir, sen mtbcisin.

@trabzonlu ozan
" @hamiderdem binsin tabi efendim buna bir şey diyen yok zaten. ama o çocuk da büyüyünce, yeterli bütçesi olunca, kullanım tipine göre bisiklet seçmeyi öğrenebilsin. 5 bin liralık mtb alıp da sahilde sürecekse, şehir bisikleti, yol bisikleti, tur bisikleti, katlanır vb. kavramlarından bi haberse o çocuk, bir şeyleri yanlış yapıyoruz demektir. cidden ayırabileceği bütçesi 500 tl olan abilerimize kardeşlerimize 500tlye çift amortisör bianchi mtb aldığı zaman laf edilmemeli.

neticede bu kötü bir propaganda değil, nasıl ki kardeşim bütçenin birazını da kask için harca, pekmezin akmasın diyorsak, dağa çıkmayacaksan mtb almanın manası yok atıyorum decathlonda 500 liraya şehir bisikletleri de var dediğimizde de bu onun iyiliği için. bu saygısızlık değil, hakaret değil bişey değil.

böyle bir olay yaşadık yakında, tanıdık, hali vakti yerinde bir abimiz bisiklet almaya gidiyor, adama resmen 3bin liralık mtbyi kakıtıyorlar. iyi de bir marka. abimiz 3 kere ya çıktı ya çıkmadı, sonra bu bisiklet ağır dedi, basmıyor bu dedi. bu abimizinki cahillik, ne istediğini bilmemeden ötürü olan bir pişmanlık, yeterince sorup soruşturmadan, bisiklet türleri hakkında bir şey bilmeden, parasının da gücüyle dükkana girip gözüne hoş gözüken bisikleti parayı bastırıp alıp çıkmak, neticesi de bisikletten soğumak, bisikletin aparman deposunda terk edilmesi. neyse ki abicim sen bu bisikleti sat, parasıyla güzel bir şehir bisikleti al, sürekli bisiklet yolunda süreceksin zaten amortisöre de gerek yok düz maşalı bir model seç dedik, yakında değiştirecek aletini. neticede bir şey bilmemek ayıp değil, öğrenmemek, eleştiriye kulak tıkamak, burnunun dikine gitmek, ben bilirimcilik ayıp. ben yol bisikletçisi miyim, değilim, ama aklın yolu bir. "

BURAYA KADAR ÇOK HAKLISIN. O BİSİKLET SATICILARININ YATACAK YERİ YOK.

"yine de yolda kullanacağı halde bile bile mtb alan ve bununla gurur duyanların, bisiklet çok sağlam hacuu diye bunu savunanların, eleştirilince meslek lisesi öğrencisi gibi "saygı duyacaksın!!11!bir!" diye çemkirenlerin malesef bu tiplerden bir farkı yok. "

BURDA HATALISIN.

Adam eziyet çekerse çeker mutlu olursa olur. Zaten bilinçli olan adam almış biniyordur. Her yönünü de irdelemiştir. Bende bir adet scott var. Evde topladım. Ve ucuz denk getire getire yurtdışından bir yerlerden malzemeler bula ede topladım. Sağlam olsun,hafif olsun, araziye girsin, rüzgarıda yarabildiğimiz kadar yarsın, gitsin , göbekleri aksın diye seramik rulmanlar. çıkışları güzel olsun diye buna uygun maşa falan aldım. Sonuçta 9.8 kg civarında bir bisiklet yaptım. Ve ben bu alete çok severek biniyorum. 35 - 44 km hızlarda uzun süreler gidebiliyorum. Rüzgardan çok şikayetçiyim estimi hızım 40 km ise direk 30km düşüyor. Bu beni deli etse de ben bu alete binmekten zevk alıyorum hepsi bu. Ortalama 3.000 altı bir yol bisikletinden bahsedersek arkadaşlarımın vardı. Bunlardan kullandım. Ve aynı arkadaşlarım benim bisikletime bindiğimde sen baya yol bisikleti yapmışsın dediler ve çokta zevk aldılar. Hele günümüzde mtb 26 janttan insanlar döndükleri için parçaları da baya ucuzladı yani hafif ve akışkan bir bisiklletin maaliyeti 2.500 tl lere kadar düştü de denilebilir. Anlatmak istediğim 2.2 continental raceking tubeless lastiklerle gidiyorum. Eziyeti bana kalsın. Sadece bilinçsiz mtb tüketen ya da direk al mtb her yere gider kafasını sürekli ve isteyerek mtb bisikletine binenlerle karıştırmayın. Ya da satıcıların yaptıklarını da eklemeyin. Bunların hepsi ayrı bir konu. Ben mtb bisikletime binmekten keyif alıyorum. Ve bunu şehirde sürüyorum diye eleştirilmeyi doğru bulmuyorum. Hepsi bu. Meslek lisesi arkadaşlarda bu lafa alınabilirler ayrıca. Saygılar

@Erdal Yılmaz

Evet, :D karbonu, aliminyumu, yok 7005'i, yok 6.5 kg'si yok 6.7kg'si. Dediğiniz çok doğru.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Bu durum dünyanın her yerinde insanlar direkt ayrılmış durumda. Bende çocukluktan gelen alışkanlık mtb defalarca yol bisikleti ile haşır neşir oldum fakat aynı hazzı vermedi. Demem o ki bu konu aşırı derece enteresan ve saçma. Ihtiyaç sonucu alıyoruz zaten bisikletleri. Yol alan taşa bayira mtb alanda 50-60 km hıza ulaşmak için almıyor..

Hort :D

Bugün Dolmabahçe yolunda bir pedaldaşla 3-5 dakikalık mücadeleye girmiş bulunduk :ssrtcbya: Hibrit bisikletli biriydi, tophanede selamlayarak yanından geçtim. Birkaç dakika sonra zincir büyük aynakolda, tahmini 50 kadans civarı yanımdan fişek gibi geçti :D Çok dramatik bir andı. Nabız saatime bakıyorum; nabzım tam istediğim gibi düşük. Öte yanda yol bisikleti sollamanın gururunu yaşayan pedaldaş... :D Tempomu bozmadan devam ediyorum bu tip durumlarda, yine öyle yaptım, yani yarışma teklifini geri çevirdim. :D Nitekim 2-3 dakika sonra Beşiktaş'ta trafikle cebelleşirken yakaladım kendisini, sanıyorum gidonu daha geniş olduğu için araçların arasından geçmekte yol bisikletine nazaran daha çok zorlanıyordu :agla:

Bu istemediğim mücadelenin son bulması amacıyla planımda olmamasına rağmen sahil yolundan ayrılarak barbaros yoluna devam ettim. Ve tabiki o araçların arasında kaldığı için, istemeden dahil olduğum bu yarışı ben kazandım üstelik nabzımı da yükseltmeden :cool: ahha :D

Sizin de var mı farklı segment bisikletliler ile bu tip mücadele anılarınız? :cool:

Her nedense bir bisikletlinin yanından geçince adam bir anda Sagan'a dönüşüyor...:D:D:D

@Serkan Mıstınoğlu

Haftalık, halısahada maçımız var. Evimle halısaha arası 18 km. MTB ile gittiğim bir gün maçın başlamasına az bir süre kaldığı için deli gibi asılıyordum pedala. Bir yolcuyu geçmiştim. Adam eminim sizin gibi düşünmüştür. Ama yarışmak değildi amacım, maça yetişmekti :)

İş dönüşü şehir bisikletimle ışıklarda ana yola çıkmayı bekliyorum. 2 mtb'li taytlı ve performanslı bir şekilde ana yoldan geçtiler. Tam o anda bize yeşil yanınca bir heves peşlerine takıldım. Bir süre rüzgarlarında ilerledim. İçlerinden biri beni fark edince el salladım, bana tepki vermeden yanındakine bir şeyler söyledi. İkisi birden hafiften kafa çevirip bana müstehzi bir bakış attılar, akabinde pedallara bir abandılar. Fıtı fıtı Allah ne verdiyse 30-35-40 ben bir taraftan içimden söyleniyorum soluk soluğa yetişmeye çalışıyorum, Allah'tan 2 km.sonra yolumuz ayrıldı da peşlerini bıraktım yoksa çok pis eziklediler beni :)

Bende zamanında bir dağ bisikleti kullanan birine geçilmiştim o zamanlar yol bisikletini alalı 4 ay olmamıştı ben ilk defa yokuş aşağı hız denemesi yapıyorum arkamdan da bir ses geliyor ilk başta ne olduğunu anlayamadım sonra bir baktım ki dağ bisikleti kullanan bir adam yanımdan hiç abartısız 70 ile geçti gitti ben ne oluyor diyemeden bana en az 2 km fark atmıştır tabi sonra düz yolda yakaladım ama pek bir havası olmadı tabi :uzgnm:

Genelde yolda bir bisikletli (sinifi fark etmeksizin) gorunce pesine takiliyorum. Bazen cok yavas gidiyorlar ve musade isteyip yoluma gidiyorum. Bazen de yaris yapiyorum havasinda hizlandikca hizlaniyorlar :D. Kimisi yakalaniyor, kimisi yakalanmiyor. Ya ben ya da o kisi farkli bir yoldan gidiyor. Ancak elimden geldigince gecmemeye calisiyorum :).

@Serkan Mıstınoğlu
Hiç tanımadığım bir taksi şoförü usulca yamacıma sokulup, "konağa kadar kapışalım mı?" Dedi. Sanırım 1995 yazı, yer alsancak garı önü, günlerden sıcak zamanlardan öğle. Sanırım yiğidonun canı eğlenmek istedi. Olur dedim ve ara sokaklara daldım.

Bende durum tam tersi dükkanımızın orada dururken yoldan yol bisikletli adamın geçtiğini gördüm ve ansızın tek vitesli yaptığım bisikletimi kapıp peşine düştüm. Aynakol yetersizliğinden kişiye 1bucuk dakika gerisinden gittim sürekli hiç yetişemedim :D Adamın eminim ki ortalaması 30 ben ise maksimum 30 falan(kıvrana kıvrana) yapıyordum :D

Lefty amarsörüynen, yaklaşan ettiyar deliğanlı, bizim altımızda bisiklet diye gezdirdiklerimize şöylece bir baktı, o bakışlarda aman yareppim gözlerim bozulmasın bir nanosaniye daha bakmamam için bana mani ol kibrini okuduk biz. Biz kimiz? 2 tekerle mutlu olan azınlığız. En lazım olduğu anda teker milleri kırılmayan, zinciri kopmayan, lastiği apansız sebepsiz yarılmayan her bisiklet candır. Gerisi avrodur, dolardır bazen de siterlindir.

Genelde ayda bir bisiklete binen arkadaşlar yapıyor bunu, görünce bir hışımla geçiyor, hiç tempoyu bozmadan ilerlerken 30 sn sonra nefes nefese vaziyette yanından geçişimi izliyor. Bir karış teker, kot pantolon, sıfır kondisyonla bukadar be kardeşim:hihi:

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Geçenlerde çelik bir yol bisikleti süren abiyle biz 3 tane hibrit bisikletli neredeyse Beşiktaş'tan Sarıyer'e kadar yarışıyor gibi yaptık. En sonunda bizim pil bitti yemeğe oturduk:) o düzenli gidiyordu biz bayırlarda boğulduk inişlerde coştuk falan ama hem beraber gittik neredeyse.

@Serkan Mıstınoğlu Çengelköy'den üsküdara doğru bazen normal,bazen abanıp sürüyordum birden bir amca retro city bike ile yanımdan fişek gibi geçdi inanın adamı yakalayamadım bile.

Dün 30 km lik turda 15kg lik mtb em ile yol bisikletlilere selam çaktıgımı hatırlıyorum ve nabızım onlardan düşük olmasına rağmen :) Şaşırdıkları oluyor tabi önemli olan kondisyon ve müzik alttaki ne olursa olsun ... Yol bisikletlilere ve mtb cilere slm olsun .. ♥

Benimde gördüğüm yol bisikleliler nedense 1-2dk kalmadan kayboluyor.Ya onlar çok hızlı ya ben çok yavaş gidiyorum :D Ha yavaşlasa yarışır mıyım?Yarışmam,klasmanları ayrı makinalar,ne gerek var güneşe ateş etmeye. :)

Geri