Scudo Sports

Yol bisikleti almalı mıyım?

Sürekli asfalt içeren uzun turlarda yol bisikleti daha akıcıdır. Fakat şehir içi ağırlıklı kullanılacak bisiklet için, mazgallar, kaldırımlar, engebeler, Afalt dahi olsa yol kenarına biriken mıcırlı yada topraklı alanlardaki manevralar, ani dönüş manevra daki dengelemeler vs.. gibi güvenlik unsurları açısından şehir-tur bisikleti seçilmelidir.

Scudo
mtb den yola dönmüş birisi olarak şiddetle tavsiye ederim çok güzel bişey yol özellikle şehir içi sürüyor isen ancak bazı dezavanatajları var bunları iyi düşün derim şehir bisikleti seçtirebilir belki sana 1-biraz kırılgan narin çukurlar mazgallar en büyük düşmanın 2-hafif öne yattığın için trafikte arkanı kollamak biraz daha zor(bana öyle gelmişti ilk) 3-yağmurlu havalar biraz sıkıntı olabiliyor ve frenleme mesafesi yüksek yani dikkatli sürmek gerekiyo 4- deli hızlanıyo bisiklet almadan önce bir kere bin derim:) bunları kesinlikle göz önünde bulundur derim iyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Ufak tefek konuyu hortlatıyorum ama bir şey soracağım.
Hiç yol kullanmadım.
Düz gidon cross tip hibrit kullanıyorum.
Kullanımlarımda son zamanlarda şöyle bir şey farkettim. Kendimi sıkıyor muyum nedir. Hele 1 saat ve üzeri oldu mu omuzlarımı yükseltmiş farkediyorum kendimi. Bırakıyorum 15 saniye sonra gene aynı. Bu pozisyon nedeniyle boyun omuz bileşkesinde ağrılar hissediyorum.
Ben yol mu almalıyım ?

• Beğen
Tepkiler: serdar k
Arkadaslar yol bisikleti alacagim uzun yol gitmek istiyorum cannondale synapse 105 Yada tiagra alley Almak istiyorum oneriniz nedir kullananlar bilir crank aynakol cant vs nasillar Rahat bir sekilde yorulmadan surme key fin yasatirmiiyi gunler
Niyazi

Birde boyum 175 cm jadro boyu kac olmali sizce cok saolun iyi gunler

@Ahmet.KOÇ

bisiklet alırken ruble seçimi oluyor mu yoksa belli bir standartı mı var ?

ikinci olarak da oğlumun bisikleti ile istanbulda iki gündür asfaltda sürüyorum salcano kalın teker uyuz bir bisiklet çok yorucu oluyor. ne kadar hıza çıkabiliyorum bilmiyorum şimdilik. benim asıl meselem şu. uzun yol yapmak istiyorum. uzun yol derken belki ilerleyen zamanlar da bazı hafta sonrası 200 k gibi. bunun için kandisyonun çok iyi olması lazım. işde burada nasıl bir bisiklet seçmeliyim.

konuyla pek alakası yok ama bir şey daha öğrenmek istiyorum. kışın bisiklet kullanımında ne yapıyorsunuz. yani yağmurda pislenmeden nasıl bisiklet sürüyorusunuz. yoksa sürmüyor musunuz ?

@oktayakgoz Bisiklet alırken ruble seçimi olmuyor. Belki bu seçeneği sunan istisnai firmalar vardır. Beğendiğiniz bir bisikleti aldıktan sonra istediğiniz bir rubleyle (sisteme uygun olmak kaydıyla) değiştirebilirsiniz. Misal, benim yol bisikleti 11-32'lik ruble ile geldi, 32 dişli benim için gereksiz olduğu için 11-28'ile değiştirdim.

Kondisyon olmadan 200 km'lik bir sürüş hangi tür bisiklet alırsanız alın pek mümkün değil. Bisiklet tercihi ise sizin zevk ve isteklerinize kalmış bir durum. Bahsettiğiniz oğlunuzun bisikleti bir MTB sanırım. MTB ile 200 km asfaltta tur yapmak elbette mümkündür; ama pek akıl karı değil bence. Siz de söylemişsiniz zaten yorucu oluyor diye. Performans odaklı turlar yapmak isterseniz, hız sizin için önemli ise yol bisikleti alıp 200 km turlar pekala yapabilirsiniz. Diğer taraftan, performans odaklı sürmeyecekseniz, tur bisikleti alıp 200 km civarındaki turlar için daha rahat sürüş imkanına sahip olabilirsiniz.

ben mtb den başka bisiklet binmedim. geçenler samsung decathlonda yol bisikleti denedim çok acayip geldi. bisikleti zevkime göre değilde ihtiyaca göre seçmek istiyorum. derdimi tam olarak anlatamadım kusura bakma.

daha önce salonda spor yapıyordum. yazın salonda psor pek mümkün olmuyor. bisiklet binmeye karar verdim. eskiden de sürerdim. artık sabahları 2 veya 3 saat bisiklet sürmek istiyorum. tamamı yolda. arazi şartlarında değil. hem az olan göbeğimi eritmek hemde bacaklarımı daha güçlendirmek için. kendi çapımda sürekli kendimi geliştirmek istiyorum. bu durumda yol bisikleti seçimi daha mantıklı değil mi ? tur bisikletine baktım onların el tutma yerleri mtb ler gibi. bugün özellikle 1.5 saat bisiklet sürerken öne doğru yatma ihtiyacı hissettim. bu bilgiler ışığında siz ne önerirsiniz.

bir de marka seçiminde neye dikkat etmek gerekiyor.

@oktayakgoz Oktay bey yol veya şehir bisikleti ikisi de istediğiniz işi görür. Yol bisikleti alırsanız ilk başlarda biraz yabancılık çekersiniz o kadar.

@oktayakgoz spor yapmak için yol bisikleti doğru tercih olur. Ancak ilk başlarda bir deneme yapmak her zaman akıllıca olacaktır. Deneme imkanı derken mağazalardaki bisikletleri denemek olarak anlamayın. Eş-dost-tanıdıktan temin edilecek bir bisiklet ile şöyle bir 10 - 15 km sürüş yapmak söylemek istediğim. Ama bu bisikletlerde boya posa uygun bisiklet bulup denemek gerekli. Bu belki mümkündür belki değildir tabii bilemiyorum. Yol bisikleti sürmek çok keyiflidir. Spor araba kullanıyormuşsun gibi hissettirir. Akıcılık, hızlanma vb. özellikler diğer bisiklet türlerinde göremeyeceğiniz kadar etkileyicidir. Ancak kullanmak biraz daha özen gerektirir. Mazgallar, mıcırlı yollar, ıslak zemin vb. gibi faktörler yol bisikleti kullanımını hassaslaştıran noktalar.
Bisikletler rijit ve hafif olmaları gereğinden dolayı satın alma maliyeti olarak biraz yukarıdalar. Bu açıdan deneme yaptıktan sonra marka tavisyesinde bulunmamanın daha doğru olacağı düşüncesindeyim.

• Beğen
cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

deneme şansım yok. benim çevremde bisikletle ilginen bile hiç yok. bizim için bisiklet mtb dir.

cevaplarınızdan sonra yol bisikleti almaya karar verdim.

Konuyu tamemen okumadim ama
Carraro cr race 052 incelemenizi öneririm.

• Beğen
garip olarabilir ama bu bisikletlere ayna takılmaz mı ? yolda giderken arkayı görmek için. hiç takılmış olan resim göremedim de.

@oktayakgoz
http://www.bicyclelaw.com/userfiles/image/Bob's%20Mirror.jpg
http://felixwong.com/gallery/images/i/italian_road_bike_mirror-2.jpg

(link)

biraz gezindim de bu var birde salcano xrs 040 2014 modelini beğendim. neye dikkat etmek gerekiyor tam bilemiyorum. mesela claris fites sistemi var. sora var. bisiklet bakarken neye dikkat etmem gerekiyor. 1000 1250 arası düşünüyorum. daha fazla vermem gerekiyor mu. yoksa yeterlimidir.

İyi günler henüz konu açamadığım için buraya yazdım yanlış ise affola.uzun zamandır dağ bisikleti kullanıyorum şimdi yol bisikletine geçmek istiyorum 1500 tl ye kadar bi bütçem var yardımcı olabilir misiniz?cevap verecek arkadaslara şimdiden çok teşekkürler

Ben de şehirden yola Geçmek üzereyim. Bir iki denedim çok akıcı ve rahat. Kesinlikle geçmeli derim:)

• Beğen
Tepkiler: serdar k
Geri