Scudo Sports

Yol bisikleti almalı mıyım?

Markadan markaya değişiyor kadro boyları lapierreninki böyleSizeChart_ROAD.jpg

Scudo
@Özal AYDIN yol bisikletleri kadro boyları farklıdır, şehir dağ ile kıyaslama yanlış olur. Geometrileri ve sürüş pozisyonları farklı çünkü.

Merhaba,
Esasen fikrimce Merida Speeder modelleri de yol bisikleti sayılabilirler... Sürüşteki pozisyon gidon farkı nedeniyle değişik..
Çark ve dişli oranları aşağı yukarı benzer.... Bu seneki Sedona Firefly modeline de bir göz atabilirsiniz...
Sağlıklı ve keyifli sürüşler diliyorum..

• Beğen
Tepkiler: Mert Y
Şehir bisikleti ile basladım, 1 ayin sonunda yanımdan fişek gibi gecen karizmatik giyimli yol bisikletlileri gördüm.
Dedim ki benim için bisiklet sürmek bir spordur, spor da yol bisikleti ile ancak bu şekilde olur.

1 günlüğüne ödünç yol bisikleti kullandım. Yol bisikletini kullandıktan sonra, yine dedim ki kendi kendime, benim şimdiye kadar sürdüğüme bisiklet diyorlarsa, bu ne cancağızım?

Sırt, kol, omuz kaslarınız güçlenene kadar biraz agri olacak. Ama sonrasında değmeyin keyfine. Altınızdan buzun üstünde kayan bir kızak gibi kayacak o bisiklet. O kaydıkça siz keyiflenecek, siz keyiflendikçe daha çok süreceksiniz.

bisikletinize aşık olacaksınız. Taki bir gün daha iyi bir yol bisikleti sürene kadar :)

Bence yol bisikleti denmemeli onlara. Çünkü bisiklet denince ilk akla gelen onlar. Diğerlerinin önüne dağ, şehir vs. gibi kelimeler konmalı.

Siz bisiklet alin :harika:

Başlığa göre cevap verip çıkıyorum.
Evet, almalısınız. :)

• Beğen
Tepkiler: serdar k ve Mert Y
@Yağız Gökmen

Her sezonun ilk sürüşündeki acının hiç bir şekilde tatlı olmasına ihtimal vermiyorum. İnsanın oturacak yerlerini biyerlere koymamak için amuda kalkıp uyumayı düşünürmü ya :D

@Fatih Ç.T. Gerçekten güzel yorumlamışsınız. Elinize sağlık . Konu açan arkadaş için ise yol bisikletini bence de almalısın. İlk başta olacak sıkıntılar tüm spora başlayan ham insanda olacak şeyler.

teşekkürler arkadaşlar teveccühünüz. @Nefer Seti , @omur_ms
doğaçlama içimden gelenler şeyleri yazmıştım, siz öyle deyince, kaygılandım. Gittim karakter bozukluklarını ve cümle hatalarını düzelttim :)

bende nacizane fikrimi belirteyim, yıllarca dağ bisikleti kullandım daha sonra ince tekerleri ve hafif olması nedeniyle birazda goygoycu arkadaşların gazıyla birazda benim anlamsız drop bar korkum nedeniyle lapierre marka hibrit bisiklet aldım, dağ bisikletinden hibrit bisiklete geçince resmen çağ atlamış gibi oldum hafifliği ince tekerleri karbon maşası vs gibi etmenler beni resmen büyülemişti fakat daha sonra arkadaşımın yarış bisikletini kullandım ve drop bar hakkındaki önyargılarım bir anda değişti.

tabiki yarış bisikletine geçtim ve sonuç; bir günde 200+ km lik turlar ve artan performansa bağlı bisiklet bağımlılığı. yarış bisikletini ilk etapta almadığım için çok pişmanım

elimdeki hibrit bisikleti hiç kullanmıyorum, sadece trainer üzerinde ısınmak için yer işgal ediyor. resmen elimde kaldı ama zamanla değerlendireceğim oldukça hafif ve seri bir bisiklettir hatta açıları yarış bisikletiyle birebir aynıdır fakat sırf drop bar işlevselliği bile çok büyük fark yaratıyor. turcuların gazına gelip şehir tur hibrit gibi modeller alacaklar on kere düşünsün derim. özellikle rampa çıkarken ve uzun turlarda drop barın verdiği rahatlık çok farklı nefes alış verişinizi yönlendiriyorsunuz ve buda performans için en önemli faktör.

bunların dışında sizin için performans önemli değilse turlarınız 30-50 km civarı olacaksa iş değişir. hatta yol bisikleti almalımıyım bile biraz yetersiz bir tartışma, yol bisikletleri bile kendi arasında kadro açılarına ve kullanılan metaryale göre farklılıklar gösterir.

siyasi gibi algılanmasın ama durmak yok yola devam. dikkat ederseniz bisiklete başlayıp yola geçen sayısı yoldan mtb yada şehir bisikletine geçenden fazla. bende mtb de var yolda ama mtb ye 1 biniyorsam yola 3 biniyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mert Y
@KaanG Dediğine kesinlikle katılıyorum. Yol bisikleti almalı mıyım? Diye düşünmeye başladıysan iş bitmiştir. Er yada geç yol bisikletine geçeceksin bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa bir başka yarın. Bu geçisi çok uzatmamak adına ve diğer bisikletlere boş yere yatırım yapmama adına yol bisikletini hemen almanı tavsiye ederim.

Birgün herkes yol bisikletine geçiş yapacaktır :)

Tabii ki alin. Asla pişman olmazsınız.Sadece ilk başlarda özellikle boyun kasları tarafında canınızı sıkacak ağrılar olacaktır ancak bir 500km civarı sürünce ve bakımlarını aksatmazsanız çok keyifli olacaginiza simdiden garanti veririm.:harika:

• Beğen
Tepkiler: serdar k ve Mert Y
@Fatih Ç.T. Abi ne yaptın ya? Yaramı deşme lütfen. Zaten içim gidiyor yol bisikletlerine ama hem yer sıkıntısı var hem de maddi güç olarak zorlayacak.

• Beğen
Tepkiler: Fatih ÇT
@Tolga Çelebi Ben de en çok bunu merak ediyordum, çok fazla bahsedilmemiş bu konuda. Sırt ve bel ağrısına gelene kadar asıl boyun ağrısı sorun bence. Bu tür bisikletlere heveslendiğim için Decathlon'da Triban 3 denemiştim, kafamı kaldırıp ileri bakamıyordum rahat. Çingene atı gibi gidiyordum resmen :)

Yol bisikleti bence çok güzel, alışılabilir mi emin değilim. Sanki alışamam gibi geliyor, o yüzden City ve bu model arasında gidip geliyorum 2 yıldır :D

Ancak beni endişelendiren konulardan biri de bir şehir bisikletine göre, özellikle tutuş şekli ve pozisyonu gereği çok daha zayıf refleks hareketlere sahip olması. Şimdi kaldırımdan kaldırıma hoplayıp zıplamayacağım tabii, ama İstanbul araç ve YAYA trafiğini düşündüğümüzde bazen refleks hareketler sergilemek de gerekiyor. Tecrübeli arkadaşlar daha net ve bilgili konuşacaktır elbette.

Almalısın... :)

• Beğen
Tepkiler: serdar k
@Sarper Uluoluk

İnan bana alakası yok. Yıllarca MTB kullandım, kaldırımlardan hunharca indim/çıktım, hiçbir eksiği yok yol bisikletinin. Kaldırıma çıkartmak daha kolay bile diyebilirim. Droplardan çekip pedala bastınmı zaten geliyor önün. Yolda giderken de lastiklerin inceliğine gidonun MTB'lerden 20 cm daha kısa olmasına aldanma, 1 hafta sür, bisiklete alış, hiçbir farkı kalmayacak manevra açısından. 500 km oldu, MTB ile korktuğum hızlarda çok daha rahat manevra yapabiliyorum, şehir içinde de gidon daha kısa olduğu için aralardan rahat geçiyor.

• Beğen
Tepkiler: serdar k
Geri