Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti ayakkabı tavsiyesi

Süper fikir aslında. Lakin kullanıcı sayısı az olduğundan, o çakma modeller kadar satmayacağı için bu işe girmeye hevesli babayiğit bulunması zor...

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Scudo
Süper fikir aslında. Lakin kullanıcı sayısı az olduğundan, o çakma modeller kadar satmayacağı için bu işe girmeye hevesli babayiğit bulunması zor...

Hocam 100 liraya çakma ayakkabı satıyorlar ve kâr ediyorlar muhtemelen. 200 liraya spd ayakkabısı satsalar deli gibi alan olur. Ben 5 tane alır köşeye koyarım en azından :)

Hocam 100 liraya çakma ayakkabı satıyorlar ve kâr ediyorlar muhtemelen. 200 liraya spd ayakkabısı satsalar deli gibi alan olur. Ben 5 tane alır köşeye koyarım en azından :)
Güzel fikir ama ayakkabı üretimini detaylarıyla bilemediğimizden çok mantıklı yorum yapmak zor bu mevzuda,ayakkabı üreticisi bir arkadaş varsa daha bizi aydınlatabilir bu konuda.
Şahsi fikrim,üretim yapabilmek için gerekli makinalar yanında hammadde sıkıntısıda olmamalı,şöyle düşünüyorum ayakkabının üst kısmı yani deri veya suni deri kısmı basit,yaparsın kalıbı deriyi gerersin üzerine,hazır aldığın cırtcırt veya boayıda monte edersin tamam ama alt taban sıkıntılı,mesela kompozit taban üretebilmek için kalıp yapman lazım kalıp işi maliyetli bir iş,yada karbon liflerini aldın diyelim tek tek elde üretemezsin üreteceğin ayakkabı çok emek ve zaman harcayacağın için hazır maldan daha değerli bir hale gelir,yüksek adetlerde üretmediğin sürece astarı yüzünden pahalıya mal olur,hazırda üretim fabrikası olan bir yerde üretim yapmak daha mantıklı görünüyor,plastik tabanlı olursa daha seri üretilir,ama hammadde sıkıntısı çeken bir memleketiz muhtemelen yurtdışından geleceği için maliyet yine yükselecek,diceksiniz ki elin Çinlisi 200 tlye satıyor ya,o satar tabi adam belki ayda 2bin çift ayakkabı satıyor dünyaya,sistemini fabrikasını kurmuş ona göre,sanayisi bol malzemesi bol hammadde yedek malzeme sıkıntısı yok,bir alo diyordur belki 1000 takım boa sistemi geliyordur,veya taban üretmekle uğraşmıyordur hazır üreteni vardır.
Ama ne olursa olsun yerli üretim olsa keşke,2 bin liraya 3bin liraya ayakkabı almak zorunda kalmasa vatandaş!

Ama ne olursa olsun yerli üretim olsa keşke,2 bin liraya 3bin liraya ayakkabı almak zorunda kalmasa vatandaş!
Velev ki...
Bir Türk ayakkabı markası ''Bu pisikleti hep beyaz yaka kullanıyor. Ben bunlara ayakkabı yapar kaktırırım'' dese, ayakkabının altını üstünü sağını solunu muazzzzam, derisini, boasını, karbonunu en süper düper kalitesinden yapsa...
İç piyasa gram umrunda olmaz, gider yurtdışına satış yapar. Türkiye'deki orta seviye bir beyaz yakalının aldığı maaş 800-1000 euro. Sallıyorum yukardaki 110 euroluk ayakkabıyı almak için 1 hafta çalışması lazım. Hedef kitle o kaddddar az ki malını iç pazarda satmaya uğraşmaz bile.
Benim ayakkabı fabrikam olsa, iç piyasaya satış yapmakla uğraşmam. Net.

13 Euro'ya satılacak şey bisiklet ayakkabısı olmaz. Terliktir o terlik.

Bir Türk ayakkabı markası
İç piyasa gram umrunda olmaz, gider yurtdışına satış yapar.
Burada derdimiz zaten yerli bir ayakkabı üretmek! Yurt dışını kısa bir süre unut hocam.Eğer o Türk markalı ayakkabı firması dediğiniz gibi süper kalite bir ayakkabı üretse bile,biraz tecrübesi olan bu işleri biraz bile bilen bir bisiklet binicisinin,kalkıp tanımadığı ne olduğunu bilmediği ve herhangi bir malzemesini daha önce tecrübe etmediği bir Türk markasının ürettiği ayakkabıya o paraları vermez! Size soru Polaris spd ayakkabı üretse 5bin lira verip onumu alırsınız aynı fiyattaki sidi yimi veya Fizik markayımı alırsınız?
Çakma ayakkabı 200tlmi,hakiki olan 3000tlmi, sende orta ayar üretir ona göre yurtiçi piyasasına girersin,alışma ve tecrübe etme süresindede rakamlarını makul tutarsın baktın bu iş olacak gibi,sonra başlarsın farklı kaliteler üretmeye,emeklemeden yürünmez yürünmeden koşulmaz!
Sonra 200 TL'lik ayakkabıya alacağın 224 TL'lik kal pahalı gelecek birde kal üretimi bekleyeceksin 🤣

(link)
O değilde yere basmaya korkar olduk şu rakamlardan,aman kalim eskimesin:komik: Allah'tan kışın sürüşler velespidden inmeden git gel şeklinde.

@seko35.50 Aynen dediğin gibi, Çin'den sırf tabanı alınsa burada sayası (ayakkabının yan yüzeylerine saya deniyor galiba) imal edilip tabanla birleştirilse pek bi fiyat avantajı kalmaz. Bisiklet ayakkabısının olayı tabanında. Decathlon'dan aldığım yol ayakkabısının tabanı fiberglass mesela, gayet de kaya gibi sert. Frezede kalıplar işlendikten sonra fiber elyafı bu kalıplara doldur bi kat elyaf bi kat reçine şeklinde katkat yapıyosun oluyor sana taban. Yapılmayacak iş değil. İşsiz kalmışken bu tip girişimcilik hikayeleri hoşuma gidiyor :)

Tabanı ekstra sert bir malzemeden yapsalar olmaz mı? Yol bisikleti için değil de günlük turlarda ya da işe gidip gelirken kullansak? Bence uygun bir üretim maliyeti ile giriş seviyesi ayakkabı yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
spd ye bakış açına hayran kaldım Kadir.😎

SPD ve SPD/SL ayakkabılarda önemli parametrelerden biri taban. İleri seviye ayakkabılarda taban malzemesi karbon elyafken, orta seviye ayakkabılarda cam elyaf takviyeli Polyamid ve Polipropilen karışımı gözüküyor. cam elyaf ile sertleştirilmiş kompozit bir taban malzemesi üzerine üretim yapılabilir.

İyi haber ülkemizde çok ciddi bir cam elyaf takviyeli termoplastik ve termoset kompozit malzeme ve komponent üretimi mevcut. Sektör ağırlıklı olarak otomotiv ve beyaz eşya sektörlerine hizmet veriyor.

Bu noktada; yerli bir ayakkabı üreticisinin taban üretimini araştırarak dışarıdan yaptırıp üzerine ayakkabı inşa etmesi gerekiyor. Ciddi bir Ar-&Ge faaliyeti gerektiren bir süreç var. Bir de tabi tedarik zincirinin bozulması ile sektörde hammadde krizi mevcut...

Nihayetinde yapılamayacak iş değil. Ciddi bir girişimcinin emeği ile yerli mağazalardan spd ayakkabı almamız mümkündür.

Kısacası dış mihraklara gebeyiz...:))

1 ay önce almak istediğim ayakkabı 2000 tl iken şuan 4500 tl olmuş...2000 TL den aşağıda ayakkabı artık yok gibi...

Kısacası dış mihraklara gebeyiz...:))

1 ay önce almak istediğim ayakkabı 2000 tl iken şuan 4500 tl olmuş...2000 TL den aşağıda ayakkabı artık yok gibi...
Hangi model o %100'den fazla zam gelen? 😀

Sidi shot kullandım 2019-2020 arası. Northwave Revolution 3 tavsiye ederim hem sidi'ye göre daha ucuz hemde 50-60 gram daha hafif. 15 üzerinden 12 stiffness.
Sorun şu aslında beden olarak ayağıma uygun bulamıyorum, var olanlarda da renk sıkıntısı var.Uzun bir süre siyah ayakkabı kullandım, siyah kullanmayı istemiyorum:))
Ayağıma göre bir tek Sıdı shot beyaz renk buldum onunda fiyatı malum,yukarıda arkadaş bahsetmiş..:=))
Northwave Revolution 3 bıkeınn sayfasında Türkiye geliş fiyatı da algısı vergisi ile 3000 tl ....:)
yuhh daha 2 ay önce 2700'e almıştım. şimdi liste fiyatı 4600 olmuş....
2 ay önce bende almıştım aslında, hatta bu konuyu şikayetler bölümünde de açmıştım..Aldığım ürünü sırf dolar yükseldi fiyat arttı diye iptal edildi..:) Sonra da alamadım:)

Sorun şu aslında beden olarak ayağıma uygun bulamıyorum, var olanlarda da renk sıkıntısı var.Uzun bir süre siyah ayakkabı kullandım, siyah kullanmayı istemiyorum:))
Ayağıma göre bir tek Sıdı shot beyaz renk buldum onunda fiyatı malum,yukarıda arkadaş bahsetmiş..:=))
Northwave Revolution 3 bıkeınn sayfasında Türkiye geliş fiyatı da algısı vergisi ile 3000 tl ....:)
bende aynı konudan muzdariptim. bir çok markayı bizzat denememe rağmen en uygun sidi kalıpları geldi. hatta ilginç bir şekilde sağ sol ayak hissiyat farkı bile farklı, arada sanırım yarım numara fark bile olabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Bilal Akbaş
Sonra 200 TL'lik ayakkabıya alacağın 224 TL'lik kal pahalı gelecek birde kal üretimi bekleyeceksin 🤣

(link)
Pazartesi 224 TL olan kal şuan 268 TL olmuş 😬🤫 Birde indirimli fiyatı yazmışlar 🤣🤣

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Bi de böyle bir ayakkabı var...

(link)

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik

2 ay önce bende almıştım aslında, hatta bu konuyu şikayetler bölümünde de açmıştım..Aldığım ürünü sırf dolar yükseldi fiyat arttı diye iptal edildi..:) Sonra da alamadım:)
Kaç numara kullanıyorsunuz? Ben yurtdışındayim bakayım burdan, uygun gelirse ücretini yollarsın burdan alır yollarım.

Geri