Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti ayakkabı tavsiyesi

Scudo
merhaba herkese, giro apeckx2 ayakkabı aldım. normalde 40 giydiğim için 41 aldım ancak çok küçük geldi. 42 ile değiştim bu sefer de sağ ayak biraz yanlardan sıkıyor. kullanan yada tecrübe eden var mı? ayakkabı boydan oldu ancak biraz baskı yapıyor yanlardan. acaba 43 alıp biraz cırttan sıkarak mı kullansam.

veyahut decathlondan yol ayakkabını deneyerek mi alsam, çünkü internetten hem firmalara hem bana zorluk oluyor.

merhaba herkese, giro apeckx2 ayakkabı aldım. normalde 40 giydiğim için 41 aldım ancak çok küçük geldi. 42 ile değiştim bu sefer de sağ ayak biraz yanlardan sıkıyor. kullanan yada tecrübe eden var mı? ayakkabı boydan oldu ancak biraz baskı yapıyor yanlardan. acaba 43 alıp biraz cırttan sıkarak mı kullansam.

veyahut decathlondan yol ayakkabını deneyerek mi alsam, çünkü internetten hem firmalara hem bana zorluk oluyor.

40 giyen birinin 43 alması sıkıntı çıkarır, bisiklet ayakkabısında normal şartlarda önde veya arkada boşluk kalmaması lazım. Kalıbı enden geniş modellere bakılabilir. Farklı marka ve modelleri denemek en güzeli

arkadaşlar merhaba cube marka mtb spd li ayakkabım 8.senesinde topuk kısımlarından çatlama yırtılma yapmaya başladı bende direk yol spd sine geçeceğim aklımda shımano rc7 var nasıldır acaba pişman eder mi ? yardımcı olabilir misiniz

elimde 2 adet satılık ayakkabı var. biri rc9 shimano 44 numara , biri de dmt kro 1 43,5 numara. ikisi de kendi markaların en üst seviye ayakkabıları. Dileyen mesaj atabilir.

Arkadaşlar herkese merhaba.. Karbon tabanlı yol ayakkabısı alacağım.. İki markanın iki modeli arasından hangisi tercih etmeliyim? Biri fizik r4b diğeri sidi wire.. Hangisi daha uzun süre dayanır? Kağıt üstünde dataları mevcut ancak tecrübeleri nasıl? Sprinttleri, hava alma becerileri, ayağı kavrama konularında nasıl kıyas yaparsınız?images (6).jpegimages (5).jpeg

Bütçe meselesi de biraz ama sidi ler neredeyse 2 kal seti parası daha pahalı..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TafLan
Arkadaşlar herkese merhaba.. Karbon tabanlı yol ayakkabısı alacağım.. İki markanın iki modeli arasından hangisi tercih etmeliyim? Biri fizik r4b diğeri sidi wire.. Hangisi daha uzun süre dayanır? Kağıt üstünde dataları mevcut ancak tecrübeleri nasıl? Sprinttleri, hava alma becerileri, ayağı kavrama konularında nasıl kıyas yaparsınız?301168 dosyayı görüntüle301169 dosyayı görüntüle

Bütçe meselesi de biraz ama sidi ler neredeyse 2 kal seti parası daha pahalı..
Kesinlikle Sidi-wire. Shot modelini kullanan birisi olarak aşırı derecede memnunum. Topuk pedlerinin değişmesi ve bu parçaların çok kolaylıkla türkiyede bile bulunması ayakkabıyı neredeyse ölümsüz yapıyor. Ayrıca cidden çok ergonomikler. Neredeyse her parçasını ayrıca temin edebiliyorsunuz. Yani verdiğiniz parayı zaten uzun vadede misliyle çıkartıyor.

Sidi favorim

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
@SerdarCYCoo2Bursa Şakayı espriyi bi kenara bırakırsam. Sidi Wire 2 yerli bir satıcıda 6,600 tl den satılıyor. Kendi adıma konuşayım, bu ayakkabıları alacağıma decathlon'un (link)'ından 3 çift alırım. Veya (link) 3 adet alırım, sonuçta pro değiliz 100gr ağır olsun sorun yok, 3 yıldır kullanıyorum tabanını halen esnetemiyorum. BOA istiyorsam ayakkabı ustasına boa benzeri sistem yaptırırım, çok daha ekonomik bir alışveriş yapmış olurum.

Ayakkabıların havalandırması yalan dolan bu arada. Aradaki fark atla deve olmaz yani. Çepeçevre sarılmış ve terleyen ayağı tabandaki ufacık bir pencereden oluşacak hava akımı serinletemez. En iyi havalandırmalıda bile ayaklar terliyor, yapacak bişey yok. O sebeple aynı ayakkabıdan 2 adet alıp dönüşümlü kullanmak daha mantıklı bır tercih.

@SerdarCYCoo2Bursa Şakayı espriyi bi kenara bırakırsam. Sidi Wire 2 yerli bir satıcıda 6,600 tl den satılıyor. Kendi adıma konuşayım, bu ayakkabıları alacağıma decathlon'un 'ından 3 çift alırım. Veya (link) 3 adet alırım, sonuçta pro değiliz 100gr ağır olsun sorun yok, 3 yıldır kullanıyorum tabanını halen esnetemiyorum. BOA istiyorsam ayakkabı ustasına boa benzeri sistem yaptırırım, çok daha ekonomik bir alışveriş yapmış olurum.

Ayakkabıların havalandırması yalan dolan bu arada. Aradaki fark atla deve olmaz yani. Çepeçevre sarılmış ve terleyen ayağı tabandaki ufacık bir pencereden oluşacak hava akımı serinletemez. En iyi havalandırmalıda bile ayaklar terliyor, yapacak bişey yok. O sebeple aynı ayakkabıdan 2 adet alıp dönüşümlü kullanmak daha mantıklı bır tercih.
Her ne kadar pro olmasakta kendi çapımızda performans sürüşleri yapıyoruz amatörler olarak. @SerdarCYCoo2Bursa bu tarz sürüşler yapıyor. Fiyat konusudan birşey demeyeceğim zira dediğiniz gibi fiyatlar uçuk ülkemizde. Tavsiyeleriniz konusunda ise (link) bu kullanılabilir ancak (link) bu ise her ne kadar amatörde olsak kullanışsız zira sürüş sırasında çok gevşeme yapıyor. Keyfi sürüşler yapanlar için ideal.

@SerdarCYCoo2Bursa Şakayı espriyi bi kenara bırakırsam. Sidi Wire 2 yerli bir satıcıda 6,600 tl den satılıyor. Kendi adıma konuşayım, bu ayakkabıları alacağıma decathlon'un (link)'ından 3 çift alırım. Veya (link) 3 adet alırım, sonuçta pro değiliz 100gr ağır olsun sorun yok, 3 yıldır kullanıyorum tabanını halen esnetemiyorum. BOA istiyorsam ayakkabı ustasına boa benzeri sistem yaptırırım, çok daha ekonomik bir alışveriş yapmış olurum.

Bu attığınıza benzer bir tasarımla başlayıp, sırasıyla vittoria, flr fxx, sidi level, northwave ve en son sidi shot kullandım. Bi noktadan sonra 100 km üzeri sürüşlerde ergonomi ciddi farkettiriyor. Yani bu bantlı van ryseldeki tasarım ne derece iyidir bilmiyorum ama kafanıza göre üste boa ekletme fikri bile aklımı çıkardı. O iplerin ayak kesmesi vs. gibi şeylerden kaynaklanacak acıyı düşünemedim :(

Uzun sürüşlerde ciddi ayak ağrısı çektiğim oldu. Ayakkabının içindeki düzgün kesilmemiş bi parça 3-4 saat sonra adeta dayanılmaz bir acıya neden olabiliyor. Havalandırma kısmına da katılamıyorum. Ciddi ciddi böyle kapalı bi ayakkabıdan tabanı ve kenarları açık bi ayakkabıya geçtiğimde bu farkı çok net anlayabiliyorum. Bkz sidi level ve sidi shot arasında mesela bu farkı ben bariz anladım. Evet terlik kadar havadar değil ama yine de farkedilir bi ferahlama var.

Yani ayakkabı ciddi bir konfor meselesi. Çünkü itme ve çekme hareketindeki bütün esneme buraya biniyor. Bisikletle bağlantımızın en fazla olduğu nokta dersem yanlış olmaz sanırım.

Ve 3 kere van rysel alsanız da maalesef maliyet açısından karlı çıkmıyorsunuz. Sanırım 2017'de sidi shot modelini aldım ve aradan geçen 6 yıla rağmen yağmur çamur demeden kullandım. 3 kere topuk pedlerini değiştirdim hala da kullanmaktayım.

Ayakkabı da tek meselenin ağırlık olduğunu düşünenler bence ayakkabı için yorum yapmasınlar. Bantlı sistemden tokalıya geçtim ooo süpermiş bu ya dedim, sonrasında boa sistemine geçince tokalı ne kadar saçma bir sistem boa varken dedim. Uzun mesafe gidenler için taban sertliği hissedilecek derecede kötü ile iyi arasında fark varsa iyi olan seçilmeli, ikinci seçim ise bence ayakkabının bağlanma şekli olmalı. Çok sık ve gündelik sürüş yapanlar haftaici için basit bir ayakkabı kullanabilir ama haftasonu uzun sürüş için iyi bir ayakkabı olmazsa olmaz derim.

• Beğen

Abi forumda uyarı ya da önerilerini ciddiye aldığım, yorumlarına değer verdiğim abilerimizdensin.. Bazen Allah yarattı demeden girdiğin yorumların da olsa yine de okuyorum öğrenmek için :D Sidi alana kaçacak kız Türkiye'de kaldı mıyı geçtim var mıdır ayrı ama ben zaten evliyim, nacizane, şakana göre eğer bu ayakkabıyı alacağımı eşim öğrenirse, alnımın ortasına taban girer ya da ağzımla burnumun yerini değiştirebilir :D kısacası ciddi ciddi pahalı..işin aslına dönersek, @Semih Cavdar abim de konuyla ilgili tecrübelerini özelden de paylaştı sağolsun ve dediği gibi, birkaç yıldır performansımı arttırmak için deneyimlebileceğim kompenentler, lastikler, jantlar vs derken ayakkabıların da önemli olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden de iyi bir ayakkabı bakıyorum. İşin ortopedik boyutu da var.. Benim de gönlüm sidi den yana fakat fiyatı ve kaba oluşu açıkçası defalarca ikilimde bırakıyor.. Al geç kafasında biri de değilim. Takıntılıyım hatta kıl bir insanım.. 1-2 hafta içinde ayakkabı mevzusunu kapatmak istiyorum.. Teşekkürler..
Ayakkabı da tek meselenin ağırlık olduğunu düşünenler bence ayakkabı için yorum yapmasınlar. Bantlı sistemden tokalıya geçtim ooo süpermiş bu ya dedim, sonrasında boa sistemine geçince tokalı ne kadar saçma bir sistem boa varken dedim. Uzun mesafe gidenler için taban sertliği hissedilecek derecede kötü ile iyi arasında fark varsa iyi olan seçilmeli, ikinci seçim ise bence ayakkabının bağlanma şekli olmalı. Çok sık ve gündelik sürüş yapanlar haftaici için basit bir ayakkabı kullanabilir ama haftasonu uzun sürüş için iyi bir ayakkabı olmazsa olmaz derim.

Kesinlikle katılıyorum .. Bisikletle olan en kritik ve yüksek iletişim ayna kol ve pedal üstündeki ayaklar ile oluyor. Buralarda oranlar yüksek iken diğer bölgeler için 0 ın sağında kalan değerler gibi neredeyse.. Ayak ne kadar sarılırsa ve pedalla bütünleşirse o kadar iyi bir performans çıkıyor... Bir de içkim yok sigaram yok bisiklete helal olsun diyorum :)

Serdar selam,
sidi shot kullanıyorum bu 3. senesi olacak ve 15 bin kmyi tamamlamak üzere. 2 yıldır aynı formunda duruyor (düzenli yıkamak, bakımını yapmak şartı ile). havalandırma konusuna kesinlikle önem vermelisin, zira van rysel'de kullanıyorum aynı anda ve sürede (sadece trainer'da olsa) bazı sıcak uzun sürüşlerde ayaklarım kavrulmuş gibi hissettiğim çok olmuştur.
kısaca, iyi ekipman al ve bi kere al.
ben epey denemeden sonra almıştım. shimano modelleri ve bazı fizik modellerine baktım ancak kalıp olarak en uygunu SIDI gelmişti. kısacası BOA'lı sistem iyi bir ayakkabı al.

• Beğen
Ben epey araştırdıktan sonra Northwave de karar kılmıştım. 2 yıldır Extreme GT2 modelini kullaniyorum. Boa muadili bir bagcik sistemi var, cok basarili. Taban sertligi cok iyi. Agirlik olarak da Sidi den epey hafif. Tek pismanligim Antalyada yasamama ragmen siyah almak. Simdilerde beyazindan bir tane daha almayi dusunuyorum. Fiyat olarak da wiggle da cok uygun denk geliyor bazen indirimlerde

Abi forumda uyarı ya da önerilerini ciddiye aldığım, yorumlarına değer verdiğim abilerimizdensin.. Bazen Allah yarattı demeden girdiğin yorumların da olsa yine de okuyorum öğrenmek için :D Sidi alana kaçacak kız Türkiye'de kaldı mıyı geçtim var mıdır ayrı ama ben zaten evliyim, nacizane, şakana göre eğer bu ayakkabıyı alacağımı eşim öğrenirse, alnımın ortasına taban girer ya da ağzımla burnumun yerini değiştirebilir :D kısacası ciddi ciddi pahalı..işin aslına dönersek, @Semih Cavdar abim de konuyla ilgili tecrübelerini özelden de paylaştı sağolsun ve dediği gibi, birkaç yıldır performansımı arttırmak için deneyimlebileceğim kompenentler, lastikler, jantlar vs derken ayakkabıların da önemli olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden de iyi bir ayakkabı bakıyorum. İşin ortopedik boyutu da var.. Benim de gönlüm sidi den yana fakat fiyatı ve kaba oluşu açıkçası defalarca ikilimde bırakıyor.. Al geç kafasında biri de değilim. Takıntılıyım hatta kıl bir insanım.. 1-2 hafta içinde ayakkabı mevzusunu kapatmak istiyorum.. Teşekkürler..

Kesinlikle katılıyorum .. Bisikletle olan en kritik ve yüksek iletişim ayna kol ve pedal üstündeki ayaklar ile oluyor. Buralarda oranlar yüksek iken diğer bölgeler için 0 ın sağında kalan değerler gibi neredeyse.. Ayak ne kadar sarılırsa ve pedalla bütünleşirse o kadar iyi bir performans çıkıyor... Bir de içkim yok sigaram yok bisiklete helal olsun diyorum :)

• Beğen
Ben epey araştırdıktan sonra Northwave de karar kılmıştım. 2 yıldır Extreme GT2 modelini kullaniyorum. Boa muadili bir bagcik sistemi var, cok basarili. Taban sertligi cok iyi. Agirlik olarak da Sidi den epey hafif. Tek pismanligim Antalyada yasamama ragmen siyah almak. Simdilerde beyazindan bir tane daha almayi dusunuyorum. Fiyat olarak da wiggle da cok uygun denk geliyor bazen indirimlerde

Teşekkürler, zaten bu işin üst noktası Northwave markası.. Ben bu ayakkabıyı kullanıp da pişman olanı görmedim henüz.. Renk tercihi konusunda doğru söylediğiniz.. Bazıları siyah kask dahi kullanıyor.. Bende de beyaz bir yol ayakkabısı var ve ben de beyaz olduğundan şikayetçiyimdir 😅 her tarafı siyah, gri izlerle doldu.. 3 yıla yakın kullanıyorum.. Pastel tonlar daha iyi olacak gibi tercihen benim için..

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Dmt KR3 deyip oyunu genişleteyim.

• İnanılmaz
DMT ,SWORKS , BONTGRAGER 10 numero 5 yıldız 😎

Geri