Scudo Sports

Yol bisikleti almalı mıyım?

Ben de fazla araştırıp sıkıntısız bir sonuca varayım diyenlerdenim ama 1 haftadır okuduğum yazılarınızdan(Bilgilerini paylaşan Arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim) ve fiyat araştırmamdan sonra satıcınında arkadaşımız olması hasebiyle carraro 225 le bu lezzet yolculuğuna çıkalım dedik.
Allah utandırmasın [emoji6]

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Scudo
Kesinlikle alınmalı....:)

Kesinlikle alınmalı....:)

Simdi yeni konu acmayayim diyorum. Benim 2000+ TL butcem var. Belki 2500 bakarsiniz 3000 olur.

Yol bisikleti hastaligina tutuldum.

Bisiklet onerileriniz var ise alintilarsaniz sevinirim.:)

Bende dün aldım Merida Scultura 300 bisikletimi..

Bir iki problemde yaşadım
1: Bayağı bir rahatsız edici pedli tayt olmadan 10 20 dakika bile acıtabiliyor.
2: Bu problem bendemi bilemedim frenleri çok zor sıkıyorum. Mesela bir sokak arasına girerken fren sıkmaya çalışdım freni sıkamadım allahtan araba falan çıkmadı sokakdan yoksa kafama çarpardım yavaşlayamadım. Seleyide iyice öne aldım bisiklet boyuma göre ama sanırım eldiven yoktu o sebeple elimde terlemişti.

Ama alışırsam zevkli gibi bir anda hızlanıyor falan ilk izlenim tabi bu.

@ilker
Teşekkür ederim ama dünkü fren sıkma endişesi biraz düşündürüyor :) nasıl kolay sıkılır bunu araştırmasındayım

• Beğen
Tepkiler: Sinan.054
@Uğur_can Yol bisikleti performans için kullanıldığı, şehir içi sürüşüne pek uygun olmadığı için fren mesafesi çok önemlidir, zamanla alışırsınız. Şehir içinde kullanıyorsanız alışana kadar 20'yi geçmeyin derim. İnişlerde de belli bir süre fren yaparak yavaş yavaş inin. Kaskınızı falan ihmal etmeyin. Ön freni çok sert sıkmayın, alışana kadar önceliği arka frene verin, kayarsınız biraz ama en azından takla atmazsınız :)

• Beğen
@taner07

Bunu dün anlamış oldum :) Hızı sevdiğim için aldım ve uzun yıllar binmek istediğim için. Aliexpress ten toplu bir sipariş geçeceğim tayt kask vs vs ama kask markasına karar veremedim en önemli ekipman kask olduğu için.

artık sahilden gittiği yere kadar gidip geleceğiz alışana kadar. Önerileriniz için teşekkür ederim

• Beğen
@ilker Ben Bianchi SLR 500'ü beğendim. Siz ne düşünüyorsunuz? Sanırım 2000TL yi aşamayacağım.

@taner07 Benim çok da bir seçeneğim yok aslında. bana önerilecekleri biliyorum. Carraro 052, Salcano XRS040 (ki Salcano bir daha asla). Fakat şu an yakınlardaki bir bisikletçide Bianchi SLR 500 var. Alsam mı diye düşünüyorum. Yeni konu açabilirim aslında ama gelecek cevapları bildikten sonra pek beyhude bir çaba olurdu. Peki sizin tavsiyenizi alabilir miyim?
Edit: Büyük anlatım bozukluğu. :(

Dechatlona 12 Haziran'dan sonra yeni modeller gelecek Demişti elamanı. Biraz bekleyip inceleyin isterseniz.

(link)‎(link)

Arkadaşlar merhaba. Festival kapsamında 2. el pazarı kuralım istiyoruz. Özellikle şehir dışından katılacak bisiklet severlerin buna ihtiyaç duyacaklarını düşünüyoruz. Cuma ve Cumartesi saat 17-18 arası bisiklet satmak-almak isteyenler; festival deniz kıyısında kurulacak pazarda bu ihtiyaçlarını giderebilirler.

@Uğur_can Yol bisikletine geçtiğimde aynı durum bende de olmuştu. Ben yol bisikleti aldığım günden beri, yavaşlama konusunda altımdakini ağır vasıta olarak düşünüyorum. Hızlı sürüşlerde ve özellikle uzun yokuş inişlerinde öyle ha diyince duramayacağımı biliyorum. İşte bu yüzden fren şiddetini arttırmadan, 4 ya da 5 kademeli retarder mantığıyla, yumuşaktan serte doğru seviyelerde frenleme yapıyorum. Tercihen erken-az fren ve uzun durma mesafesini kullanıyorum. Hem en konforlusu bu, hem de en güvenlisi... Yol bisikletinde iki kere ani fren yapmak zorunda kaldım. Hiç düşmedim ama aklım çıktı. Lastiğin o yayma süresi, korkulan hedefe yaklaşma anı sanki hiç bitmiyor. Umarım tekrar karşılaşılmaz.

@oktay3833 Şuanki bisikletim ve diğer arkadaşların tecrübeleri nedeniyle ki genelde servis-kalite sorunları bunlar, vazgeçtim. Ama bakarsınız onu daha hesaplı bulurum. Benim için önemli olan Fiyat-Performans fakat bisikleti aldıktan sonra çok fazla parça değişimi yapmak istemiyorum ve Salcano yol serisi tasarımlarını beğenemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: oktay3833
@pietro Leatherchest Servisi harbiden berbat adamlarla burun buruna geldik.

Ilk ay bakim ücretsiz adamlar ondan bile para istedi.

Arkadas bisikleti ilk getirdiginde montaj icin para istemisler baska yerde yaptırırsan garanti kasesini basmam demisler bende bu aralar bisiklet bakıyorum sehir bisikleti.

Salcano konusunda kararsizim alsammi almasammi diye ama benim fiyat araliginda bisiklet az.

Maksimum 750 tl.

Araya şu soruyuda kaynatayim :D o fiyat araliginda tavsiye ettiginiz bisiklet varmi

• Beğen
Tepkiler: birkimse123
Konuyu hortlatmak istedim... Bu zamana kadar hep bende Mtb kullandım yol bisikleti bi alamadım ve hep aklimin ucunda kaldı ,uzun zaman sonra eşimle beraber bisiklet almaya karar verdik şeytan Alttan alttan dürtüyor al bi yol bisikleti diye ama kararsizlikta var Eskisehir yolları malum.... şehir içi ve hafta sonları uzun yol idmanları yapmayı düşünüyoruz eşim mtb istiyor, ben yol bize tavsiye edilen şehir tur bisikletleri :( sonuç kararsızlık...

@Budak 5 ay önce mantığın sesiyle carraro 227 aldım, amortisör yüksek oturuş, kalın teker vs...ama 5 ay sonrasında aslında rijitliğin, hızın, hafifliğin, kayıp gidebilmenin benim için daha öncelikli olduğunu anlayıp 2.el giant tcr slr1 ile yola geçiş yaptım, çok memnunum. şehirde de rahat kullanıyorum, oturuş pozisyonu farklı tabi ama dışarıdan göründüğü kadar büklüm hissetmiyorsunuz sürerken. en büyük fark dişli oranları, yokuşlarda daha zor basıyor ama daha hızlı gidiyorsunuz. 3x9 vitesin kolaylığı kalmasada 23 tabanlı lastikler ve sabit maşa, hafif kadro durumu biraz düzeltiyor.

Konuyu hortlatmak istedim... Bu zamana kadar hep bende Mtb kullandım yol bisikleti bi alamadım ve hep aklimin ucunda kaldı ,uzun zaman sonra eşimle beraber bisiklet almaya karar verdik şeytan Alttan alttan dürtüyor al bi yol bisikleti diye ama kararsizlikta var Eskisehir yolları malum.... şehir içi ve hafta sonları uzun yol idmanları yapmayı düşünüyoruz eşim mtb istiyor, ben yol bize tavsiye edilen şehir tur bisikletleri :( sonuç kararsızlık...
Şehir içi sürecekseniz almayın, sürekli eşiniz ile sürecekseniz , o zaman da malum pek performanslı sürüşler olmayacağından , yol bisikleti almanın anlamı yok. Ama yok ben performansımı artırıp tur amaçlı değilde spor amaçlı kullanıncam diyorsanız , alın derim.

Geri