Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletçilerinin mtb bisikletlere karşı propagandaları

Kötü bisiklet veya daha farklı söyleyelim handikaplı bisiklet ( ağırlık, vites sistemi, göbeklerdeki akıcılık vb ) iyi antremandır :D

Scudo
MTB bisikletçilerin Fat Bike'a karşı nasıl bir propaganda yapıyorlar? (Piyasadaki ucuz fat bike değil yalnız)

9NMPBr.jpg

@sLck ben pek birlikte sürülecek durumda değilim şu an :D Arkada kalırım :eek:

Eyyy 110 kiloluk arkadaşlar! Yol bisikletine binin.Dağ veya şehir bisikleti mecburiyetinizin olmadığını çok iyi bilin.Yol bisikleti ile daha hızlı kilo verirsiniz.Mtbcilerin tuzağına düşmeyin:D

@Ziya On Road
Bana dedin galiba. Şehir içinde mtb ile gezmeyi severim . Çünkü başka bir bisiklet alacak bütçem yok . Mtb yi ayakt tutmk için tamirci oldum

@Serkan Mıstınoğlu

Yapmayın hocam :) tecrübeniz yeter bi ihtimal bişeyler kaparız bizde bu sayede :)

@OmerKa Haklısın şehirde MTB kullanmak hantallık.Ancak sen, bir süre sonra sollarken takılırsın araba aynasına ona buna, MTB olansa zıplar kaldırıma, ordan iner merdivenden kısaltır yolunu.Ve seni ilgilendirmez kimin Mtb,fixie cyclocross,gravel, kullandığını. 100 liralık 20 kg 2.el pisilet kullansanda o mutluluk başka yerde yok.

her iki tür kullanan bir pedalsever olarak söylüyorum,bizler bisiklet severiz arkadaşlar mtb yol şehir diye ayırmamak gerektiğini defalarca konuştuk. mtbnin verdiği haz başkaaa yolun verdiği haz başka,mesela ben naaptım yıllardır yol bisikleti ile pedallarım,kah uzun turlar kah gece şehir turları,bir hafta sonu arkadaşın mtb ile araziye manisa çiçekliköye çıktık,çıkış o çıkış okadar zevkliydiki ertesi ay kendime bi mtb aldım,sonra rock shocks maşaya yükselttim canavar oldu,şimdi napıyorum hafta sonu yol bisikletimle uzun tur yapmayacaksam asıyorum arabamın arkasına mtbmi vuruyorum kendimi doğaya taşa toprağa.deymeyin keyfime.son olarak mtbcileri küçük görüp kasıntı yapan yolcu arkadaşlarada tavsiyemdir,bir imkan bulursanız atlayın bi mtbye vurun kendinizi doğaya taşa toprağa,sonrada sizi geçmeye çalışan mtbci görünce dalga geçmez önden buyur eder hale gelirsiniz,bilirsinizki sizin yaşadığınız hazzın adrenalin kralını o doğada atlarken zıplarken yaşıyor zaten.ha şehir içindede kaldırımdan zıplamak apayrı bi tad,unutmayın peter sagan bile halen fırsat buldukça hopluyo zıplıyo acaba neden :p hadi eyvallah ;););)

Merhaba arkadaşlar, yol bisikletine başlıyalı 1 ay oldu, bisikletim aero, kapılırsınız rüzgarıma... hemen diğer ekipmanlarımıda tabii aero olmak şartıyla topladım, biliyosunuz ne kadar aero, o kadar iyi oluyo. Bu arada formam team sky elbet ki, ateş ediyo :) herşey çok güzel ama formam geldiğinden beri, şehir içi turlarda sokak araları balkon altları gibi yerlerden geçerken bana ve bisikletime sütyen fırlatılması suretiyle çok sayıda tacize uğramadım değil, ortalama hızımı artırarak bu sorununda üstesinden gelmeyi düşünüyorum. Yolda giderken beni bazen sinirlendiren bazen eğlendiren bi durumu sizlerle paylaşmak istiyorum, bisiklet yolunda tam kaptırmış gidiyorum bide ne görsem, önümde avam köhne bi mtb, birden sinirlerim fırlaveriyor, "kardeşim yerimi bunun burası, dağa çık dağa başka istanbul yok, tey allahım yaa" sonra tabi aynen solundan kıvrak bi teğet çizerek akıyorum, bazı uyanık mtbciler hemen rüzgarımı yakalayıp peşime düşmüyor mu, o an patlatıveriyorum kahkahayı, kadans madans aero pozisyon hepsi yerle yeksan oluyo kısa bi süre içn "çılgın mısın dostum sen 32 aynakolla sen yapıyosun öyle, biyeye mi yetişeceksin, şapşik yaa XD XD" yalnız dikkatinizi çekerim ben daha büyük aynaya almamışım, hehehe garibim yaa. Kardeşim sür gene sür sürme demiyorum ama şehirde mtb nedir yaa, güldürmeyin kendinize, yıl olmuş 2020 hala mtb, aşın bunları artık. Hayır mtbye bende bindim binmedim değil ama güldük eğlendik bi yere kadar, hem Newtona sorsan bence o da yol bisikletleri derdi.
Derken çok uzatmadan büyük aynaya alma vakti geldiğini hissediyorum, o an herşey değişiyo virajlarda yılan gibi süzülüp düzlükte kertenkele gibi akıyorum, jilleet! mtbli falan kalmıyo tabi tokaat, derken hızlı olmanın haklı gururu ve turu bitirmenin tatlı yorgunluğuyla kendi mi duşa atıyorum.
Mtbciler de olmasa neyle eğlenicez bide böyle düşünün XD
*p.s. Team Sky yerine BORA formasına geçmek tacizlerin önünü keser mi yoksa hiç mi alakası yok yol bisikleti olduğundan ya da çok aero durduğumdan falan mı böyle oluyo, tecrübeli arkadaşlar açıklarsa sevinirim.

@Fake Guru
Kıta Avrupası'nda Team Sky forması giyseydin kim bilir neler fırlatılırdı.Bu kadar keyifli olamazdın:D

@hamlet2006
Eyyy 110 kiloluk arkadaşlar! ''Maşası sağlam'' yol bisikletine binin.Dağ veya şehir bisikleti mecburiyetinizin olmadığını çok iyi bilin.Yol bisikleti ile daha hızlı kilo verirsiniz.Mtbcilerin tuzağına düşmeyin:D
Mtbciler; maşası kırılan yol biskleti der aklınızı çelmeye çalışır.:DScott gibi bir marka alın.
İmza Maşası sağlam yol bisikleti ile zayıflayan yol bisikletçisi.:harika:

@Ozan Demir

Bende bu olay şöyle oluyor; yokuşta bilumum bisiklet türlerini dağ bisikletimle istemeden de olsa geçiyorum, düze gelince de istemeden de olsa genelde geride kalıyorum. Küçük yarışları sevmiyor değilim ama 34t aynakol ile hız kapasitem zayıf olduğu için yanaşmıyorum.

Yokuşta geride bıraktıklarım "yokuşta abandı, düzlüğe gelince kesildi. Şunu bir geçeyim de aklı başına gelsin" diyerek kendilerini tatmin ediyorlar herhalde :bsmagryr:

Eski hibritci sonradan yolcu ve sonradan mecburi (kaza) hibrite donus yapan biri olarak yazin ilk kez izmit - istanbul turu yapmistim.

Sabah 5'de yola ciktim İstanbul Pendik tarafindan sahil kenarindan ilerliyorum, etrafta bir ton bisikletli var, grup olanlar, tek olanlar... İzmitte tur yaparken bu kadar bisikletli gormedigim icin sevindim. istanbul'da gorduklerimin cogu yol bisikletliydi, herneyse izmitte genelde bisikletliler bisikleti ne olursa olsun selamlasir bende severim selam vermeyi. İstanbul'da 1. Bisiklete selam verdim oralı olmadi neyse dedim 3-4 kisilik grup gecti yine bosa selam :) 3. Kisiye selam verdim yine yok, ya dedim istanbul'da kimse selamlasmiyor ya da onlar yol bisikletli ben gariban hibrit, sehir bisikletli olarak selam almaya kidemimiz yetmiyor :) ondan sonra koyun suru misali bende selam vermeyi kestim :)

Neyse asil olay caddede suruyorum yanimdan, karsi yoldan yol bisikletliler gecip gidiyor, masallah her markada var dandik pek marka yok :) hic mola vermeden istanbula' geldim kahvalti bile yapmadan tek yedigim bir kase yulaf ezmesi neden bunlari diyorum o kadar pedal basmisiz, yorulmusum vb. bilinsin :) neyse uzatmiyim

Caddede yanima specialized kullanan bir bayan geldi yanimda yavas sonradan basti pedala fisekledi :) artistlik yapiyor yani :) buldu yorgun gariban bisikleti olani verdi coskuyu :) karakter olarak pek boyle gazlara gelen biri degilim ama biraz kendimi deniyim, hem bayan sonucta erkeklik duygularimiz kabardi bir bayan gecti beni :) bu arada bu bayan kimse birisi trafik kurallarindan bahsetmesi lazim, hic bir trafik isiklari umurunda degil, saga sola bakip kirmizida geciyor ilginc bir tip belkide caddede herkes boyle :)

depoda kalan son enerjim ile depara kalktim ileride yetistim ve gectim nabzim 200 klasik bir taraftan soluma modu :) esasinda yaris yapmiyoruz benim bisiklet gitmiyor :) gectikten sonra pil bitti tabi bayan yetisti bana ve tabiki gecti zaten gecegini biliyorum siklet farki :)

Ozetlersem, yol bisikletim yok diye mi oldu bilmiyorum ama oyle bir macera oldu. Buradan bu bayana sesleniyorum belki forum uyesidir :) trafik kurallarina bir zahmet uyalim, babanin yolu degil, hepimizin yolu :) ayrica yol bisikletin varsa kendine uygun ayni sartlarda bir rakip bul :)

Birde mtb, hibrit vb. bisiklet kullanip, yol bisikletini gorunce dur len ben bunu bi tokatliyim geceyim deyip, deli gibi pedal basip gecip sonradan yanindan gecen yol bisikletine baka kalanlar :)
Tabiki esas olan kisinin kondisyonu vs. ama bu neyin mucadelesi veya kaniti? :) kimse size yol bisikletini mtb ile gectiniz diye kupa vermeyecek :)
Artistlik yapan varsa, dag yoluna veya bozuk yola gel kapisalim deyin :)
En güzeli bosverin, bakin keyfinize..

Saygilar...

@Taner James
Tüm garibanlara gelsin bu duygusal slow siirim :D
2018-10-26 21.14.41.png

Bisiklet manileri

Hayalci bünye

Pedallama arzusiyle dolup taşan bünyem var,
Sprintte patlayan B.İ.M malı fünyem var,
Her ne kadar Yol isterim deyu feryad etsemde;
Üzerinde Turcu" yazan altın künyem var...

Bağırdıkça ben hep ayro,durace,Madon,pe5 diye,
Sanılmasın yaşıyorum beleşten yiye yiye.
Ya saklıyomdur doları,yahut naktim elimde;
Boş işlerden müteşekkil sıkıcı bir dünyam var...

Gravel gidonum hafif sol yana yamuk,
Göbegimde mantar var,toto çatalımda pamuk,
Ayak kokmuş,saçlar yağlı,kıllarım yumuk yumuk;
Sırf bisiklet yıkama deyu kullandığım banyom var...

Veledromcular durun nolursunuz,kaçmayın böyle benden,
Bir kerecik bandıram menemenden, enerji jelden.
Tutun,sele borusuylan dövün,razıyım zaten dünden;
Bir bilseniz şaşarsınız,bin türlü huyum var...

Yol hayali kurarken birgün düşersem damdan,
Kamçılamadan pe5'i göçer isem şu ölümlü dünyadan,
Taş dikmeyin mezarıma üstünde "Kaldato" yazan
Ölsem bile dimdik ,mermer gibi egom var

Geri