Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti ayakkabı tavsiyesi

Pazar günü house of bike'a gittim.

Ayak ölçüme göre shimano rc3 42 numaranın tam olması lazımdı. Nitekim yanlardan tam olmasına rağmen boydan kısa geldim. Parmağım öne vurdu. 43ü stokta görünmesine rağmen ellerinde yoktu. rc502 43 no denedim. Onun boyu iyi gibiydi fakat yanlardan bol geldi. Boa sistemi sadece üstten sıkıyor rc502 nin. Rc3 ün ortadan sıktığı için 43 numara yanlardan bol gelme ihtimali olmaz dediler. İstersem kargo ile gönderebileceklerini söylediler ama cesaret edemedim. rc502 den referans alarak sankı 42.5 tam olacakmış gibi hissettim. Fakat buçuklu numaralar da yok ülkemizde. Almayacağım ayakkabıyı da gidip başka yerde denemek istemiyorum açıkçası.

Sundu bisiklette sidi genius 10 var 43 numara. Ölçüsü shimano 42.5 a denk geliyor neredeyse. Onun da fiyatı bütçeyi aşıyor ama aklımı da çok çeliyor. Ne yapsam bilemedim.
Sidi genius 10 içinde denemeni tavsiye ederim. Normalde ayak nunaram 41 ve daha önce kullandığım sidi modellerinde 42 tam oluyordu. Geçen sene Genius 10 aldım 42,5 numara teknik olarak ayağıma olması gerekiyordu ancak ayağıma büyük geldi. 41byada 41,5 alsaydım tam olacaktı. 2 kere kullandım baktım olmuyor şimdi kenarda duruyor öylece.

Aynı sıkıntıyı yaşamamanız için kesinlikle deneyerek alınız.

20221223_195120.jpg

Scudo
Sidi genius 10 içinde denemeni tavsiye ederim. Normalde ayak nunaram 41 ve daha önce kullandığım sidi modellerinde 42 tam oluyordu. Geçen sene Genius 10 aldım 42,5 numara teknik olarak ayağıma olması gerekiyordu ancak ayağıma büyük geldi. 41byada 41,5 alsaydım tam olacaktı. 2 kere kullandım baktım olmuyor şimdi kenarda duruyor öylece.

Aynı sıkıntıyı yaşamamanız için kesinlikle deneyerek alınız.

302142 dosyayı görüntüle
buradan anlaşılan sidileri shimano gibi büyük almamak lazım.

buradan anlaşılan sidileri shimano gibi büyük almamak lazım.
Genius 7 modelinide kullanmıştım onda 42 tam olmuştu ona istinaden almıştım ama yanılttı. Ben yine Nortwave'e devam hangi modeli olursa olsun normal ayak numaramı alıyorum sorunsuz şekilde kullanıyorum..

Arkadaşlar merhaba,
Ben Shimano Mt34 kullanıyorum, birde Sidi speed MTb modelini almak istiyorum yalnız, Sidi nin kalıplarını bilmiyorum,
Kundurada 40 numara giyiyorum, Shimano Mt34 te 41 numara giyiyorum, kullanan varsa Sidi de kaç numara olur acaba? 41 olur mu?
Almayı düşündüğüm model Sidi speed, birde Shimano SH xc 502 modeli aklıma takıldı ama Sidi biraz daha pahalı olsa da bağlantı yerleri daha iyi gibi

Arkadaşlar yol bisikleti icin F/P ürünü dediğimiz türden yol bisikleti ayakkabısı kilitli pedal ve kal almayı düşünüyorum. Benimle tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Not l: Daha önce kilitli pedal kullanmadım yol bisikleti tecrübem de aynı şekil çok az bir süre normal pedallar ilemi sürsem. Malzemeleri alıp bekletebilirimde sağlıcakla kalın.

Arkadaşlar yol bisikleti icin F/P ürünü dediğimiz türden yol bisikleti ayakkabısı kilitli pedal ve kal almayı düşünüyorum. Benimle tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Not l: Daha önce kilitli pedal kullanmadım yol bisikleti tecrübem de aynı şekil çok az bir süre normal pedallar ilemi sürsem. Malzemeleri alıp bekletebilirimde sağlıcakla kalın.

Bence, ilk önce yol bisikletine alısın. Sonra pedal işini düşünün. İkisi aynı ayda motivasyon kaybı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Pedal: (link)

Ayakkabıyı sahibinden üzerinden temiz ikinci el bakın derim.

Merhaba, pedal olarak mtb ve yol spd var biliyorsunuzdur, ben hem mtb de hem de yol bisikletimde mtb spd kullanıyorum, ikisi de Shimano. Çok çeşitli pedallar var o size kalmış. Ayakkabı olarak ben Shimano Mt34 kullanıyorum fakat biraz daha spor ayakkabısı görünümünde. Bu yüzden geçenlerde Sidi speed modelini alacaktım, numaraya karar veremedim ve vazgeçip expressten bir model aldım hava alan yazlık bir model bir kaç kez denedim güzel. Sonuç olarak çift taraflı ya da bir tarafı platform bir mtb spd ile maddi durumunuza göre buna uygun bir ayakkabı alabilirsiniz, hatta mtb ya da şehir bisikleti iz varsa onda da aynı ayakkabıyı kullanırsınız.
IMG_20230522_221855.jpg
IMG_20230522_221925.jpg
IMG_20230516_133122.jpg
IMG_20230425_174608.jpg

• Beğen
İkinci el ayakkabı sıcak bakmıyorum. Yinede bir göz gezdiririm.

Malzemeleri alıp sonra daktirabilirim.

o zaman ilk önce pedalı alın, ayakkabı aliamcadan da olur ama almışken tek seferde olsun dersen shimano rc3 giriş-orta seviye ayakkabısını düşünebilirsiniz.

• Beğen
o zaman ilk önce pedalı alın, ayakkabı aliamcadan da olur ama almışken tek seferde olsun dersen shimano rc3 giriş-orta seviye ayakkabısını düşünebilirsiniz.
Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
shimano Rc3 Sh-rc300m aynı yani aslında

• Beğen
Bu arada ben de bir yorum yazayim. daha once cin isi, ust ortadan tek yerden boa li bir ayakkabim vardi. Boa ust ve ortada olunca ve ordan sikilastirdigimda, bilek kismini daha fazla zorluyordu. Simdi xc3 var es600 pedallarla. boa yan ortada, bir oncekine gore cok daha efektif sekilde sikilastirabiliyorum.

Nortwave merlinde indirimde 1090 tl filan yurt dışı fiyati. 1 yildir sehir de 1 aydir yol bisikletinde kullanıyorum. Ayak numaramla aynı numarayı aldım tam uyuyor.
Mtb ayakkabısı gibi görmeyin taban rijit.
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
arkadaşlar

Shimano SH-RC100 mü yoksa Shimano SH-RC300 mü?

2 si arasındaki tek fark biri yapışkan biri kablolu bagcık sistemi mi?

Model numaralarından bile anlayabilirsiniz RC-100 alt model RC300 üst model. Kablolu bağcık sistemi ayakkabının ayağınızı tam kavramasını sağlayan boa sistemi diye geçiyor. Elbette RC300.

• Beğen
Tepkiler: estaba
arkadaşlar

Shimano SH-RC100 mü yoksa Shimano SH-RC300 mü?

2 si arasındaki tek fark biri yapışkan biri kablolu bagcık sistemi mi?
Ben rc 300 aldım tavsiye ederim. Ayağı kavrama şekli @trainspotting35 abinin de dediği gibi çok iyi, giriş seviyesi yeni başlayanlar için ideal bir modeldir.

• Beğen
Tepkiler: estaba
Geri