Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti en fazla nerelerde sürülür?

Scudo
@burakm.

Burak kardeşim bence daha fazla rezillik çıkartmadan içinde bulunduğun forumun düzenini öğren veya devam etme.

@Silmarillia bu gerçek mi cidden
benim aklımdaki yol bisikleti çukura girdiğinde ön teker yamulur kırılır

@Silmarillia peki yol bisikleti bu kadar dayanıklı mı
benim aklımdaki yol bisikleti çukura girdiğinde ön teker yamulur kırılır

@gmfaruk Bilemiyorum şans işi bu tamamen, ama bence yol bisikleti o kadar da narin değil..

yol bisikletini toprak, çamur veya mıcırlı gibi yollarda sürmek çile olur tavsiye etmem. Ayrıca güvenlikli de olmaz. Birde yol bisikletinin yola teması daha az olduğundan toprak yola aktarılan güç asfalt yola nazaran az olur. Ama jilet gibi bir asfalt olsa tadından yenmez keyifli olur.

Herşeyden önce bu bir reklam. Bunu akılda tutarak: birincisi, yol bisikletleri sanıldığı kadar narin değiller, özellikle kadroları sağlam; iyi jant ve lastikle iyi bir makine olur; ikincisi Pinarello iyi ve sağlam bisiklet yapıyor.

@onderoz hocam semt neresi

yahu ben belgrada girdim mtb'cilerin ağzı açık kaldı. Yağmur, çamur, çakıl, taş, çukurlar belgraddaki her türlü arazisine girdim Bir tek ağaçların arasına dalmadım ki onu mtbler de zor yapar o kadar da değil artık :D

Dikatli sürerseniz bir şey olmuyor. Ha bu yol bisikleti adı üzerinde "yol bisikleti" yol için tasarlanmış. Ama yok efendim kesme taşların üzerinde kullanılmaz, yok en ufacık çakılda uçarsın lafları da çok abartılı. İstanbulda iseniz veya yolları bozuk bir şehirde işiniz zor. Ben daha çok yolda korkuyorum be o mazgallar ne arkadaaş bir girsen rahmetlisin. Geçen galatadan inerken milimle sıyırdım çok şükür. Ki mtb bile girer o mazgala.

Özet olarak biraz dikkatli kullanırsan çok abartmadığın sürece birçok yola girersin. Ha bunu en fazla 3bin liralık bisikletler için diyorum. Ful karbon bisikletler için ise bilemem. Bir kere kıyamazsın heralde :)

@Silmarillia

Tebrik ederim bisikletçiyi. Ayrıca şahane bir video olmuş. :)

• Beğen
Tepkiler: Silmarillia
Yol bisikleti, her türlü yolda gider:20150502_125736_resized.jpg

Bozuk arazide (yani toprak değil de taşlık veya kayalık yerlerde) gidemez, çünkü tekerlerin zarar görme riski çok yüksek. Ayrıca, kum veya balçık gibi gevşek zeminde de saplanıp kalabiliyor:
20150502_131958.jpg

istanbulda özellıkle tren yolu alt geçitlerinden mazgallardan gecıcek yer olmadığı ıcın geçemez sahıl yolunda bile yolda olmayan emnıyet şeridinde gidemez cunku mazgallar ve çukurlar hep o bolgelerde trafıkde gıdemez cunku mazgaldan kaçarken arkadan araba size korna çalıp onunuze geçip frene basabılır sağ şeritte hız sınırının 30 olduğu yerde 40 ile 45 ıle değilde onlar gıbı 80 km hızla gıtmedıgınız ıçın :koptum:

daha geçen gün belgrad'a girip 3. köprü ayağından çıktık yol bisikletiyle. Taşlı, kumlu, çamurlu, balçıklı ne kadar kötü yol şartı varsa hepsinden geçtik. Lastiğimiz bile patlamadı :harika:

• Beğen
Tepkiler: Mesut YB
Walla geçen ben asfaltta sürüyordum. Hızım iyiydi. Bir anda önüme mazgal çıktı ve fren yapamadım. Bismillah çekip dalmak zorunda kaldım. Akort ayarlarımı bozdum sanırım. Fren pabucuna ufak bir sürtme sesi geliyor. Yani bir mtb veya amortisörlü bir şehir bisikleti bu sonuca yol açmazdı. Yani bence 23 lastikli bir yol bisikleti o köy yollarına girmez. Ben de melez bir modeli tavsiye ederim.. Yada birşeyler de taşıyacaksan şöyle heybeleriyle bir tur makinası yakışır. Benim iki bisikletim var. Mtb ile hiç korkmadan dalıyorum ormana, hız için yol bisikletimle yollara düşüyorum.

@Silmarillia

hayret bişey.çok güzel reklam olmuş fakat bu işin sonunda o jantlar yamulması lazım..Yok yamulmamışsa,ben carraro225 ile bikac kaldırımdan indim cıktım arka jant yamuldu bu haksızlık :D

Yol bisikleti hakkında çok deneyimim yok ama sürmekle ilgili olduğunu düşünüyorum, çukura sele üstünde otururken girerseniz bisiklet napsın ama ağırlığı aynakolda tutup kalçayı seleden hafif kaldırırsanız problem olcağını düşünmüyorum. Bisiklet amortisörsüz bile olsa bu hareket doğal bir süspansiyondur.

Geri