@trabzonlu ozan
"
@hamiderdem binsin tabi efendim buna bir şey diyen yok zaten. ama o çocuk da büyüyünce, yeterli bütçesi olunca, kullanım tipine göre bisiklet seçmeyi öğrenebilsin. 5 bin liralık mtb alıp da sahilde sürecekse, şehir bisikleti, yol bisikleti, tur bisikleti, katlanır vb. kavramlarından bi haberse o çocuk, bir şeyleri yanlış yapıyoruz demektir. cidden ayırabileceği bütçesi 500 tl olan abilerimize kardeşlerimize 500tlye çift amortisör bianchi mtb aldığı zaman laf edilmemeli.
neticede bu kötü bir propaganda değil, nasıl ki kardeşim bütçenin birazını da kask için harca, pekmezin akmasın diyorsak, dağa çıkmayacaksan mtb almanın manası yok atıyorum decathlonda 500 liraya şehir bisikletleri de var dediğimizde de bu onun iyiliği için. bu saygısızlık değil, hakaret değil bişey değil.
böyle bir olay yaşadık yakında, tanıdık, hali vakti yerinde bir abimiz bisiklet almaya gidiyor, adama resmen 3bin liralık mtbyi kakıtıyorlar. iyi de bir marka. abimiz 3 kere ya çıktı ya çıkmadı, sonra bu bisiklet ağır dedi, basmıyor bu dedi. bu abimizinki cahillik, ne istediğini bilmemeden ötürü olan bir pişmanlık, yeterince sorup soruşturmadan, bisiklet türleri hakkında bir şey bilmeden, parasının da gücüyle dükkana girip gözüne hoş gözüken bisikleti parayı bastırıp alıp çıkmak, neticesi de bisikletten soğumak, bisikletin aparman deposunda terk edilmesi. neyse ki abicim sen bu bisikleti sat, parasıyla güzel bir şehir bisikleti al, sürekli bisiklet yolunda süreceksin zaten amortisöre de gerek yok düz maşalı bir model seç dedik, yakında değiştirecek aletini. neticede bir şey bilmemek ayıp değil, öğrenmemek, eleştiriye kulak tıkamak, burnunun dikine gitmek, ben bilirimcilik ayıp. ben yol bisikletçisi miyim, değilim, ama aklın yolu bir. "
BURAYA KADAR ÇOK HAKLISIN. O BİSİKLET SATICILARININ YATACAK YERİ YOK.
"yine de yolda kullanacağı halde bile bile mtb alan ve bununla gurur duyanların, bisiklet çok sağlam hacuu diye bunu savunanların, eleştirilince meslek lisesi öğrencisi gibi "saygı duyacaksın!!11!bir!" diye çemkirenlerin malesef bu tiplerden bir farkı yok. "
BURDA HATALISIN.
Adam eziyet çekerse çeker mutlu olursa olur. Zaten bilinçli olan adam almış biniyordur. Her yönünü de irdelemiştir. Bende bir adet scott var. Evde topladım. Ve ucuz denk getire getire yurtdışından bir yerlerden malzemeler bula ede topladım. Sağlam olsun,hafif olsun, araziye girsin, rüzgarıda yarabildiğimiz kadar yarsın, gitsin , göbekleri aksın diye seramik rulmanlar. çıkışları güzel olsun diye buna uygun maşa falan aldım. Sonuçta 9.8 kg civarında bir bisiklet yaptım. Ve ben bu alete çok severek biniyorum. 35 - 44 km hızlarda uzun süreler gidebiliyorum. Rüzgardan çok şikayetçiyim estimi hızım 40 km ise direk 30km düşüyor. Bu beni deli etse de ben bu alete binmekten zevk alıyorum hepsi bu. Ortalama 3.000 altı bir yol bisikletinden bahsedersek arkadaşlarımın vardı. Bunlardan kullandım. Ve aynı arkadaşlarım benim bisikletime bindiğimde sen baya yol bisikleti yapmışsın dediler ve çokta zevk aldılar. Hele günümüzde mtb 26 janttan insanlar döndükleri için parçaları da baya ucuzladı yani hafif ve akışkan bir bisiklletin maaliyeti 2.500 tl lere kadar düştü de denilebilir. Anlatmak istediğim 2.2 continental raceking tubeless lastiklerle gidiyorum. Eziyeti bana kalsın. Sadece bilinçsiz mtb tüketen ya da direk al mtb her yere gider kafasını sürekli ve isteyerek mtb bisikletine binenlerle karıştırmayın. Ya da satıcıların yaptıklarını da eklemeyin. Bunların hepsi ayrı bir konu. Ben mtb bisikletime binmekten keyif alıyorum. Ve bunu şehirde sürüyorum diye eleştirilmeyi doğru bulmuyorum. Hepsi bu. Meslek lisesi arkadaşlarda bu lafa alınabilirler ayrıca. Saygılar