Scudo Sports

Yol bisikleti almalı mıyım?

@Hakan1969 Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim oturuş pozisyonu beni 1 Senedir korkutuyordu boyun fıtığı ameliyatı geçirdim ve protezim var. Boynu kastirirmi diye düşünür dururdum. Kadro boyu bana uygun olduktan sonra sorun olmaz heralde.Birde bisiklet fiyatlari ucmus su an gozume çarpan carraro CR022 claris set bu bisikleti alsam ilerde upgrade yapmaya değermi başka model tavsiye edermisiniz?
@Adrenalin26 Hocam hafta ici spor amaclı performans hafta sonu eşimle tempolu gezi olucak sanırım yol bisikleti alicam galiba hep aklımda ölürsem gözüm açık gider :p cr022 tavsiye edermisiniz ?

Scudo
@Budak tamam o zaman 😄 Facebook ta peloton Eskişehir gurubuna katılın, bisikleti aldığınızda, etkinlikleri turları paylaşıyoruz orada .

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tavsiye veremem ama bende ikisi de bulunuyor şu anda. B'Twin Triban 540 ve B'Twin Rockrider 540. İkisininde yeri farklı ancak kızımla gezerken hep dağı alıyorum. Şöyle diyebiliriz. Dağ bisikleti ile en az 20 kilometre, yol bisikleti ile en az 100 kilometre ANCA (😅) kesiyor insanı 😊.

@Budak ağırlık kollarda ve bileklerde yoğunlaşıyor, ben belimin-sırtımın ağrıyacağını öngörmüştüm öyle olmadı.kalça ağrısıda daha az oluyor öne ağırlık bindiği için. bence denemek için 1 saat binin almadan önce, boynunuza etkisini anlamak adına. carraro iyi marka kalitesi belli ama yol bisikleti için ben düşünmedim. daha tecrübeli arkadaşlar tavsiyede bulunurlar, forumda da araştırabilirsiniz. ama eğer yokuş çıkacaksanız ve bacak performansınız gelişmediyse başlarda zorlanırsınız onuda söyleyim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Her ademoğlu yol bisikletini denemelidir...
Çoğumuz gibi bende sonradan "yolcu" olduğumdan aradaki farkı uzun uzun anlatmaya gerek yok, ancak deneyimleyen bilir..
Kimse gücenmesin ama o dönem 3 bisikletim vardı, yol bisikletine geçince diğer ikisi üvey evlat durumuna düşer gibi olduydu..

Her ademoğlu yol bisikletini denemelidir...
Çoğumuz gibi bende sonradan "yolcu" olduğumdan aradaki farkı uzun uzun anlatmaya gerek yok, ancak deneyimleyen bilir..
Kimse gücenmesin ama o dönem 3 bisikletim vardı, yol bisikletine geçince diğer ikisi üvey evlat durumuna düşer gibi olduydu..
Bağlılık burada ön hatta çıkıyor sayın @cazci 😅. Geçen yıl yol bisikletini aldım. 2000 km. kadar yol yaptım, belki fazla. Ama dağdan cayamıyorum. Anamın dediğine göre babamın sülalesi dağ yörüğüymüş. Onlara çekmişim. Ondan sanırım bu düz yol sevmeyişim 🤣.

haftanın 3 günü arkamdan haince yaklaşıp yarım yamalak selam vererek geçip giden, deli gibi basıp hayretler içinde farkı arttırmasına seyirci kaldığım, bazen yokuş çıkarken karşı yolda üst boruya oturmuş aero bir vaziyette uçuşuna denk geldiğim 25 yaşlarında, en fazla 50-60 kg ağırlığındaki arkadaşa selam olsun. sonunda aklımı çeldi...artık silahlar eşit...😉

Şaka bir yana, onlarca farklı bisiklet türü var ve her kullanıcı için seçenekler o kadar çok ki günümüz koşullarında seçmek gerçekten zor olabiliyor..
Hız seven, enerjisini optimum pedala yansıtan, aerodinamik meraklısı olan, büyük turları izleyip özenen herkesi "yol-yarış" bisikleti kullanmaya davet ediyorum..

@Hakan1969 Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim oturuş pozisyonu beni 1 Senedir korkutuyordu boyun fıtığı ameliyatı geçirdim ve protezim var. Boynu kastirirmi diye düşünür dururdum. Kadro boyu bana uygun olduktan sonra sorun olmaz heralde.Birde bisiklet fiyatlari ucmus su an gozume çarpan carraro CR022 claris set bu bisikleti alsam ilerde upgrade yapmaya değermi başka model tavsiye edermisiniz?
@Adrenalin26 Hocam hafta ici spor amaclı performans hafta sonu eşimle tempolu gezi olucak sanırım yol bisikleti alicam galiba hep aklımda ölürsem gözüm açık gider :p cr022 tavsiye edermisiniz ?
Boyundan ameliyat geçirdi iseniz ne marka alırsanız alın işini bilen birisine mutlaka bikefit yaptırın ki ileride boyun ağrısı falan çekmeyin.

Merhabalar. 2019 model CR 022 kullanıyorum. Son derece memnunum. Düşük tempolu spor ve ulaşım amaçlı bindiğim için donanım yükseltme ihtiyacı duymuyorum.

Uzun süre araba kullandığım ya da bilgisayar başında çalıştığım günlerde ciddi boyun ve onu takip eden baş ağrısı çekiyorum. Bisiklet sürmekse tam tersine boynumu rahatlatıyor.

• Beğen
Tepkiler: Budak ve HakanAydn
Arkadaşlar perşembe günü bisikletleri almaya gidicez fakat saatlerce araştırmalarım sonucu 2 model arasında kaldım Kron RC 2000 2020 Model ve Carraro CR022 modelleri arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ? 2. El bir üst 3000-3500 tl arası bir yol bisikletimi bakmak daha mantıklı olur ?

B
Arkadaşlar perşembe günü bisikletleri almaya gidicez fakat saatlerce araştırmalarım sonucu 2 model arasında kaldım Kron RC 2000 2020 Model ve Carraro CR022 modelleri arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ? 2. El bir üst 3000-3500 tl arası bir yol bisikletimi bakmak daha mantıklı olur ?

İki marka arasındaki oyumu Carraro'dan yana kullanıyorum.

Giriş seviyesi mi yoksa daha iyisi mi sorunuzun cevabıysa tamamen size kalmış. Düzenli bir şekilde performans sürüşlerine çıkacaksanız tabii ki Claris setli bisiklet sizi mutlu etmeyecektir.

Bir mtbci olarak Keçiören yolları düz olsaydı hemen yarın geçerdim yol bisikletine hiç binmedim ama gönlüm kaydı

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
@Budak bencede carraro, hem kalitesini bildiğim hem 2. elinin daha rahat olmasından. ama ağırlıklarına da bakmalı carrarolar biraz ağırdır.

• Beğen
Tepkiler: Budak ve CNC
O fiyat aralığında , giriş seviye bisikletler arasında çok farklar yok, kadrosu uyan ve görüntü olarak hangisi içinize siniyorsa onu alın derim. İlk bisikleti severek kullanmak önemli. Performans ve kaliteye odaklanacağınız zaman , bit sonraki alacağınız bisiklette olmalı.

Genel bir cevap olarak, "yol bisikleti almalı mıyım?" sorusunun cevabı zaten kocaman bir EVEEEEEEEEEEEEEET'tir :D
Çünkü yol bisikleti, bisikletle gelebileceğiniz en üst noktadır (hız anlamında tabi diğer dallar alınganlık yapmayın lütfen)! Kişi kendisine bu soruyu soracak düzeye geldiyse, yani hayat sizi "yol bisikleti almalı mıyım?" sorusuyla karşı karşıya getirdiyse zaten artık mevcut hızınız size yetmiyor demektir :D Eh, derdiniz hızdır, heyecandır. Yol bisikleti spor arabadır arkadaşlar :D

Bu yüzden, bu soruyu soran herkese toplu cevabım EVET'tir :ssrtcbya: Bir an önce yol bisikleti almalısınız!

Araziye, parkura girecekseniz dağ bisikleti alın. Onun dışında boşuna kendinize yük yapmayın. Bu biraz şeye benziyor, kangalı alıp evde beslemek gibi bir olay oluyor.:)Onun dışında sürekli piknikli, kamplı turlarınız varsa, yanınızda sürekli bir malzeme taşıyorsanız (misal hafif bozuk arazili piknik yerlerine gidip hafta sonlarını geçirmek gibi) şehir bisikleti alın. Ama gerek performans gerekse her defasında daha uzun turları diğerline oranla daha az yorularak alırken, verdiğiniz gücünün büyük bir bölümünü yol, su, elektrik olarak almak istiyorsanız yol bisikletini seçebilirsiniz. Herbirinin kendine göre artıları ve eksileri vardır. Kullanım amacı ve yerine göre tercih etmek en doğrusu. :harika:

Geri